5 aylık bir annenin birikmiş iç dökmeleri

orhfeza

Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2023
344
154
23
merhabalar anneler anne olmak için bir taraflarını yırtmış dualar gözyaşları içinde aylarca belki yıllarca yalvarmış olan canım hemcinslerim. olanda da hayır var olmayanda da benim annelik serüvenim 1 dış gebelik, 1 düşük,1 de aylarca kan sulandırıcı iğne kullanarak ve yalnız geçirmek zorunda kaldığım sağlıklı bir gebelik süreciyle başladı. 3 senede rahmimle 3 kez imtihan oldum. hepsi geçti çok şükür. bunları şu an olduğum en sağlıklı kafayla yazıyorum evladım uyuyor ve kendime ayırabileceğim kaç dakikam var belli değil evin anası ağlamış her yer toz içinde ama umrumda değil. çünkü henüz olduğum yere ve eve alışamadım. eşimden dolayı hiç bilmediğim bir yere taşındık gebeyken. konudan konuya atlayabilirim kusura bakmayın. tanıdık insanlarla konuşmak artık fayda vermiyor, yoruldum. herkesin imtihanı kendine zor tabii. evlat istemek imtihanmış ama evlat doğduktan sonrası bambaşka bir imtihanmış. yalnızlık, eşimin işlerinin rast gitmemesi ve gebelik maddi zorluklar, yabancı şehirde olmak hepsi üst üste geldi. ben aslında devlet memuruyum çalışmaya ve özgürlüğe çok alışmışım farkında değilmişim, hele annemin 3 evlat büyütürken nelere katlandığının hiç farkında değilmişim. eskilerin ise anlamadığı konu; şu çalışmayı bırakmak zorunda kalmanın getirdikleri ve sezaryenin vücutta bıraktığı yara izi. bu konuda asla empati yapamıyorlar. oku mesleğin olsun diye yetiştirilen nesil olarak anne olduğumuzda tepetaklak oluyoruz, halbuki fıtrat anne olmaya daha müsait. lohusalık benim için çok ağır geçti eminim çoğumuz için öyledir hatta ilk çocuksa. en ufak boşlukta kendime mi vakit ayırsam eve mi yoksa uyusam mı dizi mi izlesem örgü mü örsem yoksa birilerini mi arasam.. sürekli bu kararsızlık içindeyim acil olana yöneliyorum haliyle.. psikolojik yardım almak şu anda maddi yük.hem kendimi yerin dibine gömüp hem de bir anda şükür abidesine dönüşüyorum. maalesef ki kendi kıymetimi anne olunca anladım. annelikten önceki hayatımı özlüyorum. mental olarak zor. allah cümlemizin yardımcısı olsun.güzel yönleri görebilmeyi nasip etsin

Ben de ailemden uzak bir yere evlendim ve taşındım kendi okuduğum mesleğim üzerinden iş bulamadığım için Bir markette çalışıyordum kiradayız hiçbir gelirimiz Yok maalesef başka... hamileliğim çok zor geçtiği için işi bırakmak zorunda kaldım ve maddi zorluklar başladı borçlarımız vardı iki kişi olduğumuz için ödüyorduk şimdi hem borçlar hem kira hem çocuğun ihtiyaçları derken sıkıştık kaldık eşimin üstünde icra var zamanında birine kefil olduğu için adam borcu ödemiyor ve Eşim işe de giremiyor mecburen günlük işlerde çalışıyor Her şeyin bir zorluğu var Ben de çocuğuma tek başıma bakıyorum maalesef bazen o kadar çok yoruluyorum ki kendimi saatlerce dışarı atıp çıkıp Yürümek istiyorum ama yapacak hiçbir şey yok bize muhtaçlar gerçekten zor bir imtihan İnşallah güzel günler görürüz

allah yardımcımız olsun bu zamanda yuva kurmak idare etmek zorlaştı Allah dayanma gücü versin şikayet etmek olayı daha da büyütüyor akışa bırakmaya karar verdim nefsime çok ağır gelse de. verebileceğim tek tavsiye bu. çünkü bize inancımız ve kendimizden başka kimse yardımcı olamıyor.Allah size tez zamanda ferahlık maddi manevi genişlik bereket afiyet versin.sizi selamete eriştirsin

Çalışmak biraz nefes aldırır aslında böyle durumlarda çocuğunuzu emanet edeceğiniz birini bulursanız. 9 aya kadar da üç saat çalışırsınız zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…