Ankara’da ismi duyulan doktorları araştırdım hep. Anatolia
tüp bebek merkezini merak ediyordum. Benim gibi yaş problemi olan bir tanıdığımın kontrolüne beraber gittik. Şehir dışından geliyordu. Kontrolde doktorun zaten yaşınız problem demesiyle oradan direkt vazgeçtim. İlk görüşmede yaş problemi dillendirilebilir evet bence ama ilaç kullanmaya başladıktan ve tedavi yoluna girdikten sonra bunun sürekli söylenmesi hoşuma gitmedi. Evet bu bir gerçek ama bunu sürekli tekrarlamak tam bir stres kaynağı! Streste yumurtaları etkiliyor.
Novaart’ı çok duymuştum. Ahmet-Mehmet kardeşler olarak anılıyorlardı. Onları da araştırdım. Gazi’den olduklarını gördüm. Ben sedef hastasıyım ve yaklaşık 15 senedir Gazi’den bir hocanın kontrolündeyim. Bağışık baskılayıcı biyolojik ilaç kullanıyorum, bu sebeple pandemi dönemi benim için tam bir kabustu. Ona danıştım. Hem Ahmet hocanın hem de Mehmet hocanın işlerinde çok başarılı olduğunu ve kesinlikle denememi tavsiye etti. Hiç tereddütüm olmadı iki hocadan birini seçmem gerekiyordu. Burada çok kararsız kaldık. İnternet sitelerine baktık eşimle. İkisinin de çok başarılı olduğu için nasıl seçeceğimizi bilmiyorduk. İki doktor ikiz olduğu için birbirine çok benziyor. Fotoğraflarına baktık ve fotoğrafta gülümseyen doktoru seçtik
bu süreçte moral önemli çünkü. Böylece Ahmet hocayla yeni yolculuğumuz başlamış oldu.