-
- Konu Sahibi akideciknane
- #80.781
Merhaba , 4 ocakta 2 embriyoyu transfer ettik ve 1 tanesi tutundu çok şükür şimdi 13+4 olduk . Ikili tarama yaşıma göre baya iyi çıktı ama tani testi olmadığı için fetal dna testi yaptırmaya karar verdik. Bu hafta test için gideceğim ,inşallah güzel sonuclanir . Sizde durumlar nasıl, iyi mısınız?Benim bu 3. denemem. Benim yaşım 43. Bizimki sebepsiz infertilite. Bize önermediler ngs. Bazı doktorların görüşü , embriyodaki bazı hatalar , embriyo gelişirken kendi kendine giderilebilir yönünde.
Dilerim seninde pozitif sonuçlansın. Allah hepimize anneliği tattırsın insallah
Çok sevindim, gözünüz aydin. Bende 18+2 günlük oldum. Fetal DNA da yaptırdım çok şükür güzel geldi sonucum, darısı başına olsun insallah.Merhaba , 4 ocakta 2 embriyoyu transfer ettik ve 1 tanesi tutundu çok şükür şimdi 13+4 olduk . Ikili tarama yaşıma göre baya iyi çıktı ama tani testi olmadığı için fetal dna testi yaptırmaya karar verdik. Bu hafta test için gideceğim ,inşallah güzel sonuclanir . Sizde durumlar nasıl, iyi mısınız?
Maşallah, Allah sağlıkla kavuştursun inşallah. Amin, insallah darisi basima olsunÇok sevindim, gözünüz aydin. Bende 18+2 günlük oldum. Fetal DNA da yaptırdım çok şükür güzel geldi sonucum, darısı başına olsun insallah.
Allah hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin insallah
Bebde biosteronla ilgili birsey sormak istiyrom bende kullaniyorum drum 3dedi ama ben 2anca kullaniyorum birde adet duzensizliğim oldu ondan olabilir mi?
bu güzel paylaşım için çok çok teşekkür ederim, ben de temmuzda 44 olucam soğan kürü ile hamile kaldım fakat 7.haftada kalbi durdu. belki araştırısınız bir faydası olur.Merhaba Güzel Anne Adayları
Umarım hepimiz için harika bir Bahar , Yaz olur, Kışa bebeklerimizle gireriz,
9 kez tüp bebek tedavisi görmüş, (ki arada iptal olan tedavilerimi saymıyorum, ) bir anne adayı olarak , anladımki bu Tüp bebek tedavisi , bir tedavi değil, buna tedavi denmememli , "deneme" denmeli, Yapılan herhangi bir tedavi yok, Adetin 2. günü gidip mevcut yumurtaları büyütmeye çalışıp toplama işlemi bu okadar.. ( Kimse bizim yumurtalarımızın kalitesi, bizim yaşam biçimimiz ve bunları nasıl etkilediği ile ilgilenmiyor.) En iyi kurum en iyi doktor en iyi labaratuar sadece bizim sağlıklı yumurtamız sağlıklı spermimizle birleşince onlara bu ünvanı veriyor.
Özellikle biz 40 ve üstü yaş gurubunun gerçekten bir tedaviye ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum, yumurtalarımızı büyütmek değilde, mevcut yumurtalarımızı kaliteli, genetiği düzgün Embriyolar elde etmek asıl önemli konu bu, 44 yaşıma girdiğimde 9. tedavimde 4 adet yumurta toplandı. 3' ü 5. güne iyi şekilde gitti. Genetik tanıya gitti ve 3 taneside sağlıksız geldi, Ve doktorum bana dediki , bir sonraki adetinin 2. günü gene gel..... samanlıkta iğne aramayı bırakıp bu embriyoların kalitesini nasıl atırırımı araştırmaya başladım .
Araştırmalarımda bunun mümkün olduğu gördüm, yaşam tarzımızda, beslenmemizde , değişiklikler yapıldığında , takviyeler alındığında, AMH değerleri yükselen kadınlar gördüm. ( Tüp bebek doktorunuza sorarsanız bu değerin asla değişmediğini söyleyecek size ama ben değişen kişilerle tanıştım ) ve bunun için neler yaptıklarını neler yapılması gerektiğini araştırdım ve hayatımda değişiklikler yaptım, tabiki eşimde değişti , sağlıklı bir emriyo oluşması için sadece benim yumurtamın sağlıklı olması söz konusu olmuyor. erkeklerde taşın altına elini koymalı.
