5 Günde 5 Kilo Diyeti Deneyimlerimiz

Bugün bende 82 kiloyla başlıyorum
Son aylarda çok fazla yediğim için baya bi Eksi olurum gibi geliyor
Varmı bana eşlik etmek isteyen

Maşallah bana ya hafta sonu ne yemişsem artık, baskül çok insafsız çıktı!
Yatılı misafirim vardı... Erken kalkamadım. Şimdi öğle vakti ilk öğünümü yiyorum.
Öncesinde az şekerli kahvemi içtim ( 153ml.) bu arada ilk defa güne kahveyle başladım.
Şimdi de 400gr haşlanmış patates yiyorum ( bol baharatlı)
Patatesleri soydum, haşlama suyuna tuz kattım ama ben.
Destekleyici bir ürün de kullanıyorum, hadi bakalım hayırlısı
60 olan kilom bu sabah 62.2 çıktı( hafta sonu azizliği )

Kilo vermeyi hedefleyen tüm arkadaşlarıma selam olsun, aranıza ben de katıldım :)

Akşam ütü yapıyordum, dedim Carmilla kendine bol şekerli bir çay al da biraz otur, soluklan..
Yanında da fıstıklı çikolata.. Sözde iş yapıyorum ya, eritiyorum aklımca..
Aldım çayımı, kuruldum koltuğa.
Kurulmaz olaydım
Otururken farkettim ki pijamam bir garip duruyor, göbeğim hiç olmadığı kadar pörtlek sanki.
Ne zamandır tartılmıyordum, yıllar sonra ilk kez 68 kusurları gördü bu gözler..
İşin kötüsü ben kilo alır almaz yediklerine dikkat eden bir insan değil, aksine aldıkça daha da alan bir insanım..
Ergenlik çağımda çok daha kilolu dönemlerim oldu, bu sebeple durumun vehametinin oldukça farkındayım.
Fazla kilo denince akla sadece 30 40 kilolar gelmemeli, 5 kilo dahi olsa insanı hem psikolojik hem fizyolojik olarak çok etkiliyor. Alınan her 1 kilo dahi, gün boyu taşımak zorunda kaldığımız ekstra 1 kilo yük..

Uzun uzun düşündüm, okudum, araştırdım.
Evet yapmam gereken şok bir diyet değil, beslenme düzenimi değiştirmek biliyorum.
Fakat ben ne yazık ki, belli bir kilo kaybı yaşamadan bu sağlıklı beslenme işine adapte olamayan bir insanım.

Geçen yaz kız kardeşim herkesin çok konuştuğu 5 günde 5 kilo diyetine başladı.
Kendisi 16 yaşında, 1.70 boyunda ve 65 kilo bir kızdı o zamanlar.
İnanması gerçekten güç ama 5 günün sonunda sabah tartıda 60.6 kiloyu gördü.
Ardından yaptığı hafif bir beslenme ile bu kiloyu koruyabildi de üstelik.

Biz bu diyet hakkında sayfalarca okuduk, kim ne vermiş, diyete ne kadar uymuş, koruyabilmiş mi hiçbirşey anlayamadık. Bugün karar verdim ki 5 gün boyunca her gün aynı saatte kıyafetsiz tartı sonucumu, her gün mideme giren herşeyi -su dahil- üstelik saatleriyle, hatta gün içinde yaptığım hareketleri dahi bu sayfaya kaydedicem. Böylelikle bu diyeti uygulamayı düşünen herkese net bir fikir vermiş olurum diye düşünüyorum.

Boy: 174
Güncel Kilo: Sabah uyanır uyanmaz ilk işim gramı gramına tartılıp kaydetmek olacak.
Hepinize bol kilo kayıplı günler :)

Tatlım fazlalık 4-5 kilolar dikkat edilmezse Birden 20 -30 Kilolara dönüşebiliyor
Bende baya bi kilo vermiştim
Ama son 2 ayda hiç dikkat etmeyip sıfır sporla 68 den 82 ye çıkıverdim
Çok çabuk alan bi bünyem var
Önceki diyet döneminde bu diyeti 2 sefer yapmıştım
Eğer uzun süre dikkat edildiği bi dönemde yapılırsa daha az verilir
Ben ilkinde 2.4 kg vermiştim

Sonrasında yine ipin ucunu bıraktıktan sonra yaptığımda 4.5 kg verdim

Her diyette olduğu gibi sonrasında dikkat edilşrse geri alınmıyor

Bende bugün başladım hergün ne yediğimi yazıcam
Ama bu sefer banada süpriz olması açısından 5 gün sonra tartılıcam

Ay ne güzel yazmışsın.
Ben de hep derdim böyle diyet mi olur, bu mu zayıflayacak diye.... Bak şimdi yapıyorum. Kardeşin zayıflamış, inşallah biz de zayıflarız.
Aksam öğünümü ( patateslerimi) yiyorum.
Allah hepimize nefsimize hakim olma gücünü versin.

Heyecanla sonuçları bekliyoruzz

Kolay gelsin arkadaşım inşallah güzel sonuçlar alırız :)

Öncelikle güzel dilekleriniz için kocaman bir AMİN :)

Sabah uyanır uyanmaz kıyafetsiz tartıldım, sonuç 68.1
Boyum 174
Benim bu beş günün sonundaki hedefim 65 kilonun altına inebilmek. Yani en az 3.2 kilo.
64.9 u ah bir görsem, bir daha asla 65 çıtasını geçmeyeceğime söz verdim kendime
Tabiki daha fazla vermeyi kim istemez, ama hayal kırıklığı yaşamamak adına hedefimi orta seviyede tutuyorum.
İnşallah bir sonraki hedefim 60 kilo olacak.

