5. Sinif ders calsima sorunu

Eskiden mis gibi sınıf tekrarı vardı. İlkokulda yazılı vardı. Yapamayan üst sınıfa geçmiyordu. Böylece çocuk bir şeyi öğrenene kadar tekrarliyordu. Şimdi yapsa da yapamasa da geciyor üst sınıfa orada konular daha zor. Onu temelde olmadığı için hiç anlamıyor. Böyle böyle ilkokul iki konusunu bilmeden çocuk kendini ortaokul lise de buluyor. Kardeşim ögretmen lisede lise de adam gibi dört işlem yapamayan öğrenciler var diyor Geçen dönem kızımın karne törenine gittim ortaokul 500 kişilik okulda 400 den fazla öğrenci belge almış. Sorsam çoğunun 30 yıl öncesinin ilkokul öğrencisi kadar donanımı bilgisi yok.Bizim zamanımızda o belgelerin bir değeri vardı. Bir sınıfta en fazla üçte biri belge alabilirdi. Şimdi notlar hep şişirme, çocuk yapsa da yapmasa da üst sınıfa geçiyor. Burada eğitim sisteminin kötüleşmesi kadar velilerin de suçu var, herkesin çocuğu dahi gözü ile bakıyor. Ögretmen çocuğa en ufak bir uyarıda bulunsa hemen okulda alıyor soluğu. Ögretmenler de kolayı buldu açıyor akıllı tahtadan eğitim videosunu geçiyor. Bu ülkede eğitim düzelsin isteniyorsa o akıllı tahtaların sınıflardan çıkması, sınıf tekrarı ve yazılı sisteminin ilkokuldan itibaren geri gelmesi ve velilerin de objektif olarak çocukları ile ilgilenmesi lazım.

Neden sınav döneminden sonra okusun? Matematik problemleri anlamak için kitap okuması şart. Şimdi her gün 2 sayfa okutursanız 5 dakikası bile almaz her hafta kitap sayfasını artırırsanız okumayı alışkanlık hale getirir. Temelden öğretebilecek hoca bulmaktan başka çözümü olmaz eğer başka rahatsızlığı yoksa dehb gibi

E kim takip edecek annesi babası edecek
E önceden biz kendimiz takip ediyorduk, bizim suçumuz neydi.
Kendimi bazen çok şanssız hissediyorum ya. Küçükken de bütün sorumluluk bizdeydi, büyüdük devir değişti; çocukta olması gereken sorumluluklar da bize yüklendi.
5. Sınıf çocuğu gayet ödevlerini deftere not alıp takip etmeli bence. Ben oğlum büyüyünce o sorumluluğu ona vermeyi denicem bakalım. Yapıcam diyip yapamadığım çok oldu ama niyetim bu yönde diyim.

Ders haricinde nasıl? Başka sorunluluk aldığı bir alan var mı? Mesela bir spor?

Matematik öğretmeniyim aslında oğlunuz toparlamak için tam zamanında seneye geç olur.. dikdörtgenin çevre alanından önce temel 4 işlem becerisi kazanmalı. Başka bir öğretmenden destek alamaz mısınız

Ben kendim etmezdim valla annem başımda beklerdi 1. 2. Sınıfta sonra da takip ederdi yaptığım ödeve bakardı lisede bile öğretmenlerimle sık sık konuşurdu. Ve bizim zamanımızda bu kadar dikkat dağıtan şeyler yoktu. Şimdi tablet tv Telefon. Ödev yapmadan dışarı çıkamazdım. Çıktığımda da dönüp ödev yapmazsam ertesi gün çıkamazdım. Bir de pandemi vs çocukları çok bozdu. Eskiden sınıf grubu da yoktu mesela ödev yok desen annen bilemezdi

Hatırladığım kadarıyla 3. Sınıfa gelmiş ve hala konuşma problemi çeken çocuğunuzu dil ve konuşma terapisine götürün önerilerini "babası da geç konuştuydu onun, ben evde onunla alıştırmalar yapıyorum zaten" gibi şeyler söyleyerek savmış insansınız. Özel ders dediğiniz komşunun kızının ödevlere yardım etmesi falandır. Çocuk kimbilir yaşıtlarından ne kadar zorbalık görüyordu, ben olsam benim de önceliğim dersler olmazdı.
disiplinsiz sorumsuz bir insan olması
Oğlunuzun top oynamasından rahatsız olan yaşlı kadına inat çocuğu top oynatan, hatta kadınla polislik olan da sizdiniz. Bu şekilde yetiştirilen çocuğun süper disiplinli biri olmasını beklerdim ben şahsen. Sürpriz olmuş.

