• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

hımm...öyle mi?

sen reglin kaçıncı günü gitmiştin muayeneye?

11.gunu sabah gittim canim. doktor 3tane gordu ama ya ovulasyon gerceklesmis veya henuz ovulasyonuna var dedi. ne demekse artik:44: ama sakin canini skma herseyin cok iyi gorunuyor dedi.

11.gunu sabah gittim canim. doktor 3tane gordu ama ya ovulasyon gerceklesmis veya henuz ovulasyonuna var dedi. ne demekse artik:44: ama sakin canini skma herseyin cok iyi gorunuyor dedi.

hee..anladım...

yani o foliküller henüz büyüyüp çatlamamış olabilir ve

bi dahaki regle kadar büyüyüp yumurta olabilir...hala o olasılık var...bu hafta çalışmalar açısından önemli... :)

foliküllerin görünüyosa zaten çok iyidir durum...

şimdi muayeneyi bekliycez...

iyi şanslar arkadaşım...

gulum sen naptin almanyadamisin simdi?

evet selcenkerem dun geldik.ve dedigim gibi rahat olmaya calisiyorum.ama bu regli belirtileri kafami karistiriyor biliyorum hamilelik ve regli belirtileri ayni.ama insan yinede diyorki degisik bir sey olsun.3negativimdede boleydi
m.vucudum vs.yinede cok okudum hicbir belirti olmayip hamile kalanda cok.bir umut bekliyorum bakalim

hee..anladım...

bi dahaki regle kadar büyüyüp yumurta olabilir...hala o olasılık var...bu hafta çalışmalar açısından önemli... :)

iyi şanslar arkadaşım...

sen tecrubelisin kuzum bu konularda peki soyle bisey olabilir mi acep:44: folukuller olusupta gelismeyebilirler mi?
gerci oyle bi durum olsa doktor illa ki gorurdu herhalde dimi:30:

evet selcenkerem dun geldik.ve dedigim gibi rahat olmaya calisiyorum.ama bu regli belirtileri kafami karistiriyor biliyorum hamilelik ve regli belirtileri ayni.ama insan yinede diyorki degisik bir sey olsun.3negativimdede boleydi
m.vucudum vs.yinede cok okudum hicbir belirti olmayip hamile kalanda cok.bir umut bekliyorum bakalim

cok zor olmali canim ya biz ne kadar kendini skma rahat ol desekte elden gelen bisey degil biliyorum.
insallah tutunmuslardir kuzum insallah. test gunun ne zaman peki?

sen tecrubelisin kuzum bu konularda peki soyle bisey olabilir mi acep:44: folukuller olusupta gelismeyebilirler mi?
gerci oyle bi durum olsa doktor illa ki gorurdu herhalde dimi:30:

Canım

foliküller büyümeyebilir miiii?. valla o konuyu çok detaylı bilmiyorum..

sen regl olduğuna göre büyüyolar demek sanırım...

ama birden fazla folikül görünmesi çok olumlu bi şey onu zaten biliyoruz hepimiz..

benim 3 bi tarafta 3 bi tarafta folikül vardı...doktor çok iyi demişti...

sonra 7 yumurta topladılar..

folikül görünmezse tedavi biraz daha sıkıntıya giriyo diye biliyorum...

sonra tek bi yumurta oluşsun diye çok uğraşıyolar..

Canım

ama birden fazla folikül görünmesi çok olumlu bi şey onu zaten biliyoruz hepimiz..

bende bilmiyorum onun icin sordum sana. ama oyle bisey olsaydi doktorum mutlaka soylerdi soyledigi tek sey foluku sayiminda gec kalmisiz 3 tane goruluyor ama tam olarak sayim yapamam dedi. dun aradigimda da yumurtalarin gorunuyordu sende bi skinti yok dedi. cok iyi bi doktor bana cok guven verdi. neyse reglimi beklemekten baska yapacak bisey yok. zaten bidaha ki sefere not alip gidicem yoksa orda unutuyorum sormayi.

