tabii ki normalde stres, sigara, abur cubur, kilo vs etkilidir gebe kalmada. ama sizin yaşiniz itibariyle bu kadar bekleme lüksünüz yok malesef.
tüik raporuyla gostereyim;
Eki Görüntüle 3569599
Eki Görüntüle 3569597
35-39 yasindaki kadinlarin dogum hizi binde 45-50yken 40-44 yasinda binde 11-13e dusuyor. 45 ten sonra binde bire düşüyor - ki ne kadarı tedavi ile belli degil.
binde bir tabii ki imkansiz bir rakam degil - tabii ki hepimizin akrabalarindan - komsularindan - hatta kkdaki arkadaşlardan 45 sonrasi dogum yapan oldu - tanik olduk.
ama istatistik diye bir sey var. o sansli kisinin siz olup olmayacaginin garantisi yok ve riske atacak bir zaman araliginda degilsiniz. gecen her ay size zarar.
eger gercekten cocuk istiyorsanız- olsa da olur olmasa da olur, sıkıntı yok- kafasında degilseniz tüm işlerinizi ikinci plana atip kendinize en uygun doktoru bulup cok detaylı tetkik ve operasyon icin artik bir yol plani cizmelisiniz.
'istiyorum ama' diyorsunuz ama bu hemencecik olan bir "karar verdim yapayim" sureci degil ki. size uyan bir yeri arastirip secmek bile uzun mesai gerektirir. buldunuz anlastiniz tonla tetkiki var - bazilarinin cikmasi birkac ayi buluyor, bazen rahim filmi gerekiyor - birkac ay da sonrasinda bekleniyor (diye biliyorum tanidigim biri rahim filminden sonra birkac ay tedaviye ara vermisti) , bazen bazi testler oluyor analize gonderiliyor, aylarca sonucu bekleniyor falan. ya da detayli tetkikte esinizde sorun vardir ameliyat olur bunun icin bir sure gerekir - siz bir ameliyat olursunuz bunun icin daha uzun bir sure iyileşmeniz gerekir.ne bileyim oncesinde vücudunuza takviyeler almaniz gerekir..
bazi insanlarin tupbebek merkezine gitmesiyle ilk transferini almasi arasinda cok uzun zamanlar geçiyor. bence bir an önce bir aksiyon alin.