5 aylık bebek yardım lütfen

Kuduz salya yoluyla bulaştığından tırmalamasan ziyade ısırma durumunda şüphelenilir. Kuduz olan kedi eğer patisini yaladı ise ki büyük ihtimalle yalar, bu riski arttırır. Ufacık bir ihtimal bile henüz bağışıklığı tam gelişmemiş bir bebeğe bu aşıyı vurdurmak için yeterlidir bence. Doktor da bu riski almayı istememiştir. Evinizdeki evciliniz olsa böyle demezdi. Bebeğinize Allah korusun birşey olsa hani birşey olmaz demiştiniz dersiniz doktora. Aşıyı yaptırın geçmiş olsun.

Kızımla arkadaşı kedi sevdi kedi ikisini de çizmişti. Annesi hemen aşıya gitmiş o akşam. Biz gitmedik. Yani daha önce de çizilmişti kedi tarafından birşey olmamıştı. O yüzden. Bilmiyorum ya ben bu konuda az evhamlıyim yada doktor çok evhamlı:)

Doktorlara kedi köpek tirmalamasi veya ısırması için gittiğinizde kuduz aşısı yaptırın demek zorunda hissediyorlar kendilerini çünkü Allah korusun birsey olursa bu durumdan sorumlu tutulmak istemiyorlar.Sizi rahatlatsa birsey olmaz dese sonrasında birsey olsa başlarına gelmeyen kalmaz .

Kızlar merhaba. Başına gelen anneler yardımcı olabilirse çok mutlu olurum.
5 aylık bebeğim var evim bahçeli. Bugün kedi tırmaladı ayağını. Kedi sitenin kedisi beslediğim bir hayvan.
Doktoruna yazdım hemen acile götürmemi kuduz aşısı vurdurmamı söyledi.

Ben paniğim doktorum benden panik. Gidip yaptırdım hemen ilk dozunu toplam 4 doz vurulacak. İlk bebeğim tecrübesizliğime verin. Başına gelen var mı? 4 doz aşı korur değil mi? Birşey olmaz değil mi aşılar işe yarar?
Babası iş için istanbulda beni sakinleştirecek kimsem de yok. Abartıyorsam söyleyin lütfen çok çok üzgünüm.
İçiniz rahat olsun 6 yıl önce kızımı kedi tırmaladı tedbir amaçlı aşı yapıldı ama doktor Türkiye’de kediden bulaşan kuduz vakası hiç olmadığını söylemişti

İçiniz rahat olsun 6 yıl önce kızımı kedi tırmaladı tedbir amaçlı aşı yapıldı ama doktor Türkiye’de kediden bulaşan kuduz vakası hiç olmadığını söylemişti
Kuduz vakaları genelde köpek kaynaklı olsa da kediler de kuduz olabilir. Anormalleşen kedi, kuduz çıktı ve Kuduz kedi karantinası - Aydın Haberleri - Aydın Ses Gazetesi ve Adana’da kuduz alarmı devam ediyor - Son dakika haberleri – Sözcü ve Kuduz kedi sahibini öldürdü - Yaşam Haberleri ve Kuduz kedi paniğe neden oldu - Haberler Milliyet
Aşısız, denetimsiz gezen hayvan ısırdıklarında aşıya başlamak en güvenli yoldur.

Son düzenleme:
5 aylık bebeğim var evim bahçeli. Bugün kedi tırmaladı ayağını. Kedi sitenin kedisi beslediğim bir hayvan.

Ben paniğim doktorum benden panik. Gidip yaptırdım hemen ilk dozunu toplam 4 doz vurulacak. İlk bebeğim tecrübesizliğime verin. Başına gelen var mı? 4 doz aşı korur değil mi? Birşey olmaz değil mi aşılar işe yarar?
Babası iş için istanbulda beni sakinleştirecek kimsem de yok. Abartıyorsam söyleyin lütfen çok çok üzgünüm.
Ben de bu yılın başında kedi tırmalaması sebepli aşı oldum. Doktorunuz doğru olanı önermiş. Kediyi ne kadar tanısanız da ev kedisi değil başka hayvanlarla da muhatap oluyor bilemezsiniz hasta mı değil mi. Adınızı yaptıktan sonra merak etmeyin ama. Aşının koruyuculuğu çok yüksek. Zaten kediden kuduz geçme olasılığı da çok düşük sadece önlem olarak yapılıyor. İçinizi ferah tutun.

Doktorlara kedi köpek tirmalamasi veya ısırması için gittiğinizde kuduz aşısı yaptırın demek zorunda hissediyorlar kendilerini çünkü Allah korusun birsey olursa bu durumdan sorumlu tutulmak istemiyorlar.Sizi rahatlatsa birsey olmaz dese sonrasında birsey olsa başlarına gelmeyen kalmaz .
Bana ilk gittiğim doktor yaptırma bunun için demişti. ( kedi tırnaklarını geçirdi hala izi var) kedilerden geçme olasılığı çok düşük diye. Ben başka doktor bulup yaptırmıştır yine tedbir için. Çoğu doktor haklı olarak risk almak istemiyor. Ben de istemezdim.

5 aydır baktığınız kedinin kuduz olmadığını bilmiyor musunuz da dünyanın aşısını yaptırıyorsunuz 🙃 ay ayrıca fare yese ne alaka kuduz aşısı sadece kuduzdan korur🤷🏼‍♀️

Kuduzun bir tedavisi yok ,tırmalama,ısırma nadiren açık yarayı yalama gibi yollarla bulaşabiliyor,ve
fare yese ne alaka
fare kuduz ise kediye bulaştırma ihtimali doğuyor.Bahçede dolasan bir kedinin ne ile temas ettiğinden %100 emin olmak imkansız.Geri dönüşü olmayan bir konuda doktorunuzun tavri bence son derece doğru,aşıyı ne kadar hızlı yaptırırsanız koruyuculuğu o oranda artıyor.
Kızımı tavşan ısırdı,yeğenimi kedi tırmaladı her ikisi de aşılarını oldular,sorun yaşamadık.

Benim oğlumda kuduz asisi oldu yanlis hatirlamiyorsam 2 doz oldu 10 gun kediyi gördüğümüz için doktor artik gerek yok dedi. Sizde gözlemlerseniz asiyi kesebilir doktorunuz

Bebeğinizin kuduz kapma ihtimali çok düşük bildiğiniz bir kediyse ama aşı yaptırmakla en iyisini yapmışsınız. İçiniz rahat olsun, fazla telaşa kapılmayın, doktorunuzu dinleyin yeter. Geçmiş olsun 🙏

Ben olsam asi bile vurdurmazdim bildiğim hayvansa...çocukluğumda çok kedi tirmigina maruz kaldım. Hatta isiriklarina...hicbirsey olmaz...eğer hasta değilse hayvan boşuna asi vurdurmam

Benimde bahçemdeki kedileri beslerken kedinin dişi hafiften elimi soydu. Bana 3 doz kuduz aşısı yaptılar. Aşı yaklaşık 2 sene koruyormuş. Hatta oradaki doktorlar ben olsam aşı yaptırmazdım falan dediler.

X