5 haftalık hamile aralık 2016 anneleri

Tebrikler :)
Öncelikle hemen folik asit almaya basla baslamadiysan. Onun yaninda omega 3 ve d vitamini de önemli.
Tatli seylerden ve ekmek, makarna, pilav, simit, börek gibi rafine unla yapilmis gidalardan uzak dur. Ben unlu ve sekerli gidalardan uzak duruyorum. Gebelik sekeri yasamamak icin.
Sebze, meyve, zeytin, yumurta, peynir, tereyagi, yogurt, süt, et, balik tüket bolca.
Günde en az 2 litre su ic. Kola, fanta, ice tea, meyve suyu gibi hazir sekerli iceceklerden uzak dur. Bunlar da gebelik sekeri olusmamasi icin önlemler :KK66:
Alkol ve sigara zaten yasak.
Saglikla kucagina alirsin insallah :)
omega 3 e ne zaman başladınız acaba bende kullanmak istiyorum ama doktor demedi 5 haftalıkken gittiğimde.

Inşallah cnm :) evet yorgunluk mu halsizlik mi bilmiyorum ama kipirdayasim yok valla :KK43:

Evet, Oluyor bana da bazen

Kalp atım hızı 140'in altındaysa erkek, 140'in ustundeyse kız olabilir diyorlar..

Hizini söylemedi cok kisa bir süre bakti. Burada (Almanya) doktorlar sadece bakmalari gereken seye bakiyor ekstra bir sey incelemiyorlar. Kalp atisina, cinsiyete herseye daha gec bakiyorlar. Garanti olsun diye herhalde.

başladım içtim hemen ama kasık ağrım var endişeliyim biraz :KK43:

benimde akşam üstünden beri kasık ağrım var ya gündüz dr daydım bişey demedi noluyor anlamadım

Kizlar benim doktorum kasik agrisi icin magnezyum verdi. Öyle cok siddetli de degildi ama ilk randevuda agri var mi dedi ara ara oluyor dedim magnezyum yazdi. Magnezyum kaslari gevsetiyor, kramplar icin öneriliyor. 2 hafta sonra ikinci kontrolümde de sordum devam dedi.

Hamiş arkadaşlarım birşey sormak istiyorum.Vajinal ultrason ile bebeğimizin kalbini duymaya gideceğiz eşimle Çarşamba günü ama eşim ben Nasıl o halde içeri geleyim diye çekiniyor.Hem çok istekli heyecanlı da.Bu durumda ne yapmam gerekiyor tecrübeli bilgili arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum

Benim esim de cok hassas daha önce bana alttan bakilirken hafif fenalasmisti :KK70: Normalde gelmez hic ama kalp atisi icin geldi. Benim arkama oturtturdum ben onu olayi görmesin diye. Bir de uzun bir kazak giydim. Burada örtü yok cünkü gayet rahatlar :KK70: Aslinda ben de rahatim da, esim görüp rahatsiz olmasin diye.
Türkiyede vajinal bakacagi zaman esleri almayan doktorlar varmis onlari hic anlamiyorum.Sanki adan hic görmedi :KK70: Doktorlar burada en basindan itibaren isteyen esleri iceri aliyorlar, o konuda hic problem yok.

omega 3 e ne zaman başladınız acaba bende kullanmak istiyorum ama doktor demedi 5 haftalıkken gittiğimde.
Aslinda ben hamile kalmadan önce baslamistim. Hamileligimi ögrenince doktora gittim o sirada gösterdim. Bana kullandigimdan daha fazla omega 3 iceren bir vitamin karisimi verdi. Sana okudugum kitaptan aynen yazayim:

"Balikyagi en önemli omega-3 kaynagi. Yeni bir canlinin olusturulmasinda en önemli hammaddelerden biri, Omega-3 yag asitleri. Maalesef modern beslenme tarzimiz omega-3 eksikligine yol aciyor. Gebelik sirasinda ise bu yaglara ihiyac müthis artiyor. Annedeki eksiklik anne gibi bebegi de etkiliyor. Bakın Danimarka’da 8927 gebe üzerinde bir araştırma yapılmış. Hiç balık yemeyenlerde prematüre ve/veya düşük doğum tartılı çocuk doğurma oranı %7.1 iken, haftada en az bir kez yiyenlerde bu oran %1.9 imiş.

Gebelik ve emziklilik dönemlerinde annelerinden omega-3 yağ asidi (balık yağı) takviyesi alan çocukların zeka bölümü (106.4) almayanlara oranla (102.3) yaklaşık 4 puan daha yüksek bulunmuş.

Beyinin %60’ı yağdır. Bunun üçte ikisini omega yağ asitleri oluşturuyor. Bu yağ asitleri vücutta sentezlenmiyor. Mutlaka besinler ile alınması gerekiyor. Diyetimizde omega-6 yağ asitleri çok fazla ama omega-3 yağ asitleri oldukça az. Omega-6 yağ asitlerinden de maalesef omega-3 yağ asitleri oluşmuyor. Anlayacağınız bu durumda bütün organlarımız, özellikle de beynimiz tehlike altına giriyor.

Gebelik sırasında anneden cenine aktif omega-3 transferi oluyor. Bu durum annenin omega-3 depolarını ciddi olarak tüketiyor ve doğum sonu depresyona yol açabiliyor. 23 ülkede 14,532 kişi üzerinde yapılan çok merkezli bir çalışmaya göre balık yağı alan ya da balık tüketen kadınlarda doğum sonu depresyon belirgin olarak daha düşük bulunmuş.

