- 8 Aralık 2007
- 3.074
- 830
çocuğa materyaller veriliyor puzzle legolar örnek resimler gösterilip ondan yapması isteniyor ne kadar zamanda yaptığına bakılıyor.sözcük kelime hazinesi ölçülüyor eş anlamlılık gibi benzerlikler ölçülüyor kartlar gösterilip benzer ilişki soruluyor nesnelerde eksik çizilmeyen şeyler soruluyor sözel olarak bir şeyler okunup sorular soruluyor hafızası ölçülüyor muhakeme ölçülüyor şöyle olsaydı sen ne yapardın ne hissederdin gibi bayağı alt dalları var bildiğim bunlar ama nasıl sorular var nasl yapılıyor bilmiyorum çünkü bu testleri test alanında eğitim görmüş uzmanlar yapabiliyor sadece zekayı ölçen testler bunlar öğrenilmiş bilgilerden farklı oyun gibi gerçekten öyle biliyorumbızımkı normalde oyun odasında oyuncaklarla oynuyor bızım mevzumuz cok baska i bızım bıyolojık babamız yok anlasılsın dıye yazıyorum uvey babamız var ama ege bılmıyor soyleyelımmı dıye gıttık , orada bılınc altı testı yapıldı ve anneye yanı bana bagımlı cıktı . Bırde depresyon belırtılerı var dedıler haydaa dedık uzun zamandır oyuncaklarıyla oynamıyordu sıkıldım sıkıldım dıyordu , kızarıyordu ozguvendede sorunu var bız bunlarla alakalı calısalım dıger mevzunun da sırası geldıgınde en aızndan cocuk yıkılmaz dedıler bız bu sekıde basladık uzmana dogrusu .
ıste bız 2 kere bızden ayrı egede 6 seans devam ettı gecen hafta tesaduf o kı ben gıtmedım esıme analtmıs ama adam ıste ne anlatabılıyor uyuz oluyorum bu testı yapmamızı onerıyorum demıs esıdme bakarız konusuruz demıs gereklı gormedıgı ıcın acıkcası ısın maddı boyutuda var gıttıgımız yer cok ıyı rbır yer ılk gıttıgımız gun 800 tl odeyıp cıktık neyse bu cuma yapılacak bu test kıscası sımdı acayıp huzursuz oldum . yarın cıın degısık bır oyunmu desek bılemıyorum bu testın nasıl yapıldıgınıda bılmıyorum sız bılıyormusunuz acaba cıdden oyun gıbı mı?
Genede ıyımıs aslında canım en yuksek puan 300 mu yukarısıda varmı
Türkiye ortalaması bulunuyor ortalama diyelim 290 ise 290 nın üstü alınıyor.300 ise Türkiye ortalaması 290 gibi düşünün tabii yukarısı da vardır.benim oğlum 360 aldı ama onu zeka bölümünden aday göstermiş öğretmeni 320 puandı alınması gerekenGenede ıyımıs aslında canım en yuksek puan 300 mu yukarısıda varmı
Bu test oyun gibi değil.birbuçuk saat sürdü.biz bırakıp çıktık.sıkılırsa bırakırız testi dedi.ama oğlum sıkılmış ama devam edebilmiş.sıkılınca hızlı hızlı yaptı ve yanlış yaptığını düşündüklerim hep doğru çıktı çok şaşırdım dedi dr.bizimki üç yıldır psikoloğa gittiği için alışmıştı zaten hiç ye sorgulamadı anlıyordu zaten.seninle konuşmak istiyormuş dedik sadece.siz istanbuldasınız sanırım.biz de burda ilk gittiğimizde 200 muayene 600 de testi Çin verdikbızımkı normalde oyun odasında oyuncaklarla oynuyor bızım mevzumuz cok baska i bızım bıyolojık babamız yok anlasılsın dıye yazıyorum uvey babamız var ama ege bılmıyor soyleyelımmı dıye gıttık , orada bılınc altı testı yapıldı ve anneye yanı bana bagımlı cıktı . Bırde depresyon belırtılerı var dedıler haydaa dedık uzun zamandır oyuncaklarıyla oynamıyordu sıkıldım sıkıldım dıyordu , kızarıyordu ozguvendede sorunu var bız bunlarla alakalı calısalım dıger mevzunun da sırası geldıgınde en aızndan cocuk yıkılmaz dedıler bız bu sekıde basladık uzmana dogrusu .
