40 yaşından sonra üniversiteye hazırlanmama yardım eder misiniz?

merhaba...
öncelikle sorunuzun cevabı evet, kaç yaşında olursanız olun uni. de okursunuz ilkokul da...
ve 40 yas cok gec de değil....
ben 25 yasındayım acıkogretim fakultesi 4 yıllık bir programı sectim ama bn istemedim ailem yanlarında okuyayım diye sectim... ama ben tıp, ya da diyetisyenlik istiyordum ve dil cıkıslıyım (mecburiyetten)...
2008de tekrar girdim ama ancak 2 yıllık oldu ve gittim okudum ailem de artık yumusamıstı... ama bn hala diyetisyenlik istiyorum... ama su an kpssye hazırlanacagım ve inşallah kazanıp atandıktan sonra tekrar universite sınavına girip diyetisyenliği kazanacgım ve suanki diplomamı verip okulu daha kısa surede de bitirebiliyorum...
yani eğer hedef koyduysanız yas kac olursa olsun insan o hedefe ulaşmak için caba sarf ediyor... ben bu konuda sizi sonuna kadar destekliyorum, eger bildiğim ogrendiğim birşeyler olursa da mutlaka paylaşırım sizinle cunku bu yıl lise sonda kardeşim var ondan son haberleri elimden geldiğince takip ediyorum...

bu arada bir kucuk anektot anlatayım size... bnm acıkogretim 1.sınıftayken acıkogretim kursunda bir ablam vardı o zaman için 48-50 yasındaydı... ilkokul mezunymuş, evlenmiş cocuklarını evlendirmiş, eşiyle de zaten anlaşamayıp ayrılmışlar ve bu 40ından sonra dışardan ortaokulu, liseyi bitirmiş, dershaneye gitmiş, universiteye hazırlanmış. ama ancak acıkogretim 2 yıllık halkla ilişkiler tutturabilmiş. ben ilk yıl acıkogretimde kaldım ve bir yıl daha 1. sınıftım... o 2 yıllığı bitirdi, üstüne acıktan yine lisans tamamladı ve bunları da evde terzilik yaparak kendi alın teriyle başardı... sonra birkaç arkadasıyla toplanıp iş kurdular ve kendi işini yapıyor ve su an 53-54 yaslarında... o başarabildiyse siz bnce kat kat fazlasını yapabilirsiniz...
bir hikaye daha anlatayım... bizim bir kardeş sınıfımız vardı universitede (gıda okurken) yani bazı ortak derslere beraber giriyorduk bolumlerimiz farklı olsa da... orada bir ablamız vardı evli biri ilkokulda biri de lisede 2 cocugu vardı 35 yasında... o hem cocuklarıyla, eşiyle eviyle ilgileniyor hem de okula geliyordu... ve sayısal bir bölümü hiç ders bırakmadan bizimle beraber bitirerek mezun oldu ki ucte birimiz 3. seneye okulu uzatmışken...
yani sizde bu çalışma azmi olduktan sonra eminim yapamayacagınız bişey yok... inşallah seneye sizin de üniversite basarı hikayenizi buradan okuyacagız...
saglıklı, mutlu, umut dolu, coook guzel gunler diliyorum....
sevgiler....

lily86

Çok güzel hikayeler anlatmışsın, motive edici, teşekkür ederim.
Bizi sonradan unutma lütfen, diyetisyenliği okuyup okumadığını yaz olur mu?
İnan bu başlığa her geldiğimde daha çok motive oluyorum sayenizde.
Madem dil çıkışlısın, zannediyorum bana üniversite dil bölümlerinin hazırlığında yardımcı olabilirsin.
İlk sınav için arkadaşlar sağolsun önerdikleri kitaplarla çalışacağım.Dil sınavına nasıl hazırlanmak gerek?
Kullanılacak kaynaklar ne olmalı?İstanbul'da hangi fakülteler tercih edilmeli v.s.
Diğer arkadaşlardan da fikir bekliyorum.Teşekkürler tekrar.

senin hızına yetişmek mümkün değil kii

su_peri

Atom karınca demek daha doğru, harikasın !.....

