Arkadaşlar merhaba oğlum Mayıs sonu 6 olacak. 3 yıldır krese gidiyor. 3 öğretmeniyle görüştüm sınıf seviyesine göre çok iyi olduğunu ama derste çok konuştuğunu söylüyorlar. Zeka testi yaptirmami tavsiye etti bir öğretmeni.
Matematikte ponponla toplama yapmıyor zihninden yapıyor.
300 e kadar sayabiliyor teker teker ikişer beşer ve onar
100 den geri teker ve ikişer sayıyor
İkişer basamaklı 3 sayı söylediğimde sıralıyor.
İngilizce kelime bilgisi iyiymiş ve öğretmeninin söylediği İngilizce basit cümleleri alıyormuş.
Bunun dışında çok konuşan çok soru soran çok hareketli ve evde sürekli sıkıldım diyen bir çocuk. Arkadaş ilişkileri iyi toplum içinde tavrı değişmiyor yine çok konuşuyor çok soru soruyor.
Bu yaşta çocuk için bunlar fazla mı, bir uzman görüşü almalı mıyım. İlk okul öncesi bunu netleştirmek gerekir mı
Sınıf öğretmeni özellikle matematikte hep ekstradan faaliyet veriyorum sınıfa sorduğum genel şeyler basit geliyor,derste sıkılıyor dedi.
İngilizcede konuşma sebebi de buymuş.yani bildiği şeyleri duyduğu için arkadaşlarıyla konuşmayı tercih ediyor[/QUOTE
öğretmeni çocuğun zekasina yönelik eğitim alabilmesi için test yaptırın dedi sanırım. Öyleyse yaptırın ona göre okul seçerseniz çocuğun da zekası körelmez.