- 25 Aralık 2019
- 1.785
- 2.952
-
- Konu Sahibi akideciknane
- #78.281
Ağzından bal damlamis, en hayırlısı en güzeli gelsin. Iki minik ask cok güzel olur ama Rabbim neyi nasip ettiyse kısmet.Güzel haberlerle gel inşallah birminikaskın ya da ikiminikaskın sağlıkla gelsin
Hayırlı olsun canım inşallah, bir hamiş haberinide sen yazarsın burayaSaol canım, amin, 4A-4eb kalitesi.. İnsallah
Yani açelyayı 2.8 le transfer etmezken bana 3.43 le gayette güzel yapıldı. Ben de anlayamadım açelyanın dr.unun hal ve ahvalini. Kızcağızı erteleye erteleye bihal ettilerayy bende busefer utanmasam belediyeden anons ettircemdaha oncekileri hic söylememistim,busefer saldım gitti.eşim dio ortan yok seninde ya iste denize düsen yilana sarilir hesabi,diyorum belki iki dua alirim
gerci negatif cıkınca da cevap vermek istemio insan,aslında iyi yapmissin.insallah pozitif olucak senin de herkese mutlulukla soyleyeceksin.masallah guzel embriyolarin
açıkcası bana da garip geliyor dr un tavri.acelya bir sorgulasan mi bilemiyorum,yani sana once baskilama yapilacakti yanii aradaki fark kisa suremi olucakti ki degismemesi icin. boyle soyleyerek etkilemekte istemiyorum,ama hakkaten sana da yazik yaa.dunku oran neyse de bugunki uygun gibi.testi kendi merkezinde yapsa birde doktorYani açelyayı 2.8 le transfer etmezken bana 3.43 le gayette güzel yapıldı. Ben de anlayamadım açelyanın dr.unun hal ve ahvalini. Kızcağızı erteleye erteleye bihal ettilerAllahım hepinize nasip etsin inşallah
Burda kontrollerimi yapan doktora transfere kadar ilacla düşer sansimizi deneyelim mi dedim..riske atmaya gerek yok dedi..yani 2 nin altinda istiyor her iki doktorum da..izmir irenbede tedavi görüyorum.. dozu 75 e cikardilar bakalim kaldik onunuzdeki aya..artik umutlanmiyorum baslariz diye heveslenmiyorum..kac aydir bir sorun çıkıyor..yalnız yine cok fark var 1 gün icin.senin merkez neresiydi?
doktoruma sordum bugun tsh yi,sen dün oyle diyince kafsm karisti.üst referans degerlerine bak dio,2,83 ciktigindaki merkez ust sınıri 4.80 almisgayet iyi merak etme dedi.ben anlamiyorum bu isi yaa senin ki transfer yapmazken bahceci sorun yok dio umarim hayirlisi olur hakkimizda
ya canim oyle diolarsa vardir bir bildikleri,sonucta tecrubesiz biyer de degil ki merkezin.biz boyle karsılaştiriyoruz kendimizi burda ama sonucta herkesin bedeni durumu farkli farkli.Burda kontrollerimi yapan doktora transfere kadar ilacla düşer sansimizi deneyelim mi dedim..riske atmaya gerek yok dedi..yani 2 nin altinda istiyor her iki doktorum da..izmir irenbede tedavi görüyorum.. dozu 75 e cikardilar bakalim kaldik onunuzdeki aya..artik umutlanmiyorum baslariz diye heveslenmiyorum..kac aydir bir sorun çıkıyor..
Dun tok karnina vermistim..burdaki doktorumda tekrarla bi yanlislik olabilir dedi..ac karnina verdim 2.8 çıktı..ama her iki doktor da tsh degerini onemsiyor.. ikisi de prof.. bir bildikleri vardir sanirim..bende nette arastirdigim kadariyla 2 nin ustunde oldugunda gebelik ihtimali dusuyormus.. hatta gebe kalinsa bile gebelikte 3 lü degerlerde ilac kullanimi gerekiyormus.. Bekledigime deger insallah..ilk ay olsaydi ve negatif alsaydim uzulmeyecektim inanin..ama surekli kontrole git tahlil yaptir ilaclara basla iptal vs vs yoruldum ve negatif olursa gercekten cok uzulecegim..açıkcası bana da garip geliyor dr un tavri.acelya bir sorgulasan mi bilemiyorum,yani sana once baskilama yapilacakti yanii aradaki fark kisa suremi olucakti ki degismemesi icin. boyle soyleyerek etkilemekte istemiyorum,ama hakkaten sana da yazik yaa.dunku oran neyse de bugunki uygun gibi.testi kendi merkezinde yapsa birde doktor
yoo yooo,haklisin bulandirma aklini.dedigin gibi vardir bir bildikleri. kesinliklee haklisin cok yorulduk yıldık.burdaki 13 gun kontrolumde agladim gecesinde,nefret ediyorum artik vajinal muayene olmktan dieDun tok karnina vermistim..burdaki doktorumda tekrarla bi yanlislik olabilir dedi..ac karnina verdim 2.8 çıktı..ama her iki doktor da tsh degerini onemsiyor.. ikisi de prof.. bir bildikleri vardir sanirim..bende nette arastirdigim kadariyla 2 nin ustunde oldugunda gebelik ihtimali dusuyormus.. hatta gebe kalinsa bile gebelikte 3 lü degerlerde ilac kullanimi gerekiyormus.. Bekledigime deger insallah..ilk ay olsaydi ve negatif alsaydim uzulmeyecektim inanin..ama surekli kontrole git tahlil yaptir ilaclara basla iptal vs vs yoruldum ve negatif olursa gercekten cok uzulecegim..
hayırlı olsun inşallah ALLAH kucağına almayı nasip etsinSu an benimle minikler, baya baya sıkıştım 15-20dk dayanabildim. Embrıyolog biri daha iyi dedi. Cok birilac yok sakinim de nedense. Haber vereyim dedim.
