5. Sınıfa geçen oğlum ve yaz tatili... ondan çok mu şey bekliyorum...

Merhaba önceki mesajlari bilmiyorum önerilmiş olabilir.Neden oglunuzu bir doga spor yada dil gelişim kampina gondermiyorsunuz? Onu şikayet ettiginiz tüm durumlardan kurtaracaktir.cok gelustirecek kamp dönüşü sonuclara sasuracaksiniz.ozel kamplarda var devletinde bir araştırın derim

Yanlış anlamayacağınızı umarak camiye veya kuran kursuna gönderme konusunda naçizane bir yorum yapacağım. Ben maneviyatı okul ortamıyla bağdaştıramıyorum. Okula da haksızlık, maneviyata da haksızlık. Oğlunuz zaten sözel yönü sayısal yönünden daha zayıf bir çocukmuş. Evde eminim ailesinin inançları doğrultusunda daha sık kullanılan duaları öğrenmiştir veya öğrenecektir. Bunları günün içerisinde uygun zamanlara uygulamalı olarak serpiştirirseniz sıkılmadan bıkmadan öğrenir. Duayı onu oyundan veya eğlenceden alıkoyan bir ders veya yaz sıcağında okul olarak görmesin.

Sözel açıdan eğlenerek gelişebileceği bir yol da çizgi romanlar. Hele erkek çocuklar bayılır. Hem de bakar ki kelimesi az, her gece bir tane bitirse o da bir şeyleri başarmış olduğunu hisseder. Harry Potter kitapları müthiş ama çok kalın. Amerikalılar gibi anne ve babayla her gün birkaç sayfa okuyarak başlayabilirsiniz, belki heveslenir.

Papatya, ben kitap okumaya lise zamanımda başladım sonra çok sevdim. Hala çok sever ve haftada 4 kitap okurum. Bunun benim dikkatimi dağıtmadığını ve sıkılmadan uzun süre yapabildiğim tek şey olduğunu farkettim.
Ama bu nasıl oldu, bana Çocuk Kalbi kitabı hediye edilmişti. Bir onu çok sevdim bir de annem sğaolsun bana altyazılı çizgifilmler, ingilizce öğrenme kitapları almıştı onunn sayesinde başladım.
Bırakın tamamen serbest geçirsin annem bana test çöz diyecek diye uyanmayıp öğleden sonra 4'e kadar uyuyordum bir dönem..
Kolaylıklar...
benim oğlum da sabahları çok geç kalkıyormuş. acaba aynı sebebten olabilir mi?
inşallah kitap okumayı sever sizin gibi. sonuçta kişiliği ve karakteri için de çok önemli kitap okuması
e ne zaman tatil yapacak bu çocuk?
bi gün içinde hobi olarak azıcık kitap okusa diyordum ben ama...
Ek olarak rekabet bu tarz çocukları çok kamçılıyor.. İlkokulda hızlı okuma yarışmasında başka bir çocuk kazanınca o benden daha mı iyi ben de yapabilirim diye düşünüp, okuyup kendimi ölçtüğümü hatırlıyorum sonra ben kazanmıştım. Tatlı rekabetler yarattığınız konulara eğilecektir. Kolayca kazanırsa 3.de sıkılır zaten yapabiliyorum diye. Zorlama seviyesi yavaşça artmalı. Okulunda ya da çevresinde kitap bitirme yarışması yapılabilir. Ya da kitap film olsaydı nasıl karakterler olurdu filmde şu kadın neye benzerdi gibi beyin fırtınaları ilgisini çekecektir. Ayrıntıyı yakalamak adın akitap okuyup zihninde filmi hayalleyebilir. Uu çok seviyorum böyle çocukları acayip mutlu oldum böyle bilinçli bir annesi olduğu için. Tebrikler. :)
sınıfında dersleri en iyi çocuklardan biri.bu konuda çok rekabet ortamı yok. ama belki de kitap okuması için kendimce böyle bir ortam yaratabilirim.
çok teşekkür ederim. onun için en iyisi olsun istiyorum.