Bilirsiniz sabah uyanır uyanmaz sıcak limonlu su yağ yakar derler.
Ben de uyanır uyanmaz ilk iş kendime büyükçe bir bardak sıcak limonlu su hazırladım.
Onu içerken patateslerimi tencereye koydum haşlanmaları için.
Ben ayrı ayrı değil, hepsini birden haşlamayı tercih ettim. Acıktıkça soyar yerim diye

Patates mucizevi birşey, inanılmaz tok tutuyor. Kahvaltı niyetine bir tane orta boy yemek bana yetti.
Biliyorsunuz kahvaltıda her ne yediysek diğer öğünler aynen öyle devam etmeli. Sabah patatese baharat koymayı pek içim almadığı için akşam da koymuyorum çünkü niyetim diyeti bire bir yapmak. 5 gün boyunca böyle bir diyet yapıp, sonradan 'aa yanlış yapmışım' demek istemiyorum.

Bu diyeti yaparken bir çok farklı deneyimler okudum. Haşlanmış patatesle bol yeşillikli patates salatası yapıp yiyenler dahi var ilk gün için. Bence bu diyetin asıl amacı her gün farklı bir besin grubuyla beslenmek. İlk gün karbonhidrat. E tabi haşlanmış patatesin içine yeşillik, yağ ve tuz koyunca anlamı kalmıyor..

Ben diyeti bire bir uygulayacağım, ama ekleyebildiğim tüm kilo verdirici unsurları da ekleyeceğim.
Mesela hepimizin bildiği gibi kilo vermenin bir numaralı unsuru: SU
Hepimiz günlük 2 buçuk - 3 litre suyu muhakkak içmeliyiz.
Ben çok aklı havada bir insan olduğum için elimde su şişesiyle gezdim bugün. Gördükçe bir yudum alıyorum en azından. O 3 litre su içilecek
Bir diğer faktör de spor. Vallahi benim vücut kondüsyonsuzluktan puding kıvamında olduğu için, bir tane patatesin verdiği güçle öyle çok ağır işlere kalkışmak istemedim. En güzeli 1 saate yakın tempolu yürüyüş diye düşünüyorum. Çıktım evin çevresinde dolaştım.
Benim önem verdiğim bir diğer konu akşam 7 den sonra hiçbirşey yememek. Bu unsuru da diyetime ekledim.
Aralarda yeşil çay içebildiğimiz söyleniyor, bugün yanlış birşey yapmamak adına içmeye korktum, elbette tam olarak bilen vardır, yazarsanız beni çok mutlu edersiniz

Neticede sabah 1, öğle ile akşam arası 1, totalde 2 patatesle günü kapatıyorum. Patateslerde hiçbir baharat, yağ veya tuz yok.
Suyumun 2 litresini tükettim, son şişeyi bitirip 3 yapıcam uyuyana kadar.
Sabah içtiğim limonlu sıcak suyu yatmadan önce de tekrarlamayı düşünüyorum.
Bakalım yarın sabahki kilo kaybım ne olacak :)

Boyuna göre kilon fazla değilmiş Cnm
Tabi yaşın küçükse 65 daha iyi durur

Şekersiz olduktan sonra bitki çayı içebilirsin
Her diyette serbest
Ben arada kahvede içtim
Ama sen çok az yemişin nasıl dayandın
Ben daha fazla yediğim Halde çok acıktım
Genelde herkesi doyuruyor patates nedense beni hiç doyurmaz
Heralde bu hafta et günü hariç hep aç kalıcam

Benim kilom daha fazla olduğu için 4-5 kilo hedefliyorum
Bide son kiloları çok kısa sürede aldım
Çabuk gelen çabuk gider mantığıyla

1.günüm

Sabah elma sirkeli 2 bar ılık su

Dün akşam geç ve fazla yediğim için sabah acıkmadım

14.15 _orta boy 3 haşlanmış patates (yağsız tuzsuz bol baharatlı

19.45 _2 patates aynı şekilde

Görümcem kahveye çağırmıştı
Eve geç gelince Akşamda biraz geç oldu

Su 2 lt yi geçer
Spor _1 saat dışarda yürüyüş

2 kup yeşil çay
2 kup ısırgan çayı
2 neskafe
Hepsi şekersiz

Merhaba
Diyeti burda görüp uygulamaya başladım. Dün haşlanmış patatesimi yedim :) bugün de sebze günüm.
163 cm boyunda 75 kg hedefim ilk aşamada 60 kg olmak. mekik çekip yürüyüşlede destekliyorum bakalım hayırlısı :)

Rüyada diyeti bozduğumu, sonrasında vicdan azabı çektiğimi gördüm. Ne kadar kaptırmışım kendimi
Dün iyi geçti. Küçük bir kaçamağım oldu
Salata hazırladım bugün için.
60' ın altına düştüğüm gün bu diyet işe yarıyor diyeceğim.
Hafta sonu
ipin ucunu kaçırmıştım. Haliyle yeni haftaya şiş başladım ancak dünki sabrım neticesinde şişkinliğimi büyük oranda atmışım.
Yarın 60'ın altını görebilirim sanırım

Benim bugun son gunum arkadaslar artik sıkıldım :) sadece haslanmıs yumurta degilde domates salatalık yumurta + light süt oldu kahvaltım
58le basladigim bu yolculuk bugun sabah 55.6 oldu :)
Sunuda ekleyim benim vermem gereken son kilolarımdı cunku boyum 1.68 ve durmustu kilo vermem bu diyet bayagı ise yaradı insallah geri hemen almam diyet sonrasınıda paylasıcam sizinle :)
Bol kilo kayıplı gunler ifeniiiim

Az Kilona rağmen çok güzel vermişin Cnm
Belki yarınada Eksi olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…