kolay acilmayan kumbaraya ne hacet.bi oglum var 4,5 yasinda kumbaranin sesini duysa filmlerdeki replikler gibi hemen birak onu oraya diyo babasi kilikline demek canım gel tabi
ama önce kendine kolay açılamayan bir kumbara yapki
içinden para alama
hoşgeldin aramıza
hergün bildirim yapmayı unutma
canım benim çok sevindim allah hayırlı uğurlu etsin inşallah güle güle oturun canım
tadilatta biter canım inşallah biran önce allah kolaylık versin
rabbim biran önce hayırlısıyla minik bi yavru nasip etsin inşallah canım
kolay acilmayan kumbaraya ne hacet.bi oglum var 4,5 yasinda kumbaranin sesini duysa filmlerdeki replikler gibi hemen birak onu oraya diyo babasi kilikli))kumbaramizda 27 lira defterimizin arasindada iki 10 liramiz var.vira bismillah deyip basliyorum o zaman...
ha ha ilahi babası kılıkl demişsin ya çok güldüm
Allah bağışlasın oğlunu canım
akıllı belliki
sende dinle onu ama ya harcama paranı
hadi Allah bereket versin
Öyle ama.onlar ailecek(baba-ogul) varyemez takimindan.ben kime cekmissem...akilli ama sartlar boyle yapti cocugumu bakti anasindan hayir yok.biseyi sakliycagim zaman kendine soyluyorum bana hatirlat diye.acaba diyorum parayida saklayip onada soylemesem bi gun karsima ciksada ben mutlumu olsam.ama yok ya o zamanda kendi koydugumu unutur hızır getirip bıraktı sanar tırsarım
Yanliz bu birikim isini ben iyice ciddiye aldim.birikim yapmam icin once biraz tasarruflu olmam gerek diye dusundum kalktim tum prizleri cektim fisten.gerci kumbarama bi faydasi olmaz ama..:)sonra banyoyu toparladim ne var ne yok babinda.annem en iyisini al az kullan derdi hep oyle yaparim dtrjda ama elimin ayari yok.ablamin sana bi yil yeter dedigi konsantre hani su doga dostu dtrjlar bile bende 2 ay anca dayandi.bende tum dtrjlarin uzerine usenmedim" israf etme cok gunah"yazdim.elim alisana kadar hatirlatir en azindan.bide ne kadar zaman gidecek tahmini olarak tarih attim.o tarihe kadarda bitsede almam ders olsun bana.camasir susuz kalayimda goreyim gunumu
Aslinda mutfaktada eli bol biriyim ama banyo yordu ugrasamam gece gece deyip elimin erdigi her kavanoza her siseye carpi isareti koydum ki "yavass ol"anlaminda
Ne kadar market masrafimi azaltirsam o kAdar faydasi var benim kumbarama.ben esimden harclik aliyorum daha o ise varmadan marketteyim.eti ,cogu zaman meyveyi,yag seker gibi pahali seyleri kendi aliyo.yani anlayacaginiz daha once tanissaydim sizlerle ne guzelbirikimlerim olurmus.neyse bundan sonraya artik.bu arada perdeden vazgectim bileenzik alcam kendime
Bende kucuk sayilmam aslinda 28 yasindayim.
Calismadigim icin ancak tasarrufla biriktirebilirim.daha dogrusu israf etmemekle.öyle cok lüks yasamiyorum aslinda ama israf ediyorum cok.sukur durumumuz iyi simdi ama sonra ne olur bilinmez.ve burda bikac konuyu okuyunca kendime geldim.bence herkesin kucukte olsa kiyida kenarda parasi olsun.olsun ki basimiza kotu bise gelse onun bunun kapisini degilde çıkımızı aşındıralım.
