5 aylık evliyim.Eşim tarafı bebek konusunda israrcılar..Bebek için erken değil mi?

34nb

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2011
5
0
36
İstanbul
merhaba arkadaşlar 5 aylık evliyim henüz bebek düşünmüyoruz ama bir yandanda çok istiyorum yani sürekli burda yazıları okuyorum kendim hamileymişim gibi seviniyorum .kaynanamlar çok baskı yapıyor torun diye tutturdular çok ısrar edip çok üstüme geliyolar bende en azından 1sene olsun istiyorum ayrıca çalışıorum ve balayına daha eylülde çıkıcaz oraya rahat gidip tatilimi rahat yapmak istiyorum ama onlara çocuk diye üstüme geldikçe bende özenti oluyo karar veremiyorum ya sizce daha erken mi beklemelimiyim biraz daha yoksa olabilirmi ya lütfen bi akıl verin bana lütfen

slm canım bende en az 1yıl tanımıştm kendime bence bir evlilik için en az 1yılın geçmesi gerekiyor çünkü hayat bu sonuçta mutsuz olmakta var başbaşa kalıp birbirine zaman tanımakta....tabi kısmet işi rabbim yazmamış olsun...kendime geliyim sonra yeğenim oldu eşim zaten istiyordu ben istemiyordum...sonra bende düşünmeye başladım....sonra çalışmalara başladık hala çalışıyoruz 2.5yıllık evliyiz 1.5yılı geçkin süredir devam hala tık yok tedavi görüyorum ikimizdede sorun yok ama rabbimin takdiri..neyse önemli olan senin hislerin balayına da engel teşkil edeceğini hiç sanmıyorum ilk 3ay atlatıldıktan sonra....ama hemen olacak diyede bir kaide yok ama sen ne düşünüyorsun istiyormusun??

canım çocuk dünyanın en güzel şeyi şuan 47günlük bebeğim var ve 1buçuk senelik evliyim biz hemen bebek sahibi olmak istediğimiz için erken davrandık galiba...fikrimi alacak olursan birz daha bekle derim çünkü herşey değişiyo hamile kalıyorsun sürekli stres acaba bebeğime birşey olmuşmudur diye sonra doğum yapıyorsun herşeyi bebeğine göre ayarlamak zorundasın yemek saatini bile eşimle 2dk sarılıp edelim diyoruz bizim ufaklık başlıyo ağlamayarahat bırakmıyo bizi ama iiki doğurmuşum herşeyim o benim ailenin neşe kaynağı ama eşime vakit ayıramıyorum sürekli bebekle ilgilenmek zorundayım sende daha yeni evlisin biraz daha tadını çıkar en azından balayından sonra yap ve eşinle ikiniz karar verin kendinizi anne baba olmaya hazır hissedince kayınvalide ısrarı ile değil güzelim herşey gönlünce olsun rabbim hakkında hayırlısı ne ise versin

canım çocuk ciddi bir konu üstelik sen daha yeni evliymişsin...yani çocugu bir yere koyayımda bugünde şunu yapayım v.s böyle bi şansımız yok.Çocuk seni mutlu eder tabi anne olmak bambaşka birşeydir ama sen evliliginden hiçbirşey anlamayacaksın,içinde ukte kalmayacak mı bazı yaşanmamışlıklar...sana çok erken başlamışlar baskıya.bende 2 yıldır evliyim 1 sene dolunca herkes başladı sormaya...bu sorularda insanın psikolojisini çok etkiliyo artık isteyip istemedigine bile karar veremez oluyosun...şimdi dışarı adım attıgımda kim görse imalarla soruyor.tam 2 sene oldu.şuanda çalışmalara başladık.ama eşim hiç baskı falan yapmadı bana.bu seninle eşin arasında olmalı.o ne diyor bu da önemli geri kalanlara kulak asma derim.Çünkü senin çocugun doguracak olanda büyütecek olanda sensin.

merhaba arkadaşım bende 2 yıllık evliyim bana sorarsan biraz daha bekle bende senin gibi bikaç ay sonra balayına gittim bence gez eğlen bu arada yaşın da küçük sanırım çok acele etme . bende şu anda gebelik için çabalıyorum Allahın izni ile olur inşallah Allah sanada tüm istiyenlerede versin inşallah .

takma derım uzme kendını bosu bosuna hem calısıyosun hemde balayına gıdıceksın bekle bende 1 yıl sonra yaptım bebısı we kaynanam basımın etını yedı dogurda ölmeden buyutum dogurda sewelım dıe bende zamanla doldum doldum we sonunda patladım cocuk sewmek ıcın yapılmaz herkes kendı cocuguna kendı bakar felan dıe snra esımın yıgenını almıs gelmıs esıme sende yap artk sewelım demıstı esımde war ıste olanları sew dedı sende uygun bı dılle anlat

Canım çocuk kimse için yapılmaz, sen ne zaman hazır olursan o zaman yap.Benim 8 aylık bebeğim var ve emin ol söylenenler abartı değil.Onun kokusu, gülüşü bu ayrı bişey, daha ötesi yok bunun.Dünyanın en güzel şeyi, o bir melek ve ben bir meleğe dokunuyorum.
Ama bebeğin olduğu zaman ister istemez eşine ayırdığın vakit azalıyor, korkuların çoğalıyor, gezmeler tozmalar azalıyor.Tüm bunlara rağmen çok çok güzel.
Biz 2 sene sonra bebek sahibi olduk.Önce evliliğimizin tadını doya doya çıkardık.Gezdik, tozduk, yedik, içtik, yapışık yapışık gezdik.Zaten evlilikte bazı şeyler belli bir süre sonra rutinleşiyo ve evliliğin kendisi bebeği istemeye başlıyo.Bebek gelince eşinin kucağında bebeği görünce eşine tekrar aşık oluyorsun.

