Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Ngs yaptirip da tutmama olasiligi var mi? Bir de ngs embriyoya zarar veriyor diye duymustum. Sizin bilginiz var mi

Ngs yaptirip da tutmama olasiligi var mi? Bir de ngs embriyoya zarar veriyor diye duymustum. Sizin bilginiz var mi
Maalesef var benim hiç tutunma olmadı bir tanesinde diğeri de düştü. Sadece kromozomal olarak sağlıklı olduğundan emin oluyorsunuz onun dışında bir kesinlik yok. İlaç dozları ve doğal olmayan bir ortam döllenmede embriyonun kromozomal olarak etkilenmesine neden olabiliyor ancak yine de 35 üstü herkes yaptırmalı bence.

Gunaydın cnm 21. gün lucrin iğnenin faydası nedir acaba? Bana öyle birşey demediler direk adetin 2. yada 3. gün gel dedi.Yumurtalıkları baskılamak demişsin eğer bana da öyle birşey lazımsa bende 21. gün olmadan sormak isterim.
Doktor 2 embriyo transfer etmesi şansını yükseltmek istemiş demek zaten 35 yaş üstü hep 2 tane ama ngsden temiz gelse bile hepsi tutacak diye birşey yok demekki burda bir arkadaş da yazmış tutmadı diye. Gercekten şans kismet artık bekleyip görmekten başka pek birşey yapamacağız galiba :) Hamile bayanın duası kabul olurmuş çok çok teşekkür ederim inşallah güzel haberler yazarım bende senin gibi birileri umut olurum

Günaydın doğal süreçte kendi yumurtan oluşup büyüyo çatlıyor ,ilaçlı da lucrin iğneyle yumurta oluşsa da büyüyp çatlamıyor baskılamış oluyor ilaçlarla rahim hazırlanıyor doğru zamanda da transferin oluyor bence merkezi bi ara sor diğer adetle düşünüyorsun çünkü ,Allah’ın izniyle herşry yolunda gitsin tutunsun Bebiş transfer olunca haber et

Evet canım anladım. Hemen hastaneye yazdım cevap bekliyorum bugün adetim 10. günümdeyim yanı by ayın sonunda kısmetse Ekim 26-27 gibi adet olacağım hastane benim evime çok yakın ama çalıştığım için pek gidemiyorum.
Hayırlı haberle döneceğim inşallah

Çilekliturta canım hastaneden bana cevap yazmış her hastaneye göre tedavi farklıdır size göre en uygun budur demiş yanı 21. gün iğne yapmayacakmış artık güvenmekten başka yolu yok

Bursa, dan merhaba kızlar. Benim yaş 40.Eşimde spermlerde morfolojik bozukluk var. Ayrıca bende Hidrosalpenks yani tüplerde hafif yapışmalar vardı sıvı doluyordu. Art Osman hoca ya gitmiştim Tüp bebek için tüpleri bağlat sana öyle tüp bebek deneyebiliriz dedi ve tüpler bağlandı. Osman hocaya gittim ama çok suratsız davrandı. Bizde jinemed murat beyi seçtik ve ilk tüp bebek denemesini yaptık. 3. Gün embriyosu 2tane embriyo transferi oldum ancak tutmadı. Nedenide yok. Ancak jinemed ilk denemede ekstra multivitamin filan destek kullandırmadan hemen başladı 2.deneme için 3 ay önceden destek tabletler kullanmamı yazdılar. Bende madem yararlıydı ilkinde neden kullandırmafınız diye kızdım sinirlendim açıkçası. Şimdi 2.kez deneme için araştırmalara başladım. Bursa da merkezler jimer, Art, Acıbadem var ama İstanbul da bahçeci Cem bey kafama yatıyor çok reklam yapıyor kafam karıştırık

Merhaba maalesef bursa bilmiyorum bende istanbulda Medicana yanı şuanlık bir şikayetim yok. Benim yaş 39. Senin kaç tane yumurta toplandı hiç NGS düşünüyor musun?