ıste bız 2 kere bızden ayrı egede 6 seans devam ettı gecen hafta tesaduf o kı ben gıtmedım esıme analtmıs ama adam ıste ne anlatabılıyor uyuz oluyorum bu testı yapmamızı onerıyorum demıs esıdme bakarız konusuruz demıs gereklı gormedıgı ıcın acıkcası ısın maddı boyutuda var gıttıgımız yer cok ıyı rbır yer ılk gıttıgımız gun 800 tl odeyıp cıktık neyse bu cuma yapılacak bu test kıscası sımdı acayıp huzursuz oldum . yarın cıın degısık bır oyunmu desek bılemıyorum bu testın nasıl yapıldıgınıda bılmıyorum sız bılıyormusunuz acaba cıdden oyun gıbı mı?
uzun sürmesi ilerledikçe bir üst yaş soruları geliyor benim oğlumda sıkılacak biliyorum çünkü bilsem sınavında da çok sıkılmıştı üstelik tabletle olduğu halde.benimle bile uzun süreli çalışma etkinlik yapamaz.Bu test oyun gibi değil.birbuçuk saat sürdü.biz bırakıp çıktık.sıkılırsa bırakırız testi dedi.ama oğlum sıkılmış ama devam edebilmiş.sıkılınca hızlı hızlı yaptı ve yanlış yaptığını düşündüklerim hep doğru çıktı çok şaşırdım dedi dr.bizimki üç yıldır psikoloğa gittiği için alışmıştı zaten hiç ye sorgulamadı anlıyordu zaten.seninle konuşmak istiyormuş dedik sadece.siz istanbuldasınız sanırım.biz de burda ilk gittiğimizde 200 muayene 600 de testi Çin verdik
Çocuğunuz kaç yaşında acaba. Bir de kaç puan aldı sorabiliröiyim. WİSCAR dam sonra çıkan test uygulandı bizimkine.son test olduğunu ve daha zor olduğunu söyledi.değerlendirme puanlama da farklı o yüzden merak ettim kaç puan aldığını.bi rde Yen'i mi uygulandı acaba.kusura bakmayın çok soru sordumWİSCAR testi bizde yaptırdık doktor tavsiyesiyle dikkat dağınıklığı vardı o yüzden gitmiştik özgül öğrenme güçlüğü var demişti zeka testi istedi tamam dedik giderken teste gireceksin zeka testi filan gibi bir şey demedik daha önce de aynı yere gittiği için seninle konuşacaklarmış dedik tabii benim oğlum testenden sıkıldı 1 saat filan kaldı içerde psikolog biraz hava alsın çok sıkıldı dikkati dağildı dedi 5 10 dk dolandı 15-20 dk daha kaldı içerde parlak zeka çıkmıştı bir daha da yaptırmadık çünkü ara filan verilmemesi gerekiyormuş sanırım bir sürü alt testleri olduğunu çok kapsamlı olduğunu söylemişti doktor
bir kaç testin diğerlerine oranla düşük çıktığını söylemişti bazen duyduğunu yanlış yorumluyor
mesela elma diyorsun o alma anlıyor sürekli yönetilmesi gerek sürekli peşindeyim şöyle yap böyle yap diye
dikkat bazen o kadar yok ki tişörtü çıkar bunu giy diyorum üst üste giymiş oluyor
yazmak okumak ve konuşmak işkence kelimeleri doğru sıralayamaz
zaman kavramında sıkıntı var dün bugün yarın şimdi cümle içinde yanlış kullanır
ama her sene daha iyiye gidiyor doktor bize 14-15 yaşını bulur demişti
