- 19 Eylül 2013
- 4.881
- 9.360
- 408
- Konu Sahibi MaviMabellee
-
Merhaba dilatör setini bende aldım ama henüz kullanmadım. Benim anlamadigim birsey var bu aparatları kullanırsam sonuçta içeriye bişey girmiş olacak kızlık zarına zarar vermiyor muher şeyi kontrol etme dürtüsü
dilatör seti tavsiye ederim. dilatör seti aldıktan sonra aparatları eşinizle birlikte çalışın. eşinize olan güven duygusunu arttırıyor. bende 1 ay önce yendim. aparatı eşli yapmak bana çok yararlı olmuştu
merhaba , yok bende olmadı. ilk yapamadığımızda biz biraz zorlamıştık birazcık kan gelmişti. doktora gitmiştik kızlık zarın duruyor yapamamışsınız demişti. ne aparatta ne ilk denemede kanama olmadıMerhaba dilatör setini bende aldım ama henüz kullanmadım. Benim anlamadigim birsey var bu aparatları kullanırsam sonuçta içeriye bişey girmiş olacak kızlık zarına zarar vermiyor mu
Anladım teşekkür ederimmerhaba , yok bende olmadı. ilk yapamadığımızda biz biraz zorlamıştık birazcık kan gelmişti. doktora gitmiştik kızlık zarın duruyor yapamamışsınız demişti. ne aparatta ne ilk denemede kanama olmadı
Aparata eşim pek sıcak bakmadi bende üstünde durmadim bulundugum sehirde bi psikolog vardi yuzde yuz cozumu var diyen en son ona randevu alacaktim ama malum durumlardan ertelemek zorunda kaldim bi kere kulak copuyle denemistim oraya bisey girebiliyor mantigini anlamak icin giriste girdi kucuk acikliktan ilerde bi yerde kulak copunu bile itmem gerekti sonra pit diye girdi sonrasi bosluk gibiydi neresi kizlik zari anlayamadim ya da ilerdeki yer neydi bilmiyorum biraz urktumher şeyi kontrol etme dürtüsü
dilatör seti tavsiye ederim. dilatör seti aldıktan sonra aparatları eşinizle birlikte çalışın. eşinize olan güven duygusunu arttırıyor. bende 1 ay önce yendim. aparatı eşli yapmak bana çok yararlı olmuştu
Ya bu yine kendi kontrol ettigim aparatla kalirsa ve yine p.si alamazsam diye endiseleniyorum acikcasiben psikoloğa gitmedim, yanlış yönlendirmek istemem.
normal vajinismus için doktora gitsem de aparat yapacak diye düşünüp evde kendim aldım kendim yaptım.
Kendi kendime dener de yapamazsam vajinismusun derecesinin artirir miyim diye de endise ediyorum tesekkur ederim tavsiyeleriniz icin insaAllah ben de basarabilirimbence psikoloğa, aparatın 4 boyunu da yapıp eşli yapamazsan o zaman gidersin
aparatları eşinin yapmasına izin vermeni şiddetle tavsiye ediyorum
bende bunu yapmadan önce utançla, iğrençlikle karışık bi duygu hissediyordum.
