• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 kuruş 10 kuruş deme gel vatandaşşşş gellll:)

İyi bayramlar kızlar. Keyifli şen şakrak geçsin bayramınız.
Öpüyorum .

Ben biktim arkadas okumaktan yaz okuyom kis okuyom bu nasil sey boyle artik cok sikildim su son bi senemde gecsinde sonra hayirlisiyla su okuldan kurtulayim istiom :) halbuki kazanmadan once deli gibi istiodum uiye girmeyi necok calismistim:) simdi bazen diorumki bunun icinmiymis:) su okulu bitek bitsinde ise gireyim die istiom baska bise icin deil:)

Ben biktim arkadas okumaktan yaz okuyom kis okuyom bu nasil sey boyle artik cok sikildim su son bi senemde gecsinde sonra hayirlisiyla su okuldan kurtulayim istiom :) halbuki kazanmadan once deli gibi istiodum uiye girmeyi necok calismistim:) simdi bazen diorumki bunun icinmiymis:) su okulu bitek bitsinde ise gireyim die istiom baska bise icin deil:)

canımm benim sıkıldın demek
ama merak etme emeğinin karşılığını alacaksın zamanla
hayırlısıyla bitsin okulun birde işe grdinmi rahatlarsın
sonrada zaman emeğinin meyvesini yemeye gelir inşallah
sıkma canını canım tek sıkıntın bu olsun

Öncelikle hepinizin geçmiş bayramı kutlu olsun.
Memleket ve aile ziyaretlerinin arkasından bayram tatili derken bu ay biriktirebildiğim para 205 tl oldu onun da 200 tl si son borcuma gitti. Çok şükür Allah'a bitirip kurtuldum borçlardan. Nihayet artıya geçebildim :)

Bende hic biriktiremiyorum.banada bi el atsaniz...? ev hanimiyim calismiyorum malesef..sessiz takipcinizdim.sayenizde su an saydim kumbarada 125,60 var.
Birde ben benim gibi ev hanimi olanlardan fikir alnak istiyorum.nasil biriktiriyosunuz ve nasil degerlendiriyosunuz.esim esnaf oldugu icin harclik olarak aliyorum kendisinden.aylik 900-1000 oluyo.ayrica kredi kartimda var acil durum yada param yetmediginde kullanmak icin.kiyafet yada ozel ihtiyaclarim icin esimin kartlarini kullaniyorum.yani bu para ve kart yanlizca market..kimisine az gelebilir tabi ama bicok insan bu parayla kira fatura bile odeyebilirken trky sartlarinda benimde biriktirebilmem lazim diye dusunuyorum ama ilk kez bu kadar param var kenarda.oda dedigim gibi sayenizde

Son düzenleme:
Bende hic biriktiremiyorum.banada bi el atsaniz...? ev hanimiyim calismiyorum malesef..sessiz takipcinizdim.sayenizde su an saydim kumbarada 125,60 var.
Birde ben benim gibi ev hanimi olanlardan fikir alnak istiyorum.nasil biriktiriyosunuz ve nasil degerlendiriyosunuz.esim esnaf oldugu icin harclik olarak aliyorum kendisinden.aylik 900-1000 oluyo.ayrica kredi kartimda var acil durum yada param yetmediginde kullanmak icin.kiyafet yada ozel ihtiyaclarim icin esimin kartlarini kullaniyorum.yani bu para ve kart yanlizca market..kimisine az gelebilir tabi ama bicok insan bu parayla kira fatura bile odeyebilirken trky sartlarinda benimde biriktirebilmem lazim diye dusunuyorum ama ilk kez bu kadar param var kenarda.oda dedigim gibi sayenizde

Öncelikle ne iyi ettiniz de geldiniz, hoş geldiniz... Ben de pek eski sayılmalmam, başlarda gizli takipçiydim sonra üye olup hem yazmaya hem de tasarruf etmeye başladım. Ev hanımı değilim ama yine de sizinle paylaşmak istedim. Ben şimdiye kadar olan tüm birikimlerimi borç kapatmaya yönelik olarak kullandım. Kendime ait olan kredi kartımla yaptığım düşüncesiz alışverişlerin taksitlerin parasına gitti tüm birikimim. Bundan sonraki birikimlerimi altına ve dövize yapmak istiyorum çünkü prensip olarak faize karşıyım.

