Ek gidaya 6.ayda gecip tam doktorlarin istedigi gibi bebegini besleyen bir tanidigim var ve hamile kaldigimi duyunca bana dedigi ilk sey, ek gida icin 6. ayi beklememem ve bebege her besini tattirmam gerektigi oldu. Cunku onun cocuklari hicbir sey yemiyorlar artik ve tanidigim da durumu 6.ayda ek gidaya baslamasina ve herseyi kitaba gore yapmasina bagliyor. Acikcasi etrafimda baska bu sekilde cocuk yetistiren olmadigi icin de kiyas yapamiyorum. Benim cevremdeki nerdeyse herkes bebek 4 aylik olunca artik yavas yavas damla damla besinleri tattirir ve simdiye kadar hicbirinde bir sorun gormedim. Eskiden beri gordugumuz sey o gun sofrada ne varsa bebek de ondan 1 cay kasigi tadardi. Simdilerde ise hersey zorlasti. Ben doktors sormadan bebegi ek gidaya geciremem dersem herhalde cevremdekiler bana guler.
Tabi ki bunu savunmuyorum, dogru olanin da bu oldugunu soylemiyorum ama cocugunu rahat yetistiren ailelerin cocuklari gayet iyi buyuyor saglikli oluyor, bizler ise bebekleri iyice koruyup ustune dustukce daha narin hassas oluyor cocuklar. Kendim cok pimpirikli biri oldugum icin herseyi dogru yapmak istiyorum ama bizim dogrumuz gercek mi, onu da merak ediyorum. Belki de eski usul yetistirmek lazim cocuklari, bilemiyorum..