5.5 yaşında oğlum , normal mi

çocuğa materyaller veriliyor puzzle legolar örnek resimler gösterilip ondan yapması isteniyor ne kadar zamanda yaptığına bakılıyor.sözcük kelime hazinesi ölçülüyor eş anlamlılık gibi benzerlikler ölçülüyor kartlar gösterilip benzer ilişki soruluyor nesnelerde eksik çizilmeyen şeyler soruluyor sözel olarak bir şeyler okunup sorular soruluyor hafızası ölçülüyor muhakeme ölçülüyor şöyle olsaydı sen ne yapardın ne hissederdin gibi bayağı alt dalları var bildiğim bunlar ama nasıl sorular var nasl yapılıyor bilmiyorum çünkü bu testleri test alanında eğitim görmüş uzmanlar yapabiliyor sadece zekayı ölçen testler bunlar öğrenilmiş bilgilerden farklı oyun gibi gerçekten öyle biliyorum

Genede ıyımıs aslında canım en yuksek puan 300 mu yukarısıda varmı
Türkiye ortalaması bulunuyor ortalama diyelim 290 ise 290 nın üstü alınıyor.300 ise Türkiye ortalaması 290 gibi düşünün tabii yukarısı da vardır.benim oğlum 360 aldı ama onu zeka bölümünden aday göstermiş öğretmeni 320 puandı alınması gereken

Bu test oyun gibi değil.birbuçuk saat sürdü.biz bırakıp çıktık.sıkılırsa bırakırız testi dedi.ama oğlum sıkılmış ama devam edebilmiş.sıkılınca hızlı hızlı yaptı ve yanlış yaptığını düşündüklerim hep doğru çıktı çok şaşırdım dedi dr.bizimki üç yıldır psikoloğa gittiği için alışmıştı zaten hiç ye sorgulamadı anlıyordu zaten.seninle konuşmak istiyormuş dedik sadece.siz istanbuldasınız sanırım.biz de burda ilk gittiğimizde 200 muayene 600 de testi Çin verdik

zeka testlerinde çocuğun zeka yaşı hesaplanıyor sonra biyolojik yaşına bölünüp değer elde ediliyor 130 ve üstü üstün zeka oluyor.diyelim çocuk 7 yaşında çocuğa 5 yaştan 6 yaştan sonra kendi yaşından sorular soruyor.7 yaşından itibaren de sorular sormaya başlıyor.8 yaştan dokuz yaştan.kendi yaşından sonraki sorduğu her soru için biyolojik yaşına iki ay ekliyor.çouğun geldiği son noktadan sonra çocuğun zeka yaşını hesaplıyor.diyelim çocuk 7 yaş+3 aylık(87 ay),zeka yaşı 9 yaş+1 aylık(109 ay)
109/87=125 çıkıyor bu da parlak zeka oluyor

uzun sürmesi ilerledikçe bir üst yaş soruları geliyor benim oğlumda sıkılacak biliyorum çünkü bilsem sınavında da çok sıkılmıştı üstelik tabletle olduğu halde.benimle bile uzun süreli çalışma etkinlik yapamaz.

WİSCAR testi bizde yaptırdık doktor tavsiyesiyle dikkat dağınıklığı vardı o yüzden gitmiştik özgül öğrenme güçlüğü var demişti zeka testi istedi tamam dedik giderken teste gireceksin zeka testi filan gibi bir şey demedik daha önce de aynı yere gittiği için seninle konuşacaklarmış dedik tabii benim oğlum testenden sıkıldı 1 saat filan kaldı içerde psikolog biraz hava alsın çok sıkıldı dikkati dağildı dedi 5 10 dk dolandı 15-20 dk daha kaldı içerde parlak zeka çıkmıştı bir daha da yaptırmadık çünkü ara filan verilmemesi gerekiyormuş sanırım bir sürü alt testleri olduğunu çok kapsamlı olduğunu söylemişti doktor
bir kaç testin diğerlerine oranla düşük çıktığını söylemişti bazen duyduğunu yanlış yorumluyor
mesela elma diyorsun o alma anlıyor sürekli yönetilmesi gerek sürekli peşindeyim şöyle yap böyle yap diye
dikkat bazen o kadar yok ki tişörtü çıkar bunu giy diyorum üst üste giymiş oluyor
yazmak okumak ve konuşmak işkence kelimeleri doğru sıralayamaz
zaman kavramında sıkıntı var dün bugün yarın şimdi cümle içinde yanlış kullanır
ama her sene daha iyiye gidiyor doktor bize 14-15 yaşını bulur demişti

Çocuğunuz kaç yaşında acaba. Bir de kaç puan aldı sorabiliröiyim. WİSCAR dam sonra çıkan test uygulandı bizimkine.son test olduğunu ve daha zor olduğunu söyledi.değerlendirme puanlama da farklı o yüzden merak ettim kaç puan aldığını.bi rde Yen'i mi uygulandı acaba.kusura bakmayın çok soru sordum

