- 19 Şubat 2018
- 794
- 3.951
-
- Konu Sahibi akideciknane
- #76.841
açıkcasi cnm bizde 3.gün transfer oluruz diye bekliyorduk.hatta heyecanlanmistim bile,belki 3 gunden sonra rahimde daha iyi gelisip daha kaliteli olur diye.dr la tedavi sonrasi durum degerlendirmesi yaparken insan biran kitlenir ya,nie die sormadim.ama haftaici tekrar ulasip sorucam neden bu yolu izlediklerini.Canim madem 5.gune bekletecekler neden dondurdular gercekten ilginc... benimde 3.gun donduruldu..doktora sordum transfer zamani 3.gun olarak mi transfer edeceksiniz yoksa 5.gune mi gotureceksiniz diye.. o da nerden çıktı, 5.gun denilince tutucak diye bisey yok dedi..bende haklisiniz dedim..yani 3.gun olarak transfer edilecek.. bazen rahim daha iyi gelebiliyor sonucta.. ben senin yerinde olsam bu 3.gunleri 5.gune bekletmeden transfer ettirirdim.. buyuk bir kayip degil ki sonucta negatif olursa tekrar igneler ve toplama yine cok fark etmeyecek..bende 1 toplama daha yaptirsam mi diye cok celiskide kalmistim ama transfer olup sansimi denemeye karar verdim..negatif olursa yeniden toplama yapilir yani şansını dene bence
Benim merkezde Havuzun tek farki icinde transfer ucreti olmamasi..yani tutmazsa transfer ucreti odemis olacagim..opu 6 bin iken transfer 3bin kusur.. denemeye değer bence..açıkcasi cnm bizde 3.gün transfer oluruz diye bekliyorduk.hatta heyecanlanmistim bile,belki 3 gunden sonra rahimde daha iyi gelisip daha kaliteli olur diye.dr la tedavi sonrasi durum degerlendirmesi yaparken insan biran kitlenir ya,nie die sormadim.ama haftaici tekrar ulasip sorucam neden bu yolu izlediklerini.
aslinda dedigin gibi birsey degismiyecek,tutmazsa devam tedavilere.ama tek fark havuz sisteminin daha uyguna gelmesi maliyetinin.bakalim,biran once karar vermeliyiz.cunku ya transfere hazirlik yapicaz yada takviyelere devaam...
Neden 3. Gün ya da 5. Gün donduruluyor sorusuna ben de cevap aramıştım...deneyimlerim sonucunda 3. Gün dondurulmasının en doğru karar olduğunu düşünüyorum. Çünkü,süreç içerisinde çok git gel yaşıyoruz..yaşadığımız durumlar bizi farklı kararlar almaya zorlayabiliyor..mesela pgt başta düşünmüyor olabilirsiniz,ama düşük yaparsanız pgt düşünmeye başlayabilirsiniz bu durumda 5.gün donmuş embriyodan biyopsi alınamıyor,3. Gün embriyodan alınabiliyor...ya da siz süreç içerisinde 3. Gün embriyoların hiçbirini elemek istemeyebilirsinizde,bu konuda Dr sizi zorlayan az,hepsini değerlendirmekte isteyebilirsiniz...yani aslında en doğru olanı 3. Gün dondurulması...neyin ne olacağı hiç belli olmuyor çünkü....arkadaşlar selamlar herkese
gecen hafta 6. tedavim de bitti.bazilariniz biliyor,sorunumuz kaliteli embriyo elde edememek.onceki tedavimden 1 tane 4cc düsük kalite blast var,bunda da 3. gun iki tane 6 ve 8 hucreli olarak donduruldu.ilk defa 3. gun 8 hucreli embriyo gördük.mesela 4cc olanda 3. gunde 5 hucreliymis
kafamiz cok karisik.transfer mi yapsak yoksa birkez daha havuz icin toplatsak mi bilemiyoruz.hem bir kez daha tedavi kız yorucu hemde tekrar para harcamak istemiyorumama tutmazlarsa sil bastan tedaviye baslamak daha da zor ve maliyetli..zaten bizde n daha kalitelisi de cikmiyor,eldekiler bu birde dr um 3. gunu cözdürüp 5 e bekletecegini gelismezlerse diger blasti transfer edeceklerini soyledi.bunu neden yaptiklarini anlamadim,bastan nie bekletmiosunuz ki yada 3. gun transfer yap.bunu yasayan var mi yada neden boyle yaptiklarini bilen? gerci 8 hucreli ilk defa cikti 5. gune kaliteli gelebilir bilemiyirum kafalar bulanik bizde..siz olsaniz napardiniz kizlar?
