• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları 5.5 aylık bebeğe sünnetle ilgili

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

ayazakasya

Rabbim ol der ve olur ...
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2010
264
77
118
Kızlar oğlum 5.5 aylık,iye olmuştu zor geçti ve pipisinde daralma var,doktor mecbur sünnet diyor.Hastaneyle konuştuk genel anestezi ile yapacağını söyledi cerrah,ben anesteziden çok korkuyorum tanıdığı biri ya da kendi yaptıran lütfen düşüncelerinizi paylaşın,siz nasıl yaptırdınız?

canım 5.5 aylık bebeğe genel anestezi olmaz tavsiyem lokal anestezi olsun biz böyle yaptırdık.

canim benim oglum 2 gunlukdu sunnet oldugunda.. yurt disinda dogar dogmaz sunnet ediliyor eger aile talep ederse.. bizde 2 gunlukdu ettirdik.. ne genel anastezi ne lokal hic birsey yapmadilar.. sinirler henuz gelismediginden, vucuda ilac zerk etmediler.. ama 5 aylik bebek yeterince gelismis oldugundan,sanirim local anastezi ile olmali... diger taraftan o yastaki cocugun kivranmasini hic bir sekilde engelleyemeyecekleri icin kazalara acik kapi birakmis olurlar..

canım biz 4.5 aylıkken yaptırdık.genel anestezi yöntemiyle.
bildiğim kadarıyla lokal anestezi daha küçük bebeklere yapılıyor.
sadece o bölge uyuşturuluyor.haliyle bebeği zaptetmek zor olduğu için genel anesteziyi tercih ediyor doktorlar.
benim yeğenim 3.5 aylık lokalle oldu.ama annesinin anlattığına göre hiç durmamış,ellerini kollarını zor tutmuşlar.
kısacası hareketlendiği için genelde genel uygulanıyor.
hiç endişelenme.bizde üni.hastanesinde yaptırdık.balonla uyutuyorlar zaten.yetişkinlerinkinden farklı yani merak etme.
sünnetten ortalama yarım saat sonra kadar kendine geliyor.
bence en büyk sıkıntı sünnetten 6-7 saat önce aç kalması gerekiyor.
doktorumuz gece 12 den sonra beslemeyin demişti.
sünnetten sonrada 1 saat beslemeyin dediler.yani gece 12 den sabah 10 a kadar aç kaldı.açlık ağlamalrı perişan etti bizi.
ağrı kesici veriyorlar.popodan veriyorsun.eve geldiğimizdede gayet keyifliydi.
hiç huysuzluk yapmadı.ve çabuk iyileşti.

canım biz 4.5 aylıkken yaptırdık.genel anestezi yöntemiyle.
bildiğim kadarıyla lokal anestezi daha küçük bebeklere yapılıyor.
sadece o bölge uyuşturuluyor.haliyle bebeği zaptetmek zor olduğu için genel anesteziyi tercih ediyor doktorlar.
benim yeğenim 3.5 aylık lokalle oldu.ama annesinin anlattığına göre hiç durmamış,ellerini kollarını zor tutmuşlar.
kısacası hareketlendiği için genelde genel uygulanıyor.
hiç endişelenme.bizde üni.hastanesinde yaptırdık.balonla uyutuyorlar zaten.yetişkinlerinkinden farklı yani merak etme.
sünnetten ortalama yarım saat sonra kadar kendine geliyor.
bence en büyk sıkıntı sünnetten 6-7 saat önce aç kalması gerekiyor.
doktorumuz gece 12 den sonra beslemeyin demişti.
sünnetten sonrada 1 saat beslemeyin dediler.yani gece 12 den sabah 10 a kadar aç kaldı.açlık ağlamalrı perişan etti bizi.
ağrı kesici veriyorlar.popodan veriyorsun.eve geldiğimizdede gayet keyifliydi.
hiç huysuzluk yapmadı.ve çabuk iyileşti.

Canım teşekkür ederim,içimi rahatlattın,umarım bizimde sorunsuz olur.Bizimkinin açlığa hiç yüzü yok bakalım nasıl olacak.

Biz 3 aylıkken yaptırmıştık.Aslında doğar doğmaz yaptıracaktık ama erken doğduğu için yapmadılar.Lokal anesteziyle oldu.Ama seninki büyük artık lokal anesteziyle olmaz.Lokal anestezide bebeğin hareketli olmaması önemli.Bizimki hem küçük hem de erken doğduğu için geriden geliyodu çok hareketli değildi.Zaten doktor bu ay yaptık yaptık sonra genel anesteziyle olur demişti.Biz de hemen yaptırdık.Çok da rahat oldu.Genel anesteziyle naasıl olur bilmiyorum.Eğer mecburen yapılması gerekiyosa yapacak bişey yok.Yoksa bekle biraz daha büyüsün derdim.İnşallah sizinki de kolay geçer rahat atlatırsınız o deönemi.

bizde 6,5 aylıktı yaptırdık sünneti..lokal anestezi ile evet el kol tuttuk bunun için ağladı..ama sonrasında beslememek genel anesteziye ile ilgili sanırım..çünkü biz hemen ardından susturmak için emzirdik ..yarım saat sünnet sırasında ağlaması ki buda sadece tutup sıktığımız için,açlıktan saatlerce ağlamasından daha iyidir bence lokal yaptırın derim..:34:

Kızlar hepinize teşekkür ederim,fikir verdiniz.Bizde düşündük ve lokal anestezi ile yaptırmaya karar verdik,kendi doktoru da bu hastanede yaptırmak zorunda değilsiniz,herhangi bir yerde lokal istiyorsanız öyle yaptırın içiniz rahat olsun dedi.

Back