Öncelikle iyi geceler saat itibariyle.

Size nacizane bir tavsiye de bulunacağım. Eşinizde morfolojik bozukluk varmış sanırım. Sizde 40 yaşındasınız. Ben daha önce doktorumun da kullanmamı istemesiyle İMPRYL'i kullandım 3 ay ve sonrasında tüp bebek tedavisi yaptırmıştık. Bu tedavi sonucunda genetik incelemeye giden ve sağlıklı olarak gelen 1 tane sağlıklı embriyomuz oldu. Ancak benim çok çok çok ciddi rahim inceliği sorunum var. Bu sebeple tutunamadı embriyomuz. Endometriumum 5,5 mm'de kaldı maalesef.

İmpryl, gerek yumurta'da gerekse spermlerde DNA hasarını azaltmak için kullanılıyormuş. Bazı doktorlar da Gonamax veriyorlar. Bu her iki hapın içeriği aynı ancak dozajları farklı.
Eğer maddi imkanınız varsa ve doktorumun bana kullandırdığı bu hapı en az 3 ay kullanarak tüp bebek tedavisi yaptırmanızı tavsiye ederim. Tabi eşinizin de kullanması gerekir.
Benimki gibi rahim inceliğiniz yoksa eminim bu 2 haptan birini en az 3 ay kullanarak tedaviye başlarsanız iyi sonuç alırsınız diye düşünüyorum.

DR. Cem bey benim son 2,5 yıldır gittiğim doktorumdur. Sağolsun o da çok emek verdi bana. '' Rahminiz bu kadar ince olmasaydı şimdiye çoktan hamile kalırdınız'' dedi bana, ki ben bunu biliyordum. Maalesef Konya'daki bir tüp bebek merkezi doktorunun hatası ve yanlış teşhisi sonucunda bu durumu yaşıyorum. Yaşım şu an 44,5. Çok şükür hala yumurtam var. Sağlıklı embriyoyu da bulabiliyoruz ancak rahim inceliğim gerçekten çok kronik vaziyette. Çok çeşitli tedaviler yaptı doktorum ama rahim cevap vermiyor. İnatla kalınlaşmıyor.

Yani kısacası ben sizin benim gibi rahimsel bir inceliğiniz yoksa hamile kalacağınızı düşünüyorum. Dr. Cem bey'i tavsiye eder miyim, kesinlikle ederim. Ama öncesinde bu dediğim haplardan birini eşinizde kullanarak giderseniz daha iyi olacağını düşünüyorum.
Hayırlı haberleriniz olsun inşallah.

Merhaba ilk tedavin icin cok gecmis olsun.hastaneler doktorlar genelde hemen tedavi yapar ve sonuc bizim yaslarda negatif olabilir ilk tedavi icin.yumurta kalitesini bir kac ay vitamin ve ari sutü ile arttirmaniz cok onemli ve hastanede sagolsun bunu onermiş
-Ben doktorumun tavsiyesiyle solgarin olmak kosuluyla 1000 mg d vitamini,
-solgarin 950 mg. Omega 3u,
-bemix b12 ve b vitamini turevleri oluyor bunlardan gunde 1 sabah ve öglene paylastirmistim.
- Quenzum Q10 sabah aksam 1 100 mg. Dı
ayrica vucut tiktak ini sağlayan hormon olan melatonin gunde 1 gece yatmadan 1 saat once icilir.uyku yapar derin uyku verir.
-biesteron (bunu gunde 3 tane ve tek seferde icilir diye dr bana oyle vermisti) kullandim.
Biesteron melatonin ve quenzum q10 u baskent unv. Hastanesi tup bebek doktoru vermisti ve bekarken 41 yasta baslayip 43 yasa kadar ictim.
- ari sutu
-bal polen karisimi tedaviden 1 ay once icmeye baslayip havuz yontemi oldugundan 5 ay ictim.
Yukarida arkadasin yazdiği imperayl ve ari sutü aynı etkiyi sağliyor sanirim.buna gore karar verip vitamin alsan iyi olur.2 ay biter bitmez tedavi olabilecegini dusunuyorum.moralini yüksek tut basarilar sevgiler
Gecmisi biraz okuyabilirsin ben özelden yazacaktim.özelin görünmuyor.cunku bunlari hep burada yazdik.fazla ugrasma diye yazmak istedim

Arkadaşlar tüp bebek tedavisindeyim. Bu tedaviye başladık başlayalı 2. kontrol. 3 yumurtam var sadece. Biri 18mm olmuş diğerleri 12 - 13 mm.

