Anneniz de sizi büyütürken verdiği ek gıdalarla en büyük cehaletligi yapmış o zaman siz sizin bizim gibiler nasıl büyüdük acaba çok merak ediyorum anneniz nasıl besledi sizi nasıl tadimlar verdi üç gün kuralına uydumu çok merak ediyorum benim yaptığım cehaletlikse annenizi annenizin annesini büyüklerinizi düşünemiyorum terbiyeyi terbiye yoksunlugunu kimseden öğrenecek değilim yaptığım herşeyi doktora anlattım yanlış bişey olmadığını onayladı o zaman oda cahil
5 aylık bebeğe et suyuna tarhana çorbası vermeyi onaylayan bir doktorumsu cahilden de ötedir
Yazık ya nasıl da hırs yapmışsınız
Aynı istikrarı bebeğinizi sağlıklı beslemeye de gösterseniz keşke
Edepsizce dil uzattığınız annemi anlatayım size, kendisi 36 yıl önce doktorların bile yaşama ihtimali çok düşük dediği prematüre bebeği (iç organları ve uzuvları tamamlanmamış, genetik hastalıkları olan) bir bebeği tüm dış etkenlerden ve kendinden koruyarak doktorların önerdiğinden bir tık şaşmadan kendi kafasıyla hareket etmeden besleyip hayata tutunduran bir anne
Bir çay kaşığı bile olmayacak birşey ağzına koymayan bu sayede bebeği yaşayan bir anne
Bebeği tüm gelişimi tamamlanıp doktor adım adım tadıma yoğurtla elmayla başlayabilirsin artık diyene kadar yalnızca anne sütü ve doktorun önerdiği mamayla biberon bile kullanmadan besleyen bir anne
Hayal kırıklığına uğrayacaksınız ama o zamanki yokluklara zorluklara rağmen hiç cahil bir kadın değildi annem, ispatı da benim
Anneannem ve babaannem cahildi, teyzem cahildi ama annem ve halam değildi
Geçmişte bebek ölümlerinin çok daha fazla görülmesinin nedeni cahiliyet ve sizde olduğu gibi doğruyu kabullenmeme inadıdır
Al sana annem, oku oku feyz al bebeğine bir faydası olsun
Terbiyeyi kimseden öğrenmeyeceğiniz belli zaten onu anladık çoktan da bari bebeği doğru beslemeyi öğrenebilseydiniz bizim derdimiz buydu
Allah o sübyanı korusun, biz büyüdük hatta bilime ilime göre büyüttük de o sübyan nasıl sağlıklı büyüyecek muamma