45 yaş üstü doğal gebelik?

Geçen yıl gittik bir iki doktora.Fena değil dediler değerlerim için.Hatta doktorun biri ilişkiden sonra sağ tarafa yat çünkü sağ taraftaki yumurtaların çok iyi görünüyor dedi.Bir de şöyle bir durum var.İki yıldır ilişkiden sonra eşimin bir süre yat demesine rağmen gidip duş alıp temizliyordum kendimi.Ramazan ayında hem orucun verdiği rehavet hem de ev yerleştirme olayı olduğu için ilişkiden sonra sağ tarafa dönüp yattım.Ezana yakın kalkıp abdest aldım.Bu ay hayıt otu içmeye başlayacaktım adetim bsşlayınca ama adet olmadım henüz.Birkaç gün geçti.Ramazanın son 5 günü oruç tutamam diye hesaplıyordum. Olmadım daha.Hiç umudum yok ama ilişkiden sonra yattığım için gebelik olmuş mudur diye umut ediyorum
İmkansız değil elbette. Ben de göğüs hassasiyeti çok olmuştu. Adet günüm geldiği halde bile geçmemişti oradan şüphelenmiştim. Zaten gecikmiş de. Bi test yapsanız çıkar. Siz bilerek mi erteliyordunuz negatiftir diye.

İlk olacak canım.İki yıllık evliyim daha.Testlerimi yaptırdım birkaç doktor olur gibi sanki doğal yolla.Uğraşın falan dediler.Bilmiyorum canım çok sıkkın.😢😢
Siz de dogru zaman gelince bebisinizi kucaginiza alacaksiniz ozaman bugunleri unutacaksiniz🫠
Zaman kaybetmeden baska bir doktora daha gorunun malesef insanlar artik cok kaba ve kirici oldu etrafin yorumlarina kulak asmamaya calisin, hormonal bir sorununuz varsa da tedaviye baslayip yolunuza devam edersiniz. Esinizin de kendi icin doktora gitmesini saglayin bence o da gorunsun

İmkansız değil elbette. Ben de göğüs hassasiyeti çok olmuştu. Adet günüm geldiği halde bile geçmemişti oradan şüphelenmiştim. Zaten gecikmiş de. Bi test yapsanız çıkar. Siz bilerek mi erteliyordunuz negatiftir diye.
Canımcım benim de adet günümün olacağı gün göğüslerim ağrıdı hala da var hassasiyet.Ondan umutlandım 😞Belirtiymiş araştırma larıma göre.Bilerek erteliyorum. Negatif çıkarsa diye.Başka da belirti yok.Belim sırtım ağrıyor bazen.O da zaten sürekli olan bişey.Midem de bulanmıyor. Bi rahatsız lığım yok.O yüzden hamile değilimdir diyorum

Siz de dogru zaman gelince bebisinizi kucaginiza alacaksiniz ozaman bugunleri unutacaksiniz🫠
Zaman kaybetmeden baska bir doktora daha gorunun malesef insanlar artik cok kaba ve kirici oldu etrafin yorumlarina kulak asmamaya calisin, hormonal bir sorununuz varsa da tedaviye baslayip yolunuza devam edersiniz. Esinizin de kendi icin doktora gitmesini saglayin bence o da gorunsun
Eşim tahlillerini yaptırdı onda sorun yok. Güzel dileklerin ve düşüncelerin için çok teşekkür ediyorum canım 🙏🌸

Canımcım benim de adet günümün olacağı gün göğüslerim ağrıdı hala da var hassasiyet.Ondan umutlandım 😞Belirtiymiş araştırma larıma göre.Bilerek erteliyorum. Negatif çıkarsa diye.Başka da belirti yok.Belim sırtım ağrıyor bazen.O da zaten sürekli olan bişey.Midem de bulanmıyor. Bi rahatsız lığım yok.O yüzden hamile değilimdir diyorum
İnşaAllah vardır neden umutlanmayalım ki. Böyle böyle birgün pozitifi göreceksin Allahın izniyle. Ha adet olmuşsun ha testte negatif görmüşsün. Şuan bu konuyu açtığına göre umut ediyorsun öyle değil mi.
O yüzden her ikisi de hayal kırıklığı olacak.
Bize düşen her zaman olumluyu çekmek kendimize.
İnşaAllah hayat sana çok güzel şeyler versin