Şansım çok az değil mi?

Teşekkür ederim. Ama az değil mi? Bir önceki denemede 5 yumurta toplandı. 3'ü döllendi. 1'i tutundu. Ama boş gebelik. Deva metmedi 7. haftadan sonra ..

Geçen sene tüp bebek tedavisinde iken, ilk muayenede ilk defa 5 folikül görününce o an çok sevinmiştim. Ancak doktorum o an dedi ki: '' yumurtanın çok olması değil, kalitesi önemlidir''
O an bu söylediğini çok idrak edememiştim. Taaaaa ki yumurta toplama işlemi bitip laboratuvar aşamasında döllenen yumurtalarımın hiçbiri 5. güne gitmeyince anladım.

Bu bu forumda neler neler okudum. 20 folikülden 15 yumurta çıkmış. Sadece 12 tanesi olgunmuş. 5. güne giden çok az yumurtası kalmış ve genetik olarak sağlıksız çıkmış.

Bunlara takılmayın. Tamam kabul ediyorum. Keşke onlarca, yumurtamız çıksa ama doktorumun bana söylediği gibi kaliteli olması daha önemli.

Veeee sonra ne oldu bu yaşadığım olaydan sonra biliyor musunuz? Doktorum impryl hap kullanmamı söyledi 3 ay. Kullandım ve tedavi için gittim. İlk muayene günü doktor 2 folikül gördü. Az diye üzüldü haliyle. Doktorumun br öncekinde söylediğini kendisine söyledim. Çok doğru diyorsunuz diye doğruldu. Veeeeeee 5. güne giden 1 embriyomuz oldu ve genetik analizden de olumlu yanıt aldık. Sağlıklı diye.

Bilmem anlatabildim mi?

Az yumurtası oluşanlar için bir tavsiye: 5. gün diye ısrar etmeyin, DR ısrar ediyorsa nedenini sorun. Benim ilk tedavimde 4 yumurta toplandı 2 embriyo oldu, ikincide 3 yumurta toplandı 1 embriyo oldu, üçüncüde biraz takviyelerle 7 yumurta toplandı 3 embriyom oldu. her seferinde 3. gün transfer edildi. çünkü anne rahmi en mükemmel laboratuar ortamından bile daha iyidir ve iyileştiricidir. Dışarıda 5. güne ulaşmayan bir embriyo anne karnında çok kaliteli bir hal alıp tutunabilir. Dışarıda embriyonun kalitesinden ayrı, birçok kriter var, Atıyorum embriyoloğun işlem yaparken dolabı 2 saniye fazla açık tutması bile etkiliyodur kaderlerini belkii. Benim orta kalite 3. gün embriyom 8 aylık oldu kucağımda şu an :) Umarım ennnn kısa sürede sizlerinde kucakları dolsun, Allah bu zorlu yolda herkesin yardımcısı olsun.

Benim arkadaşımında 3. gün embriyosu ile ikizleri oldu. Dediğiniz çok doğru ama genetik tarama olacaksa mecburen 5. güne kadar bekletmek durumunda kalıyoruz. İleri yaş için kromozom anomalisi çok yükseliyor düşükleri engellemenin bir yolu da genetik tarama gerçi kesin çözüm değil ne yazık ki.

Çok teşekkürler. İnsna bi an çöküyo işte. Dediğiniz çok doğru. Ama işte embriyoya gidecek yumurta olacak mı? Şansımız azalıyor diye düşünüyor insan. Moral oldu. Teşekkürler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…