Son düzenleme:
Ooo o zaman sınır tanımayan, kural bilmeyen bir çocukla karşı karşıyayız
Geçmiş olsun

Aslan oğlum kaplan oğlum, sen biriciksin oğlum he mi

Çocuk beşinci sınıfa gelene kadar aklın nerdeydi şekerim? Saçma sapan işler peşinde koşmaktan çocukla ilgilenmemişsin.

Öğrenme güçlüğü olabilir çocukta.

Ooo o zaman sınır tanımayan, kural bilmeyen bir çocukla karşı karşıyayız
Geçmiş olsun

Aslan oğlum kaplan oğlum, sen biriciksin oğlum he mi
Evet evet o çocuk nelere şahit oldu
Yukarıda alıntı yaptım

Çarpım tablosundan başladık eksikleri gideriyorum. Matematik sınavında bence yapacagiz
Birlikte mi gireceksiniz matematik sınavına?

Öğretmenleriyle görüş ram’a yönlendirsinler çocuğu. Gerçi yapmazsın ama. Senden beklemiyorum çocuğunun iyiliği için bir şey yapmanı.

Kadin söylüyor alan böyle bulunur diye.sonra soruyor bizimki düşünüyor hala.durum bu.cankm sıkkın.
Kaç ders yapıldı ki? Özel ders temel oluşsun diye alınabilir. O yüzden hocanın temelin olmamasını bahane etmiş gibi geldi veya işinin ehli değil, o yüzden öyle sanmış.

Ben çocuğun temelinin olmamasından ziyade isteğinin olmadığını düşünüyorum. Çünkü isteği olsa kulağını dört açıp hocayı dinler ve açıkladığı soruyu hemen çözmeye çalışırdı.

alacağı ilk kitap değildir inşallah

Eyvah eyvah. Bir matematik öğretmeni olarak söyleyeceğim şey şu; bu durumu hafife almayın. Matematikten 100 lük olmak zorunda değil elbette ama temel matematik becerilerini kazanmak zorunda.
Öncelikle yapılması gereken çarpım tablosunu gerçekten ezberlemesi ve dört işlem kabiliyeti geliştirmesi.
Böyle bir öğrencim vardı 7 den 8 e geçecekti. Ama sıfır matematikte.
Aldım yazın 4. Sınıftan başladık 3 ayda güzel bir noktaya gelmiştik. Baya baya temelden başlamalısınız.
Kızım 6. Sınıfta geçen sene gerçekten çok kötü bir matematik hocasına denk geldi. Ki özel okulda okuyor. Ama hocayı asla sevmedi. Ki o zamana kadar en iyi dersi matematikti.
Bu dersi dinlemedikçe yapamıyorum sevmiyorum demeye başladı.
Dedim ki tamam kızım yapma yazın beraber halledeceğiz matematiği sıkma canını sen sınıf düzenini bozma yeter.
Yazın 5. Sınıf baştan sona tekrar işledik beraber.
Şimdi okul değiştirdik. Öğretmenini çok sevdi çok şükür. Sevdiği derslere döndü tekrar.
Hatta 2 hafta önce bireysel görüşmemiz vardı hocayla çok memnun.
Ama ipin ucunu hep tutuyorum. Ve o kadar zor ki çünkü 6. Gün yüzme antrenmanı var.
Hele şimdi yazılı haftası,yüzme yarışları,ramazan oruç hepsi birleşti.
Karşılıklı zorlanıyoruz ama ben bırakırsam o da bırakır.
Eğer bu çocuklar liseye ben anlamıyorum diye başlarsa eyvah eyvah.

Mutlaka yapın. Ben yaptım, şimdi hem kızım hem ben rahat ettik. Bakın ben ilkokulda okumayı yazmayı oğrendiği gibi ona bir not defteri aldım ödev, veli bilgilendirmesi ne varsa yazıyor. İlk başta biraz zorlandı ama şimdi o kadar rahatım ki,ancak veli grubunda her akşam bir ödev konusu. gelmeyen çocuk için sorsalar neyse , çocuk okula gitmiş ona rağmen ödevi bilmiyor. Daha sorumluluğu olan ödevin ne olduğunu önemsemeyen çocuk, anne zoru ile ödevi yapsa ne olacak. Hoş çoğu veli ödevi de kendi yapıyor.

Kesinlikle katılıyorum. Kitap okumalı bu çok net. Benim kızda var dehb. Zor oldu alışkanlık kazandırmak. Ama şimdi muazzam kitap okur bu hale geldi ama nasıl geldi bir de bana sorun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…