• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5.tüp bebek de negatif :((

hayatmelek

Guru
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2008
52
1
286
43
İstanbul
Merhaba;
Öncelikle PCOS'um.. İlk günden beri hiç düzenli adet görmedim. Çene ve göbek kısmımda tüylenmem oluyor. 3,5 yıllık evliyim. yaşadıklarımı özetlersek,
1-) Normal yol ile boş gebelik / kürtaj
2-) aşılama negatif
3-) ilk tüp bebek pozitif / 24.haftada zorunlu tıbbı tahliye / normal doğum
4-) 2.tüp bebek negatif ( dondurulmuş )
5-) 3.tüp bebek negatif / 19yumurta toplandı.
6-) 4.tüp bebek 8.haftada düşük ( dondurulmuş )
7-) 5.tüp bebek negatif ( pgt uygulandı )

son tüp bebek denememde 11 yumurtam toplandı. 10 embrıyo oluştu ve 10 ebrıyoya PGT yapıldı. 5i normal , 5i kompleks aöploidi. 2embriyo transfer edildi ama sonuç negatif
spermiyogram sonucu : normal
rahim filmi sonucu: uterin anormali saptanmadı.. tuba uterinalarda patoloji saptanmadı.. her iki tuba rijit görünümdedir.
sitogenetik analiz raporu: gtg bant tekniği ile yapılan mikroskobik değerlendirmede sayısal ve yapısal anormali gözlenmedi. benim 46xx , eşimin 46xy kromozon kuruluşu .
hormon teslerim : adetin 3 günü; prl:11,23 serbest t4:1,2 tsh:1,22 glukoz(açlık):90

Bu durumda bana ne önerirsiniz. Bütün bunlar bir tesadüf mü , yoksa yaptırmam gereken tetkik/tedavi var mı ??

Merhaba;
Öncelikle PCOS'um.. İlk günden beri hiç düzenli adet görmedim. Çene ve göbek kısmımda tüylenmem oluyor. 3,5 yıllık evliyim. yaşadıklarımı özetlersek,
2-) aşılama negatif

son tüp bebek denememde 11 yumurtam toplandı. 10 embrıyo oluştu ve 10 ebrıyoya PGT yapıldı. 5i normal , 5i kompleks aöploidi. 2embriyo transfer edildi ama sonuç negatif
rahim filmi sonucu: uterin anormali saptanmadı.. tuba uterinalarda patoloji saptanmadı.. her iki tuba rijit görünümdedir.
sitogenetik analiz raporu: gtg bant tekniği ile yapılan mikroskobik değerlendirmede sayısal ve yapısal anormali gözlenmedi. benim 46xx , eşimin 46xy kromozon kuruluşu .
hormon teslerim : adetin 3 günü; prl:11,23 serbest t4:1,2 tsh:1,22 glukoz(açlık):90

Bu durumda bana ne önerirsiniz. Bütün bunlar bir tesadüf mü , yoksa yaptırmam gereken tetkik/tedavi var mı ??
öncelikle merhabalar ne zor şeyler yaşamışsın öyle .. bende pco luyum bişey merakettim başka bi tedavi görmeden hemen tüp bebek tedavisinemi başladınız??

evlendikten sonra ilk ay Normal yol ile boş gebelik yasadım. sonra 1 yıl hamile kalamayınca doktora gittik. rahim filmi , hormon testleri fln sorun yok dediler. yumurta takibi ile ilişki denedik o da olmayınca, biz hızlandırmak için önce aşılama sonrada tüp denedik.. işte hikaye böyle başadı..

evlendikten sonra ilk ay Normal yol ile boş gebelik yasadım. sonra 1 yıl hamile kalamayınca doktora gittik. rahim filmi , hormon testleri fln sorun yok dediler. yumurta takibi ile ilişki denedik o da olmayınca, biz hızlandırmak için önce aşılama sonrada tüp denedik.. işte hikaye böyle başadı..
yumurta takibi derken ilaç kullandınmı mesela çatlatma iğneleri gibi ..