Canim madem 5.gune bekletecekler neden dondurdular gercekten ilginc... benimde 3.gun donduruldu..doktora sordum transfer zamani 3.gun olarak mi transfer edeceksiniz yoksa 5.gune mi gotureceksiniz diye.. o da nerden çıktı, 5.gun denilince tutucak diye bisey yok dedi..bende haklisiniz dedim..yani 3.gun olarak transfer edilecek.. bazen rahim daha iyi gelebiliyor sonucta.. ben senin yerinde olsam bu 3.gunleri 5.gune bekletmeden transfer ettirirdim.. buyuk bir kayip degil ki sonucta negatif olursa tekrar igneler ve toplama yine cok fark etmeyecek..bende 1 toplama daha yaptirsam mi diye cok celiskide kalmistim ama transfer olup sansimi denemeye karar verdim..negatif olursa yeniden toplama yapilir yani şansını dene bence
Onuda yeni duydum açıkcası ben intralipid serumm tedavisni o nedir siz yaptirdınız mı?Anne rahmi, bir embriyo için en ideal büyüme ortamı biliyorsunuz. Laboratuvar ortamı sadece rahmi taklit eder. O sebeple bence hangi gün transferi diye takılmayın. 3. gün transferi embriyonuz daha güzel gelişir ve yerleşir, bilemeyiz.
Rahim kalınlığınız nedir transferde, bunu biliyor musunuz?
İntralipid serum tedavisi yaptırmayı düşündünüz mü?
Canım, Hangi tüp merkezi idi senin tedavin.Benim merkezde Havuzun tek farki icinde transfer ucreti olmamasi..yani tutmazsa transfer ucreti odemis olacagim..opu 6 bin iken transfer 3bin kusur.. denemeye değer bence..
Merhabalar, köklü bir gruba pat diye giriş yaptım ama tecrübelerinizden ve görüşlerinizden faydalanmak isterim. Ben 39 yaşındayım, 8 yıllık evliyim. Şu an 2.tüp bebek deneme sürecindeyim. 4 Şubat'ta opu da 5 yumurta toplandı 4 tanesi dollendi ve 5.gunde en iyi 2 tanesi donduruldu. Pgt istendi ama maddi anlamda 1000usd çok fazla geldiği için yollamadik. 1 aylık rahim dinlendirme aşamasındayım. 11 Mart'ta hayırlısıyla transfer olacağım. Umarım iyi haberler veririm...
İnşallah tüm isteyenlere emeklerimizin karşılığını almak nasip etsin. Antalya'da ivf de tedavi oluyorum.Hayırlısı ile sağlıkla gelsin bebeğin. Nerede yaptırdın tüp bebek tedavini.
Hayırli sonuçlar alırsınız ins. Bu dinlendirme işi galiba işe yariyor bazi yerlerde okudum şimdingenelde bunu yapiyorlar takviye falan kullaniyormusunuz çoknişe yaradiğida söyelniyor bazi topiklerde var bide yeni duydum intralipid serum flan alanalr varmuş dhaa iy tutunmayi sgaliyormuş drunuza sorun isterseniz bende sorcagim carsba görüşmeye gdieceğimMerhabalar, köklü bir gruba pat diye giriş yaptım ama tecrübelerinizden ve görüşlerinizden faydalanmak isterim. Ben 39 yaşındayım, 8 yıllık evliyim. Şu an 2.tüp bebek deneme sürecindeyim. 4 Şubat'ta opu da 5 yumurta toplandı 4 tanesi dollendi ve 5.gunde en iyi 2 tanesi donduruldu. Pgt istendi ama maddi anlamda 1000usd çok fazla geldiği için yollamadik. 1 aylık rahim dinlendirme aşamasındayım. 11 Mart'ta hayırlısıyla transfer olacağım. Umarım iyi haberler veririm...
katiliyorum.ama 3. gun yada 5. gun transferi degil benim sıkıntım aslinda.3. dondurulmus embriyoyu cozdurup 5. gune bekletecekler ve gelusiminin durma ihtimali var.bunu neden yaptiklarini anlamadigim icin bilen yada yasayan var mi diye sordum aslinda.Anne rahmi, bir embriyo için en ideal büyüme ortamı biliyorsunuz. Laboratuvar ortamı sadece rahmi taklit eder. O sebeple bence hangi gün transferi diye takılmayın. 3. gün transferi embriyonuz daha güzel gelişir ve yerleşir, bilemeyiz.
