42’den sonra tıp okumak

Sacmalama ya :) eskiden insanlar 40 yasinda emekli oluyordu. Onu bırak hipokratin zamaninda ömür ortalamasi 40ti :KK70: daha bunun uzmanligi var.

65e kadar çalışsan 10-15 yıl değer mi bilemedim.maddi imkanın ve enerjin varsa okursun.bende girsem kazanırım diye düşünüyorum zamanında gitmedim pişman oldum sizin gibi ama gözüm kesmiyor bu yaşta birde zaten güzel bir işim var sizinde varmış sanırım o yüzden bilemedim.

Ayy aşırı mutlu oldum.
Yaşını asla engel olarak görme.
İmkanın varsa hayallerinin peşinden git.
50 yaş asla yaşlı değil.
Kimbilir kimlere ilham olacaksın.
Ben hukuktan mezun olurken 47 yaşında sınıf arkadaşım vardı💜💜💜
Hukukla tıp kıyaslanamaz bence tıpta asistanlık dönemi ve genel olarak çalışma temposu inanılmaz ağır yani üst alt ilişkileri var oldukça stresli hele uzmanlıkta düşünüyorsa gerçekten geç bir yaş.hukuk öyle değil sözel bir bölüm zaten otur mantığını kavra çalış dersleri geçersin bitirirsin 1 yılda staj yap bitti gitti.

konuda epey yanlis bilgi var .6 yil okudunuz diyelim hic uzatmadiniz .temmuz -agustos atamasini giriyorsunuz eylulde tus var .ilk tusta kazanmaniz zor ihtimal ama hadi diyelim bolumu dusuk puanli sectiniz baslamaniz en en iyi ihtimalle aralik .asistanliklar 4 yil ancak tez uzatmasi,raporlar, atamayi bekleme derken 5 yil daha okudunuz .sonra pat dogu gorevi cikiyor yeniden oraya gitseniz yasamak istediginzi yere donmeniz en az 2-3 yil . 55 yasta istediginiz konumda olursunuz bence degmez . bir de gercekten cok zor okumak ,uzatmadan bitirmek mucivezi bir sey gibiydi .nobetler cabasi bayram nobet cikisi son sinifta klozette uyuyakalmistim

Hukukla tıp kıyaslanamaz bence tıpta asistanlık dönemi ve genel olarak çalışma temposu inanılmaz ağır yani üst alt ilişkileri var oldukça stresli hele uzmanlıkta düşünüyorsa gerçekten geç bir yaş.hukuk öyle değil sözel bir bölüm zaten otur mantığını kavra çalış dersleri geçersin bitirirsin 1 yılda staj yap bitti gitti.

Aynı demedim zaten. Azimden bahsediyorum.
Ayrıca hukuk okumadığınız okadar belliki. Bitti gitti avukat oluyosun zannediyosunuz heralde😅

Aynı demedim zaten. Azimden bahsediyorum.
Ayrıca hukuk okumadığınız okadar belliki. Bitti gitti avukat oluyosun zannediyosunuz heralde😅
Bacım ben avukatım😂kusura bakma benim babam doktor ne şartlarda çalıştığını bilirim kuzenimde tıp okuyor asla hukukla kıyaslanamaz avukatlığıda zaten yaptıkça öğrenirsin ne zorunlu bir doğu görevi hede asistanlık çilesi var kusura bakma ama asla kıyaslanamaz nöbet tutması var birde.avukatlık çok kolay değil ama tıpla kıyaslanamaz.

Bacım ben avukatım😂kusura bakma benim babam doktor ne şartlarda çalıştığını bilirim kuzenimde tıp okuyor asla hukukla kıyaslanamaz avukatlığıda zaten yaptıkça öğrenirsin ne zorunlu bir doğu görevi hede asistanlık çilesi var kusura bakma ama asla kıyaslanamaz nöbet tutması var birde.avukatlık çok kolay değil ama tıpla kıyaslanamaz.
Bende avukatım.
Tekrarlıyorum kıyaslanamaz ama çokta zor değil. İnsanların hevesini kırmaya hiç gerek yok.

