Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

canım bak gebe kalabilmişin bu çok güzel..şansın daha yüksek..mücadeleye devam..senin yaşında topiğimizde pufy var 44 yaşında ve şuan hamile bir oğlan bekliyoruz :)) aşılamada şansın çok düşük canım hiç yaptırma..fsh kaç senin e2 ve amh değerlerin..burda hemen hemen aynı yaşlarda sayılırız rezerv az uğraşıyoruz..allah hepimizin yardımcısı olsun..yılmak yok canım hep mücadele içindeyiz..rahat ol ve tadavine odaklan..

hoşgeldinnnn
ben topiğin delilerinden

doktorların sırf yaşımız yüzünden ahkam kesmelerini sevmiyorum.
ben de 42 yaşındayım... son 1 senedir daha doğrusu 6 aydır bebek sahibi olmaya çalışıyorum. yaşımdan dolayı tüp bebekten başka şansın yok diyen doktorlara inat 2. denemeyi yapmamak için farklı şeyler deniyorum. ultrsaonla ovulasyon takibi gibi..
kendinle ilgili en doğru kararı sen verebilirsin. değerlerini , vücudunu hormonlarını en iyi tanıyan sensin. ama aşılama özellikle bizim yaşımızdakiler için , zaten az olan tutma ihtimalini daha da çok düşürüyor.
ben hiç aşılama denemedim. bir kere tüp bebek denendim , o da patladı gitti yani tutmadı...
aynı şeyleri yaşayıp üzülmek ve her seferinde ilk defa yaşıyormuşcasına güçlü olmak biz kadınların işi... yaşasak da yıkılsak da , bebek sahibi olmak , tüm bunları bize unutturuyor.
dilerim en kısa zamanda kendin için hayırlısı olan yola doğru yönelirsin.

Ben sana hoşgeldin mesajı yazana kadar...sen zaten kendini tanıtmışsın..

tekrar hoşgeldin..

ben de 43 yaşındayım ve ilk tüpte ikiz hamilelik...kalpleri durdu..

beşinci tüp bebek denemesinden önce bir doktor %5 bir doktor %10 şansın var dedi..

ben kendime 6 deneme sınırı koymuştum..olmazsa sonrasını düşünürüm diye..

sonuç 5.tüpte yine ikiz gebelik...ama birinin geçen hafta (8.hafta) gelişimi durdu...diğeri için de dua ediyoruz

sonuna kadar sağlıkla devam etsin diye..

gerçekten şansımız 25 -30 yaşındakiler gibi değil....

ama yumurta olduğu sürece de şans var..

çok yoruldum bir olumsuz sonuca artık dayanamam diyosan,

donasyonu düşün derim..

ama bi yandan da aşılama tüp kadar yormaz sanki...

yani sana bağlı...ne kadar yorulduğuna...bi de maddi gücüne tabi.....

İlginiz için çok teşekkür ederim arkadaşlar.Histeroskopi de yaptırdım geçen ay sorun yok dediler.Ama benim kafamda ya direkt donasyon var,yada belki bir aşılama dener,kendi yumurtalarımı son bir şans veririm.Donasyonda yaşın önemi yokmuş çünkü.
Kendi doktorum aşılama ile % 40 şans verdi ama bence abarttı biraz:)

Rahimde sorun yok anladığım kadarıyla hormon testlerin de iyi..

menapur ilacını tanımıyorum ondan soruyorum. tüpbebek ilacı mı o?

eğer tüp denemesi değilse; bir kez olsun neden düşünmüyosun diye soracaktım?

Menopur yumurta gelişimi için kullanılan bir ilaç, sonra yumurta çatlatma iğnesi oldum sonrasında hamilelik oldu.Tüp bebek tedavisi denedim hiç.Ama % 15 oranları beni tüp bebekten vazgeçirdi açıkçası.

