- 25 Ocak 2021
- 980
- -70
- 46
-
- Konu Sahibi akideciknane
- #77.721
Bu yaşta kalitemden de emin değilim ya neyseörnek been15 de 0 cektigimde oldu hemde hepsi döllenmisken 6 tedavimde de min. 10 yumurta toplandi.toplamda 70 yumurta ama baksan kesin olarak (2 tane 3. gun embriyom var,transferde cozdurulup bekletilcek 5. gune)4 tanesi blast oldu ki onlarda zaten en düşük kalitede.yanii evet kalite daha da onemli. gamzelihaller
diyorum ya yaşla başla sayiyla alakasi yokbu islerin.ben ilk tup bebegimi 35 yasinda yaptirdim.38 yaşındayim suan.ve hicbirsey degismedi kalitede.Bu yaşta kalitemden de emin değilim ya neysebugün altıncı günüm yumurta sonradan artıyor mu
örnek been15 de 0 cektigimde oldu hemde hepsi döllenmisken 6 tedavimde de min. 10 yumurta toplandi.toplamda 70 yumurta ama baksan kesin olarak (2 tane 3. gun embriyom var,transferde cozdurulup bekletilcek 5. gune)4 tanesi blast oldu ki onlarda zaten en düşük kalitede.yanii evet kalite daha da onemli. gamzelihaller
Masallah diyelim yine de..Blastlar da dondurulmus olarak bekliyor mu? Bu transferde 3.gun olanlari 5.gune giderlerse mi transfer edecekler? Sende baslamistin en son..ne oldu ne durumdasin? Benim bugunku adetin 2.gunu muayenede 11 mm folikul vardi.. demekki toplamaya devam etseydim artik 1 falan da zor..ayrica bu folikül yine büyür , baskilanmaz ve catlarsa tahliller yine olumsuz cikacak..yine iptal.. bugun muayene eden profesör menopoz yaklastikca tek folikul onden gider hizli gelişir dedi..benim birkac senedir yasadigim durum..örnek been15 de 0 cektigimde oldu hemde hepsi döllenmisken 6 tedavimde de min. 10 yumurta toplandi.toplamda 70 yumurta ama baksan kesin olarak (2 tane 3. gun embriyom var,transferde cozdurulup bekletilcek 5. gune)4 tanesi blast oldu ki onlarda zaten en düşük kalitede.yanii evet kalite daha da onemli. gamzelihaller
Bebeğiniz hayırlı olsun. İyi ki o doktor tedavi etmemiş. Doğal yoldan hamile kalmışsınız. Paranızda sizde kalmış. Rabbim sonuna kadar gitmeyi, kucağınıza almayı nasip etsin. Gelişmelerden bizleri haberdar edin lütfen. Çünkü bu sayfada hamile kalmak isteyip de olamayan hanım arkadaşlarımıza yazdıklarınızla destek olmuş olursunuz.Merhaba, yaşım 40, 29 ocakta adet oldum, 30 ocakta merkeze gittim, bana Prof. tek yumurtan var bu şekilde tüp bebek tedavisine baslayamayiz dedi, öbür ay adetin ikinci günü tekrar gel dedi, neyse ben o gönderdikleri ay tek yumurtayla hamile kaldım, şok yasadim, şimdi 8 haftalık olduk, kusmalarim dışında iyiyiz şükür.
tek umudum o Demet Hanım,eşimlede hep konusuyoruz olursa o düşük kalitedeki embriyo tutunup mucizemize kavusucagiz.aksi cok mumkun gorunmuyor bizde.cunku anlaşıldıki bizden bu kalitede cıkıyor.Sevgili hanım arkadaşım merhaba hayırlı akşamlar.