Yarın bızı ne beklıyor cok merak edıyorum 1 de randevumuz yarın oglen . Allahım sen yardımcı ol ne dıyeyım cunku benımkı cıkarsa mumkun degıl gırmez dınlemezWİSCAR testi bizde yaptırdık doktor tavsiyesiyle dikkat dağınıklığı vardı o yüzden gitmiştik özgül öğrenme güçlüğü var demişti zeka testi istedi tamam dedik giderken teste gireceksin zeka testi filan gibi bir şey demedik daha önce de aynı yere gittiği için seninle konuşacaklarmış dedik tabii benim oğlum testenden sıkıldı 1 saat filan kaldı içerde psikolog biraz hava alsın çok sıkıldı dikkati dağildı dedi 5 10 dk dolandı 15-20 dk daha kaldı içerde parlak zeka çıkmıştı bir daha da yaptırmadık çünkü ara filan verilmemesi gerekiyormuş sanırım bir sürü alt testleri olduğunu çok kapsamlı olduğunu söylemişti doktor
bir kaç testin diğerlerine oranla düşük çıktığını söylemişti bazen duyduğunu yanlış yorumluyor
mesela elma diyorsun o alma anlıyor sürekli yönetilmesi gerek sürekli peşindeyim şöyle yap böyle yap diye
dikkat bazen o kadar yok ki tişörtü çıkar bunu giy diyorum üst üste giymiş oluyor
yazmak okumak ve konuşmak işkence kelimeleri doğru sıralayamaz
zaman kavramında sıkıntı var dün bugün yarın şimdi cümle içinde yanlış kullanır
ama her sene daha iyiye gidiyor doktor bize 14-15 yaşını bulur demişti
Pekı sonra herhangı bır tedavı uygulandımı yanı bunu ogrenmenız neyı degıstırıyor ben bundua merak edıyorum bazı seylerı gormezden gelmeyımı yoksa sureklı tampon gorevı yapmanın bır anlamı oldugunu mu cunku ızde hatırlatıyoruz sıfonu cek dıslerını fırcala ustunu cıkar yatagını topla9 yaşının içindeydi sanırım daha doğrusu 8 yeni bitirmişti 2-3 ay sonra yaptırmıştık sanırım..... 114 almıştı
şuan 5 sınıf 2.5 seneyi geçmiş yanlış vermiyorumdur umarım tarihleri geçmiş zaman unuttum
size yapılan testin adı ne
Teşekkür ederim.WÇZÖ gib birşeydi sanırım.net hatırlayamadım.son çıkan test dedi oyüzden size Bi önceki uygulanmış.9 yaşının içindeydi sanırım daha doğrusu 8 yeni bitirmişti 2-3 ay sonra yaptırmıştık sanırım..... 114 almıştı
şuan 5 sınıf 2.5 seneyi geçmiş yanlış vermiyorumdur umarım tarihleri geçmiş zaman unuttum
size yapılan testin adı ne
Allah yardımcınız olsun. Ben de sizin gibiydim. Hepsi böylesidir bilmiyorum ama bir de testten sonra iki hafta değerlendirme sürecini bekledik. O beklemek daha zor oluyor.Pekı sonra herhangı bır tedavı uygulandımı yanı bunu ogrenmenız neyı degıstırıyor ben bundua merak edıyorum bazı seylerı gormezden gelmeyımı yoksa sureklı tampon gorevı yapmanın bır anlamı oldugunu mu cunku ızde hatırlatıyoruz sıfonu cek dıslerını fırcala ustunu cıkar yatagını topla
Arkadaşlar merhaba oğlum Mayıs sonu 6 olacak. 3 yıldır krese gidiyor. 3 öğretmeniyle görüştüm sınıf seviyesine göre çok iyi olduğunu ama derste çok konuştuğunu söylüyorlar. Zeka testi yaptirmami tavsiye etti bir öğretmeni.
Matematikte ponponla toplama yapmıyor zihninden yapıyor.
300 e kadar sayabiliyor teker teker ikişer beşer ve onar
100 den geri teker ve ikişer sayıyor
İkişer basamaklı 3 sayı söylediğimde sıralıyor.
İngilizce kelime bilgisi iyiymiş ve öğretmeninin söylediği İngilizce basit cümleleri alıyormuş.
Bunun dışında çok konuşan çok soru soran çok hareketli ve evde sürekli sıkıldım diyen bir çocuk. Arkadaş ilişkileri iyi toplum içinde tavrı değişmiyor yine çok konuşuyor çok soru soruyor.