merhaba canm

senin versiyonun 2 üst modeli bende var ben artık çocuğum böyle kabul ettim topluma faydalı ahlaklı bir evlat olsun

öncelikler

inan sen sadece kendini yıpratıyorsun

ders çalış test çöz vs vs

inan biz nedersek diyelim onlar kendi beyinleri nasıl hükmediyorsa öyle davranıyorlarrr

böyle çocuklar gerçekten özel çocuklarrr

bende sizin gibi acaba yazın neler yaptırırım diye araştırma yaptım bir ünv. öğr. tutmuştum hem ders tekarı yapacaklar

hemde onunla vakit geçireceklerdi geçen kış tutmuştum çok faydasını gördümm

şimdi burada yazılanları görünce bende eylül ayına kadar ders konusunda sıkıştırmamaya karar verdimm

zaten oğlumda istemiyorr evet aktivitelere çok katıldı yüzme futbol yaz okulları vs ama hiç birinin sonunu getirmedi

şu an sadece hafta sonları at binme dersi alıyor ve çok severek yapıyor
ben de oğlumu yüzme, satranç, futbol nelere yolladım. olmadı hiçbir. sonra türkiye derecesi aldığı sporu (yazarsam ne olduğunu deşifre olurum diye korkuyorum. az sayıda bi insanın yaptığı bi spor) kendisi istedi. kurs falan aldırmadık. kendisi öğrendi. burada gören hocalar onu kulübe istedi verdik. dereceye girdi. seneye de dünya şampiyonasına katılacak inşallah.
pc onun zekasını çok köreltiyor diye karşı çıkıyorum.

Merhaba önceki mesajlari bilmiyorum önerilmiş olabilir.Neden oglunuzu bir doga spor yada dil gelişim kampina gondermiyorsunuz? Onu şikayet ettiginiz tüm durumlardan kurtaracaktir.cok gelustirecek kamp dönüşü sonuclara sasuracaksiniz.ozel kamplarda var devletinde bir araştırın derim
hemen araştıracağım.
haftada 1 gün balık tutmaya gidiyoruz hep beraber.
ve doğa yürüyüşü yapıyoruz.

Yanlış anlamayacağınızı umarak camiye veya kuran kursuna gönderme konusunda naçizane bir yorum yapacağım. Ben maneviyatı okul ortamıyla bağdaştıramıyorum. Okula da haksızlık, maneviyata da haksızlık. Oğlunuz zaten sözel yönü sayısal yönünden daha zayıf bir çocukmuş. Evde eminim ailesinin inançları doğrultusunda daha sık kullanılan duaları öğrenmiştir veya öğrenecektir. Bunları günün içerisinde uygun zamanlara uygulamalı olarak serpiştirirseniz sıkılmadan bıkmadan öğrenir. Duayı onu oyundan veya eğlenceden alıkoyan bir ders veya yaz sıcağında okul olarak görmesin.

Sözel açıdan eğlenerek gelişebileceği bir yol da çizgi romanlar. Hele erkek çocuklar bayılır. Hem de bakar ki kelimesi az, her gece bir tane bitirse o da bir şeyleri başarmış olduğunu hisseder. Harry Potter kitapları müthiş ama çok kalın. Amerikalılar gibi anne ve babayla her gün birkaç sayfa okuyarak başlayabilirsiniz, belki heveslenir.
bazı duaları biliyor. annem öğretmişti.
ben kuran öğrenmesini değil de en azından namaz kılacak kadar sure bilmesini isterdim açıkçası. ama o gitmek istemediği için bu konuda ısrarcı olmadım.
ben namazlarımı elimden geldiğince kılmaya özen gösteririm. onun görerek bu maneviyatı alacağına inanıyorum.

Zaten çocuğunuz özel bir çocukmuş.