Bazı testler yaptırdım, mesela vücudumdaki iyot seviyesi olması gerekenin altındaymış ( Bebeğin zeka seviyesini etkileyen bir değermiş )
Vücudumdaki Bisfeneol - a değerine baktırdım - Vücüttaki plastik, ağır metal vb. birikintileri ölçüyor, olması gerekenin 10 kat üstünde çıktı benimki
( WEB den endokrin bozucular diye araştırın ) bu Embiryo genetiğini , kalitesini bozan bir durum.
Hemen önlemler aldım, mutfağimda, ofisimde ,telefon kılıfım dahil, tüm plastikleri çöpe attım, teflon tavaları çöpe attım, tüm besinleri organik alıyorum, tüm hayvansal gıdaları kestim Süt, yumurta, peynir, yoğurt, et , balık bunların hiçbirini tüketmiyorum, ( Korkmayın bunlardan alınacak protein okadar önemsiz kalıyorki , aldığımız zehir karşısında , Nohut, fasülye mercimek, biraz B12 takviyesiyle bu besinlere hiç gerek kalmıyor , daha doğrusu zehirlere ) 1 günde 7 saat içinde yemek yiyorum diğer saatlerde açım.. infertilite açlık önemliymiş.. ( Eşimde benimle birlikte Tüm hayvansal gıdaları kesti ) Sebzeleri 2 saat önceden karbonatlı suda bekletip sonra pişiriyorum ( Sirkeli su değil !! ) Yemek pişirirken , soğanı su ile kavurup , yağı yakmadan yemek pişerken üstüne atıyorum..
Gluteni bu süreçte hayatımdan çıkardım .. Glütenli hiç bir şey tüketmiyorum. Ekmeğimi kendim yapıyorum
( Youtube'da Fermante karabuğdaylı ekmek yapımı araştırın çok sağlıklı ) Plastik Damacana sular çok tehlikeli hızlıca onları hayatımdan çıkarttım ( Arıtma veya cam damacana ) 11 ile 4 arası uykuda olmak çok önemli 11 de uyumaya başladım. Nefes egzersizlerine başadım, günde 10 dak. nefes egzersizi ( Webden Sufi nefesi olarak araştırabilirsiniz bunu yapmak faydalı olacaktır. ) Gene netten "Doğurganlı arttırıcı yoga hareketleri" gün aşırı yapmaya başaldım. Hergün 20 dakika evde direnç egzersizleri yapmaya çalışıyorum. Bo bol yürüyorum, bu arada bol bol tere yiyorum soğan çorbası yapıp tüketiyorum bunlar vücuddaki ağır metalleri atıyor. her sabah mutlaka 2 adet rendelenmiş havuç, çeyrek avakado... badem , meyve olarak sadece Mandalina, Kivi, Ananas ( Bunlar pestisit oranı düşük meyveler ) pestisit çok çok önemli içeriğinda pestisit olan herşeyden uzak durun . Embriyo , Yumurta genetiğini bozuyor. Ve kilo vermeye başladım, 2 aydır uyguladığım bu yöntemle 6 kilo verdim.
Takviye olarak, arısütü, balık yağı ,qenzim , İmpriyl , İyot damla kullanıyorum.. ( Qenzim hap ile emilimi zor olduğu için damardan serum olarak qenzim aldım ) Tohum döngüsü yapıyorum.. adetin ilk 14 günü 1 avuç kabak çekirdeği, 1 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu, 14. günden adet olana kadar ayçekirdeği susam yağı
Eşim folicacide başladı, ( sperm kalitesini arttırıyormuş )
Ve bol bol dua , inanç ve hayatın akışında kalarak.. hem kendi sağlığımı düzeltip daha iyi olacağıma hemde Anne olacağıma yürekten inanıyorum.. Herşeyin bir zamanı olduğuna, hiç birşey için geç olamadığına , yaşadağım tüm olumsuz denemelerin bir sebebi olduğuna ve geride kaldığına , Bugüne ve şimdinin gücüne inanıyorum.. nezaman vazgeçmeye kalksam neden bu yola çıktığımı düşünüp yola devam etmeyi seçiyorum..... 47 Yaşında doğal yolla hamile kalan çocuğunu sağlıklı bir şekilde kucağına alan bir anneyle konuştuğumda yeniden ayağa kalktım ve neden olmasın dedim... biz kendimizi değiştirisek herşey değişir..
