42’den sonra tıp okumak

30 a yenı gırdım
Gecen kaynım tıpa o kadar yatkınsın ki dedi
Oyle deyınce okusam mı dıye dusundum midem bulandı🤣 ta 40 ta uzman olcam da Blablabla
Cok usengecım
Hayat enerjinden Opuyorum işe bıle gitmem ben🤣

Hayata bir kez geliyoruz. Yıllarımız okumak ve düzen kurmakla geçti. İnsan bir yaştan sonra rahat etmek ister. Ben 19 yaşımdan 30 yaşıma kadar hem okuyup hem çalıştım. Sonrasında da da hayat hep mücadele ile geçti. Şimdi yaklaşık konu sahibi yaşımdayım. Kalan ömrümde artık kendimi çok yormamak, herşeyi dert etmemek ve mutlu olmak istiyorum.
Bende hayata bir kere geliyorum dıye sureklı yatıyorum🤣🤣🤣🤣🤣🤣hello

Hayata bir kez geliyoruz. Yıllarımız okumak ve düzen kurmakla geçti. İnsan bir yaştan sonra rahat etmek ister. Ben 19 yaşımdan 30 yaşıma kadar hem okuyup hem çalıştım. Sonrasında da da hayat hep mücadele ile geçti. Şimdi yaklaşık konu sahibi yaşımdayım. Kalan ömrümde artık kendimi çok yormamak, herşeyi dert etmemek ve mutlu olmak istiyorum.
Son cümle kalp ben 🤚

Lisansustu daha kolay evet, once dersleri verip sonra tezi veriyorduk benim zamanimda, hala oyledir herhalde. Ama lisansta bir dersin odevi, baska dersin sinavi, bir baska dersin grup odevi falan birbirine giriyordu. Lisansta calistigim kadar bir daha hayatimda hic ders calismadim 🤭
Lisansüstünde de ödevler oluyor hatta grup sunumları oluyor. Yer yer değişiyor bu durum. Benim kastım şuydu, temel lisansta atıldığı için tekrar gibi oluyor yüksek lisans. Üstüne birkaç tuğla atılıyor.

Tez yazması çok zor diyorlar ama ondan gözüm korktu😅
Benim korkum da oydu. Öğreniliyor bir şekilde. Yazmaya başlayınca su gibi akıyor. Bittiğinde tuhaf hissetmiştim. Başkasının tezi olsaydı onu da yazardım. Acayip zevk almıştım 😬 Ama yazmaya başlamak işkence...

Merhaba kızlar. Uzun zamandır kafamı kurcalayan bir mesele var şu an 42 yaşındayım, zamanında üniversite sınavından aldığım puan tıbba yetiyordu fakat rahmetli annem ve babam dış işlerinden oldukları için Dışişleri Bakanlığı’na girmemi istediler ve bana uluslararası ilişkiler bölümünü seçtirdiler. Fakat ben o bölümü hiçbir zaman severek ve isteyerek okumadım nitekim bitirdikten sonra o bölüme yönelik hiçbir girişimim olmadı. Şu an müzisyenlik yapıyorum aslında iyi gidiyor fakat doktor olma sevdası içimden hiç gitmedi. Fakat o kadar uzun zaman geçti ki aradan Yeni sistem nasıl, hangi bölümden kaç net yapmam gerekiyor vs hiçbirşey bilmiyorum. Hiç fire vermeden 42’imde sınavı kazansam altı sene okusam iki sene uzmanlık okusam en iyi ihtimalle 50 yaşında doktor olabiliyorum. 50 yaşından sonra atana bilir miyim, devlet hastanelerinde yaş sınırı var mı bilmiyorum.. Sizce böyle bir işe girişmeli miyim bu yaştan sonra? Fikirlerinize ihtiyacım var🙏🏻
Hiçbir şey için geç değil
Her insan kendi zamanında yaşıyor çünkü
Yapabilirsiniz , inanıyorum ❤️

X