İnşaAllah vardır neden umutlanmayalım ki. Böyle böyle birgün pozitifi göreceksin Allahın izniyle. Ha adet olmuşsun ha testte negatif görmüşsün. Şuan bu konuyu açtığına göre umut ediyorsun öyle değil mi.
O yüzden her ikisi de hayal kırıklığı olacak.
Bize düşen her zaman olumluyu çekmek kendimize.
İnşaAllah hayat sana çok güzel şeyler versin
Bugün o kadar canım sıkıldı ki bazı şeylere 😢Gözyaşlarımı içime akıttım ama şu mesajını görünce gözyaşlarıma hakim olamadım 😢Son cümlenle tutamadım gözyaşlarımı.Herkese iyilik etmeye çalışan iyi düşünen kötülüğü aklından geçirmeyen biriyim ama hayat istediğimiz gibi gitmiyor.İnşallah canım benim inşallah hayat hepimize güzellikler getirsin 🙏🌸

Herkese şeker tadında bayramlar diliyorum 🌺Kızlar adetim birkaç gündür geçti.Göğsümde hassasiyet var.Gebeliğe dair hiç umudum yok çünkü iki yıldır korunmadığımız halde olmuyor ve 46 yaşındayım.45 yaş üstü doğal gebelik yaşayanınız var mı ya da çevresinde şahit olan var mı?
Bugün okuduğum bir haberde Almanya'da yaşayan bir kadın 53 yaşından sonra 66ya kadar 8 çocuk doğurmuş doğal gebelik sezaryen ile hepsi 🥰 haberi araştırırsaniz ayrintilari okuyabilirsiniz yüzüyor ve kosuyormus her gün

Bugün okuduğum bir haberde Almanya'da yaşayan bir kadın 53 yaşından sonra 66ya kadar 8 çocuk doğurmuş doğal gebelik sezaryen ile hepsi 🥰 haberi araştırırsaniz ayrintilari okuyabilirsiniz yüzüyor ve kosuyormus her gün
Yaaa nasıl umut oldu bu mesaj bana bilemezsin canım🙏Çok teşekkür ediyorum hemen araştırıyorum.Bu arada sol göğüs ucum çok acıyor. Forumda gebelik belirtisi olduğunu söyleyen çok kişi olmuş.İyice şüphelenmeye başladım.

Haberi okudum canım ☺️Rabbim nasip etmişse oluyor demek ki☺️İnşallah bana ve idteyen herkese nasip olur.

Aşılama yapmak istemiştim.İşte tüp bebek yapan doktor ne aşılaması deyip azarlamıştı beni.
Valla doğal olur diye bekleme en yakın zamanda git bir yerden başla çünkü bu 45 ysş üstü gebelik orana vurursak azdır. Ksdere bırakma önce tedbir. Özellikle 40 yaş üstü ile çalışan klinik bak

Yaaa nasıl umut oldu bu mesaj bana bilemezsin canım🙏Çok teşekkür ediyorum hemen araştırıyorum.Bu arada sol göğüs ucum çok acıyor. Forumda gebelik belirtisi olduğunu söyleyen çok kişi olmuş.İyice şüphelenmeye başladım.
İnşallah hamile kalırsın canım ben de 41 yaşındayım 42 olcam. Hz. Hatice annemiz peygamberimizle evlendiğinde 40 yaşındaymış ve 3 veya 4 doğum yapmış Allah nasip ettikten sonra hersey olur.

İnşallah hamile kalırsın canım ben de 41 yaşındayım 42 olcam. Hz. Hatice annemiz peygamberimizle evlendiğinde 40 yaşındaymış ve 3 veya 4 doğum yapmış Allah nasip ettikten sonra hersey olur.
Kesinlikle canım Rabbim nasip etmişse olmayacak şey yoktur 🙏

Valla doğal olur diye bekleme en yakın zamanda git bir yerden başla çünkü bu 45 ysş üstü gebelik orana vurursak azdır. Ksdere bırakma önce tedbir. Özellikle 40 yaş üstü ile çalışan klinik bak
Haklısın canım zaten bayram sonrası gitmeyi düşünüyorum 🌸

Kızlar adet oldum 😞Hiçbir zaman hamile kalamayacağım sanırım.Tüp bebeğe de umudum yok

tabii ki olabilir sonucta gebeliği sağlayan 1 yumurta 1 sperm. o da sizde varsa neden olmasin?
ama 2 yildir deniyormuşsunuz. Her gecen gun aleyhinize eger bebek istiyorsaniz. bence gec kalmadan tüp bebege baslayin

tabii ki olabilir sonucta gebeliği sağlayan 1 yumurta 1 sperm. o da sizde varsa neden olmasin?
ama 2 yildir deniyormuşsunuz. Her gecen gun aleyhinize eger bebek istiyorsaniz. bence gec kalmadan tüp bebege baslayin
Tüp bebek düşünüyoruz ama bir türlü fırsat bulamadım.Hem benim hem eşimin işlerinden dolayı.Bi taraftandan da doğal yolla olsa da uğraşmasam.Aslında şimdiye kadar hiç ilaç vs kullanmadım.Çok abur cubur tüketiyorum ondan mı olmuyor diyorum.Su hiç tüketmiyorum mesela.Burda forumda yazıp soruyorum sürekli hamile kalmak için ne yediniz ne içtiniz hiç cevap alamıyorum.