neden soruyorum bende pco luyum benim avartarımda gördüğün oğlumda 5 yıl önce ilaç ve yumurta çatlatma iğneleriyle oldu .. ben ilk doktora gittimde bana 6 ay ilaç tedavisi olmazsa aşılama ondanda çözüm olmazsa tüp bebek en son çare demişti .. 5 ay ilaç tedavisi görmem yeterli geldi 5. ayın sonunda hamile kaldım 5 yaşına girdi oğlum .. şimdi yine olmuyo yeniden başladım tedaviye ilk ayım bu ay ...

merhaba, yaşadıklarınız zor süreçler, hele de ileri gebelik haftasında gebelik kayıpları çok ağırdır. anlattıklarınızdan şunu biliyoruz ki siz gebe kalabiliyorsunuz. bu pozitif bir durumdur. yapılan tedavileriniz olması gerekli tedaviler ve gidilecek yol tekrar denemektir. birçok testiniz zaten yapılmış, daha fazlasına gerek yok görünüyor. hastalarımın benden bu durumlarda beklentisi daha fazla araştırmayla ortaya bir neden koyabilmek ve onu çözmektir ama istenecek testler maalesef belli sınırlarda kalır. pco nedeniyle daha özen gösterilmesi gereken metabolik durumunuz olabilir diye düşünce aklıma geliyor. eğer fazal kilo insülin rezistansı ya da androjenik aktivitenizde fazlalıklar varsa bunlar da tedavi öncesinde düzene sokulmalıdır. elinizdeki mevcut testlerinizle bahçeciye gelme şansınız olusa sizinle ilgilenmeyi ve yardımcı olabilmeyi çok isterim. sevgiler.

Merhaba;
2-) aşılama negatif

merahab sizin sorununuz daha farklı görünüyor. bir evlat sahibi olmanız çok güzel, ikinci hamilelik için pco nedeniyle süregelen yumurtlama probleminizin çöüzülmesi ilaçlar ve tedavilerle mümkün olacaktır. bazen ilk deneme başarıya ulaşır bazen de çok uzun uğraşlar gerekebilir. önemli olan doğru yerlerde uygun tedavileri almaktır. bolşans sevgiler. bana ulaşmak isterseniz adresim belli:))

yumurta takibi derken ilaç kullandınmı mesela çatlatma iğneleri gibi ..

neden soruyorum bende pco luyum benim avartarımda gördüğün oğlumda 5 yıl önce ilaç ve yumurta çatlatma iğneleriyle oldu .. ben ilk doktora gittimde bana 6 ay ilaç tedavisi olmazsa aşılama ondanda çözüm olmazsa tüp bebek en son çare demişti .. 5 ay ilaç tedavisi görmem yeterli geldi 5. ayın sonunda hamile kaldım 5 yaşına girdi oğlum .. şimdi yine olmuyo yeniden başladım tedaviye ilk ayım bu ay ...

Merkezinizinize en kısa sürede gelmek istiyorum.
kilo konusuna gelince bir çok pco hastasının tam tersi oldukça zayıf biriyim. 1,70 boy 48 kiloyum.

merahab sizin sorununuz daha farklı görünüyor. bir evlat sahibi olmanız çok güzel, ikinci hamilelik için pco nedeniyle süregelen yumurtlama probleminizin çöüzülmesi ilaçlar ve tedavilerle mümkün olacaktır. bazen ilk deneme başarıya ulaşır bazen de çok uzun uğraşlar gerekebilir. önemli olan doğru yerlerde uygun tedavileri almaktır. bolşans sevgiler. bana ulaşmak isterseniz adresim belli:))

ilginiz için teşekkür ederim .. şuan önceki doktorumda tedavime başladım ilk bebeğimide aynı doktorumla aynı tedaviyi gördüm . şuan şansımın yüksek olduğunu düşüünüyorum çünkü ilk tedavimde 5 ayda 5 yumurtam olmuştu şuanki ilk tedavimde 4 yumurta elde ettik inşallah tüp bebeğe kalmadan hamile kalabilirim ... eğerki kalamazsam ozaman sizinle irtibata geçmeyi düşünebilirim ..

bol şans dilerim buradan güzel haberinizi bizimle paylaşırsınız. sevgiler.
ilginiz için teşekkür ederim .. şuan önceki doktorumda tedavime başladım ilk bebeğimide aynı doktorumla aynı tedaviyi gördüm . şuan şansımın yüksek olduğunu düşüünüyorum çünkü ilk tedavimde 5 ayda 5 yumurtam olmuştu şuanki ilk tedavimde 4 yumurta elde ettik inşallah tüp bebeğe kalmadan hamile kalabilirim ... eğerki kalamazsam ozaman sizinle irtibata geçmeyi düşünebilirim ..