Beyin gelişiminin büyük bir bölümü hamilelikte ve hayatın ilk iki yılında olmakta. Bu nedenle omega-3 takviyesinin gebelikten önce başlayarak bütün gebelik süresinde ve emziklilik döneminde yapılması şart (hatta en iyisi ömür boyu yapmak). Fazla balık yağı yiyen emzikli kadınların sütündeki omega-3 yağ asitlerinden zengin oluyor ve bebeğe çok faydası oluyor"

Evet, Oluyor bana da bazen

Hizini söylemedi cok kisa bir süre bakti. Burada (Almanya) doktorlar sadece bakmalari gereken seye bakiyor ekstra bir sey incelemiyorlar. Kalp atisina, cinsiyete herseye daha gec bakiyorlar. Garanti olsun diye herhalde.

Kizlar benim doktorum kasik agrisi icin magnezyum verdi. Öyle cok siddetli de degildi ama ilk randevuda agri var mi dedi ara ara oluyor dedim magnezyum yazdi. Magnezyum kaslari gevsetiyor, kramplar icin öneriliyor. 2 hafta sonra ikinci kontrolümde de sordum devam dedi.

Benim esim de cok hassas daha önce bana alttan bakilirken hafif fenalasmisti Normalde gelmez hic ama kalp atisi icin geldi. Benim arkama oturtturdum ben onu olayi görmesin diye. Bir de uzun bir kazak giydim. Burada örtü yok cünkü gayet rahatlar :KK70: Aslinda ben de rahatim da, esim görüp rahatsiz olmasin diye.
Türkiyede vajinal bakacagi zaman esleri almayan doktorlar varmis onlari hic anlamiyorum.Sanki adan hic görmedi :KK70: Doktorlar burada en basindan itibaren isteyen esleri iceri aliyorlar, o konuda hic problem yok.

:KK70: O Zaman bende elbise giyeyim de oda çekinmesin madem.Benin doktorum alır büyük ihtimalle.Çünkü oda heyecanlıydı iki keseyi görünce :KK70:

Hayrlıysa inşallah olur ya ☺️Gerçi ikizlere bakmak çok zor ama zaten tek çocuğa bakmak da çile,en azından iki tane olunca iki tanesine baktım derim :KK70:

benim arkadasımın ikizleri vardı 1 sene arayla dogum yaptık. Maşallah Allah yardım ediyor ıkısıde kendi kendine uyuyor sakin cocuklardı benim azman kızım hiç uyumuyordu, hem de asırı gazlıydı :KK70: çok yordu beni ruhen bedenen :)) İnşallah tum bebekler sağlıklı hayırlı olurlar inşAllah..

Arkadaslar 15 hafta 3 gunluk tup bebek ile gebe kaldim.2 li taramam da hersey normaldin10 gun once.birden kasik agrim oldu ve ne oldugunu anlayamadsn sivim geldi hafif kanla beraber hemen 5 dk da hastane yakin gittim.Allahtan doktor da rdsydi.kontrol etti.sivi az kalmis cocuk büzülmüş dedi.kalakaldim.hemenystirslim enfeksiyon igneleri progestanlsr basladim tekrar ilaclara.suan hsla yatiyorum 6 gunum kslp stislarim vsr kizimin.ne yapacagimi bilemiyorum.basina amniyo sivisini akan vsr mi?havuc suyu iciyorum gunde 3 bardak 6 gunum.dua edin.ilk gebeligim.suan bebegim kizim ystis pozisyonuna geldi ama sivisi olusmadi.enfeksiyon da kapmadim

Rabbim yardımcın olsun canım. Dua et sakın umutsuzluğa karamsarlığa kapılma bebeğin Allahın izniyle sorunsuz bir şekilde dünyaya gelecektir.

Rabbim yardımcın olsun canım. Dua et sakın umutsuzluğa karamsarlığa kapılma bebeğin Allahın izniyle sorunsuz bir şekilde dünyaya gelecektir.
Cok tesekkur ederim iyi dileklerin icin.hsla ystiyorum yatakta kimildamadan.iyi dusunuyorum.sivim bir olussa cocugumu kizimi goruxem saglikli mi diye.suan su olmadigi icin goremiyoruz

Arkadasim korkma sansliyizki bulanti yok hayat zor geciyor oyle.allh bulanti yasayanlara kolaylik versin ikinciye hamileyim ilkindede yoktu bundada simdilik yok.son gune kdrda her isimi yaptim risk yoksa normal hayatina devam cok zorlamamak sarti ile
ayy canım allah razı olsun içimi rahatlattın ya ne bileyim bulantı agrının olmaması sıkıntılı oldugumuz anlmına mı geliyor diye düşündüm bir an inşallah bir sıkıntı yoktur cnm :)

FB_IMG_1461667872208.jpg

Merhaba hatunlar,
Ben de 3 hafta once 36,5 beta hcg degeri ve test yaparak ogrendim. Hemen heyecana doktora gittim, daha adet gunume 5 gun vardi. Doktor bana 2 hafta sonra gel kese olusunca bakalim dedi. Sonra her hafta takip ettim 89 oldu 528 oldu. Folik asite basladim. Bir haftadir gitmiyorum. Yarin ilk kez doktor kontrolune gidecegim icin ara verdim. Artik orada emin olacagiz. Umarim hersey yolundadir. Sizlere de saglikli mutlu hamilelikler dilerim

X