Arkadaşlar siz neden yumurta donasyonu düşünmüyorsunuz peki?
Batum daki merkezde 5.000 usd fiyat verdiler.Tüp bebek tedaviside çok ucuz değil ve zahmetli ayrıca başarı şansımızda çok düşükmüş.

Menopur yumurta gelişimi için kullanılan bir ilaç, sonra yumurta çatlatma iğnesi oldum sonrasında hamilelik oldu.Tüp bebek tedavisi denedim hiç.Ama % 15 oranları beni tüp bebekten vazgeçirdi açıkçası.

canım allah ol derse olacak herşey nasip kısmet kısmette varsa vakti saati gelince o seni buluyor..sonuçta donasyonda yaptırsan allah ol derse olacak..rahat ol işallah bebişine kavuşursun..hormonarın gayet normal ne güzel..

canım herşey normal olsa bile, doktorlar yaşa bakıyo,

otomatik olarak %5 diyo 10 diyo...

çok dayanakları yok bence....

bir doktor...her hastanın olasılığı kendisine göre değerlendirilmelidir diyodu...

onlarsa genele göre bir yüzde veriyo..ve çok ümit vermek istemiyolar..

o rakamlara takılma derim ben..

senin testlerin bir çok insana göre çok iyi göründü bana....

rahmin de iyiymiş...

foliküllerin de görünüyosa...

bence en iyi tüp merkezlerinden güvenilir birine gidip bir görüşmelisin derim...

bi şey kaybetmezsin...

nasıl olsa donasyon kararını vermişsin...onun yaş sınırı yok..

hiç tüp denememiş biri için çok karamsar geldin bana...

yanlış anlama donasyona karşı değilim...

6.denemede de başarısız olsaydım ben de düşünecektim..

ama ben senin yerinde olsam en azından bir kere tüp denerdim..

ama maddi ve manevi durumlar da çok önemli..

onlar için bi şey diyemiyorum işte...

kararın ne olursa olsun içine sinsin...emin ol...o önemli..

Ben tüp bebek için donasyon kadar para harcamak sonrada üzülmek,aynı parayı bu kez donasyona harcamam gerekecek.
maddi olarak çok zor bir durum.Kafamda şu var, ya önce bir aşılama deneyeceğim, olmazsa donasyon ne dersiniz?

Canım

ben hiç aşılama yaptırmadım...o konuda

bilgim yok açıkçası...

belki bilenler bir fikir verir..

ama donasyon konusunda kararlı ve emin isen

bence de diğer yöntemlere göre daha garantili..

zaman da para da kaybetmemiş olursun..

Sipani gozlerinden öperim , onada kendinde iyi bak :))
Mide bulantilarin içinse sabir dilerim umarim cabuk gecer ama benimkiler hala full devam ediyor :)) hem cok acım hem hep midem bulaniyor , midem bulana bulana yiyorum her seyi , sonra ogurup duruyorum , canim hep bir sey istiyor ama ne bulamıyorum bir garip durum çık isin icinden çıkabilirsen , buzdolabinin onunde yasiyorum , her seyi canim çekiyor , ablam arsiz hamile diyor

Bu arada sunnet şekerleri yapımına basladim , sonra sırada nasipse bebek şekerlerim var eger el becerin varsa sana ornek ve bilgi verebilirim :)) acayip oyalıyor ve cok zevkli zaman su gibi geciyor :))
Sen nerde yasıyorsun hala bilmiyorum :))

Günaydın canım

çok teşekkürler..ben de küçük delikanlının gözlerinden öperim...

yemekler konusunda aynı durumları ben de yaşıyorum...

ama benim kilom zaten fazla olduğu için çok dikkat etmem gerekiyo,,

doya doya yiyemiyorum korkumdan...

bebek şekerine gelince....

hımmm :44: ....pek ilgi alanıma girmiyo ama ben bu konuyu gene de bi düşüneyim..

kendime bi uğraşlar aranıyorum zaten...bakalım..

Canım ben Üsküdar'dayım...sen neredesin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…