- 26 Aralık 2016
- 4.173
- 7.117
- 50
-
- Konu Sahibi akideciknane
- #69.161
çok geçmiş olsun inş. en kısa zamanda bebeğine kavuşursun.doktorun güzel açıklamış bence sağlıklı embriyoyu bulmaya çalışın ve havuz yöntemi ile 3 kez peşpeşe havuz yaptırın.arı sütü bir arkadaşımda o kadar iyi geldi ki ikizleri oldu 5. tedavisinde ve çok korkuyordu tedavi görmekten sonuç olumsuz olacak diye.çok şükür sonucu süper oldu. son tedavisinde ngs yapıldı 2 embriyosuna. aslında ngs olmasa da bebekleri olacaktı fakat sonucu biz bilmediğimizden ngs yaptırıyoruz işteMerhaba
Bende maalesef dün bebeğimi kaybettim.
3 denemem yas 41 ve 6 hafta 3 gunluk bebegımı aldırdım. Daha öncesındede 2 kimyasal gebelık yasadım. Tek sorun yasını ileri olması etken olabılır ama sadece bı etken dedi 43 doguranda 44 doguranda var dedi yılöıycaksın devam edıcek sın dedi. Daha önceki doktoruma aynı seyı soyledı bu iş rulet gıbı dedi eninde sonunda denk gelıcek. Bende biraz toparlanıp tekrar baslıycam. Yılma sende lutfen
Ben o üç yumurtanin teki sayesinde 2. Kez anne oldum. Bol dua ve pozitif olun lütfen vaktiniz saatiniz gelmisse tek yumurtaya bile can verir Rabbim. Sansiniz bol olsun hayirlisi olsun hakkinizda insallah.Arkadaşlar tüp bebek tedavisindeyim. Bu tedaviye başladık başlayalı 2. kontrol. 3 yumurtam var sadece.Biri 18mm olmuş diğerleri 12 - 13 mm.
Şansım çok az değil mi?
Tşkler cnmYok canım bu sayfada da duymadım.
Çok teşekkürler.Ben o üç yumurtanin teki sayesinde 2. Kez anne oldum. Bol dua ve pozitif olun lütfen vaktiniz saatiniz gelmisse tek yumurtaya bile can verir Rabbim. Sansiniz bol olsun hayirlisi olsun hakkinizda insallah.
Amin. Çok Teşekkür ederim. Biz normal doğum istiyorduk ve bekliyorduk. 35+6da gece vakti suyum geldi acil gittik. Açılma olmadığı suyum cok azaldığı ve bebek küçük olduğu için hem hastanedeki nöbetçi doktor hem kendi doktorum normal doğumu riskli buldular sezeryan önerdiler. O şekilde zorunlu sezeryan oldu. Gece 2 de ciğer geliştirici iğne yaptılar 12 saat bekketeceklerdi nst ler normal devam etseydi. Kalp atışları da düzensizlesince sabah ameliyata alındım.Gözünüz aydın, Allah analı babalı büyütsün, mutlu günleri olsun hayatında hep
Normal doğum mu oldu, sezaryen mi oldu? Sizin tercihinizle önceden mi karar verildi, doktor mu karar verdi? Merakımı affedin lütfen
Amin. Çok Teşekkür ederim. Biz normal doğum istiyorduk ve bekliyorduk. 35+6da gece vakti suyum geldi acil gittik. Açılma olmadığı suyum cok azaldığı ve bebek küçük olduğu için hem hastanedeki nöbetçi doktor hem kendi doktorum normal doğumu riskli buldular sezeryan önerdiler. O şekilde zorunlu sezeryan oldu. Gece 2 de ciğer geliştirici iğne yaptılar 12 saat bekketeceklerdi nst ler normal devam etseydi. Kalp atışları da düzensizlesince sabah ameliyata alındım.
Cok tesekkurler canim. Eger bir parca faydam olduysa sizlere, cok mutlu olurum ben.