yapınca anladım ne kadar faydalı olduğunu, hem aranızdaki bağı kuvvetlendiriyor hem de ona güveniyorsun dur dediğinde duracak biliyorsun
zaman kaybetme ,benim tavsiyem bu kadarM MaviMabellee
Ben kendi kendime aşamadım bu sorunu.Esra çabuk comerte gittim ankaradaysan bitiriyor cidden ben atlatmanın mutluluğunu yaşayamadım myomlar yüzünden ama size nasip olur insallah bende iyileşince heryere yazarım mutluluğumu :) İnan çocuk benim en büyük hayalim ve myomlarim rahimdeydi 2si ve dünya başıma yıkıldı sanki.Şimdi temizlendi umut hiç bitmez hepimize engelleri aşıp çocuğumuzu nasip eder Yarab.Merhaba arkadaslar 5 aylik evliyim vajinismus illetiyle mucadele ediyorum. Pandemi sebebiyle is yerimiz kapandigi icin tedavi de olamiyorum kendi kendime bu hastaligi nasil yenecegimi bilmiyorum esimle tam bir birkiktelik yasayamiyoruz girme denemelerinde 1 2 cm den sonra yogun bi baski ve yanma hissediyorum biraksma kendimi sanki tek hissettigim bu olacak gibi ama kendime engel olamiyorum eşim de ben de evlenmeden oncesinde bile hemen cocuk yapalim diye konusurduk aileler de bunu bildigi icin yogun bi baski hissediyorum her adetimde ozellikle annem hüsrana ugruyor. Eşim cok anlayisli hep anladi beni 28 yasindayim ve sanirim birine teslim olma fikri benim kasilmama sebep olan şey karşimdaki eşim olsa bile. kontrol edemedigim şeylere tahammül edemiyorum sanirim napacagimi bilmiyorum lutfen yardimci olun bu durum beni gunden gune yipratiyor...
Muayene oldunuz mu? Doktor mu dedi size vajinismus olduğunuzu?Merhaba arkadaslar 5 aylik evliyim vajinismus illetiyle mucadele ediyorum. Pandemi sebebiyle is yerimiz kapandigi icin tedavi de olamiyorum kendi kendime bu hastaligi nasil yenecegimi bilmiyorum esimle tam bir birkiktelik yasayamiyoruz girme denemelerinde 1 2 cm den sonra yogun bi baski ve yanma hissediyorum biraksma kendimi sanki tek hissettigim bu olacak gibi ama kendime engel olamiyorum eşim de ben de evlenmeden oncesinde bile hemen cocuk yapalim diye konusurduk aileler de bunu bildigi icin yogun bi baski hissediyorum her adetimde ozellikle annem hüsrana ugruyor. Eşim cok anlayisli hep anladi beni 28 yasindayim ve sanirim birine teslim olma fikri benim kasilmama sebep olan şey karşimdaki eşim olsa bile. kontrol edemedigim şeylere tahammül edemiyorum sanirim napacagimi bilmiyorum lutfen yardimci olun bu durum beni gunden gune yipratiyor...
Muayene oldunuz mu? Doktor mu dedi size vajinismus old
Hayir muayene olmadim anlamak cok zor olmadi kendimdeki belirtileri gozlemleyince net anlasiliyoMuayene oldunuz mu? Doktor mu dedi size vajinismus olduğunuzu?
Muayene olmadıysanız kendinize vajinismus dememeniz gerekir.Hayir muayene olmadim anlamak cok zor olmadi kendimdeki belirtileri gozlemleyince net anlasiliyo
Muayene olmadıysanız kendinize vajinismus dememeniz gerekir.
Ben ilk evlendiğimde ilişkiye giremedim baskı ve acı yüzünden tam 1.5 ay.
Burada bazı kişiler ısrarla vajinismus olduğumu söyledi belirtiler çok benziyordu.
Ancak doktora gittiğimde kızlık zarının yapısından kaynaklı olduğunu öğrendim ve ameliyat oldum.
Ameliyattan sonra sıkıntı kalmadı.
Yani öncelikle muayene olun.
Peki siz aparat kullanabiliyor muydunuzMuayene olmadıysanız kendinize vajinismus dememeniz gerekir.
Ben ilk evlendiğimde ilişkiye giremedim baskı ve acı yüzünden tam 1.5 ay.
Burada bazı kişiler ısrarla vajinismus olduğumu söyledi belirtiler çok benziyordu.
Ancak doktora gittiğimde kızlık zarının yapısından kaynaklı olduğunu öğrendim ve ameliyat oldum.
Ameliyattan sonra sıkıntı kalmadı.
Yani öncelikle muayene olun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?