5.5 yaşında oğlum , normal mi

Merhabalar bn yeni kayıt oldum ama konu acamadigim için yoruma yaziyotum girenler belki fikirlerini beyan ederler. Oğlum bir ay snra 5 e giricek yaklaşık 6 aydır keşfettim ben belki daha öncesinde de vardır ama bazı özel sebeblerden dolayı iyi gözlemleyen emiş olabilirim 4 aydır sayılarla fazlasıyla takintiliyiz. İlk olarka cengalari vardı onlarla uzun süre diklmadan oynardı sürekli yeni şeyler uretirdi farklı farklı ve bazıları baya zor görünen di. Onları simetrik olarak ip gibi dizerdi ama normalde çok dağınık. . Hiç kreş deneyiminiz olmadı daha yeni bir haftadır anaokuluna başladı . İlk olarak 100 e kadar ingilizce saymaya başladı sonra yine yüzden geriye ingilizce sayiyir. Onar onar yüzer yüzer biner biner ingilizce sayiyor. Ezberede yapmıyor çok denedim karışık iki basamaklı sayılar yazıyorum ingilizcesini söylüyor. Smdi iki gün oldu 300 e kadar sasrmadan ingilizce sayiyir ve yine ezbere değil kağıda istediğiniz üç basamakki sayıyı yazın söylüyor hemen. Türkçe olarak ta üç basamaklı ve dört basamaklı binli sayıları hemen söylüyor yine karışık yazıyorum. Kağıda bine kadar sayıları yazabiliyor. Alfabeyi yazıyor. Doğru bı şekilde sırasıyla. Yine aynı şekilde ingilizce alfabeyi öğrenmis sarksiyi ezberlemiş olmak için ezberlememis bna soyletiyor bn arada bilerek yalnis söylüyorum hemen tepki gösteriyor yalnis kabuk etmeyen bir çocuk o değil bu geliyor diyor. Sayıları ters yazıyordu doğrusunu igrenmek istemedi ters yazdığında çok kavga ettik anlayana kadr kagitta 12 yazmış ona göre bna soruyor 21 diyorum bu şekilde kavga edince bnmle öyle farkettim ters yazidgini onlarda çok küçükte olsa düzelme var biraz. Ama tamamı düzelmedi daha. Toplama işlemi yapıyor. Parmak sayması yok akıldan yapıyor. 4 aydır inanılmaz şekilde oyuncak çizgi film kalktı sürekli sayılarla ugrasiyor . Yolda yürürken evde uyanınca akşam yatana kdr gün içerisinde böyleyiz. Bnde araştırma yapıyorum üstün diyemem onun için yeterince bı bilgiye sahip değilim ama farklılıkları gözüme çarptı o yüzden bnde okul hayatında yalnis bir yol izlememek adına araştırma yapıyorum . Çok fazla meraklı herşeyi soruyor . Trafik işaretlerinin hepsini biliyor yolda yürürken adım başı trafik işareti ve bildiği halde bna sormayı da çok seviyor öğretmeyi çok seviyor. Evde sayılarda da öyleyiz kndi yazar söyler hadi gel bakalım sende sole bilen mi diye sürekli bna öğretmenlik yapıyor. Bu yaş grubunda bunlar normal mi bilmiyorum tabi ama çok hızlı ilerliyor 100 e kadr saysrken üç gün içinde 300 e kdr saymaya başladı . Tablet izlediginde sürekli takip ederim onları izlediğini görmedim mesela. Araştırıyorum bakalım ne olucak bı fikrim yok

Destek almanızı tavsiye ederim.

ters yazdığında çok kavga ettik anlayana kadr kagitta 12 yazmış ona göre bna soruyor 21 diyorum bu şekilde kavga edince bnmle öyle farkettim ters yazidgini
Yazınız biraz karışık olmuş eğer anladığım kadarıyla yorum yaparsam normalde ters yazmak disleksi belirtisidir. Disleksi de ise tam tersi çocuklar öğrenme güçlüğü yaşarlar. Araştırın isterseniz.

Bu arada yazdıklarınıza bakarak kimse çocuğunuz üstün zekalı veya değil diyemez. Söyledikleriniz bana çok farklı bir durum gibi de gelmedi ama yine de yaşıtları normalde nasıl oluyor bilmiyorum.

Benim de küçükken sınıf öğretmenim test yaptırmamızı tavsiye etmişti aileme. Sonra zeka seviyem normal çıkmıştı yani üstün zekalık durum yoktu ama ailem beklentiye girdiği için beni de stres altına sokmuşlardı. Üzülmüştüm sonuç gelince. Siz de çocuğunuzun yanında bu durumdan bahsetmeyin hemen bence.

Kendi konunuzu açmazsanız yardım alamazsınız.

Teşekkür ederim yorumunuz için . İlk olarak cevap vereyim oğluma.tabikide bahsetmiyorum herşeyi internetten araştırıyorum. Çocuğum.ustun zekalı diye direnmiyorum yada öyle çıksın diye. Disleksiyi de detayına kadr biliyorum arastrdim 6 yaş öncesine kesin tanı koymak zormuş yani örgün eğitime geçtiğinde öğrenmek istmezse hala devam ederse müdahale ediliyormuş şuan da tam dislekside olmayabilir yada olabilir ama bı kısmı düzeldi . Ayrıca disleksi de ogrneme güçlüğü yok tam tersi araştırırsanız dahi hastalığı olarak geçiyor ayrıca oğlumda ogre ne güçlüğü olsa zsten ingilizce hemen kalmazdı orada bı sıkıntı yok bence. Rakamları da kcuuk bir bölümü düzeldi takip ediyorum. Bende 5 yaş çocuğun eğitimi yada yapabildikleri hakkında bi fikrim yok sonuç olarak ilkokul öğretmeni değilim. 6 aydır bu sekildeyiz öyle sayarsak 4.5 yaşından beri diyebilriim . Normal mi bilmiyorum tabi normalde olabilir olmayabilir .

Size soylemisler miydi testin ne icin yapuldigini ve sonucunu

Ustun zekali olabilir. Ozel bir egitime ihtiyac duyabilir cocugunuz. Bunu anlamak icin mutlaka işin uzmanlarindan destek alın

Çocuk eğer diğer çocuklardan farklı olduğunu daha zeki vb olduğunu düşünecek şekilde aile bu tür davranışlar gosterirse çocuk bunu acayip kullanıyor oldukca kurnazlar bu konuda. ve çocuğun sosyal ilişkileri, arkadaş ilişkileri çok bozuluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…