Bende sizin yasinizdayim sorular bizim zamanımız gibi değil yeni nesil sorular çıktı ben oğlum lgsye çalışırken yardımcı olamadım o kadar değişik sorular hadi kazandınız diyelim okurken o hastanenin kosturmasina hızına yetisebilecekmisiniz gerçi sizi tanımıyorum belkide çok enerjik birisiniz kendi adıma söyleyim bana çok uzak

Bende avukatım.
Tekrarlıyorum kıyaslanamaz ama çokta zor değil. İnsanların hevesini kırmaya hiç gerek yok.
valla bir doktor olarak 2.kez doguya tasiniyorum .son 6 yilda 3 ev degistirdim. simdi yine cumbur cemaat dogu gorevine gidiyoruz .yandal dusunuyorum ama iki cocugumla 1000 km uzaga tekrar tekrar tasinacak gucum kalmadi sirf bu bile cok zor bence .okul bitsin,doguya atan tasin,asistanligi kazan tasin,asistanlik bitsin dogu gorevi gelsin tasin , mecburi bitsin istedigin yer acilmazsa onu bekle bir de ona tasin.yandali demiyorum artik orada kayis koptu bende iki cocukla

valla bir doktor olarak 2.kez doguya tasiniyorum .son 6 yilda 3 ev degistirdim. simdi yine cumbur cemaat dogu gorevine gidiyoruz .yandal dusunuyorum ama iki cocugumla 1000 km uzaga tekrar tekrar tasinacak gucum kalmadi sirf bu bile cok zor bence .okul bitsin,doguya atan tasin,asistanligi kazan tasin,asistanlik bitsin dogu gorevi gelsin tasin , mecburi bitsin istedigin yer acilmazsa onu bekle bir de ona tasin.yandali demiyorum artik orada kayis koptu bende iki cocukla
Sizin asistanlığınız bitti galiba. Bir şey soracağım. Benim eşimde asistanlığa başlayacak 5 sene. Mezun olunca zorunlu görev illa doğu mu olması gerekiyor? Ve zorunlu görev kaç sene?

Sizin asistanlığınız bitti galiba. Bir şey soracağım. Benim eşimde asistanlığa başlayacak 5 sene. Mezun olunca zorunlu görev illa doğu mu olması gerekiyor? Ve zorunlu görev kaç sene?
valla bransina gore kurada sansina gore degisiyor benim bu ara arkadaslarim dogu sinirlarina atandi genelde. mecburi hizmette atandigi yere gore gun sayisi degisiyor . sonrasinda da ya istifa etmesi ya kurum ici atamasini beklemesi gerekiyor .asagi yukari en az iki -uc yil sonra tayin isteyebilir pozisyona geliyor .

Azimli olmasanız bu kadar ısrar etmezdiniz 😅

Tyt'den 110 yapsam, AYT'den 68 yapsam ve kafamdaki üniversiteyi sosyal medyadan kötülesem acaba İstanbul tutar mı? 🤣 bu seneki yerleşenlerin puanı ve netleri belliyse bakayım.
Valla sınavın zorluğunu bağlı olarak gelebilir de gelmeyebilir de.. AYT çok kolay olunca fulle yakın yapmak gerekiyor yoksa 70 altı direkt 15k üstüne atıyor

Benimki azim değildi ya boş inattı... İstiyordum ama stresten düzenli çalışmıyordum, sadece sevdiğim için matematik çözüyordum onlar da bildiğim konulardı :KK53: Sonra yanlışlıkla kazandım nasıl oldu ben de bilmiyorum