Herkese Kucak Dolusu Sevgiler ve Bol Şanslar..
Çok geçmiş olsun, aynı şeyi bende yaşadım, malesef genetik sorunlu olduğu için Embriyolar 8. haftadan sonra devam etmiyor, önemli olan sağlıklı embriyoyu bulmak, Soğan kürü, kist vb. sorunlar varsa belli bir kullanımda bu sorunları geçiriyor evet..bu güzel paylaşım için çok çok teşekkür ederim, ben de temmuzda 44 olucam soğan kürü ile hamile kaldım fakat 7.haftada kalbi durdu. belki araştırısınız bir faydası olur.
inşallah inanıyorum ki çok az kaldı yavrularımıza kavuşmamıza. yazdığınız her şeye katılıyorum normal yolla hamile kalmaya engeli olanlar için tüp bebek. sağlıklı yumurta ve sağlıklı sperm varsa zaten normal yolla hamile kalabiliyorsunuz. benim de edindiğim tecrübelere göre genetik bozulmaları düzelten bir yol ya da tedavi yok. takviye kullandığınızda hamile kalsanız dahi genetik sorunu varsa hamilelik devam etmiyor. bu bahsettiğiniz normal doğamızda olmayan her şeyden arınma, iç huzuru yakalama, sistemi bozan beslenmeden uzak durma çok ciddi bir çaba ve adanmışlık gerektiriyor. işe yaradığını buradan bize yazarsanız (işe yarayacak diye düşünüyorum) memnun olurum.Çok geçmiş olsun, aynı şeyi bende yaşadım, malesef genetik sorunlu olduğu için Embriyolar 8. haftadan sonra devam etmiyor, önemli olan sağlıklı embriyoyu bulmak, Soğan kürü, kist vb. sorunlar varsa belli bir kullanımda bu sorunları geçiriyor evet..
Umarım sonuca varacağın , bebeğini kucağına alacağın bir gebelik geçirmene çok az kalmıştır.
inşallah inanıyorum ki çok az kaldı yavrularımıza kavuşmamıza. yazdığınız her şeye katılıyorum normal yolla hamile kalmaya engeli olanlar için tüp bebek. sağlıklı yumurta ve sağlıklı sperm varsa zaten normal yolla hamile kalabiliyorsunuz. benim de edindiğim tecrübelere göre genetik bozulmaları düzelten bir yol ya da tedavi yok. takviye kullandığınızda hamile kalsanız dahi genetik sorunu varsa hamilelik devam etmiyor. bu bahsettiğiniz normal doğamızda olmayan her şeyden arınma, iç huzuru yakalama, sistemi bozan beslenmeden uzak durma çok ciddi bir çaba ve adanmışlık gerektiriyor. işe yaradığını buradan bize yazarsanız (işe yarayacak diye düşünüyorum) memnun olurum.
Hiç kolay gibide görünmüyor, süreç cidden yıpratıcı.İnşallah canım. Hayırlı ve sağlıklı olsun inşallah. Allah isteyen herkese versin kolay gibi görünen ama çok zormuş. Allahım seninde gönlüne göre versin inşallah canım
Ben bazi seyler yapiyorum , faydasi olursa yazarim, yaptiklarimi yazdim bir onceki posttaHerkese hayırlı Ramazanlar diliyorumuzun zamandır girmiyordum güzel bir topik açılmış görünce biraz içimi dökmek istedim 37 yaşında evlendim evlendiğim günden bugüne tüp bebek tedavisi ile uğraşan şu anda 43 yaşında anne olmayı hala hevesle bekleyen bir adayım Birçok Prof bir çok hastaneye gittim en bilinenleri b.traş, u.ulun hepsindende kucağı boş döndüm taktiri ilahi tabi Rabbim ol demeyince olmaz, geçen ay b. Traşdan embriyolarımı taşıdım başka merkeze, bu ay benden topladıkları ile 5 güne gitsin diye çözmüşlerdi o kadar kalitesizmiş ki O zaman Niye dondurdunuz niye 3 senemi yediniz diyemedim kimseye neyse daha uzatıpta kimsenin kafasının şişrmeyeyim kızlar, Yumurta kalitesi için yeni birşeyler varmı duyduğunuz neler yapayım kısa da olsa bişeyler yazarsanız sevinirim
Canım yaşınız kaç?Transfer edilen embriyolar kaçıncı gündü ve ngs’li miydi?Merhaba , 4 ocakta 2 embriyoyu transfer ettik ve 1 tanesi tutundu çok şükür şimdi 13+4 olduk . Ikili tarama yaşıma göre baya iyi çıktı ama tani testi olmadığı için fetal dna testi yaptırmaya karar verdik. Bu hafta test için gideceğim ,inşallah güzel sonuclanir . Sizde durumlar nasıl, iyi mısınız?
bu güzel paylaşım için çok çok teşekkür ederim, ben de temmuzda 44 olucam soğan kürü ile hamile kaldım fakat 7.haftada kalbi durdu. belki araştırısınız bir faydası olur.