9 yaşının içindeydi sanırım daha doğrusu 8 yeni bitirmişti 2-3 ay sonra yaptırmıştık sanırım..... 114 almıştı
şuan 5 sınıf 2.5 seneyi geçmiş yanlış vermiyorumdur umarım tarihleri geçmiş zaman unuttum
size yapılan testin adı ne

Yarın bızı ne beklıyor cok merak edıyorum 1 de randevumuz yarın oglen . Allahım sen yardımcı ol ne dıyeyım cunku benımkı cıkarsa mumkun degıl gırmez dınlemez

Pekı sonra herhangı bır tedavı uygulandımı yanı bunu ogrenmenız neyı degıstırıyor ben bundua merak edıyorum bazı seylerı gormezden gelmeyımı yoksa sureklı tampon gorevı yapmanın bır anlamı oldugunu mu cunku ızde hatırlatıyoruz sıfonu cek dıslerını fırcala ustunu cıkar yatagını topla

Teşekkür ederim.WÇZÖ gib birşeydi sanırım.net hatırlayamadım.son çıkan test dedi oyüzden size Bi önceki uygulanmış.

Allah yardımcınız olsun. Ben de sizin gibiydim. Hepsi böylesidir bilmiyorum ama bir de testten sonra iki hafta değerlendirme sürecini bekledik. O beklemek daha zor oluyor.

CuteMom malesef ilaç kullandık dikkat için tam bir sene verdim ama ömrümden ömür gitti sonra 15 tatilde doz düşürülmüştü o ara bir kaç günde unuttuk baktım çocuğumun eski neşesi yerine geldi yüzü gözü açıldı sonra yanlış biliyorum ama doktora filan sormadım bıraktım ilacı şimdi kendimiz başetmeye çalışıyoruz 5 sınıf şuan 2 dersten özel ders alıyor seneye 3 olucak okul başarısı fena değil sayısalı ıyı sözelimiz kötü malesef

Oylemı Ben hıc ılac kullanıldıgını dusunmemıstım dıkkat dagınıklıgı ıcın pekı ya ılac alırken dıkkatlımı yoksa sadece daha sakın mı?

dersini yaparken sürekli kalkardı su içiçem çişim geldi şuna bir bakayım dur geliyyorum ayağıyla çalışma masasını kapağını açıp kapatıyordu tabii güüm diye ses çıkardı hatta son zamanlarda kapağı sökmüştük sandalyesini sürekli arkaya doğru kaykılıyordu elinde kalemiyle oynar sürekli düşürürdu ilacı alınca yavaş yavaş hepsi gitti ama çok mutsuz sanki uyuşturucu almış gibi gözleri baygın bakan bir çocuk oldu iştahı yoktu ilaçla beraber iyice yemez oldu gelişim geriliğinden korktum öyle görmeye dayanamadım bıraktım şimdi eski haline döndü ama dediğim gibi yaşı ilerledikçe daha bir duruluyor eskisi gibi değilsede yine sabit duramıyor kıpır kıpır

Aynı şey eşimin başına gelmiş ilk okul 1. sınıfta. Kaynanamın anlattığına göre ilk okula 5 yaşında başlamış. Diğer çocukların aksine çok sessiz sakinmiş hatta bir gün diğer çocuklar çok ses yapıyor diye ağlayıp eve gitmek istemiş. Okulu hiç sevmemiş. Hep zorla götürürlermiş. Okula başladığında okuma yazmayı zaten biliyormuş. Öğretmenleri zeka testi yapılmasını istemişler. Eşim kabul etmemiş. Zaten yazılılarda da tüm soruları çözüp hepsini geri silermiş boş kağıt verirmiş. Bu okuldan sıkılma durumu yaşıtlarıyla uyum sağlayamadığı için bence. Okuldan soğumamasına bence çok dikkat edin. Ve çocuğunuza diğer çocuklardan farklı olduğunu hissettirmemeye çalışın.

Direk ılaca baslamak yerıne neden acaba baska tedavıler denemedıler denemedılermı yokmuydu acaba okuyunca uzuldum. Benımkıde calısma masasında ayagıyla vuracak oynayacak bıryer buluyor ınanın dıkkatını dagıtıyor dıye cok sıradan bır odası vardı onun ıstedıgı gıbı dolapsız odasını attık ve yenısını aldık 2 ay evvel kısmen daha ıyı dıgerınde elı dursa ayagı durmuyordu bılemıyorum tabı varmı yokmu dıye ama
buarada sızın cocuugnuz daha buyukmus ya soylemıyormuydu hıc dıkkatım dagılıyor bılmem ne dıle getırmıyormuydu?

küçük bir ilçedeyim ile gidiyorum ve ilde de çok yeterli değil imkanlar ilaç dediler zaten başka birşey vermiyorlar direkt ilaç tedavisi...konuşan bir çocuk değil zaten öğretmeniyle iletişim halindeydik kendimizde gözlemliyorduk sıkıntı vardı şuan o günlere göre çok iyi derste yine dinlemiyor biliyorum az önce geldi elinde taş bildiğniz taş dün kitaplığında görmüştüm şimdi geldi taşı yerine koydu demek ki okula götürmüş ders boyu onla ilgilenmiştir biliyorum çocuğumu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…