Okumanın yaşı yok diyenlerdenim bende. Bende tıp kadar olmasada zor ve emek gerektiren bir bölüm okudum. 40/50 hatta 60 yaşinda olan o kadar öğrenci vardiki ders sıralarında. Çok saygı duyuyorum öyle insanlara. Hatta bir keresinde gazetede okumuştum Amerika'da 90 yaşndaki bir adam 4 senede hukuk fakültesini bitirmiş 🙈 Yaş kaç olursa olsun insanın bir hedefinin olması ve bunun için çaba göstermesi çok güzel birşey ♥️
ABDde tıp ya da hukuğun parasını ödeyebilmek için bir işiniz olması lazım..aşırı zeki olup burs kazanmazsanız ya da 7 göbekten tıpçı aileden gelip ananız babanız siz ilkokuldayken üniversite paranızı (ve referanslarınızı!) ayırmazsa böyle yani + (hukuk için emin değilim, olabilir) ama tıp için kesin olarak önce başka bir bölümü okumuş olmak gerekiyor sonra tıp okunuyor. (kolaylık olması için önce biyoloj, fizyoloji filan okuyorlar ama x bir bölüm de olur) o yüzden okuyanlar mecburen 25+ yaşta başlıyor zaten tıp okumaya... anca çünkü... önce 4 sene başka okul oku, çalış, tıp parası biriktir, tek tek okullara başvur, kabul al...orduya yazılıp 3 sene Irakta çalışıp gidip tıp okuyan var mesela.

aslında bizdeki gibi 23 yaşında, merkezi sınavla girip devletin okulunda ücretsiz eğitim alınıp hekim çıkılan az yer var...

ABDde tıp ya da hukuğun parasını ödeyebilmek için bir işiniz olması lazım..aşırı zeki olup burs kazanmazsanız ya da 7 göbekten tıpçı aileden gelip ananız babanız siz ilkokuldayken üniversite paranızı (ve referanslarınızı!) ayırmazsa böyle yani + (hukuk için emin değilim, olabilir) ama tıp için kesin olarak önce başka bir bölümü okumuş olmak gerekiyor sonra tıp okunuyor. (kolaylık olması için önce biyoloj, fizyoloji filan okuyorlar ama x bir bölüm de olur) o yüzden okuyanlar mecburen 25+ yaşta başlıyor zaten tıp okumaya... anca çünkü... önce 4 sene başka okul oku, çalış, tıp parası biriktir, tek tek okullara başvur, kabul al...orduya yazılıp 3 sene Irakta çalışıp gidip tıp okuyan var mesela.

aslında bizdeki gibi 23 yaşında, merkezi sınavla girip devletin okulunda ücretsiz eğitim alınıp hekim çıkılan az yer var...
Avrupada çoğu yerlerde direkt girip okuyorsun bizdeki gibi ama amerika ve kanadada önce başka bir bölümü okuyorsun sonra tıp okuyorsun ve çok para gerektiriyor.

bence çok zor
yaklaşık 15 sene uğraşmanız şart tam oturması için
ona azim,sabır,fiziki güç lazım
ay düşündükçe ben geriliyorum.

Eğer gerçekten istiyorsanız bence şansınızı deneyin ben de tıp okuyorum ve ilk senelerde sınıfımızda 40 50 yaşında insanlar vardı. Tabi daha çok çabalamanız gerekecek çünkü konu ders yoğunluğu çok fazla. Onların da zorlandığını gördüm ilk dönemde kalanlar vardı örneğin. Sözlüler stresli. Ama yapılabiliyor bir şekilde bir de genel olarak gözlemlediğim yaşı fazla olup da tıp okuyan insanlar pratisyen kalmayı tercih ediyorlar belki siz de öyle deneyebilirsiniz tus çünkü inanılmaz zor bir sınav. Umarım istediğinizi elde edersiniz.

Sağlık bakanlığı 35 yaş sonrası memur alımı Yok okursanız ancak özel hastanelerde çalışırsınız

X