Bende okudum bunu yumurta sayısı hiç bir zaman artmazmış fakat kaliteli olması sağlanabilirmiş bende artması için prp vs yaptırmıştım hep yanlış yönlendirilmişiz sırf para dökelim diyemerhaba arkadaşlar,
öncelikle hayırlı ramazanlar diliyorum herkese. hafta sonu belki görmüşsünüzdür Seray Sever in bir ropörtajı yayınlandı.
orada kendi hikayesini anlatıyor. ilk evlendikleri yıl 8 kere denemiş tüp bebek daha sonra 2 yıl ara vermiş, bu 2 yılda vücudunu toparlayacak bütünsel tıp metodlarını kullanmış yumurta rezervi 2-3 katına çıkmış aşağıda paylaşıyorum bahsettiğim bölümü bu yöntemleri bilen deneyen var mı varsa buradan bizimle paylaşabilir mi tecrübelerini ?
- 2018’de evlendik biz Eray’la (Sünbül). O sene 8 kere denedik. Sonra zaten televizyon programım başladı. Vücudum çok yorulmuştu. Çok sevdiğim bir bütünsel tıp doktorum var; Mustafa Yaşar. O toparladı beni. Doğal takviyelerle vücudumu sıfırladık. Kadınlarda zamanla yumurta rezervi azalır ama benim bu tedavilerden sonra rezervim iki-üç katına çıktı.
Ben de sabah okudum röportajı, 48 yaşında rezerv nasıl artar ikizlere hamile nasıl kalınır benim aklım almadı, instagramdan dediği doktoru buldum, bugun herkes yazıyordur ona, ariyordur diye biraz sakinlesmesini bekleyip arayıp soracağım neymiş o rezervi artıran iki üç kat, böyle bir yöntem var da biz mi bilmiyoruz, ne olduğunu nasıl olduğunu bilen varsa yazarsa cok memnun olurum, 44 yaşındayım bana artık olmazmış gibi geliyor, doktorum bile artık denemeyelim dedi, ona da soracağım ne diyecek bakalım...merhaba arkadaşlar,
öncelikle hayırlı ramazanlar diliyorum herkese. hafta sonu belki görmüşsünüzdür Seray Sever in bir ropörtajı yayınlandı.
orada kendi hikayesini anlatıyor. ilk evlendikleri yıl 8 kere denemiş tüp bebek daha sonra 2 yıl ara vermiş, bu 2 yılda vücudunu toparlayacak bütünsel tıp metodlarını kullanmış yumurta rezervi 2-3 katına çıkmış aşağıda paylaşıyorum bahsettiğim bölümü bu yöntemleri bilen deneyen var mı varsa buradan bizimle paylaşabilir mi tecrübelerini ?
- 2018’de evlendik biz Eray’la (Sünbül). O sene 8 kere denedik. Sonra zaten televizyon programım başladı. Vücudum çok yorulmuştu. Çok sevdiğim bir bütünsel tıp doktorum var; Mustafa Yaşar. O toparladı beni. Doğal takviyelerle vücudumu sıfırladık. Kadınlarda zamanla yumurta rezervi azalır ama benim bu tedavilerden sonra rezervim iki-üç katına çıktı.
Ben de sabah okudum röportajı, 48 yaşında rezerv nasıl artar ikizlere hamile nasıl kalınır benim aklım almadı, instagramdan dediği doktoru buldum, bugun herkes yazıyordur ona, ariyordur diye biraz sakinlesmesini bekleyip arayıp soracağım neymiş o rezervi artıran iki üç kat, böyle bir yöntem var da biz mi bilmiyoruz, ne olduğunu nasıl olduğunu bilen varsa yazarsa cok memnun olurum, 44 yaşındayım bana artık olmazmış gibi geliyor, doktorum bile artık denemeyelim dedi, ona da soracağım ne diyecek bakalım...