Ne de güzel özetlemişsiniz. Yumurta sayılarına takan o kadar çok hanım arkadaşımız var ki. Ben dilim döndüğünce anlatmaya gayret ediyorum. Yumurta sayısı değil, kalitesi önemli diye kaç kere yazdım bu sayfalarda. Sizin yazdıklarınızı okuyunca açıkçası üzüldüm. Toplam 70 yumurtanız toplanmış. Ama kaliteli 1 tane embriyo yok.
Çok çok üzücü bir durum.
Ama hiç belli olmaz. Bazen o kalitesi düşük denilen embriyolar bir bakmışsınız hamile olmanıza vesile olabiliyor. Rabbim hayırlısını versin.
Ne zaman transfer olacaksınız belli mi?
Amin, teşekkür ederim, hayır 13 yaşında oğlum var.İlk çocuğunuz mu Alllah kucağınıza almayı nasib eylesin sağlıkla
maalesef canim.suan 1 blast var.digerleri farkli zamanlarda transfer edildi fakat negatif.1 blast harici 2 tane 3. gun var.onlarida cozdurup bekletecekler ki 5 e ulasirlar mi sanmiyorum.ulassa bile kalite degismicek buyuk ihtimal o da düsük kalite olur.olurda gelmezlerse 5 e o tek blasti transfer edecegiz.fenaa istatiksel olasiliklaarMasallah diyelim yine de..Blastlar da dondurulmus olarak bekliyor mu? Bu transferde 3.gun olanlari 5.gune giderlerse mi transfer edecekler? Sende baslamistin en son..ne oldu ne durumdasin? Benim bugunku adetin 2.gunu muayenede 11 mm folikul vardi.. demekki toplamaya devam etseydim artik 1 falan da zor..ayrica bu folikül yine büyür , baskilanmaz ve catlarsa tahliller yine olumsuz cikacak..yine iptal.. bugun muayene eden profesör menopoz yaklastikca tek folikul onden gider hizli gelişir dedi..benim birkac senedir yasadigim durum..
Teşekkür ederim, amin, evet paraci bir merkez değildi,istese tedaviye başlayalım derdi, haberdar ederim,umut çok önemli gerçekten, o varsa mücadele bitmiyor,dr zor dedi, ama değilmiş.Bebeğiniz hayırlı olsun. İyi ki o doktor tedavi etmemiş. Doğal yoldan hamile kalmışsınız. Paranızda sizde kalmış. Rabbim sonuna kadar gitmeyi, kucağınıza almayı nasip etsin. Gelişmelerden bizleri haberdar edin lütfen. Çünkü bu sayfada hamile kalmak isteyip de olamayan hanım arkadaşlarımıza yazdıklarınızla destek olmuş olursunuz.
Tedavilerinizden önce takviyeler kullanmış mıydınız? Kaç ay kullanıp sonra tedaviye başlamıştınız mesela?tek umudum o Demet Hanım,eşimlede hep konusuyoruz olursa o düşük kalitedeki embriyo tutunup mucizemize kavusucagiz.aksi cok mumkun gorunmuyor bizde.cunku anlaşıldıki bizden bu kalitede cıkıyor.
gercekten sizin hikayeniz ve benim hikayem burdaki coğu arkadaşa örnek olmalı,ne sayı ne kalite ne de rahim tek basına yeterli degil goruyoruz ki...dediginiz gibi Rabbim hayirlisini versin hepimize
adetimi bekliyorum transfer tedavisi icin.simdilik regli tarihim 15 nisan gorunuyor.bir aksilik olmazsa baslamayı düşünüyoruz.
maalesef canim.suan 1 blast var.digerleri farkli zamanlarda transfer edildi fakat negatif.1 blast harici 2 tane 3. gun var.onlarida cozdurup bekletecekler ki 5 e ulasirlar mi sanmiyorum.ulassa bile kalite degismicek buyuk ihtimal o da düsük kalite olur.olurda gelmezlerse 5 e o tek blasti transfer edecegiz.fenaa istatiksel olasiliklaar
adetimi bekliyorim ay ortasinda.o zmn baslicaz insallah.
hic canini sıkma,baskilanir.doktorun muhakkak ona gire ayarlicaktir busefer dozlari zamanlari.sen yeter ki stres faktorunu ele...