Mutfak-market gibi alışverişinize ayırdığınız para bence hiç de az değil. Benim uyguladığım yöntem şöyle. Bu aydan örnek vermek gerekirse (Biz memur bir aileyiz ve maaştan maaşa elimize para geçiyor) Ayın 15 ine kadar önümüzde 5 hafta ve 1000TL var. Ben de bu parayı 6 zarfa bölüştürdüm. İlk 5 zarf 150 TL ( o haftanın mutfak-market harcamaları), 6. zarfa ise 250 TL ( Acil durum harcamaları) için para koydum. Acil durumun içine neler girebilir bu size kalmış tabi. Bazen günlük olarak ayırdığım kısımdan kumbarama atıyorum bazen haftanın sonunda para kaldıysa onu da ekliyorum. Umarım fikir edinmenize yardımcı olabilmişimdir.

Umarım fikir edinmenize yardımcı olabilmişimdir.[/QUOTE]

Kesinle oldunuz cok tesekkurler.bende yarinki harcligimdanda ekleyip hemen bir kucuk altin alayim diye dusunuyorum.banka olayi benide aşar.yarin gidip bireysel emeklilige basvurcam esimin kartindan otomatik kesilecek ama diyorum acaba cocugumun uzerinemi yaptirsam zaten 10 yil sonra yine onun icin harcamayi dusunuyorum

Her Allah'in günü alisverise gidilmez. Hem zaman kaybi, hem daha cok para harcarsin(Tecrübeyle sabit) ..Haftada iki gün yeter. Biri büyük haftalik.alisveris (özellikle kuru gidalar vb icin) , digeri taze tüketilmesi gereken sebze meyve icin. Günlük tüketilmesi gereken seyler (balik, et, taze süt.vb) ya alisveris günlerinde pisirilmek üzere planlanir ya da bunlar icin diger günlerde de gidilebilir. Sadece bunlarla sinirli tutmak sartiyla!..Bir seyi almayi.unutmussan, unutmussundur. Bir sonraki alisverisi bekle, ders olsun. Iyi bir alisveris listesi olan, hicbir seyi.unutmaz.

yasaktir belki diye blogun ismini veremiyorum ama benim isime yarar gibi gorundu.belki sizlerede fayda saglar.ben her allahin gunu sanki mecburmusum gibi markete gidiyorum.bunu okuyunca bugun gitmeme karari aldim.hatta persembeye kadar...persembe ve cumartesi gunlerini sectim kendim icin.bakalim uygulayabilecekmiyim

canımm benim sıkıldın demek
ama merak etme emeğinin karşılığını alacaksın zamanla
hayırlısıyla bitsin okulun birde işe grdinmi rahatlarsın
sonrada zaman emeğinin meyvesini yemeye gelir inşallah
sıkma canını canım tek sıkıntın bu olsun

Yaa ne biliim abla öyle bi bunaldım:) sen anlat neler yapıosun kayınvaliden hastaydı nasıl? bide ev derdi cıktı alenin yanınada gidemedn değilmi abla.

Yaa ne biliim abla öyle bi bunaldım:) sen anlat neler yapıosun kayınvaliden hastaydı nasıl? bide ev derdi cıktı alenin yanınada gidemedn değilmi abla.

kayınvalidem iyi canım ya işte 1 ay sonra kaynımın düğünü var nasipse ona hazırlanıyoruz
eve taşındım bitti canım şükür ya işte
ailmin yanına yarın nasip olursa gideceğim canım
1 hafta yok gibiyim sanki merak etmeyin
kısmet olursa geldiğimde görüşürüz tekrar

kayınvalidem iyi canım ya işte 1 ay sonra kaynımın düğünü var nasipse ona hazırlanıyoruz
eve taşındım bitti canım şükür ya işte
ailmin yanına yarın nasip olursa gideceğim canım
1 hafta yok gibiyim sanki merak etmeyin
kısmet olursa geldiğimde görüşürüz tekrar

Gözünaydın canım , güle güle git gel hayırlısıyla esracım.
Bol bol hasret gider.

Kumbarama dün 20, bu gün de 10 TL attım. Geçen aydan kalan 5 Tl ile birlikte şimdilik 35 TL oldu. Bu ay tüm biriktirdiğim para bana kalacak inşallah. Bakalım 1 ayda kaç para biriktirebilicem?

Kumbarama dün 20, bu gün de 10 TL attım. Geçen aydan kalan 5 Tl ile birlikte şimdilik 35 TL oldu. Bu ay tüm biriktirdiğim para bana kalacak inşallah. Bakalım 1 ayda kaç para biriktirebilicem?

Allah bereket versin canım .
İnşallah bol bol biriktirirsin.
Ben bu ay çok kötü gittim . Bundan sonra ya bakıcaz artık.

Back