• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 kuruş 10 kuruş deme gel vatandaşşşş gellll:)

tabi olura canım ben her gün yazarsam kızarsınız bana
çünkü marketti pazardı hep bende eşim çok çalışıyor
ama özel harcamalarımı yazarım bugün kuaföre gidip saçımı kestirdim mesela

Yok canim kizmayiz yaz sen:) hatta derizki daha o gun domates almistin falan:)

Kızlar bende yakında 32 olacağım :37:
evliyim İstanbul da yasıyorum,
Bugün bende uzun aradan sonra ilk kez avm ye gittim kendime bişeyler aldım maalesef.

Nakit yaptıgım alışverişlerde para ustu artık direk kumbaraya gidiyor.

Az sonra 5 tl yi birikime ilave edeceğim

İyi geceler,bol ve bereketli birikimler :nazar::2:

Kızlar bende yakında 32 olacağım :37:
evliyim İstanbul da yasıyorum,
Bugün bende uzun aradan sonra ilk kez avm ye gittim kendime bişeyler aldım maalesef.

Nakit yaptıgım alışverişlerde para ustu artık direk kumbaraya gidiyor.

Az sonra 5 tl yi birikime ilave edeceğim

İyi geceler,bol ve bereketli birikimler :nazar::2:

Birikiminden harcamadigin icin ceza yok canim sana:)

tam aradığım topic bende para biriktiremiyorum elime azıcık para geçse süsüme püsüme harcıyorum , dışarı çıktımmı en azından ufakta olsa birşeyler alıyorum eve gelince bin pişman oluyorum , bende size katılabilirmiyim yaza kadar biraz biriktirebilirsem tatile giderken kendime ciciler alırım :1:

tam aradığım topic bende para biriktiremiyorum elime azıcık para geçse süsüme püsüme harcıyorum , dışarı çıktımmı en azından ufakta olsa birşeyler alıyorum eve gelince bin pişman oluyorum , bende size katılabilirmiyim yaza kadar biraz biriktirebilirsem tatile giderken kendime ciciler alırım :1:

ayıp ettin canım ne demek katıl tabii
her gün buraya yazacaksın ama kumbarama şu kadar attım diye

Para demeyin bana :43:

Paramı çok akıllıca harcamaya çalışırım. Yememden içmemden arttırırım. üstüme başıma az para harcamaya çalışırım.
Ama sabırla biriktirdiğim paralarım bir çırpıda diş masraflarıma gider
İşten artmaz dişten artar diye boşa dememişler
Abimle bizim dişlerimiz sağlam olsaydı iki kardeş biraraya gelip annemlere eve almıştık çoktan

Kızlar ben de bugün attım kumbaraya 20lik,uzun zamandır atamamıştım atmışken de bir şeye benzesin dedim.:16:

güzel konu gerçekten biriktirmeye çalışıyorum bende ama çok harcıyorum belki katılırsam buraya banada teşvik olur bende birikim sahibi olabilirim kimbilir :1:

güzel konu gerçekten biriktirmeye çalışıyorum bende ama çok harcıyorum belki katılırsam buraya banada teşvik olur bende birikim sahibi olabilirim kimbilir :1:

hoşgeldin canım biriktirmek isteyen herkes burda gaza gelio:)

hoşbuldum canım evet gaza gelmek istiyorum bende:1: harcamalarıma dikkat etmeyi öğrenirim belki burada.ne demişler damlaya damlaya göl olur inşaallah bizimkilerde göl olur:1:

canim ben biriktirmeye basladiysam inan sende biriktirirsin kenarinda 1lirasi olmayan ben artik para biriktiriyorum ve acatip hirslandim agustos sonunda 1000tl biriktirmek istiorum :)

merhaba kızlar

tasarruf konusunda bir internet sitesi veya dergiydi-tam hatırlayamıyorum - okuduğum bazı şeyleri sizlere yazmak istedim

uygulamak isteyen olabilir

1-işyerinde-okulda- vs kantin türü erlerden çay kahve almayı azaltmanın büyük tasarrufa neden odugu yazıyordu

inanılmaz bir rakam da vermişti, günde 2 bardak çay kahve almak için verilen paranın yıllık toplamı epey büyüktü

kahve ve poşet çayınızı kendiniz götürebilirsiniz, kantinde sadece sıcak su alabilirsiniz veya rtam uygunsa bir kettle ya da elektrikli

cezve( bu daha küçük bir cihaz ) kullanarak içeçekleriniz kendiniz hazırlayabilirsiniz

2-yemeğinizi evden götürün.. böylesi hem daha sağlıklı hem de tasarruf edebilirisiniz

her öğünü dışarıdan yemeniz gerekmiyor, limon ve tuz eklenmemiş salatalar, soğuk yenebilen sandviçler

soğuk tüketilebilen çorbalar (yogurt corbası gibi )

3-suyunuzu evden götürün, çoğu insan musluk suyundaki klor yüzünden çeşme suyu içmiyor ve suyu dısarıdan alıyoruz

klor böbreklere zazar verir

daha önce kullandığınız 250 ml, pet su şişelerini evde tekrar yıkayarak evdeki içme suyunuzu doldurarak dışarı çıkarken yanınızda götürün

okul veya işe giderken

bunun aynı zamanda çevre korumasına büyük etkisi varmış, aynı pet şişenin defalarca yıkanıp kullanılması ile tasarruf da çevre

koruması da mümkün

Back