Onun alanında özel doktoru; pedagogu bir kişisi vardır.

Biz ne desek sizin çocuğunuza uymayabilir. Ama daha okul kapanalı iki hafta bile olmadı.

Adı üstünde tatil. biraz okulda yapılanların hiçbirini yapmaması lazım, okulu unutması lazım.

İki hafta tatilim var; patronum arasa; şu iki işi de yap; tatilde tembelleşme; hem ileride kariyerin için de iyi olur dese ne hissederim?

Biraz müsaade edin; ne istiyorsa onu yapsın; sonrasında da ders yap vs diye sürekli dürterseniz o dersler hep bir azap olur.

Kitap okumayı sevmiyorsa bu hazine vs bulunan kitaplar var; onlardan alın ama babası ile siz okuyun sonra onun yanında birbirinize anlatın.

Aile oyunları alın; okumalı yapmalı, söylemeli olanlardan birlikte oynayın.

Son söz olarak da sizin küçükken yapamadığınız her şeyi çocuğunuzun yapmasını ondan beklemeyin ya da tam tersi sizin küçükken yaptıklarınızın hepsini ondan beklemeyin. O bir birey ve özel bir birey...

D damdan çok teşekkür ederim.

bugünden itibaren ben artık farklı olacağım.
en azından günde bir test çözsün, yazmayı unutmasın istemiştim ama gördüm ki ben çok da doğru düşünmemişim.
sağolun kızlar

Siz de öğretmenmişsiniz

Ben sadece ilk yazılana yorum yapmıştım; kusura bakmayınnn
neden kusura bakacağım. anlayamadım.
ama inanın kimseye kırılmıyorum. ben zaten fikir almak için açtım. hatalı mıyım değil miyim diye sordum.
ve herkes çok güzel şeyler yazdı.

benim oğlum da sabahları çok geç kalkıyormuş. acaba aynı sebebten olabilir mi?
inşallah kitap okumayı sever sizin gibi. sonuçta kişiliği ve karakteri için de çok önemli kitap okuması

bi gün içinde hobi olarak azıcık kitap okusa diyordum ben ama...

sınıfında dersleri en iyi çocuklardan biri.bu konuda çok rekabet ortamı yok. ama belki de kitap okuması için kendimce böyle bir ortam yaratabilirim.
çok teşekkür ederim. onun için en iyisi olsun istiyorum.

ben de oğlumu yüzme, satranç, futbol nelere yolladım. olmadı hiçbir. sonra türkiye derecesi aldığı sporu (yazarsam ne olduğunu deşifre olurum diye korkuyorum. az sayıda bi insanın yaptığı bi spor) kendisi istedi. kurs falan aldırmadık. kendisi öğrendi. burada gören hocalar onu kulübe istedi verdik. dereceye girdi. seneye de dünya şampiyonasına katılacak inşallah.
pc onun zekasını çok köreltiyor diye karşı çıkıyorum.

hemen araştıracağım.
haftada 1 gün balık tutmaya gidiyoruz hep beraber.
ve doğa yürüyüşü yapıyoruz.
Olabilir uyanacak rutin şeyler onun zekasına hitap eden bir şey yok, eh bir de sevmediği konularda baskı varsa uyuyarak kaçmayı deneyebilir. Takip etmek lazım, ben uzun bir süre sonra farklı yapacak şeylerim olduktan sonra çok erken uyanmaya başladım şimdi fazla uyumuyrum. Günde 5 saat çok peşpeşe uykusuzsam 7 saat gibi.

Olabilir uyanacak rutin şeyler onun zekasına hitap eden bir şey yok, eh bir de sevmediği konularda baskı varsa uyuyarak kaçmayı deneyebilir. Takip etmek lazım, ben uzun bir süre sonra farklı yapacak şeylerim olduktan sonra çok erken uyanmaya başladım şimdi fazla uyumuyrum. Günde 5 saat çok peşpeşe uykusuzsam 7 saat gibi.
evet baskı vardı ama artık olmayacak.
gece çok geç yatıyor. bebekliğinden beri erken uyumayı hiç sevmedi zaten.