Bu arada hakkaten kumbaradaki para cok el alti oluyo.helede benim gibi sigara kullanan biri icin.bende şu kucuk pet sisenin icine ayirdim 1 liralari.fakat simdi merak ettim bunu doldurunca ne yapiyosunuz.markettemi harcaniyo yoksa butunletiyomusunuz.baya bi para olur bunun icine butunlermiki market
Bugun esim bana 30 lira birakti.evdede hic eksik yok diye 20 lirayi birakip 10 lirayla bi sigara bi cikolata alir gelirim diye ciktim.megersem varmis eksik oglumun karpuz yiyesi geldi( ki normalde ben hep kelek sectigimden esim alir).cikolatali gevrek( ki normalde cok nadir ister bugunde o gunlerden biri demek).yaninda sut(ki bende inek sutle cok begenmiyorum tadini hakli cocugum)
elde sigaradan kalan 3.5 lira nakit ve 14.50 lira kredi kartiyla yapilan alisveris fisiyle donduk eve
sonucta yine 23 lira 50 kurus kumbaraya girdide alisveris fisimiz kime girdi (cok afedersiniz) orasi malum..
Kar yaptik yani)))
Bende kucuk sayilmam aslinda 28 yasindayim.
Calismadigim icin ancak tasarrufla biriktirebilirim.daha dogrusu israf etmemekle.öyle cok lüks yasamiyorum aslinda ama israf ediyorum cok.sukur durumumuz iyi simdi ama sonra ne olur bilinmez.ve burda bikac konuyu okuyunca kendime geldim.bence herkesin kucukte olsa kiyida kenarda parasi olsun.olsun ki basimiza kotu bise gelse onun bunun kapisini degilde çıkımızı aşındıralım.
Bu arada hakkaten kumbaradaki para cok el alti oluyo.helede benim gibi sigara kullanan biri icin.bende şu kucuk pet sisenin icine ayirdim 1 liralari.fakat simdi merak ettim bunu doldurunca ne yapiyosunuz.markettemi harcaniyo yoksa butunletiyomusunuz.baya bi para olur bunun icine butunlermiki market
Bugun esim bana 30 lira birakti.evdede hic eksik yok diye 20 lirayi birakip 10 lirayla bi sigara bi cikolata alir gelirim diye ciktim.megersem varmis eksik oglumun karpuz yiyesi geldi( ki normalde ben hep kelek sectigimden esim alir).cikolatali gevrek( ki normalde cok nadir ister bugunde o gunlerden biri demek).yaninda sut(ki bende inek sutle cok begenmiyorum tadini hakli cocugum)
elde sigaradan kalan 3.5 lira nakit ve 14.50 lira kredi kartiyla yapilan alisveris fisiyle donduk eve
sonucta yine 23 lira 50 kurus kumbaraya girdide alisveris fisimiz kime girdi (cok afedersiniz) orasi malum..
Kar yaptik yani)))
memnuniyetle kabul ederim ablam olmaniziyinede senden büyüğüm canım yani hala topiğin ablası olabilirim
maşallah sen azmettin canım ya böyle devam hadi bakalım
sigarayı bıraksan verya acayip kar edersin bu arada
hem sağlığına yazık hem kesene
canım çocuğun istediğinden kısımıyor işte
öemli olan ufakta olsa birikim yaparak çoğaltmak
marketler parayı bütünlüyor canım
sende bütünletince döviz alabilirsin yada altın filan böylece paran harcanmaz
memnuniyetle kabul ederim ablam olmanizi
Ah o sigara belasi yokmu her ay kafadan 200 ona gidiyo zaten.saglik zaten onun hicbir karsiligi yok
Benim azmim (cok afedersiniz)essekligimden.ayda 1 esim bana 200 lira kuafor icin para verir boya falan icin.maas gibi ama her ay ayni gun.ben gecen hafta komsumla otururken esti boyadik saclarimizi
o paraylada gidip 136 liradan kucuk altin yaptim.ertesi gunde gidip 127 liradan bozdurdum hemde o kadar gereksiz biseydiki anlatamam.simdi ona hirs yaptim o altin geri gelecek)
Neyseki sevgili esimde bu azmimi gormus olacakki (tesvik amacliydi galiba)..bana bugun sende para varsa idare edemezmisin dedi (bende hayir asla diyemem olmasada var derim)sonra para biriktirdigim defterin arasina 100 birakmis bide kocaman bi (usenmemis)gulucuk yapmis
Yok zaten hayatta kisamam evladimdan.ama ben yogurdu bile sirf saglikli olsun diye evde mayaliyorum kalkipta o tur seyleri yemesi icime sinmiyo.ama arada olacak tabi cocuk nihayetinde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?