Canım

burda aciklanmis arkadasim. yani her folikul yumurta demek degil.

YUMURTA TAKİBİ (FOLİKÜL ÖLÇÜMÜ)

arkadasim senin gecen ayki folikul sayiminda once 3 sonrasinda 1e dusmustu galiba yanlis hatirlamiyorsam.

Son düzenleme:
kızlar selam,

herkesin keyfi yerinde maşallah maşallah, ben de kırmızı kart gördüm, bilginize öptüm...
breezeyyy yumoşa da maşallah,, selcanın kontrolü de güzel,,,, belki bekliyor,,,,, ve diğerleri çok öpüldünüz....[

ALISALIS
nasılsın?
Senin son durum ne? merak ettim

Sevgiler
canım ben son durum şu: ben mini tüp tedavisi görüyorum. şu an ki sorunun endometrium kalınlaşmaması, o yüzden bu ay yumurta takibi yapılacak.... bir sevgiler de benden

kuzummm... dilerimm bu son gördüğün kırmızı kart olur. bundan sonra hep gol olan pozisyonlar seni bulur... ( valla napimm , devamına bu uygun geldi .):17:

hayırlısıyla neler olup bittiğini yaşayacak ve göreceğim kuzum... bu ay erken gelişen ve şimdilik iyi durumda görünen yumoşum var. çünkü normalde benim ovulasyon tarihim 19 mayıs... ama gel gör ki benim dün itibariıyla 16 mm yumurtam var. sanırım bunda da var bir hayır:16:

brezeyciğim,
canıkom 16 mm lik yumoşun sana bebek olur inşaaaaaaaaaalllllllllllahhhhhhhhhh... mesai fulllll devamm.... benim de bugün 3.günüm bir tek folikül vardı, 7 mm idi.... ben de onu takipteyim...... tek olsun bizim olsun mantıığıyla boş çıkmaması ümidiyle hareket ederekten,,,, full takviyelerime devam ederekten,,,, (omega 3, multivitamin,adacayı,aslanpencesi, melisa,narsuyu zart zurt ne varsa içerekten) ........... şu beş günü geçireyim bakalım, benim de sol da folikül ve şu anda da ağrıyor, bu da daha ilaç almadan hızla büyür mü yahu..... hiç ilaca başlamadan bunların normal ölçüsü kaç mm acep,,, neyse google amcamıza (geçen biri yazmış hoşuma gitti alıntı yani şekerim), sorarız az sonra........... bugünkü durumunu senin yani meraktayı,m,,, öptümmmmmmmmmm
Evet canım

maalesef geçen hafta onun gelişimi yavaşladı ve durdu...

üzüldüm tabi..insan hemen alışıyo..hayallerini ona göre kuruyo...

ama doktor bünye sağlıksız olanları atıyo dedi...

yani yapacak bir şey yok..

umarım bu bebeğimi sağlıka kucağıma alabilirim..

bizlerin mücadelesi gerçekten tam bir maraton gibi.. :)

çok fazla sabır, inanç ve dayanıklılık istiyor...

ama hepimiz öyle kadınlarız değil mi...güçlü ve inatçı :)
canım inşallah bu bebişi sağlıkla kuçağına alırsın......

eee işte kuzumm... yumurta ölçtürmeyi bırak doktorun yardımcısı dahil herkeşler biliyor ne zaman meşgul olacağımızıı:30:
benim doktorum reglimin 3. gününden beri beni probluyor ya:52: , bu yüzden anlayabiliyor kolaylıkla.:9:

valla kuzummm... neler neler yaşıyoruz... hani lejenam kuzum da dedi ya , erkekler yani kocalarımız bunların binde birine dayanamaz:50::49:

bu yüzden sen de unutma , biz güçlüyüz ve inatçıyız..:41::40:
hepimiz keçi burcuyuz:9:

brezeyyyy, problanınca gerçekten dr anlıyormudur..... şaka mı yapıyon sen.