Hiç yanlış birşey değil. Çok zeki ve şu anda ona bu alışkanlıklar kazandırabilinir. Biraz zorlanır öfkelenir bir zaman sonra rutine döner. Ben olsam daha da fazlasını yapabilirdim.

Ben lise sondayım . Annemde sizin yaptıklarınızı abime yapardı. Zorla ders çalıştırırdı. Ben çalıştığım için bana bişey demezlerdi ama abime çok yüklenirlerdi babamla annem. Abim ders çalışmaktan nefret ederdi ve sonunda okulu bıraktı. Gerçekten zorlamayla bir yere varılmıyor. Bir öğrenci olarak söylüyorum bu kadar sıkmayın çocuğunuzu. Biraz rahat bırakında çocukluğunu yaşasın . Hem daha ilkokuldaymış yoğun bir şekilde ders çalımasada olur. Günde istediği kadar çalışsın yeterli bence.

Bence de günden azıcık çalışsa yetecek de oğluma Günlerce ödev kitap demesem umrunda olmaz. Yani kendi kendine bi kitap alıp okumaz. Ama sıkıştırınca da hem daha çok sevmiyor hem de Aramızdaki ilişki bozuluyor.

Test falan çözmesin bence.Kitap okusun yeter.Kitap okuyan bir insan test de çok rahat çözer,sınavlardan da iyi not alır,ezberi de çok iyi olur.Kitap yeterli bence.

Bilgisayarda geçirdigi vakit minimum olsun da... ne yaparsa yapsın. Gezsin tozsun, bisiklet ya da paten kullansın.Arkadaşlarıyla takılsın. Gitar çalıyormuş, onunla ugraşsın... Ya da bi iş verin iş yapsın. Test falan da çözmesin.

Henuz gebeyim, hali hazirda yetismis bir cocugum yok. Ama ailemin bize neler yaptirdigini anlatayim. :)

Haziran bitene kadar doyasiya oyun, sokakta kosturmaca, arkadaslarimizla bir yerlere gitme v.s. yapardik..

Temmuz'un 15 gunu babannemizin yazliginda gecirirdik. 15 gun de dini egitimimiz icin yaz kampina giderdik.

Agustos'un 15 gunu yine oyun, sokak, arkadaslar v.s. yapardik..

Eylul'de okul acilana kadar da gunde 3 saat ders, kalani serbest zaman olurdu.

Annemlerin taktigi bizde ise yaradi. Liseyi ve Universiteyi okuduk her ailenin isteyecegi sekilde. Namaz kilan, dua eden ve bolca ders calisan birer cocuk olduk
Hatta kardesim hala okuyor. :)

Insallah her sey istediginiz gibi olur. :) Simdiden bu kadar sikmayin. Daha yeni tatile cikti cocuk.

Ders degil de kitap okuyun mesele her aksam ailecek tv yi kapatip yarim saati kitaba ayirin sadece ona.yuklerseniz yapmaz ama hep beraber bir aktivite olarak yaparsaniz daha ilgi cekici olabilir. Ayrica oglunuz yeterince sosyal biri anladigim kadariyla spor muzik vb ugraslari var. Fazla yuklenmeyin derim. Zaten cocuk okul boyunca sıkılıyor bir de tatilde sıkılıp derslerden sogumasin. Hem herkesin zeka türü farklidir. Ve kimi cocuk 10 defa okuyup anlar kimi 1 defa kimi de sadece dinledigiyle yetinir. Siz sadece cocugunuzla arkadas gibi olup ne.istedigini anlayın ona gore yardimci olun onu istedigi dogrultuda yönlendirin. İstemedigi bir seyi kimse yapmaz.