Doktor bey merhaba ben size daha once kanal D ye defalarca mail attim ben huviyet olarak 41 aslen 39 yasindayim bir kez tup bebek denedim mayis ayinda ancak olmadi benim tek sorunum tuplerim tikali esimin sperm sayisi 17 milyon civari ben gec evlendim 2 yil oldu ancak zaman su gibi geciyor burada belcikada bedava tedavi ancak basari oranlari turkiyeye gore dusuk oda sanirim ileri teknolojinin burada kullanimamasindan oturu.simdi tekrar denicem ancak adetim gecdi yaklasik 2 hafta oldu sanirim tedavideki ilaclardan;bu konuda turkiyede denemek icin size ve zahide hanima defalarca mail attim.lutfen bana nasil yardimci olabilirsiniz?esim bu konuda oldukca vurdumduymaz ben cok fazla istiyorum ve psikolojim cok bozuldu;

merhaba sanırım siz beni doktor beyle karıştırdınız. ben doktor aytun hanımım ve bahçeci ekibinin doktoruyum. eğer size yardımcı olmamı isterseniz lütfen beni 00902123103100 numaralı telefondan arayınız saygılarımla.

Doktor bey merhaba ben size daha once kanal D ye defalarca mail attim ben huviyet olarak 41 aslen 39 yasindayim bir kez tup bebek denedim mayis ayinda ancak olmadi benim tek sorunum tuplerim tikali esimin sperm sayisi 17 milyon civari ben gec evlendim 2 yil oldu ancak zaman su gibi geciyor burada belcikada bedava tedavi ancak basari oranlari turkiyeye gore dusuk oda sanirim ileri teknolojinin burada kullanimamasindan oturu.simdi tekrar denicem ancak adetim gecdi yaklasik 2 hafta oldu sanirim tedavideki ilaclardan;bu konuda turkiyede denemek icin size ve zahide hanima defalarca mail attim.lutfen bana nasil yardimci olabilirsiniz?esim bu konuda oldukca vurdumduymaz ben cok fazla istiyorum ve psikolojim cok bozuldu;

merhaba ben 6 yıllık evlıyım 1 yıla yakın tup bebekle ugrasıyoruz.ılk dr.gıttıgımızde menepoza gırmek uzere oldugumu soyledı ama ben duzenlı adet oluyorum .bıze yumurta donerı onerdı yumurta gelısımı olmadıgını soyledı.genede tup bebek denedık 1.denemede tedavıyı yarıda kestık.2.denemede merıonal150gonalf300 unıte kulandım 4yumurta gelıstı 2dollendı.8hucrelıemrıyo transferı yapıldı tahlılde negatıf cıktı.3.denemede merıonal75 gonalf300 unıte kulandım 2yumurta olustu 5hucrelı emrıyo transfer oldu ve gene negatıf .neyapmamız gerek yardımcı olurmusunuz bugun dr.ya tekrar denıyelım ama yumurta kalıtesı ıyı olmadıgından gene olumlu olmayabılecegını ıstersek yumurta donerını dusunmemızı soyledı suanda yumurta takıbıne karar verdık .sımdıden tesekkurler.....bu arada 32 yasındayım

