Rahim küçük demek ince demek değil. Rahim yapıları herkeste farklı olabiliyor. Standart olmaz. Mesela benim de rahimde şekil bozukluğu varmış. Bunu da ashermon sendromu yani rahimde yapışıklık tespiti sonrasında Histeroskopi olduktan sonra doktorum söylemişti. Hem rahimdeki yapışıklığı halletmiş hem de rahmi genişletmiş. Benim annemde de şekil bozukluğu varmış.
Görümcemin kızında da şekil bozukluğu varmış ama sorun olmadı.
Benim histeroskopi ameliyatımı 2016 yılında Dr. Tayfun Bağışçı yapmıştı.
Rahim inceliğinizin olması için kürtaj ya da kürtajlar geçirmeniz gerekir.
Aklınızda olsun. Ola ki hamile kaldıktan sonra 2-3 ay içinde bebeğin kalbi duracak olursa normal kürtaj yaptırmayın. Vakum Aspirasyon ile kürtaj yaptırın. Rahim önemli. Bebeğin tutunup büyüyeceği ortam bozuksa, benim gibi istediğin kadar genetiği düzgün embriyo yerleştir tutması neredeyse imkansız oluyor.
O sebeple ben size ve eşinize benim kullandığım gıda takviyelerini ve beslenme önerilerini maddi durumunuz ölçüsünde uyguladıktan sonra tüp bebek yaptırın derim. Evet çok pahalı bu takviyeler kabul ediyorum ama tüp bebek fiyatları da çok pahalı. Emeğiniz zai olsun asla istemem.
Yaşınız 36, rahminiz güzel. Sperm var, yumurta var. Takviyelerinizi yapın. Ben Allahın izniyle kucağınıza alırsınız diye düşünüyorum.
Benim doktorum bana ne demişti biliyor musunuz? Rahminiz bu kadar kötü olmasaydı şimdiye kadar siz çoktan hamile kalırdınız dedi. Tekrar ediyorum. Rahim çok mühim.Bunu asla unutmayın.
Sevgiler hanım arkadaşım