merhaba kızlar
tasarruf konusunda bir internet sitesi veya dergiydi-tam hatırlayamıyorum - okuduğum bazı şeyleri sizlere yazmak istedim
uygulamak isteyen olabilir
1-işyerinde-okulda- vs kantin türü erlerden çay kahve almayı azaltmanın büyük tasarrufa neden odugu yazıyordu
inanılmaz bir rakam da vermişti, günde 2 bardak çay kahve almak için verilen paranın yıllık toplamı epey büyüktü
kahve ve poşet çayınızı kendiniz götürebilirsiniz, kantinde sadece sıcak su alabilirsiniz veya rtam uygunsa bir kettle ya da elektrikli
cezve( bu daha küçük bir cihaz ) kullanarak içeçekleriniz kendiniz hazırlayabilirsiniz
2-yemeğinizi evden götürün.. böylesi hem daha sağlıklı hem de tasarruf edebilirisiniz
her öğünü dışarıdan yemeniz gerekmiyor, limon ve tuz eklenmemiş salatalar, soğuk yenebilen sandviçler
soğuk tüketilebilen çorbalar (yogurt corbası gibi )
3-suyunuzu evden götürün, çoğu insan musluk suyundaki klor yüzünden çeşme suyu içmiyor ve suyu dısarıdan alıyoruz
klor böbreklere zazar verir
daha önce kullandığınız 250 ml, pet su şişelerini evde tekrar yıkayarak evdeki içme suyunuzu doldurarak dışarı çıkarken yanınızda götürün
okul veya işe giderken
bunun aynı zamanda çevre korumasına büyük etkisi varmış, aynı pet şişenin defalarca yıkanıp kullanılması ile tasarruf da çevre
koruması da mümkün
süper fikirler hesaplayınca dışarıda bir kahve bir çay birde su alsan en az günlük 5 lira tutuyor o parayı kumabraya atsak aylık 150 lira oluyor , tabi yemek masrafını katmadım bile