Zor olan şeyler kıymetlidir, tatlıdır. Hamileliğinizin tadını çıkartınTeşekkür ederim, amin, evet paraci bir merkez değildi,istese tedaviye başlayalım derdi, haberdar ederim,umut çok önemli gerçekten, o varsa mücadele bitmiyor,dr zor dedi, ama değilmiş.
burda konustuklarimizin hepsini kullandim nerdeyse Demet Hanım.ilk tedavim harici hemen hemen hepsinde degisik kombinasyonlarda kullandim.ama benim takviyelerle cozulcek bir durumum yok anladim ki.sanirım o biraz dış faktor(sigara,kotu beslenme,stres vs.) fragmantasyonunda etkili.ki kesinlikle kullanilmali,hep diyorum hele arısütü.can o kesinlikle..düşük kalitede olsa 1 blast olan tedavilerkmde tek fark oyduTedavilerinizden önce takviyeler kullanmış mıydınız? Kaç ay kullanıp sonra tedaviye başlamıştınız mesela?
Teşekkür ederim, isteyen herkese nasip etsin Allah inşaallahZor olan şeyler kıymetlidir, tatlıdır. Hamileliğinizin tadını çıkartın
Benimde aklımdaki ilk isim Aygül hoca daha önce başka bir yere gittiniz mi ben 2 kere bahceciye denedimNereyi düşünüyorsunuz ankarada ben memorial de aygül hocaya bi gidip muayene olayim diyorum
aslinda bizde oyle olacağını düsünüp heyecanlanmistik,sonucta ilk defa bir kezde onu denicektik.ama doktorum tedavi sonundaki gorusmemizde oyle diyince,bilirsiniz biran telde kalakaliyorsunuz ya, oyle kaldim.aklima gelmedi sormak.O 3. gün embriyolarınızı 3. gün olarak transfer etsinler. Belki onlarla hamile kalırsınız.
Hiç tüp bebek tedavisi olmadim cnmBenimde aklımdaki ilk isim Aygül hoca daha önce başka bir yere gittiniz mi ben 2 kere bahceciye denedim
aslinda bizde oyle olacağını düsünüp heyecanlanmistik,sonucta ilk defa bir kezde onu denicektik.ama doktorum tedavi sonundaki gorusmemizde oyle diyince,bilirsiniz biran telde kalakaliyorsunuz ya, oyle kaldim.aklima gelmedi sormak.
ne yalan soyliyim,simdide telde bunu doktorimla konusup bulandirmak istemiyorum aklimi.nasil olsa gittigimizde konusucaz.zaten bunlari telde konusmayacak kadar tecrube ettim,telde genelde biran once savma derdin de oluyorlar.
Merhabalar, burda heer ikisi derken gonamax ve prowomen mi acaba, bu arada ben şu çiğneme omega lardan kullanıypm faydası varmı bilemiyom epa ve dha okadar yüksek değil ama omega3 1200Şöyle söyleyeyim.Evet içerik olarak birbirinden farklı. Ancak her ikisi de bence çok çok güzel içeriklere sahip. Birbirinin muadili değil. İmpryl ve Gonamax birbirinin muadilidir. Prowomen'de benzer ama içerik olarak Betain yok onda. Eğer maddi sıkıntılar varsa prowomen tek başına kullanmanızı öneririm. Ama alabilirseniz her ikisi hatta OMEGA-3 de kullanılmalı derim. Çok yerde illaki OMEGA-3 yazmışımdır.
Doktorlar erkek faktörlü üreme sıkıntılarında evet bunları kullandırıyorlarmış. İmpryl'in firması pantogen'de bu konu ile alakalı paylaşım görmüştüm diye hatırlıyorum instagramda filan sanırım.