ümmmüselemeciğim, tedavin iptal olmuş üzüldüm, ve de şaşırdım.. ne diye büyüme gerçekleşmemiş, zaten normal ilaç almasak bile bunlar büyüyor.... acaba dr.un istediği ölçüde mi olmamış,,, ondan mı iptal etti,,,

mesela bugün adetin 3.günümdü ve 7mm ölçüsünde tek folikül var dı bende de.. , bugüne göre ölçü iyi mi bilmiyorum tabi, aklıma da gelmedi sormadım...

bu arada sana uygulanan femara işe yarasaydı , ben de bir kez onu düşünsem mi diye takipteydim seni.... napcaz biz böyle , yüksek doz olmuyor, az doz olmuyor,,,, bu arada ben bugün Qenzim10 aldım, takviyelerime onu da ilave ettim, ......... yeni tedavine kadar kafana yatan takviyeleri yap canım, bunlar ancak bir kaç ayda işe yarıyordur....... öptüm seni

fsh 18, e2 39 çıktı benim...

arkadasim senin gecen ayki folikul sayiminda once 3 sonrasinda 1e dusmustu galiba yanlis hatirlamiyorsam.

canım benim her ay yeni paket açılırmış yumurtalıklarda..bu ay bende tek vardı oda büyümedi..gerçekde öyle daha önceki deneyimlerimden biliyorum..bazen 2 bazen 3 bazende tek görülüyor..daha fazlası yok zatende..az olsun benim olsun işallah..hepimiz en kısa zamanda kavuşalım işallah bebişlerimize..:)):16:

ümmmüselemeciğim, tedavin iptal olmuş üzüldüm, ve de şaşırdım.. ne diye büyüme gerçekleşmemiş, zaten normal ilaç almasak bile bunlar büyüyor.... acaba dr.un istediği ölçüde mi olmamış,,, ondan mı iptal etti,,,

mesela bugün adetin 3.günümdü ve 7mm ölçüsünde tek folikül var dı bende de.. , bugüne göre ölçü iyi mi bilmiyorum tabi, aklıma da gelmedi sormadım...

bu arada sana uygulanan femara işe yarasaydı , ben de bir kez onu düşünsem mi diye takipteydim seni.... napcaz biz böyle , yüksek doz olmuyor, az doz olmuyor,,,, bu arada ben bugün Qenzim10 aldım, takviyelerime onu da ilave ettim, ......... yeni tedavine kadar kafana yatan takviyeleri yap canım, bunlar ancak bir kaç ayda işe yarıyordur....... öptüm seni

canım bende femara hiç etkii olmadı..o gözüken tek bile büyümedi düşün yani..ama her vucut farklı bence..bazısıana çok iyi geliyor..yinede denemelisin denemeden bilinmiyor..bana düşük doz iyi gelmedi..femarada..ama yüksek doazla iki tüp denemem var 4 5 tane olmuştu yine yüksek doz denenecek..doktorum elini korkak alıştırmasın :)) ben diğer iki tüp bebek denememi başka hastanede yaptırmıştım..bu hastanede..benim vucudu tanımaya çalışıyor yüksek doz vermek istemiyorlar ama gördü doktor da sonuçta..benim içtiklerim arginmax coenzim10 ginseng folbiol ..bu arada endoda inceydi..onun içinde nette okudum adaçayı ayva yaprağı melisa zencefil karıştırıp içiyorum dün başladım birazdan ikinci bardağımı hazırlıycam :)) işallah görülen yumoşun bebeiş olsun canımm

kizlar ben yatar durumda bekliyorum arada yemek ve wc icin kalkiyorum az az yürüyorum evin icinde.bide su icimde ki sesleri susturabilsem.nasil olacak diyen sesleri .yinede elimden gelenin en iyisini yapmaya gayret gösteriyorum.iyiki varsiniz

