- 9 Nisan 2010
- 369
- 636
-
- Konu Sahibi akideciknane
- #76.801
Allah razı olsun canım benim,hiç bi cumayı ,önemli geceyi kaçırmazsın hep bizlere de dua edersin...Allah ne dileğin varsa versin..Allah hepimizin kucaklarını hayırlısıyla doldursun inşallahKızlar sizleride gönlümden geçirdim kandil aksami duamda.
Hu hu lara karışsın aminler mubarek aksamdir gelin ey fatihalar yasinler.
Allah gonlunuze gore versin
imom kullaniyorum. Doktor onu önerdiDostlar hepimizin dualarının hayırlısıyla kabul olması dilegiyle
Balık yağı konusunda da bilgi paylaşımı yapalım mı? Hangi markalara güveniyorsunuz...kullanıyorsunuz? Norvegian health kullanan var mı
Merhaba, elbette olurum.Canım bitki çayı ne önerirsin. Hangisini alayım. Sperm sayısı düşüyor her ay. Bir çok kür ve takviye aldım eşime ama bitki çayı karar veremedim. Ne almayım. Yardımcı olur musun.
merhaba bendede rahim inceliği çıktı. estrofem kullanıyorum ama hala içimde bir şüphe var yeterli olacak mı diye.Merhaba arkaşadaşım.
Transfer öncesinde takviye yapsam mı diye sormuşsun. Kısaca cevaplamaya çalışayım.
Transferde önemli olan RAHMİN KALINLIĞIDIR. 10-12 mm kalınlık en idealidir. Ama bundan daha düşük inceliklerde de tutunma olabiliyor ama daha düşük bir oran diyor doktorlar. Benim kronik rahim inceliğim olduğu için bu mevzular bana çok yakın.
Embriyonun tutunması için rahmin ideal kalınlıkta olması önemli. Bir önceki transferde rahim kalınlığın kaçtı mesela?
Doktorlar Avokado'yu anne rahmine benzetirler ve avokadoyu tavsiye ederler. Eğer yiyebilirsen onu yiyebilirsin.
Rahim kalınlığına yardımcı olması açısından Nar suyu içebilirsin. Antioksidan özelliği de cabası. Meyve suyu içmek yerine bence nar suyu iç ya da ye. C vitamini almanız açısından yeşil karışık salatayı öneririm. Kuruyemiş de öneririm. Transfer öncesi ve sonrası kabız olmamak önemli. Bu sebeple bol su tüketimi, protein ve sebzeyi dengeli tüketmeli. Balık yağı hapı istiyorsanız kullanın. Omega-3 her zaman insan vücudu için faydalı.
Bir çok insan bilmez ama eğer kolesterolünüz yüksekse (bunu genel herkes için tavsiye niteliğinde belirtiyorum, lütfen üstünüze alınmayın olur mu) , omega-3 tüketin. Sonucu görün. Bunu yaklaşık 5 yıl önce öğrendim. Çevreme de balık yemelerini ya da balık yağı kullanmalarını tavsiye ediyorum. Kolesterol yüksekliği ilerleyen yaşlarda SAFRA KESİSİ TAŞI oluşumuna sebep oluyor. Ve sonu ameliyata kadar gidiyor.
Diyeceklerim bu kadar. Yüce Rabbim inşallah size ve isteyen herkese evlat nasip eder inşallah. Gayret bizden, takdir Allahtan.
ah erkekler, onlara kalsa dünyada üreme olmaz, her şeye no.Eşimi ikna edemiyorum. Bu ay tedaviye başlayacaktık. Erteleyelim diyor. Doğru düzgün bir gerekçe de sunmuyor.42 yaşındayım ne kadar şansım var ki? Çok üzgünüm. Kafayı bebekle bozmakla itham edildim ısrar edince de.
iyi yapmışsın. Ben de öyle yapıyorum. Güya gelecek döngüye razı oldu. Bakalımah erkekler, onlara kalsa dünyada üreme olmaz, her şeye no.