merhaba ben 6 yıllık evlıyım 1 yıla yakın tup bebekle ugrasıyoruz.ılk dr.gıttıgımızde menepoza gırmek uzere oldugumu soyledı ama ben duzenlı adet oluyorum .bıze yumurta donerı onerdı yumurta gelısımı olmadıgını soyledı.genede tup bebek denedık 1.denemede tedavıyı yarıda kestık.2.denemede merıonal150gonalf300 unıte kulandım 4yumurta gelıstı 2dollendı.8hucrelıemrıyo transferı yapıldı tahlılde negatıf cıktı.3.denemede merıonal75 gonalf300 unıte kulandım 2yumurta olustu 5hucrelı emrıyo transfer oldu ve gene negatıf .neyapmamız gerek yardımcı olurmusunuz bugun dr.ya tekrar denıyelım ama yumurta kalıtesı ıyı olmadıgından gene olumlu olmayabılecegını ıstersek yumurta donerını dusunmemızı soyledı suanda yumurta takıbıne karar verdık .sımdıden tesekkurler.....bu arada 32 yasındayım

mrb doktor hanım benim size sorum şöyle ben pco hastasıyım 1kez tüp bebek denememiz var daha önce klomen ile yumurta takibi yapıldı 3 ay iğne ile yumurta takibi yapıldı yalnız yumurtaların hepsi geliştiği için tedavi yine sonlandırıldı simdi ben sizin merkezinizde tedaviye başlayacağım uzakta oturuyoruz bende şeker cıktı diyetle 2yıldır normal üstelik 87 klodan 71 kloya indim size gelip öngörüşme yapmadan daha klo vermem gerekirmi çünkü transver sırasında doktorum karın bölgen çok yağlı göremiyorum demişti bu olumsuz sonuç almamızda etkenmi beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim görüşmek üzere teşekkür ederim

merhaba yumurta sayınız yaşınıza göre az ancak ilk denemenizde 8hücreli iyi embriyo elde edilmiş. bu nedenle hemen donör kararı vermek doğru değildir. bana gelme şansınız yoksa doktorunuzla yumurta takibne devam ediniz, diğer seçenek her zaman uygulanabilir bir yöntemdir ancak kendi yumurtanız varken bu şansınızı sonuna kadar kullanmanızdan yana olurum. sevgiler.

Aytun hn son olarak birşey sormak istiyorum. daha önce yazmamışım. yapılan OGTT 75 sonrası 4 saatlik sonucum;
açlık:94 60dk:74 120dk:86 180dk:83 240dk:75
kolestrol total:259 ,
kolestrol LDL :156..
bu yüksek değerle hamile kalmama ve gebeliğin devam etmeme engelmi ??

Son düzenleme:
merhaba bu değerlerde şiddetli olmayan reaktif hipoglisemi dediğimiz bir durum var. gebeliğinize engel değildir. ancak yaşam kaliteniz açısından diyetinize dikkat etmenizi öneriririm. profesyonle bir diyetisyen size düzenleme yapabilir. sevgiler.

Aytun hn son olarak birşey sormak istiyorum. daha önce yazmamışım. yapılan OGTT 75 sonrası 4 saatlik sonucum;
açlık:94 60dk:74 120dk:86 180dk:83 240dk:75
kolestrol total:259 ,
kolestrol LDL :156..
bu yüksek değerle hamile kalmama ve gebeliğin devam etmeme engelmi ??

Aytun hanim merhaba persembe gunu telefonla gorusmusduk belcikadan hatirlarsaniz ben birsey soylemeyi unuttum benim tek sorunum tuplerim tikaliydi yumurtlamam iyiydi ancak anlattigim gibi son denememde 1 tane olusdu ve iptal edildi ancak sunu ogrenmek istiyorum ben kendi bunyemi taniyorum benim yumurtlamam adetin 14 gunune geliyor bana yapilan ultrasonda 6 gunuydu acaba yumurtlamami gecikdi cunku benn su anda yumurtlama donemimi hissediyorum ikincisi son ignelerden sonra bende ayak yanmasi ve yuz yanmasi olusdu bu ignelerin etkisimi yosa gercekden menapozami giriyorum.2 ayda once 4 yumurta sonra 1 hemen mi azaldida hemenmi menapoza girdim bana bilgi verirmisiniz ayrica esimle surekli catismaya girdik surekli cocuk cocuk yeter demeye basladi iyice sinirlerim bozuldu ben ne yapip ne edip kisa dogru size dedigim gibi turkiyede deneyecegim kucak dolusu sevgilerr

Back