- Konu Sahibi akideciknane
-
- #1.521
bende bu sabah gittim doktora arkadaslar cok ama cok iyi bi doktorum var. once bazi sorular sordu bana ve esime sonra alttan hemen bi bakti hersey iyi gorunuyor birde ultrasonla bakalim dedi ultrasonla birlikte baktik rahim ayni zamanda rahimduvari tupler ve diger herseyler diyim oldukca iyi gorunuyor dedi. yalniz yumurta sayimi yapamadi gorunuyorlar ama saymak icin biraz gec olmus dedi. onun icin adetin 2 ile 6. gun arasinda tekrar cagirdi. yumurta sayimi yapilcakmis. adetin 3. gunude kan tahlili yaptircam fsh ve e2 hormonlarina bakicak.
birde benim doktor zaman kaybindan yana degil iki hafta sonra kan tahlili ve yumurta sayimindan sonra tupbebek icin yonlendirecek. cunku tupbebek icinde once bunyem buna elverislimi degil mi degil mi diye bi takim kontorollerden gecmem gerekiyormus. doktorum zamanin cok degerli vakit kaybetmiyelim dedi. bu arada esim icin de sperm analizi istendi haftaya da onu halledicez.
bir deger noktada burda artik kesinlikle hormon ilaci verilmiyormus. bu klomen turu ilaclar yani. biz hic birsekilde bu tur ilaclar artik vermiyoruz dedi.
hic birsey korktugum gibi olmadi doktorum cok nazik ve anlayisli davrandi beni sakinlestirdi lakin gel gorki ben yinede butun bu olanlardan biraz gerildim.
breezey senin yumurtan gorulmus cok sevindim hemen is basina mesain bugunden itibaren baslamistir.
hepinizi cok ama cok opuyorum kucak dolusu sevgiler...
oh..oh...güzel haberler arka arkaya...
çok sevindim arkadaşım..
bak kaygılarının çoğu boşa çıktı...
iyi haberleri kutlamak için
breezey de çay ve kısır partisindeyiz unutmaaaaa.. :)
çok duygulandım..
sağol arkadaşım.... :)
sen bi pozitif haberleri ver..bak ben sana neler yaparım o zaman :)
Breezey
çok iyi ya..sevindim sonuçların iyi olmasına..
konuşa konuşa geçekten canım çekti biliyon mu? :)
burnuma burnuma kokuyo mis gibi çay ve kısır...
üşenmeyeyim de yapayım mı ne ?
valla ben de sevindim kuzum.. hatta sonuçları değerlendiren de kadın dahiliye doktoru idi...güler yüzlü ve konuşkandı... değerlerin iyi olduğunu söyledi. bebek sahibi olmak istiyorum deyince , şimdilik sıkıntı yok , hormonlarınızda iyiyse olur dedi.
yumurtam bile var benim beeeeeee demek isterdim ama ayıp olur diye içimden söyledimm
yaş 42 olunca , anne tarafında bir sürü hastalık ve hatta erken menapoz olunca , benim değerlerimin beni neden çok mutlu ettiğini anlamak kolaydır herhalde
üşenme kuzum kalk yap valla...böyle şeylerde ben hiç üşenmem biliyor musun ? Rabbim nasip eder ve hamile kalaırsam , yemeklerle ve kokularla da bir sorunum olmazsa ,oooooo neler yaparım ben neler...
buralarda olsaydın hatta...gelir yapıverirdim 2 dakka... severim ben yemek yapmayı falan
oh..oh...güzel haberler arka arkaya...
çok sevindim arkadaşım..
bak kaygılarının çoğu boşa çıktı...
iyi haberleri kutlamak için
breezey de çay ve kısır partisindeyiz unutmaaaaa.. :)
ben bu aksam musait degilim yarin gitsek olmaz mi?
herşey normol çıkması çok güzel canım işallah testlerinde güzel normal çıkar..ohh ne güzel miss:) hormon ilacı vermiyolar mış peki ne veriyorlarmış canım..tüp bebektede iğneler aynı şekilde..
canım sana sordum görmedin sanırım..hani diyosun ya klomen ilaçları verilmiyor diye ..ne kullanıyorlarmış bilgin varmı..tüp bebekte bütün hepsi hormon ilacı çünkü canımm
simdi soyle oluyor canim doktorum tupbebek konusunda ki sorulari IVF merkezine sormam gerektigini soyledi. yanlis eksik bilgi vermekten cekindi sanirsam. benim yasimdan dolayi bide sigortadaki 3 deneme ve 43 yas siniri dolaysiyla doktor fazla beklemek istemiyor.