Tüp bebek düşünüyoruz ama bir türlü fırsat bulamadım.Hem benim hem eşimin işlerinden dolayı.Bi taraftandan da doğal yolla olsa da uğraşmasam.Aslında şimdiye kadar hiç ilaç vs kullanmadım.Çok abur cubur tüketiyorum ondan mı olmuyor diyorum.Su hiç tüketmiyorum mesela.Burda forumda yazıp soruyorum sürekli hamile kalmak için ne yediniz ne içtiniz hiç cevap alamıyorum.
Ben 27 yaşımda hamile kalmak için 1 senedir hazırlık yaptım sigarayı bıraktım kullandığım ilaçları bıraktım spor yaptım diyet yaptım o zaman korunuyordum denemedim ama daha sağlıklı bir şekilde hamile kalmak istedim abur cubur bunlar endokrin bozucu şeyler. Tüp bebek ya da doğal bunları bırakman lazım vitamin değerlerine bak yazınca çıkar türkçe ingilizce bir sürü kaynak doktorlar vs sürekli içerik üretiyor bunlara bak

tabii ki normalde stres, sigara, abur cubur, kilo vs etkilidir gebe kalmada. ama sizin yaşiniz itibariyle bu kadar bekleme lüksünüz yok malesef.
tüik raporuyla gostereyim;
1000076724.webp

1000076723.webp

35-39 yasindaki kadinlarin dogum hizi binde 45-50yken 40-44 yasinda binde 11-13e dusuyor. 45 ten sonra binde bire düşüyor - ki ne kadarı tedavi ile belli degil.
binde bir tabii ki imkansiz bir rakam degil - tabii ki hepimizin akrabalarindan - komsularindan - hatta kkdaki arkadaşlardan 45 sonrasi dogum yapan oldu - tanik olduk.
ama istatistik diye bir sey var. o sansli kisinin siz olup olmayacaginin garantisi yok ve riske atacak bir zaman araliginda degilsiniz. gecen her ay size zarar.
eger gercekten cocuk istiyorsanız- olsa da olur olmasa da olur, sıkıntı yok- kafasında degilseniz tüm işlerinizi ikinci plana atip kendinize en uygun doktoru bulup cok detaylı tetkik ve operasyon icin artik bir yol plani cizmelisiniz.
'istiyorum ama' diyorsunuz ama bu hemencecik olan bir "karar verdim yapayim" sureci degil ki. size uyan bir yeri arastirip secmek bile uzun mesai gerektirir. buldunuz anlastiniz tonla tetkiki var - bazilarinin cikmasi birkac ayi buluyor, bazen rahim filmi gerekiyor - birkac ay da sonrasinda bekleniyor (diye biliyorum tanidigim biri rahim filminden sonra birkac ay tedaviye ara vermisti) , bazen bazi testler oluyor analize gonderiliyor, aylarca sonucu bekleniyor falan. ya da detayli tetkikte esinizde sorun vardir ameliyat olur bunun icin bir sure gerekir - siz bir ameliyat olursunuz bunun icin daha uzun bir sure iyileşmeniz gerekir.ne bileyim oncesinde vücudunuza takviyeler almaniz gerekir..
bazi insanlarin tupbebek merkezine gitmesiyle ilk transferini almasi arasinda cok uzun zamanlar geçiyor. bence bir an önce bir aksiyon alin.

Ben 27 yaşımda hamile kalmak için 1 senedir hazırlık yaptım sigarayı bıraktım kullandığım ilaçları bıraktım spor yaptım diyet yaptım o zaman korunuyordum denemedim ama daha sağlıklı bir şekilde hamile kalmak istedim abur cubur bunlar endokrin bozucu şeyler. Tüp bebek ya da doğal bunları bırakman lazım vitamin değerlerine bak yazınca çıkar türkçe ingilizce bir sürü kaynak doktorlar vs sürekli içerik üretiyor bunlara bak
Evlendikten sonra 10 kilo aldım.Sürekli kiloma dikkat eden biriydim şimdi çok saldım.Hormon değerlerim fena değil.Yeme alışkanlığımdan olmuyor sanki

Back
X