estağfirullah bir rakibiniz olarak sizi motive etmeye çalışıyorum.buarada ev işlerinide biraz saldım.temizliği 2 günde bir yapıyosam şimdi 3 günde bir yapıyorum.erken kalkmaya çalışıyorum.ama tabi bzen aksıyor.kalktıgım zaman çok iyi çalışıyorum.günde 6 saat çalıştıgım oluyor.çalışamazsam ceza veriyorum gece kendime.ama sabah bu sefer geç kalkıyorum.sonuç elde var sıfır istediğim bölüm için biyolojiden daha çok net yapmam lazım.tek canımı sıkan bu. dersane paramıda verdiğim özel derslerden çıkarmayı düşünüyorum.eşimden hiçbişey istemiyorum.lafta destek oluyo işte.canım sıkkın biraz ona.bikaç gün küs kalacagım.hepinizi seviyorum başarılarrrrr

su periiiiiii, benim fizik,kimya,biyoloji yapmamam bana çok puan kaybettirirmi? ben yapmayı düşünmüyorum çünkü yıllardır görmediğim dersler bide fizikten nefret ederim ben ıyy sırf fizik yüzünden sayısal seçmemiştim lisede

hmmm bide eşinle aranın açılmasına izin verme bence çünkü bu süreçte seni daha çok yorar ve sonuçta büyük bir sınava hazırlanıyoruz kafana sınavdan daha büyük bir şey takmamalısın. Hem ne güzelde para kazanıyormuşsun kendi çabanla bir şeyler yapabilirsinde. Affet olsun bitsin. Sen güçlü ol...

merhaba
elbette elimden geleni yapmaya calışırım bn en son dil sınavına 2005te girdim 6 yıl olmuş yaaaa... yıllar ne cabuk geçiyor...
bizim calıştıgımız bir set vardı ELS diye hem konu kitapları hem de dergileri vardı grameri çok iyi guzelce anlatıyor...
bir de en son BUILDING SKILLS diye bir kitap almıştık o da faydalı olur... tabii YDS (yabancı dil sınavı) için hazırlanmış soru bankaları, geçmiş yılların soruları falan vardı çözdüğümüz... gerçi şimdi daha cok kaynak vardır malum her sene biraz daha gelişiyor dershane ve sınava hazırlık kaynak üretme sektörü...
bildiğim kadarıyla yeni sınav sistemiyle dilde de bazı değişiklikler yapılmış DİL1 puanı ile sadece ingilizce, almanca vs seciliyor DİL2 ile baska gibi ama tam bilmiyorum tabii araştırmak lazım...
diyetisyenliği de 2012de değil de ilerleyen yıllarda düşünüyorum en erken 2013 üni. sınavıyla cunku bu sene kardeşim hazırlanıyor universiteye ona destek olmam lazım bir de ben kpssye girmeyi dusunuyorum ona agırlık vereceğim inşallah memur olunca dusunuyorum gıdayı 4 yıllık diyetisyenlikle tamamlamayı...
ama tabii soylerim burdan ilan ederim zaten artık daha sık giriyorum bu siteye kpss için paylaşımları takip ediyorum...
bana gerek siz gerekse diğer arkadaslar, herkes burdan veya özel mesaj olarak istediği konuda soru sorabilir elimden geldiğince cevap vermeye, yardımcı olmaya calışırım, bilgi paylaştıkca cogalır, öyle değil mi?
hepinize guzel, saglıklı, mutlu, umut dolu gunler diliyorum....
Allah hepimize zihin açıklığı versin, herkesin gönlündekilerin hakkımızda hayırlı olanlarını versin...
sevgiler...

sayısal değilmişsin.yapmaman pek bişey kaybettirmez.e tabi yaparsan daha güzel olur ama matematik her bölüm için şart desem yeridir.puanları tavana vurduruyor resmen tatlım.eşitağırlıkmısın sözelmi? fen i boşver sen matematike çalış.kendi bölümündeki dersleride çalış.inşallah yeter.