Rahim kalinligimi bilmiyorum ama transfer hazirligina baslayinca insallah bir aksilik cikmaz..simdiye kadar kalinlikla ilgili bisey denmedi..serum tedavisi uygulanacak evet ama transferden 1 hafta önce alacağım doktor oyle uygun gördü.. pozitif olursa da devam ediyorlar sanirim seruma tam sormadim..Anne rahmi, bir embriyo için en ideal büyüme ortamı biliyorsunuz. Laboratuvar ortamı sadece rahmi taklit eder. O sebeple bence hangi gün transferi diye takılmayın. 3. gün transferi embriyonuz daha güzel gelişir ve yerleşir, bilemeyiz.
Izmir irenbe..Canım, Hangi tüp merkezi idi senin tedavin.
Ben 31 yasinda orta kalite 3.gun embriyosu ile hamile kaldim.. tutmasinin nedeni yastan dolayi miydi yoksa o transferde de serum takildi o mu vesile oldu bilmiyorum.. sonrasinda 5.gun transferleri oldum hep negatif.. yas oldu 40.. bu defa 3.gun transferi olacak ve yine serum uygulanacak.insallah yine vesile olur..olmazsa da en azindan acaba oyle olsaydi tutar miydi diye aklimda soru isareti kalmaz.. ben suanki merkeze sırf serum desteği uyguluyorlar diye baslamistim..siz de bir arastirin isterseniz intralipid serumu..katiliyorum.ama 3. gun yada 5. gun transferi degil benim sıkıntım aslinda.3. dondurulmus embriyoyu cozdurup 5. gune bekletecekler ve gelusiminin durma ihtimali var.bunu neden yaptiklarini anlamadigim icin bilen yada yasayan var mi diye sordum aslinda.
daha transfer surecinde degilim.tedavim yeni bitti ve planlama yapildi.yani rahim dinlendirmedeyim suan.ileriki aylarda dusunuyoruz eger transfer yaptirirsak.o yuzden suanki rahim kalinligimi bilmiyorum.ama rahim sorunum yok.zaten bukadar tedavi 2 kez transfer oldum,bu konuda cok tecrubem yok.
bahsettiginiz tedavi nedir,bilmiyorum malesef?
Kaan Bozkurt muydu Dr?Izmir irenbe..
Ilk opuda oydu..sonra ayrilinca baska doktora gectim..Kaan Bozkurt muydu Dr?
aah ben bana cevap verdigini sanip yazmisim tekrarAnne rahmi, bir embriyo için en ideal büyüme ortamı biliyorsunuz. Laboratuvar ortamı sadece rahmi taklit eder. O sebeple bence hangi gün transferi diye takılmayın. 3. gün transferi embriyonuz daha güzel gelişir ve yerleşir, bilemeyiz.
evet evet,cok transfer sansim olmuyor.ve olacagim zaman yapilabilecek herseyin yapilmasini isterim.cizikti serumdu traşlamayi artik ne varsaBen 31 yasinda orta kalite 3.gun embriyosu ile hamile kaldim.. tutmasinin nedeni yastan dolayi miydi yoksa o transferde de serum takildi o mu vesile oldu bilmiyorum.. sonrasinda 5.gun transferleri oldum hep negatif.. yas oldu 40.. bu defa 3.gun transferi olacak ve yine serum uygulanacak.insallah yine vesile olur..olmazsa da en azindan acaba oyle olsaydi tutar miydi diye aklimda soru isareti kalmaz.. ben suanki merkeze sırf serum desteği uyguluyorlar diye baslamistim..siz de bir arastirin isterseniz intralipid serumu..