Normal dogum ve sezeryan konusunu ben bircok doktorla gorustum. Kiymetli bebek oldugu icin ben uc doktor kontrolu ile ilerledim hamileligim boyunca (tup bebek doktorum, perinatologum ve Hollanda’daki kadin dogum doktorum). Hepsi ile konustuklarimdan cikan sonuc ayniydi. Kitaba gore cevap vermeleri gerekirse, bana normal dogum demek zorunda olduklarini acikca soylediler. Ancak isin bir de pratik kismi var ki bunu da hepsi kabul ediyor. Normal dogum her zaman icinde dogum sirasinda olusabilecek komplikasyon riskini barindiriyor. Bu genellikle farkli sebepler sonucu bebegin oksijensiz kalmasi gibi durumlara yol acmasi kisacasi. Bu da bebekte kalici hasarlara yol acacak kadar ciddi sonuclar olusturabiliyor. Yani normal dogum bebek icin cok kucuk bile olsa sezeryana gore risk tasiyor. Sezeryan sadece anne icin daha mesakkatli ve riskli. En nihayetinde bir ameliyat geciriyorsun. Kisacasi kiymetli bebek oldugu icin sorgusuz sualsiz bu sebeple ben sezeryani tercih ettim.
Bende 2. Denememe başlıyorum canım. Maşallah senin yumurtaların var. Takma böyle şeyleri kafana bence. Mecburen doktora güveneceksin. Kaygı ve stres en büyük düşman. Önemli olan tek yumurtan bile olsa önemli olan kalitesi. Ebatlarıda çok önemli olmuyor. Ama 5.gün embriyoların tıbben başarı oranı daha yüksekmiş senin nasıl olacak bilmiyorum ama doktora sorarsın.Nefes egzersizleri yap kaygıdan uzak dur. Bazen 10yumurtası olanın tutmuyorda tek yumurtası olan kadının tutuyor Allahın hikmeti takdiri işte . İnşallah güzel haberler alırsın. Nefes, dua egzersizlerini tavsiye ediyorum stresten uzak dur.kızlar mrb, sizlerin bilgisine çok güveniyorum.
şuan 3. tedavimdeyim. bugün yine ultrason günümdü. 6 tane yumurtanın boyutu 18-20 mm arasında değişiyordu. fakat diğer iki yumurta 14 mm idi. iğneleri 8 gün kullanmıştım. ve doktor o iki yumurtayı beklemedi ve bu gece için çatlatma iğnesi verdi, sizce doğru bir yaklaşım mı? bu arada 36 yaşındayım rezervim düşük.
Korkulu endişeli bir gece yaşattı bize ama doğumda ağlama sesini duymak pembe pembe yüzünü görmek içimi rahatlattı. Sonrasında hemşire odaya yanıma getirip kucağıma alınca ve bebeğim emip karnını doyurunca sadece o gecenin değil yılların yorgunluğu yükü gitti üzerimizden. Hayat yeniden başladı çok şükür. Evlat hasreti çeken herkes tatsin bu duyguyu en yakın zamanda.Olsun, sağlıkla kucağınıza almışsınız, önemli olan da bu...
Kusura bakmazsanız, size bir soru daha soracaktım. Coraspin kullandınız mı hamileliğinizde? Eğer kullandıysanız, belli bir aşamada bıraktınız mı? Kaçıncı haftada bırakmak gerekiyor? Doktorunuz bi şey dedi mi bu konuda?
Jalapeno hanıma sorduğum aynı soruyu size de sormak istedim kusura bakmazsanız.
Coraspin kullandınız mı hamileliğinizde? Eğer kullandıysanız, belli bir aşamada bıraktınız mı? Kaçıncı haftada bırakmak gerekiyor? Doktorunuz bi şey dedi mi bu konuda? Kan sulandırıcı bi şey ya, acaba son haftada bırakmak falan mı lazım?
umut olsun diye söylüyorum. salı günü brnmde yumurta toplamam oldu. bayanın bir tane yumurtssı vardı. 39 yaşında orta kaliteli tutmuş. inş gzl haberler olr transfer sürexinde40 yaş üstü hanımlar için ivf tedavisi spesifik uzmanlık gerektiren bir konu bence. Neden yirmili otuzlu yaşlarda uygulanan aynı protokol,aynı ilaçlar bize de uygulanıyor? Yumurta rezerci zaten azalmış, hormonlar yavas yavas eksilmeye,değişmeye başlamış, şans oldukça azalmış. Söylenen tek şey, çok az şansiniz var. Bunu zaten biliyoruz. Sen uzman bir doktor olarak bana diğer tüp bebek tedavilerinden farklı ne katabilirsin? Yoksa tamamen şansa yaşamaya devam mı? Bir de gittiğimiz doktorlardan ikinci sınıf hasta muamelesi görmek... Inanin hayret verici. Ben uzman olduğum işte olmayanı oldurmaya yönelik çalışmalar yapiyorum . Bu olmaz zaten diyip rutine devam etmeyi herkes yapıyor zaten. Neden bunları sorgulamiyoruz. Biraz zor konularda çalışsınlar değil mi ... cok gerginim. Yarin yumurta toplamam var. 1 tane folikül var. Boş mu dolu mu bilmiyoruz. Insallah bu sefer sagliklidir...