eşimin duruma gelincede küslük daha iyi.o zaman daha çok gaza gelip çalışıyorum

ben eşit ağırlığım matematiğim iyi sayılır üstünden geçmem gerekiyor sadece ve bol soru... Fizik ve kimya çözmemeye karar verdim ama biyoloji yapabilirim 3-4 soru bile çözsem kardır

benim annem 34 yaşında açık öğretim açık liseyi bitirdi
bu yıl 44 yaşında anadolu üniversitesi hastane işletmeciliğini kazandı.
hemde kuran öğreniyordu sabah gidiyordu öğleden sonra geliyordu bir çok kuran yarışmasını kazandı çok yoğundu
anneme deneme çözdürdüm çözerken anlatıyordum böyle sorular gelince böyle yapıcaksın diye kazandı isteyince her şey olur.

canım ilgine çok teşekkür ederim unutmamışsın benide... ben bir türlü başlayamadım. daha doğrusu nasıl başlayacağımı ne edeceğimi tam anlamadım. bu da sıkıntı veriyor bana. işlerim çok yoğun çok bakamıyorum buraya. o yüzden kaybolup gittiğimi düşünmeyin.
şimdi sıra sizde derdime derman olun bakem :)

ben malum biliyorsunuz sosyoloji istiyorum. Lakin liseden 96 yılı ve fm mezunuyum. ve bildiğim herşeyi unuttum. sınav sistemi çok değişmiş. ben nerden ve nasıl başlayacağım. yani ygs için hangi konular var hangi derslere ve hangi konulara çalışmam lazım. ayrıca lys de tm 3 ten giriyormuşum bunun ders ve konuları nedir? internette hangi site güzel ders anlatıyor ? kafamda bu sorular net olmadığı için başlayamadım. bu konuda yardım edin bende biran önce başlamak istiyorum...

canım sorularını okudum.şimdi kursum var oraya gideceğim.dönüşte sorularını ayrıntılı olarak cevaplayacagım

Cnm seni tebrik ediyorum.Ben 34 yaşındayım ve SINIF ogrt. Kazandım bu yıl .3 Ekim'de başlıyor okulum .müthiş mutluyum .elimden gelen birsey olursa yardımcı olurum

çokk çokk tebrik ediyorum nasıl başardın bunun sırrı ne??
bende 26 yaşındayım çocukluk hayalim okul öncesi öğrt.
olmak şuan sağlık sektöründe çalışıyorum
ama ben hep öğretmen olmak istedim

Merhaba sizi tebrik ediyorum. Ben matematik öğrt ögrencisiyim sorularınız olursa mümkün oldugu kadar yardımcı olmaya çalışırım. Öncelikle internetten yeni sınav sistemi hakkında olabildigince cok sey öğrenin. Kaynak kitaplar konusunda bi kaç tavsiyem olabilir. Celal aydın yayınlarının kitapçıkları var , içinde 1 konudan yaklasık 300 soru ve çözümleri var ben ögrencilerime kullanıyorum çok memnumun. Yine güvenderin ilk adım kitapları ve esen yayınlarını tavsiye ederim .Tarih cografya konusunda bilgim yok ama ilk bakısta renkli olan tabloları küçük kutucukları olan kitapları tercih edin daha rahat calısırsınız. Mutlaka her konuyu calıstıktan sonra internetten cıkmıs soruları arastırıp çözün. Yine internetteki videolar cok işinize yarayacaktır. Bir cok genc amaan bu yıl giremem diye umursamıyor bile siz isterseniz basaramayacagınız şey yok.. Baslıgı ara ara kontrol edip yardımcı olmaya calısacagım.. Kolay gelsin..

yazılanları okuyorumda ben kendimi tek sanıyordum meğer sizlerde varmışsınız
yalnız omadığımı görmek sevindirdi beni
sen çalışıyormusun birde programın nasıl

yazılanları okuyorumda ben kendimi tek sanıyordum meğer sizlerde varmışsınız
yalnız omadığımı görmek sevindirdi beni
sen çalışıyormusun birde programın nasıl

hoşgeldin.neden tek olasın.bence daha da çok bayan vardır bizle aynı durumda olan.ben çalışıyorum bayramdan sonra dersaneyede başlayacagıım inşallah.programıma her zaman uyamasam da genel olarak şöyle