canımm yattığında çok güzel şeyler düşün , onun dışında tüm kötü düşünceleri kış kış yap.
zaten ne olduğunu anlamaya çalışan vücudunu ve hormonlarını strese sokmaktan başka işe yaramaz.
hayırlısı de , hayırlısını iste... başka hiç bir şey düşünme...paylaştıklarından anladığım kadarı ile tüm tedavi sürecin çok iyi geçti, kaliteli embriyoların oldu ve transferinde de her şey yolunda idi.. bundan sonrasının yolunda olması senin kendini iyi hissetmenle de alakalı. lütfen kendini endişeler içinde bırakma canım.

hee ondan bende benim doktordami bi mallik var acaba diye dusunmedim degil:37:
ay bide ben su sakladigim ovulasyon testlerini bulabilsem ne kadar iyi sakladiysam kendim bile bulamiyorum:27:

yokk kuzum yokk ...:50: probla vajinal ultrason yapılıyor ya , o zaman rahim ve yumurtalıklar çok net olarak görülüyor.
reglin 3. gününde , vücut o ay yumurta oluşturmak amacıyla folikülleri oluşturuyor, bu foliküllerin sayısı da bizim yaşımız ve hormon değerlerimizle ilgili... kaç folikül gelişirse gelişsin , her ay kadınlarda mutlaka 1 yumurta olur. senede 1 yada 2 kere foliküllerde yumurta oluşmadığı da olur.bizim şu anki derdimiz olan , olgunlaşmış yumurta , yaklaşık 18-20 mm çapa ulaşınca folikülden dışarı atılır ve tüplere doğru yola çıkar. bu esnada rahimde yaşayan spermler varsa , yumurta bu spermlerin en hızlısı en akıllısı ve en zekisi tarafından yakalanırsa , döllenme olur , sonra da nasipse bebek olur.

amma bilimsel açıklama yaptım yahuuuu:37:

bu arada benim yumurta çatlamışşş:52: yok yerinde:17:
doktorum yine reçete yazdııı:1: yarın mesai var..:32:
bugün çaya gelin , bekleriz , evdeyiz.:37::1:

yarın hiçbirinizi tanımam ona göre:9::31:

folikülleri görmüş ama durumu hakkında kesin konuşmamış kuzum. senin hakkında tam bir bilgiye sahip olamadığı için , kesin söylememiş. ama ben senin aşağı yukarı bana yakın olan ovulasyon zamanından yola çıkarak diyorum ki , mesaiyeeeeee:52::30:

hee..anladım...

iyi şanslar arkadaşım...

her an her şey olabilir , tikatli olmak lazımm:1:

bende bilmiyorum onun icin sordum sana. ama oyle bisey olsaydi doktorum mutlaka soylerdi soyledigi tek sey foluku sayiminda gec kalmisiz 3 tane goruluyor ama tam olarak sayim yapamam dedi. dun aradigimda da yumurtalarin gorunuyordu sende bi skinti yok dedi. cok iyi bi doktor bana cok guven verdi. neyse reglimi beklemekten baska yapacak bisey yok. zaten bidaha ki sefere not alip gidicem yoksa orda unutuyorum sormayi.

çare var... mesaiii:30::31::9:

canım ben son durum şu: ben mini tüp tedavisi görüyorum. şu an ki sorunun endometrium kalınlaşmaması, o yüzden bu ay yumurta takibi yapılacak.... bir sevgiler de benden

brezeyciğim,
canıkom 16 mm lik yumoşun sana bebek olur inşaaaaaaaaaalllllllllllahhhhhhhhhh... mesai fulllll devamm.... benim de bugün 3.günüm bir tek folikül vardı, 7 mm idi.... ben de onu takipteyim...... tek olsun bizim olsun mantıığıyla boş çıkmaması ümidiyle hareket ederekten,,,, full takviyelerime devam ederekten,,,, (omega 3, multivitamin,adacayı,aslanpencesi, melisa,narsuyu zart zurt ne varsa içerekten) ........... şu beş günü geçireyim bakalım, benim de sol da folikül ve şu anda da ağrıyor, bu da daha ilaç almadan hızla büyür mü yahu..... hiç ilaca başlamadan bunların normal ölçüsü kaç mm acep,,, neyse google amcamıza (geçen biri yazmış hoşuma gitti alıntı yani şekerim), sorarız az sonra........... bugünkü durumunu senin yani meraktayı,m,,, öptümmmmmmmmmm

canım inşallah bu bebişi sağlıkla kuçağına alırsın......