Çok teşekkür ederim.umut olsun diye söylüyorum. salı günü brnmde yumurta toplamam oldu. bayanın bir tane yumurtssı vardı. 39 yaşında orta kaliteli tutmuş. inş gzl haberler olr transfer sürexinde
Bence yolunda öyle hissediyorum sizde öyle düşününBu hafta Çarşamba günü kese ve kalp atışı göründü. Gittiğim tarihte son adete göre 5 hafta 3 gün ama ultrasona bakan 6-7 haftalık gözüküyor dedi ve 0,3 cm. 6-7 haftalık gibi gözüküyorsa nasıl 0,3 cm oluyor anlamadım
Ben 1 hafta sonra başka bir klinikte tekrar ultrasona girmeyi düşünüyorum, bakalım oradaki doktor ne diyecek.
Şu an mide bulantısı, aşırı bitkinlik ve uyku var bende. İnşallah herşey yolundadır.
Havuz mu yapılacak canim sana. Yoksa doluysa ici hemen dollendirip transfer.i40 yaş üstü hanımlar için ivf tedavisi spesifik uzmanlık gerektiren bir konu bence. Neden yirmili otuzlu yaşlarda uygulanan aynı protokol,aynı ilaçlar bize de uygulanıyor? Yumurta rezerci zaten azalmış, hormonlar yavas yavas eksilmeye,değişmeye başlamış, şans oldukça azalmış. Söylenen tek şey, çok az şansiniz var. Bunu zaten biliyoruz. Sen uzman bir doktor olarak bana diğer tüp bebek tedavilerinden farklı ne katabilirsin? Yoksa tamamen şansa yaşamaya devam mı? Bir de gittiğimiz doktorlardan ikinci sınıf hasta muamelesi görmek... Inanin hayret verici. Ben uzman olduğum işte olmayanı oldurmaya yönelik çalışmalar yapiyorum . Bu olmaz zaten diyip rutine devam etmeyi herkes yapıyor zaten. Neden bunları sorgulamiyoruz. Biraz zor konularda çalışsınlar değil mi ... cok gerginim. Yarin yumurta toplamam var. 1 tane folikül var. Boş mu dolu mu bilmiyoruz. Insallah bu sefer sagliklidir...
Cnim çok tebrik ederim.çok şaşırdım bir okadar da sevindim.baya oldu seni gormeyeli sitede yada ben çok görmediğim için rast gelmedim.Allah anali babali büyütsün.Amin. Çok Teşekkür ederim. Biz normal doğum istiyorduk ve bekliyorduk. 35+6da gece vakti suyum geldi acil gittik. Açılma olmadığı suyum cok azaldığı ve bebek küçük olduğu için hem hastanedeki nöbetçi doktor hem kendi doktorum normal doğumu riskli buldular sezeryan önerdiler. O şekilde zorunlu sezeryan oldu. Gece 2 de ciğer geliştirici iğne yaptılar 12 saat bekketeceklerdi nst ler normal devam etseydi. Kalp atışları da düzensizlesince sabah ameliyata alındım.
Sen nasıl başardın canimCnim çok tebrik ederim.çok şaşırdım bir okadar da sevindim.baya oldu seni gormeyeli sitede yada ben çok görmediğim için rast gelmedim.Allah anali babali büyütsün.
semra hoca topiginde seninle konuşmuştuk.benimde embriyolae kalitesizdi.çok şükür ki benimde yavrum şuan kucagimda
eski nickim CANIM AZRAM belkide hatirlamazsin
Şu an bilmiyoruz. Daha önce havuz diye konuşmuştuk ama 2 kez yapılan opu sonucu 0 yumurta olunca belki transfer olur. BilmiyorumHavuz mu yapılacak canim sana. Yoksa doluysa ici hemen dollendirip transfer.i