sabah eşimle birlikte kalkıyorum.kahvaltıdan sonra saat 8.30da derse başlıyorum 12.30a kadar çalışıyorum arada 10 ar dk lık molalarım var.12.30da öğle uykusu var.1.5 saat fln.bu benim alışkanlığım o yüzden öğleyin mutlaka biraz uyurum.sonra 2den 6 ya kadar biraz daha çalışıyorum.bu sürede bi yarım saat kadar yemek yapma aram var.sonra serbest.akşamları da matematikte zorlanmadıgım için matematik geometri çözüyorum.tabi ev işleri temizlik bunları günlere böldüm.1 saat ayırdım 2 günde 1.şimdilik böyle.ama malesef devamlı uyamıyorum.sen ne istiyosun? nasıl çalışıyosun? biraz bize kendinden bahsedermisin

ÇOK GÜZELMİŞ çalışman günde 8 saate yakın daha ne olsun canım tebrik ederim
ben kısaca kendimden bahsedeyim.evliyim,26yaşındayım, sağlık sektöründe çalışıyorum,
anadolu üniv. işletme(aöf) 3 sınıf öğrencisiyim ve ankara üniv. son sınıf öğrencisiyim
zaten çok yoğun bir çalışma durumum var 2 okulu birden okumaya çalışıyorum+ iş+ ev
tabi hepsi çok zor oluyor...yinede herşeye rağmen çocukluk hayalim olan öğretmenliği
çok çok istiyorum . bu isteğimi eşimin dışında kimse bilmiyor çünkü herkes artık yeter hala okuyorsun
yaşın kaç oldu falan gibi şeyler söylüyor hiç hoşuma gitmiyor üzülüyorum birde öğretmenlik
düşünüyorum diyemem kimseye artık yuuh derler kimseylede uğraşam laf anlatmaya
neyse konuya dönücek olursam durumum bu
hangi ara ders çalışabilirim onuda bilmiyorum offf kafam allakbullak bana yardım edin
birde bu forumu sık sık ziyaret edersek çok daha faydalı oluruz birbirimize bizim gibi olan herkesi bekliyorum

etraftan denenler hep aynı.hiç kafana takma demiyeceğim.çünkü ne kdr kararlı olursan ol illaki canını sıkacak bişeyler diyenler oluyo.şuanda hazırlanabileceğini pek sanmıyorum doğrusunu söylemek gerekirse canım.çünkü işletme var ankara üni.varama eğer temelin iyiyse biraz da matematiğin varsa okul öncesi için hazırlanabilirsin.okul öncesi öğrt. kazanmak çok zor değil.ilk bölümden alıyor.2 . sınavlara grmeye gerek yok.senin hayalin ne? birde ank. üni. de ne okuyorsun

tamda benim istediğm okulöncesi zaten temelim var mat.fena değildir
nette puan hesaplatmadan baktımda ygsde mat.sosyal.türkçe
hepsinden 40'ar tane soru var en az hepsinden 30 net yapmak lazım
benim istediğim yer için
bana fazla geldi bu netleri zor yaparım diye düşünüyorum.bu sene kpss de var ona çalışırken ygs
aradan çıkartsam diyorum :))) aynı konular aşağı yukarı
aslında birde şunu düşünüyorum
4 yılık olmadı 2 yıllık çocuk gelişimi bölümü var ona girsem okul bitince dgs ile okulöncesiöğret. geçiş yapsam
buna ne dersin

aslına bakarsan okul öncesi öğrt. elbette daha iyidir ama çocuk gelişim okuyanlarda işsiz değiller.sahalarında çok güzel işler bulabiliyorlar.tanıdıgım tüm çocuk gelişim mezunlarının hepsinin işi var.neden olmasın.puan mevzusuna gelince okuldan gelecek puanı da ekledin mi? ona göre hesap et.diploma notuna göre okuldanda puan geliyor biraz. dgs de çok zor bir sınav değil.olabilir tabiki.ama ikinci bir sınav stresi daha olacak senin için.kpss ye çalışırken tarih cografya mat aradan çıkar bence.denemeye değer yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…