Bu yaşta çocuk için bunlar fazla mı, bir uzman görüşü almalı mıyım. İlk okul öncesi bunu netleştirmek gerekir mı
Sınıf öğretmeni özellikle matematikte hep ekstradan faaliyet veriyorum sınıfa sorduğum genel şeyler basit geliyor,derste sıkılıyor dedi.
İngilizcede konuşma sebebi de buymuş.yani bildiği şeyleri duyduğu için arkadaşlarıyla konuşmayı tercih ediyor[/QUOTE
öğretmeni çocuğun zekasina yönelik eğitim alabilmesi için test yaptırın dedi sanırım. Öyleyse yaptırın ona göre okul seçerseniz çocuğun da zekası körelmez.
OylemıCuteMom malesef ilaç kullandık dikkat için tam bir sene verdim ama ömrümden ömür gitti sonra 15 tatilde doz düşürülmüştü o ara bir kaç günde unuttuk baktım çocuğumun eski neşesi yerine geldi yüzü gözü açıldı sonra yanlış biliyorum ama doktora filan sormadım bıraktım ilacı şimdi kendimiz başetmeye çalışıyoruz 5 sınıf şuan 2 dersten özel ders alıyor seneye 3 olucak okul başarısı fena değil sayısalı ıyı sözelimiz kötü malesef
Arkadaşlar merhaba oğlum Mayıs sonu 6 olacak. 3 yıldır krese gidiyor. 3 öğretmeniyle görüştüm sınıf seviyesine göre çok iyi olduğunu ama derste çok konuştuğunu söylüyorlar. Zeka testi yaptirmami tavsiye etti bir öğretmeni.
Matematikte ponponla toplama yapmıyor zihninden yapıyor.
300 e kadar sayabiliyor teker teker ikişer beşer ve onar
100 den geri teker ve ikişer sayıyor
İkişer basamaklı 3 sayı söylediğimde sıralıyor.
İngilizce kelime bilgisi iyiymiş ve öğretmeninin söylediği İngilizce basit cümleleri alıyormuş.
Bunun dışında çok konuşan çok soru soran çok hareketli ve evde sürekli sıkıldım diyen bir çocuk. Arkadaş ilişkileri iyi toplum içinde tavrı değişmiyor yine çok konuşuyor çok soru soruyor.
Bu yaşta çocuk için bunlar fazla mı, bir uzman görüşü almalı mıyım. İlk okul öncesi bunu netleştirmek gerekir mı
Sınıf öğretmeni özellikle matematikte hep ekstradan faaliyet veriyorum sınıfa sorduğum genel şeyler basit geliyor,derste sıkılıyor dedi.
İngilizcede konuşma sebebi de buymuş.yani bildiği şeyleri duyduğu için arkadaşlarıyla konuşmayı tercih ediyor
Direk ılaca baslamak yerıne neden acaba baska tedavıler denemedıler denemedılermı yokmuydu acaba okuyunca uzuldum. Benımkıde calısma masasında ayagıyla vuracak oynayacak bıryer buluyor ınanın dıkkatını dagıtıyor dıye cok sıradan bır odası vardı onun ıstedıgı gıbı dolapsız odasını attık ve yenısını aldık 2 ay evvel kısmen daha ıyı dıgerınde elı dursa ayagı durmuyordu bılemıyorum tabı varmı yokmu dıye amadersini yaparken sürekli kalkardı su içiçem çişim geldi şuna bir bakayım dur geliyyorum ayağıyla çalışma masasını kapağını açıp kapatıyordu tabii güüm diye ses çıkardı hatta son zamanlarda kapağı sökmüştük sandalyesini sürekli arkaya doğru kaykılıyordu elinde kalemiyle oynar sürekli düşürürdu ilacı alınca yavaş yavaş hepsi gitti ama çok mutsuz sanki uyuşturucu almış gibi gözleri baygın bakan bir çocuk oldu iştahı yoktu ilaçla beraber iyice yemez oldu gelişim geriliğinden korktum öyle görmeye dayanamadım bıraktım şimdi eski haline döndü ama dediğim gibi yaşı ilerledikçe daha bir duruluyor eskisi gibi değilsede yine sabit duramıyor kıpır kıpır