rahim filmini sordum o da en son yapicagimiz tedavi dedi. su anda bizim icin onemli olan kan testi birde yumurta sayimi daha sonra folukul sayimi.
seninde mi adet gununde bi kac gun sonra mi sayilmisti kuzum?
canım adetin 2. günü gittim bu ay tek yumoş gözüktü..doktor femara verdi..yarın muayene var gelişime göre iğneye geçilicek..geçen ayki adetin 2. günü 3 folikül gözküküyorsu..her ay yeni bi paket açılıyormuş yumurtalıklarda..işallah bebiş olacak yumoşlar gelsin..:))zaten fsh ne bakılınca az çok sana bilgi olacak yumoş rezervin işallah normal seviyelerde çıkar canım..bizim yaşlarda normal yoldan çok hamile kalan var..ama bizler uğraşan kısımdayız ..
Ben de çok üşenmem normalde de hafif bi iç bulantısı var
ve hem açsın, hem çok bi şey istemiyo canın.
hem canın çok çekiyo, hem miden bulanıyo...gibi kötü bi hal var bi süredir.. :)
çok takmıyorum...yakında geçer herhalde...
Benim de yarın kontrolüm var...bakalım neler olacak...
canım çok sağol...eminim koşar gelirsin..
buralar dediğin nereler...sen ne taraftasın kuzum?
ben bu aksam musait degilim yarin gitsek olmaz mi?
yarın bana da daha uygun he he :)
banada adetin 2. ile 6. gun arasi gel folukul sayimi yapalim dedi demekki boyle oluyormus sasirdim dogrusu daha adetin basinda nasil goruluyorsa :44:
amh testini sordum bende onemli olan fsh dedi ay ben 2 hafta nasil bekliycem ya
senin bu pemara igne tedavisi tupbebek icindi degil mi canim? tupbebek icin yani butun bu ilaclar
banada adetin 2. ile 6. gun arasi gel folukul sayimi yapalim dedi demekki boyle oluyormus sasirdim dogrusu daha adetin basinda nasil goruluyorsa :44:
amh testini sordum bende onemli olan fsh dedi ay ben 2 hafta nasil bekliycem ya
senin bu pemara igne tedavisi tupbebek icindi degil mi canim? tupbebek icin yani butun bu ilaclar
geçer kuzucumm geçer ... hiç merak etmeee...bunlar tatlı rahatsızlıklar...
dilerim yarınki kontrolünden sen de süper güzel haberlerle gelirsin. her şey çok yolunda der doktorun bundan sonra ki süreç için. o zaman can sıkıntın da kalmaz... patikti, battaniyeydi,kazaktı hırkaydı derken , başını ancak örgü şişleriyle kaşıyabilirsin.
lejena yarın müsait değil..doktor kontrolü var...siz iyisi mi seneye gelinn
doktor kontrolün var beee , ne çabuk unuttunnnn
kuzumm adetin 2 yada 3 günü folikül sayımı yapılabiliyor bu doğru. her ay o foliküllerden 1 tane yumurta oluyor. mesela ben de adtein 3. günü 5 folikül vardı. ama bugün ,
1 adet olgunlaşmış yumurtam var. hem de solda... demiştim ben soldan olacak diye.. doğru bilmişimm aferim bana yahuuu
5 folikül olması benim yaşımla ilgili ve amh değerimle...amh değeri benimki gibi 0.80 olanlarda adetin 3. günü 5 folikül olması gerekirmiş. belki sen de daha fazla çıkar bu sayı.
bu arada , gördün mü bu ay 10. günde olgunlaşmış yumurtam var... erken yani... olabiliyor demekki...
sıkıntıya sokmadan bekle test zamanını kuzum... bakarsın fsh testi yerine hcg testi yaptırırsınnn
canım bu tüp bebek tedavileri uzun protokol kısa protokol bide femara dıye üçe ayırmışlar..bana şimdi bu femarayı verdi doktor..aslında bu femara kanser ilacıymış ama yumurta geliştirici etkisi olduğu görülünce tüp bebek tedavisinde kullanılmaya başlanmış..yumoşlar adetli iken görülüyor..fsh yede adetli iken bakılıyor..en önemlisi zateb fsh lh ve e2 birde prolaktin hormonları..işallah normal çıkar canım..hayırlı haberlerini bekliyoruz..
kızlar selam,
herkesin keyfi yerinde maşallah maşallah, ben de kırmızı kart gördüm, bilginize öptüm...
breezeyyy yumoşa da maşallah,, selcanın kontrolü de güzel,,,, belki bekliyor,,,,, ve diğerleri çok öpüldünüz....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?