45 yaş üstü doğal gebelik?

tabii ki normalde stres, sigara, abur cubur, kilo vs etkilidir gebe kalmada. ama sizin yaşiniz itibariyle bu kadar bekleme lüksünüz yok malesef.
tüik raporuyla gostereyim;
Eki Görüntüle 3569599
Eki Görüntüle 3569597

35-39 yasindaki kadinlarin dogum hizi binde 45-50yken 40-44 yasinda binde 11-13e dusuyor. 45 ten sonra binde bire düşüyor - ki ne kadarı tedavi ile belli degil.
binde bir tabii ki imkansiz bir rakam degil - tabii ki hepimizin akrabalarindan - komsularindan - hatta kkdaki arkadaşlardan 45 sonrasi dogum yapan oldu - tanik olduk.
ama istatistik diye bir sey var. o sansli kisinin siz olup olmayacaginin garantisi yok ve riske atacak bir zaman araliginda degilsiniz. gecen her ay size zarar.
eger gercekten cocuk istiyorsanız- olsa da olur olmasa da olur, sıkıntı yok- kafasında degilseniz tüm işlerinizi ikinci plana atip kendinize en uygun doktoru bulup cok detaylı tetkik ve operasyon icin artik bir yol plani cizmelisiniz.
'istiyorum ama' diyorsunuz ama bu hemencecik olan bir "karar verdim yapayim" sureci degil ki. size uyan bir yeri arastirip secmek bile uzun mesai gerektirir. buldunuz anlastiniz tonla tetkiki var - bazilarinin cikmasi birkac ayi buluyor, bazen rahim filmi gerekiyor - birkac ay da sonrasinda bekleniyor (diye biliyorum tanidigim biri rahim filminden sonra birkac ay tedaviye ara vermisti) , bazen bazi testler oluyor analize gonderiliyor, aylarca sonucu bekleniyor falan. ya da detayli tetkikte esinizde sorun vardir ameliyat olur bunun icin bir sure gerekir - siz bir ameliyat olursunuz bunun icin daha uzun bir sure iyileşmeniz gerekir.ne bileyim oncesinde vücudunuza takviyeler almaniz gerekir..
bazi insanlarin tupbebek merkezine gitmesiyle ilk transferini almasi arasinda cok uzun zamanlar geçiyor. bence bir an önce bir aksiyon alin.
Canımcım detaylı paylaşımın için çok teşekkür ediyorum eline sağlık 🙏❤️Haklısın biran önce gitmek lazım.Geçen yıl haziran ayında rahim filmi çektirdim tüplerim açıkmış.Filmi çeken doktor rahmi tertemiz demiş eşime.Eşim de bi süre doğal olur diye çok umursamadı.Sonra gidelim dedi tüp bebek merkezlerini araştırdı ama bu aralar bazı şeylere çok canım sıkıldı.Kafam çok karışık.Bildiğim tek şey var ki bir çocuğum olmasını çok istiyorum.

Canımcım detaylı paylaşımın için çok teşekkür ediyorum eline sağlık 🙏❤️Haklısın biran önce gitmek lazım.Geçen yıl haziran ayında rahim filmi çektirdim tüplerim açıkmış.Filmi çeken doktor rahmi tertemiz demiş eşime.Eşim de bi süre doğal olur diye çok umursamadı.Sonra gidelim dedi tüp bebek merkezlerini araştırdı ama bu aralar bazı şeylere çok canım sıkıldı.Kafam çok karışık.Bildiğim tek şey var ki bir çocuğum olmasını çok istiyorum.
insallah olur. kkda cok sayida 40 yas ustu hamile kalan kadin var. hatta Nihali (hatirlayamadim nickini) taniyorsundur belki, 42 yasinda tedaviyle bebegi oldu sonra daha bebişi birkac aylikken dogal yoldan ikinciye hamile kaldi - hatta bayagi panik olmustu.
yani olur olur ama sizin riske atacak - belki olur diye bekleyecek vaktiniz yok malesef. gecen zaman geri gelmeyecek ve her ayiniz cok kigmetli. yarin bir gün pisman olmaktansa bugün sartlar müsait olmasa da zorlayip bir an önce başlamak daha iyi olur.
insallah guzel haberlerini burada paylasip sonradan gelenlere umut olursun

Evlendikten sonra 10 kilo aldım.Sürekli kiloma dikkat eden biriydim şimdi çok saldım.Hormon değerlerim fena değil.Yeme alışkanlığımdan olmuyor sanki
Keşke bu kadar salmasaydın evet hamile kalan var ama zaman işliyor biyolojik saat var birden oluyor her şey. Bayram bitti hemen bir klinikle görüşmeye başla ne kadar sürecek bilmiyorsun belki 3 4 deneme olacak. Diyetisyenle görüş.

insallah olur. kkda cok sayida 40 yas ustu hamile kalan kadin var. hatta Nihali (hatirlayamadim nickini) taniyorsundur belki, 42 yasinda tedaviyle bebegi oldu sonra daha bebişi birkac aylikken dogal yoldan ikinciye hamile kaldi - hatta bayagi panik olmustu.
yani olur olur ama sizin riske atacak - belki olur diye bekleyecek vaktiniz yok malesef. gecen zaman geri gelmeyecek ve her ayiniz cok kigmetli. yarin bir gün pisman olmaktansa bugün sartlar müsait olmasa da zorlayip bir an önce başlamak daha iyi olur.
insallah guzel haberlerini burada paylasip sonradan gelenlere umut olursun
Verdiğin kıymetli cevaplar ve güzel yorumların için çok teşekkür ederim canımm🙏🌸Çok doğru ve ne güzel yazmışsın.İlerde pişman olmak istemiyorum ben de.Biran önce gitmem gerekiyor doktora farkındayım..Senin gibi insanların eksikliğini vermesin Rabbim 🙏❤️

Keşke bu kadar salmasaydın evet hamile kalan var ama zaman işliyor biyolojik saat var birden oluyor her şey. Bayram bitti hemen bir klinikle görüşmeye başla ne kadar sürecek bilmiyorsun belki 3 4 deneme olacak. Diyetisyenle görüş.
Öyle yapıcam ben de.Bayram sonrası gitmeyi düşünüyordum zaten.Teşekkür ediyorum canım yorumların için🙏🌸

Öyle yapıcam ben de.Bayram sonrası gitmeyi düşünüyordum zaten.Teşekkür ediyorum canım yorumların için🙏🌸
İyi düşün iyi olsun bak değerler iyiymiş film iyiymiş. Şanslısın 30 yaşında menopoza giren var

İyi düşün iyi olsun bak değerler iyiymiş film iyiymiş. Şanslısın 30 yaşında menopoza giren var
Aynen canım iyi düşünmek lazım.Zaten değerlerimden dolayı biraz da umutlandım aslında.Gitiiğim doktor da kendiniz deneyin deyince rahat davrandım biraz ama sizlerin de dediği gibi bekleyecek yaşta değilim.Umarım burdan güzel haberleri paylaşırım sizinle 🙏🌸

Back
X