ben şimdiki eşimi, sevgiliyken 1.5 senede çocuk sahibi olmaya ikna edebilmiştim. Aslında bakarsanız ilk başlarda hiç uğraşmamıştım, sonunda resti çektim, ya çocuğa ok dersin ya ayrılırız, o zaman hemen tamam dedi :)
Ikna konusunda zorlaniyorum sen gitmeye karar vermissin diyor ama yaşta geciyor zaten kesin bişede yok tedavi bile baslayacak mı asıl işi biz çekiyoruz bide erkeklerin nazınıiyi yapmışsın. Ben de öyle yapıyorum. Güya gelecek döngüye razı oldu. Bakalım
Öyle. Her yük bizde nazlanan kapris yapan onlar.Bende
Ikna konusunda zorlaniyorum sen gitmeye karar vermissin diyor ama yaşta geciyor zaten kesin bişede yok tedavi bile baslayacak mı asıl işi biz çekiyoruz bide erkeklerin nazını
Senin ilk mi olacak yoksa ikinci için mi uğraşıyorsunBende
Ikna konusunda zorlaniyorum sen gitmeye karar vermissin diyor ama yaşta geciyor zaten kesin bişede yok tedavi bile baslayacak mı asıl işi biz çekiyoruz bide erkeklerin nazını
Benim 6. Olacak olursa bu 5.yi yaoarken son demsitik ama bu ara yeniden prp yöntemini duyunca bide takviye hiç kullanmadim simdiye kadar belki onlar ise yarar diye yeniden yaotirmak istedim hayirliis sizin kaç olacakSenin ilk mi olacak yoksa ikinci için mi uğraşıyorsun
yaa evet,hatta kizi var embriyolog idil bozkurtSimdiki merkeze 2 sene öncesi kaan bozkurt ile başlamıştım..opudan bisey elde edememistik..sonra kaan bey oradan ayrildi.. mesaj atmisti kendisiyle devam etmek ister miyim diye..ben merkez degistirmeyip ayni yerde devam etmistim.. Adam kendini ve eşini öldürmüş şok oldum..
O kadar katılıyorum ki, her şeyleri bir dert. eşime sperm testini yaptırana kadar canım çıktı, neymiş çok stresliymiş. Testi yaptırdı, sonuca bakamazmış, ya kötüyseymiş. Resmen çıldırdım, büyük bir paparadan sonra sesini çıkarmadı ama gerçekten inanılmaz.Öyle. Her yük bizde nazlanan kapris yapan onlar.
Soruyu yanlış anlamışım hiç çocuğum yok 15 yıllık evliyim 6. Tüp denemm olacak olursaSenin ilk mi olacak yoksa ikinci için mi uğraşıyorsun
Opu işlemi zor mu? Her seferinde yumurta toplandı mi senden?Soruyu yanlış anlamışım hiç çocuğum yok 15 yıllık evliyim 6. Tüp denemm olacak olursa
Evet toplandi tabi giderek sayı düştü bence zor degil opu işlemi en zor kısmı bence iğne kısimları oda ilk yaptirdigim zmanalrda zorlamamiştıOpu işlemi zor mu? Her seferinde yumurta toplandı mi senden?
Evet toplandi tabi giderek sayı düştü bence zor degil opu işlemi en zor kısmı bence iğne kısimları oda ilk yaptirdigim zmanalrda zorlamamiştıOpu işlemi zor mu? Her seferinde yumurta toplandı mi senden?
iğneleri kendin mi yapıyorsun?Evet toplandi tabi giderek sayı düştü bence zor degil opu işlemi en zor kısmı bence iğne kısimları oda ilk yaptirdigim zmanalrda zorlamamiştı
Evet kendim yapıyorum sen hiç yaptırmadin o zaman sorun ne senin şimdi hangi aşamadasıniğneleri kendin mi yapıyorsun?
Tetkikler bitti. Tedavi henüz başlanmadı.Evet kendim yapıyorum sen hiç yaptırmadin o zaman sorun ne senin şimdi hangi aşamadasın