Çok teşekkür ederim hepiniz ayri ayri güzel dileklerde bulundunuz Allah dileklerinizi kabul eylesin bu yolda emeklerinizi zayi etmesin.hayırlı olsun inşallah ALLAH kucağına almayı nasip etsin
Merhaba, ben kadın doğuma kontrole gittiğimde tesadüfen öğrendim TSH yüksek olduğunu ( 28 idi ) endokrine gönderdi. Ve 2 yıldır düzenli ilac kullanıyorum ve düzenli endokrine kontrole gidiyorum, doktora gittigimde bebek istemini söylediğim için 2 nin altinda tutmak icin doz ayarlaması yapıyor . İlacla çözülebilen bir durum endişelenmeyin, hamileyken de ilac kullanımına devam ediliyor. Yüksekliği doğal gebeliği de engelliyor . Hamileyken yukselmeside bebeğin zekası üzerinde negatif etkisi var .Arkadaşlar bu tsh işini bende anlamidm drum endokrine girün dedi ama şu aralıkta falan olsun demedi bugün gittim degerim 5 uzrinde ama 3,22de cikti gecen ay bu testelre göre gereknyok suna gebed edegilsiniz dedi gebe olinca başlanir gibi soyledi ben ısrar edince 1le2 arasinda olamsi lazim falan diye hocasina danıstı ve ilaç başladi birde önce prolaktin yüksleiyor oda tsh i ve fshi yükseltoyor galiba son dönemelrde artık prolaktinim cok yüksek benim bakalim hayırlisi dahada tedvaiye baslamma var iyce düser diye korktumda vazmı geçsem diyorum jendi kendime çok heveslenmiştim takviyer flan onceden ahzirlik bir ise yara diye ama kafam karıştı
Tahlillerde tabiki ust sınır 4 küsür..ama merkezin transfer icin istedigi ust sınır 2. Nette de arastirmistim, gebelik isteyenlerde 2 nin altinda olmasi gerekir diye bir yaziya denk gelmistim..
Canim sen tsh icin ilac kullanıyorsun degil mi? Eger degerin 2 nin ustundeyse bildigim kadariyla hamileyken de ilaca devam etmen gerekiyor.. bebegin gelisimini etkiliyormus çünkü..
yalnız yine cok fark var 1 gün icin.senin merkez neresiydi?
doktoruma sordum bugun tsh yi,sen dün oyle diyince kafsm karisti.üst referans degerlerine bak dio,2,83 ciktigindaki merkez ust sınıri 4.80 almisgayet iyi merak etme dedi.ben anlamiyorum bu isi yaa senin ki transfer yapmazken bahceci sorun yok dio umarim hayirlisi olur hakkimizda
ilaç kullaniyorum şuan,gerci ilac kullanirkende yükselebiliyor.birde şunu farkettim ,ben hic iyotlu tuz kullanmiyorum.sofra tuzum da yemeklik tuzum da kaya tuzu.ee paketli ürün yada dısaridan da cok yemek tuketmiyoruz.o yuzden gecen gun iyotlu tuz aldim ,biraz onu kullanicam.gerci geldi catti transfer günü ama kâr kârdır artik.tesekkuederimTSH yüksek ise İYOT takviyesi için, düşer.
Endokrin doktorumdan iyot eksikliğinin İDRAR TAHLİLİNDEN yapıldığını öğrenmiştim. Lütfen bir iyot testi yaptırın. Eksikliğiniz varsa muhakkak İYOT TAKVİYESİ kullanmalısınız. Çünkü iyotlu tuzlardaki iyot maalesef yeterli değil. Hem ilacınızı alın hemde iyotu kullanın. Ama mümkünse o testi yaptırın.ilaç kullaniyorum şuan,gerci ilac kullanirkende yükselebiliyor.birde şunu farkettim ,ben hic iyotlu tuz kullanmiyorum.sofra tuzum da yemeklik tuzum da kaya tuzu.ee paketli ürün yada dısaridan da cok yemek tuketmiyoruz.o yuzden gecen gun iyotlu tuz aldim ,biraz onu kullanicam.gerci geldi catti transfer günü ama kâr kârdır artik.tesekkuederim
Transferin hayırlı uğurlu olsun sana sımsıkı tutunsun bebişlerin inş.Ağzından bal damlamis, en hayırlısı en güzeli gelsin. Iki minik ask cok güzel olur ama Rabbim neyi nasip ettiyse kısmet.
Kapanmada geldi. Bekliyoruz ne zamandır hayirlara ciksin yolumuz.