brezeyyyy, problanınca gerçekten dr anlıyormudur.....

canımmm dilerim endo. sana sorun olmaktan artık vazgeçer... bebiş lazım söyle ona:51:

benim canım biricik yumoşum , çatlamış canım.:27:
doktorum da senin dediğini dedi ve mesaiye devam dedi ama yarın dedi...:31:
canlı sperm olayı yüzünden... gün aşırı mesai yapılması daha sağlıklı ... şimdi gelmemesini istediğim reglimi bekliyoruz.
doktorum hadi bakalım , hayırlısı olsun dedi. seviyorum ben bu kadını yahuuu:51:
Rabbim nasip ederse bu ay olmadı bir sonraki ay bebişim gelir belki...:16:
şimdilik her şey yolunda görünüyor çünkü... dilerim hepimiz için her şey yoluna girer ve bebeklerimize kavuşuruz.:16:

ben hormonsuz diye takılıp kaldığım için , hiç bir ilacı da kullanmayı düşünmüyorum. sadece demir hapımı ve folik asidimi kullanmayı düşünüyorum. regl tarihine kadar... o kadar takviyeye ihtiyacım olur mu olmaz mı , ancak hamile kalamazsam düşüneceğim ben de.
check up sonucumda anormal bir şey çıkmadı , kansızlık ve demir eksikliğinden başka , o da normal yani.. her ay kan bağışı yapıyoruz bir sürü:37:

işte bu kadarrrrr...

lejena yaptım yine yapacağımıııı:1:

öpüyorumm herkeşiiiii:38::37:

44 yaşındayım.Menopur iğne ile aralıkta hamile kaldım ama Şubat.2013 de kalbi durduğu için alındı.Rahim ve hormon testlerim iyiymiş.Ama yumurtalık kalitesi düştüğü için gene düşük olabilirmiş.Tüp bebek için bizim yaşımızdakilere % 15 başarı şansı veriyorlar.Doktorum aşılama yapalım dedi ama ben acaba direkt yumurta donasyonumu yaptırsam diye düşünüyorum.Batum da merkezle ön görüşmeleri yaptım.Tahliller falan istediler.Önümüzdeki ay gitmeyi planlıyorum.Kafam çok karıştı.Kıbrıs taki yerlerin tümüylede telefonda görüştüm.Birde aklımda acaba bir kere daha aşılama ile denesem mi sorusu var ? Gene aynı şeyleri yaşar üzülürsem diye de korkuyorum.Ne yapmalıyım ? Benimle düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.Tşk,

Aranıza yeni katıldım.Bende bebek için çabalayanlardanım:(

Canım hoşgeldin...

Ama o üzgün yüz ifadesini görmemiş olalım.. :20:

di mi kızlar? bu topice sadece ümitli, pozitif ve mücadeleci olanlar gelebiliyor..

bi de topicin delileri var..onları da idare ediyoz aramızda, napıcan :52:

şaka bir yana umarım buradaki paylaşımlar sana , senin paylaşımların bize destek olur..

bana çok iyi geldiğini söyleyebilirim..

bazen eşimizle, kızkardeşimizle bile konuşamadıklarımızı burada paylaşıyoruz...

kendinden bahsetsene biraz...tabi istersen...kaç yaşındasın? neler yaşadın..?

kaçıncı denemen?

görüşmek üzere...sevgiler...

Back