bende 7 aylık evliyim bana kalsa 3 yıl istemiyorum.maddi sıkıntın yoksa yapderim.benimmaddi sıkıntım yüzünden erteliyorum.cocuk sahibi olmak güzel bisey bence yap

ARKADAŞIM BANA ÖZEL MSJ ATTIN AMA BEN YENİ ÜYEYİM BEN SANA DÖNEMEDİM KUSURA BAKMA ... ŞİMDİ BENDE YARA VAR DEDİLER FAKAT BEN Bİ KAÇ DR a GİTTİM VE BENDE YARA OLMADIĞINI PARA ALMAK İÇİN BUNU YAPTIKLARINI GÖRDÜM . FAKAT EŞİMİN SİPERM HAREKETLİLİĞİ AZMIŞ BEN İNCİR KÜRÜ UYGULADIM BİRKAÇ GÜN FAKAT SEBAT ETMYİNCE SONUÇ ALAMADIM HERHALDE :) SOĞAN KÜRÜ NASIL BİŞİ?

annelik gerçekten çok güzel bir duygu ama acelesi olan bir duygu değil evliliğin ilk yılları o başbaşalık bir daha o çocuklar evlenene kadar geri gelmeyecek belki o zaman da bir kıymeti kalmayacak. ne bir daha dünyaya geleceksin ne de bu yıllar geri gelecek hayatınla ilgili kararlara kimsenin müdahale etmesine izin verme o çocuğu sen taşıyacak sen doğuracak sen büyüteceksin onlar sadece canları isteyince sevmeye gelecekler. sırf onlar bebek sevecek diye kendini bu başbaşalığın keyfinden mahrum etme. bebek elbet olur sen isteyince
"ya olmazsa" korkusu da yaşama artık herşeyin çaresi var, ayrıca sorun çıkar geç hamile kalırım diye de düşünme hiç, ben deneye başladıktan sonra sadece bir defa adet gördüm.

arkadaşlar hepinize yorulrınız için teşekkür ederim ama sanırım biraz daha bekliyim dimi çünkü ben biz eşimle gezmeyi tozmayı çok seviyoruz hiç evde durmuyoruz maddi sıkıntımız yk ama tayin olaylarımız var 7 senede bir falan tayinimiz çıkıcak ama neyse en iisi biraz daha beklemek en azından bir seneyi rahat atlatayım
eşim istiyomu bilmiyorum çünkü sürekli söylüyo çocuk olunca sen benimle çok ilgilenmiceksin onu benden çok seviceksin kıskançlık olucak gibi bunun için ne yapabilirim önerisi olan yada böyle bişey yaşayan varmı bide kusura bakmayın geç okuyabildim yorumlarınızı çünkü nerden okuyacağımı bulamadım kaçgündür uğraşıodum sonunda buldum

merhaba canı9m peki eşin beebğini kıskanıyomu yani onu benden çok seviyosun benden daha çok ilgileniosun diye bu konuda ne yapmam gerekiyıo ya

bence herkes en az 1 sene beklemeli ne kadar severek evlensede ve kımse ıcın bebek yapmamalı kendını hazır hissettiğinde einle karar verip yapmalısın ama yas faktounude unutmamak lazım

konuyla alakalı olmayack özür dilerim ama yazdığını mesajın altında ki grafik resim çok güzel nasıl edinebilirm sevgi ve saygıyla

selam ben dokuz aylık evliyim yaşım 29 bana kalsa hemen bebek isterim çok zor biliyorum ama sevgisininde bambaşka olduğunuda biliyorum bence evliliğinde bi sorun yoksa eşine güveniyorsan hemen yap çünkü bebeğin ne zaman olup olmayacagını bilemiyorsun kısmet varsa gelir yoksa gelmez, balayınada gebeykende gidebilirsin bi sorun olmaz ki ben balayında gebeydim evlendiğimde hiç korunmadım çokçuk çok sevdiğim istediğim için oldu şükür ama sonra aldırdım sakattaı diye şimdi bi dahah istiyorum ama eşim bekleyelim diyor eşimde bebek olunca kendisine olan ilgimin sevğimin azalacağından korkuyor ama hepsinin yeri başkadır dengeyi sen kuracaksın bence oluruna bırak ama sen bilirsin yinede

kimsenin haddine degil baskı yapmak. o çocugu büyütücek olanda dogurcak olanda sensin. buna esinle birlikte karar vermelisin,hazır olduguna inandıgında zaten oluyor Allahın izniyle. ben çok kızıyorum böle gereksiz ısrarlara. daha 1 sene bile olmamış,biraz evliliginde tadını çıkartmak lazım dimi ama tamam çocuksahibi olmak tarifi olmayan muhtesem biduygu zamanı gelince onuda yasarsınız inşallah. benim tavsiyem kendini nezaman hazır hissedersen ozaman iste çocugu,kimseyide karıstırma özel hayatına:)) evli ve hamile bir bayandan tavsiye :)

siz kendinizi ne zaman hazır hissedersiniz o zaman tam vaktidir. mesela biz evde otururken hep bi bebeğimiz olsa şöyle yapardık böyle yapardık diye uzun uzun sohbetler ederdik. evin şeklini bebeğe göre planlar değiştirirdik şimdi 31 haftalık bebeğimiz.bi doğsa artık... şimdi düşünüyorum da hayatımda verdiğim en doğru karardı. balayına gidin tatilinizi yapın orda bebek için çalışmalara başlarsınız. ama tatile gidin ilk önce balayı hiçbir tatile benzemi,yor. ben balayımı hiçama hiç unutmuyorum

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…