Test falan çözmesin bence.Kitap okusun yeter.Kitap okuyan bir insan test de çok rahat çözer,sınavlardan da iyi not alır,ezberi de çok iyi olur.Kitap yeterli bence.
Kesinliklekatılıyoeum. Kitap çok önemli. Kitap olursa herşeyi yapar ama sevmiyor okumuyor işte.

Bilgisayarda geçirdigi vakit minimum olsun da... ne yaparsa yapsın. Gezsin tozsun, bisiklet ya da paten kullansın.Arkadaşlarıyla takılsın. Gitar çalıyormuş, onunla ugraşsın... Ya da bi iş verin iş yapsın. Test falan da çözmesin.
Pc büyük problem. Ama karışmayacağım bi süre. Belki de ben karıştığım için bana tepki olarak yapıyor. Psikoloğumuz tepki gösterebilir demişti.
Henuz gebeyim, hali hazirda yetismis bir cocugum yok. Ama ailemin bize neler yaptirdigini anlatayim. :)

Haziran bitene kadar doyasiya oyun, sokakta kosturmaca, arkadaslarimizla bir yerlere gitme v.s. yapardik..

Temmuz'un 15 gunu babannemizin yazliginda gecirirdik. 15 gun de dini egitimimiz icin yaz kampina giderdik.

Agustos'un 15 gunu yine oyun, sokak, arkadaslar v.s. yapardik..

Eylul'de okul acilana kadar da gunde 3 saat ders, kalani serbest zaman olurdu.

Annemlerin taktigi bizde ise yaradi. Liseyi ve Universiteyi okuduk her ailenin isteyecegi sekilde. Namaz kilan, dua eden ve bolca ders calisan birer cocuk olduk
Hatta kardesim hala okuyor. :)

Insallah her sey istediginiz gibi olur. :) Simdiden bu kadar sikmayin. Daha yeni tatile cikti cocuk.
Maşallah
Şnşallah ben de Güzel bi şekilde yetiştirebilirim oğlumu. Kapattım ağzımı birşey demiyorum artık. Bi süre de böyle devam edelim bakalım nasıl gelişecek olaylar.

Bir de ben hala asiri kitap okurum.. Kardesim de haftanin uc bes gunu okur. Babamdan gorduk. Babam hep elinde kitap otururdu aksamlari.. Gore gore heveslenirdik. Babam bizim yasimiza gore de alir yastigimizin altina birakirdi. :) Annem de okurdu ama babamin kutuphanesi vardi. En cok onu gorurduk. Biz de alistik. Eve aylik iki dergi ve gunluk iki gazete gelir bizim. Kardesimle yaris yaptirirdi babam en cok kim okuyacak, en hizli kim bitirecek v.s. diye.. Aklinizda olsun ablacim. :)

Ders degil de kitap okuyun mesele her aksam ailecek tv yi kapatip yarim saati kitaba ayirin sadece ona.yuklerseniz yapmaz ama hep beraber bir aktivite olarak yaparsaniz daha ilgi cekici olabilir. Ayrica oglunuz yeterince sosyal biri anladigim kadariyla spor muzik vb ugraslari var. Fazla yuklenmeyin derim. Zaten cocuk okul boyunca sıkılıyor bir de tatilde sıkılıp derslerden sogumasin. Hem herkesin zeka türü farklidir. Ve kimi cocuk 10 defa okuyup anlar kimi 1 defa kimi de sadece dinledigiyle yetinir. Siz sadece cocugunuzla arkadas gibi olup ne.istedigini anlayın ona gore yardimci olun onu istedigi dogrultuda yönlendirin. İstemedigi bir seyi kimse yapmaz.
Ben çok okuyan biriyim. Hatta bazen benden birşey istediğinde kitabım çok Heyecanlı bira bekle falan diyorum. Evet yeterince sosyal. Kitabı'n Önemi çok büyük. Şnşallqh okumayı sever. Teşekkür ederim

X