5. Sinif ders calsima sorunu

Aynen. Ödevler niye whatsaptan anneye atılıyor? Öğretmenler sınıfta söylesin, çocuklar not alsın. Ödev bilinci oluşmuyor bu şekilde

Aynen. Ödevler niye whatsaptan anneye atılıyor? Öğretmenler sınıfta söylesin, çocuklar not alsın. Ödev bilinci oluşmuyor bu şekilde
İlkokuldaki hep aynı birkaç öğrencim , ders gününden 1 gün önce gece 10_11 de " ödev var mıydı?" diye mesaj atardı. Öğrenci sayısına göre bunu yapan en fazla %4 tür belki ama yine de can sıkıcıydı. Çünkü hep aynı kişiler son dakika gecenin köründe ödev sorardı.

Bir öğrencim inatla hiçbir ödevini yapmazdı. Veli de rica etmişti 1 gün önce onlara hatırlatma yapayım diye. Ben de onlara özel muamele olmasın diye sınıf grubuna 1 gün önce hatırlatma mesajı yazardım, ona rağmen çocuk birkaç kez yine ödev yapmamıştı.

Bazılarının kapısına kadar gidip hatırlatma yapsan yine de o ödevler yapılmaz.

Son düzenleme:
Evet bizim de hoşumuza gitmiyor bu sistem. Sınavı kaldırmanın mantıklı yanını göremedim. Önceden en azından test, boşluk doldurma vs olurdu şimdi ortaokuldan sonra o da yok, direkt klasik sorularla yüzleşiyor çocuk. Fakat not vermemek şartıyla yine yapıyorum ben ara ara degerlendirme. Böylece ben çocugu daha net görüyorum, o kendini görüyor, ailesi de görüyor, en önemlisi sınav nedir onun provasını yapmiş oluyor ve herkes motive oluyor. Bu tekrar eski haline döner de ne zaman?
2.sınıf öğrencisi özet çıkaramaz ama olan özete calışabılir. Sınıfında hiçbir şekilde değerlendirme yapılmıyor mu? Siz evde internetten konu degerlendirme örnekleri çıkarabilirsiniz sınıfta hiç yapılmıyorsa.. Çocugun dönüt alması önemli.

Aldıgımiz kaynak kitaplarimiz var, onların her hafta bir değerlendirme testi oluyor.
Okudukları haftalık kitaplarin degerlendirme testi yapiliyor yani testli sinav mantigina çok uzak degiller optik kodlamayi vs ogreniyorlar ama, bizlerde yazarak çalışma mantığı vardı ya hani yada eve gelir kitabimizi açar o gun işlenen dersler şöyle bir gözden gecirilirdi vs.
Bunlarin olmaması bana çok tuhaf geliyor, mesela bir konuyu derste calisirdik eve gelir tekrar okur kendimiz anladigimiz hatirladigimiz kadarini tekrar yazardık pekiştirmek için iyi bir yöntemdi bence.
Komşumuzun kızı bu sene orta okula gecti mesela ilk okulda gayet başarılı denilen derslerin hepsinden bodosladı çocuk, ben bunu biraz kendi kafamda tekrarsızlığa ders çalışmanın sadece ödev yapılmak olmasına bağlıyorum.
Bizim ögretmenimizin kendi sinif icerisinde yaotigi deneme sınavlarini bile cimere şikayet edenler olmuş.
Sınav yokmuş çocuklar neden sınava tabi tutuluyormuş vs. halbuki çocukda dahil kimse sonuçları bilmiyor ögretmen çocuklarin anlamadigi ortak noktaları bulmaya calisiyor o konulara daha cok yukleniyordu vs.
Veliler neden bu kadar eğitim sisteminin içinde bunu anlayamiyorum
Hem eğitım hemde veliler hem ögrenciler konusunda çok değişik bir dönemden geçtiğimizi düşünüyorum ben ve gidişat hiç hoş degil bana göre

Ama matematik öğretmeni temeli yoksa temel verseydi öncesinde çocuğa bu konuda sizi bilgilendirseydi neden çocukta aptal hissi verdirmis bu durumu çocuğa söylemeseydiniz temelin yok diye öğretmen bıraktı diye.Bence siz her hafta bir çarpım tablosu ezberletin.Ardindan basit toplama çıkarma problemleri ama bunları planlı bir şekilde yapın fenomen yayınları bu konuda iyi bence ardından çarpma bölme kesirler şekilde ilerleyin ama kaynak alırsanız eğer kolay yayın hangisiyse onu alın benim oğlumda 4.sinif matematik te zorlanıyor ama bu matematik zekasıyla alakalı ben prof yapma niyetinde değilim ama mat olmadan bir yerlere gelmesi zor az çok bilmeli o yüzden israrciyim bende ama çocuğa bunu hiç belli etmedim matematik kötü senin demedim kendinde ilkokul olduğu için şuan farkında değil ama biz baya yol kat ettik.Ayrica hangi derse ilgisi var onu bulun mesela benim oğlum ingilizce ve Türkçe de iyi ilgisi onlara var temelini atınca ben o derslere ağırlık verdirecegim iyi olduğu derste en iyisi olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…