-
- Konu Sahibi akideciknane
- #68.861
Aslan pençesini saraçoplunun sitesinden mi aldınızUmudunu yitirme lütfen
Umudunu yitirme lütfen,bende 43 yaşındayım,tiroid var pcos var,adetlerm düzensiz, yumurtlama her ay olmuyordu,geçen sene karatay diyetine başladım,gğünde 2 öğün ara öğün yok,hergün ceviz yiyorum..çok kilo veremesemde adetlerim düzene girdi,rahim filminde tüpler şn biri kapalı hiç açılmadı, diğeride hafif geçiş var,direkt tüp bebek dedi.. rahim filmi sonrası ilk ay hamilelik oldu düşükle sonuçlandı,çok üzüldüm tabiki...
Bu arada rahim güçlendirmek için aslanpençesi sallama çayını sabah akşam yumurtlama dönemine kadar içtim ve ovulasyon testine başladım,iki ay geçti ve kimyasalla sonuçlanan bir durum daha...
Hayırlısı dedim,herkes çocuk sahibi olmak zorunda değil,ama baktım eşim çok üzülüyor,bu ay da onun için deneyeyim, bu arada sperm test sonuçları iç açıcı değil,yaş ileri, ameliyat tavsiye etmem dedi,ilk düşükten sonra sabah kırkkilit otu akşam çakşırotu kullandı,saraçoğlundan almıştı birer kutu Bitene kadar kullandı..
Bu arada ovulasyona devam,süt maydanoz buharı yaptım 2gün,kapalı tüpleri açıyor diye,yumurtlama gününden 2 gün önce yaptım ve 5 günboyuncA sabah akşam bal tarçın çörekotu bir tatlı kaşık yedim...
Adetim gecikti,dedimki kürler işe yaramadı,bir hafta geçti ama bende hiç belirti yok,umudumda yok zaten,kist mi oluştu acaba doktora gideceğim ama önce bir tesr yapayım dedim ve çift çizgi çıktı,ben şok ne dşüneceğimi bilemedim,bekleyim biraz dedim ya kimyasal ya düşük olursa dedim,kan verdim sonra değer 2000 küsür,alışmışız düşük değerlere,bu seferde bir korku,dış gebelikmi acaba dedim,doktor izinde olduğu için bir hafta sonra gittim ve kese görüldü dedi kalp atışı için 2 hafta sonra gel dedi,geçen haftalarda çok net duyulmasada kalp atışı var dedi , yarın tekrar gideceğim..
Eminim sende kürleri denemişindir,ama aslanpençesi çayını yumurtlama dönemşne kadar kullanmanı tavsiye ederim,dilerim arkadaşım Allah sanada ve isteyenlerede en kısa zamanda hayırla ve sağlıkla bir hamilelik nasip etsin..
Aslan pençesini saraçoplunun sitesinden mi aldınız
Bu arada sevgili arkadaşlar bu estrofem sizde de baş ağrısı yapıyor mu acep? 2 gündür hep oluyo
Hayırlı olsun inşallah rahim kalınlaşır bebişinizde sıkıca tutunur anneciğineSelam transfer hazırlığına başladınız o vakitBen de pazartesi itibariyle estrofeme başladım geçtiğimiz ay kalinlamadigi için iptal olmuştu transferim arkasından histereskopi oldum bakalım bu sefer inşallah transfer gerçekleşir. Dilerim hepimiz için güzel şeyler olur.
Ngs tüm kromozomları tarıyor daha mantıklıArkadaşlar blr önceki tedavimde boş gebelik yasadigim ic8n doktor pgd onerdi.
Sizce yaptırmalı miyim yaşım 35.
Ve ngs mi yoksa pgd mi hangisini onerirsiniz
İğne jelden daha etkili bence.Ben faydasını gördüm.vurduktan sonra bazen bi damla elime gelirdi yapış yapış bişey.Hatta dalga geçerdim kendimle bebişimi yapıştırdılar bana diyeArkadaslar Merhaba benim bugün yumurta toplama işlemi yapıldı pazartesi günü yani 3 gün taze transfer planlanıyor eğer döllenme olursa.Bana bugün ihtibariyle taze transfer yapılacağı halde estrofem tablet günde 4 tane verildi.Bana daha önce dondurulmus embiryo transferinde ve günde 2 tane veriliyordu.Taxe transferde zaten rahim hazır değilmi bu embiryoya zarar vermez mi...Deger bir sorunda 7 denememde gittiğim farklı merkezde crinone jel verildi.Simdi prolitex 25 mg.ampul göbekten sabak akşam verildi.Crinone hiç verilmemesi sorun yaratır mı Teşekkür ederim
Pdg ve ngs ne okuyorNgs tüm kromozomları tarıyor daha mantıklı
Pdg ve ngs ne okuyor
[/QUOTE
Pgt genel adı genetik taramanın ngs de genetik tarama yöntemlerden biri. Burada tüm kromozomlar taranıyor 46 kromozom sağlam mı hata var mı ona bakılıyor
Rica ederimtsk ederim.
embryo karısma olayı doğru mu gercekten?? ınternete kan grubndan anlasıldı dıo ya kan grubuda tesaduf tutsaydı ne olacaktıYok ben de Irenbe'yi kastetmiyorum zaten. Ayrica dedigin de dogru, Bahceci'de de cok kotu seyler yasayan hastalar da var. Aslinda bu geri bildirimler insanlarin beklentilerine gore cok degiskenlik gosteriyor. Ben mesela her gidisimde saatlerce bekleyebiliyorum Bahceci'de; ama bu benim icin cok da onemli degil. Ayni sekilde doktorun ve prsonelin guleryuzlu olmasi... Ben tedavi surecimle hep doktorumla kavga ettim, suratsiz olumsuz buldum ozellikle en basta. Hatta hastalari kizar bana boyle deyince; ama hep 100% guvendim, bu cok ayri ve onemli... Sonucta kaliteli bir hizmet alacagimi bilmek benim icin daha onemli. Ama bazi insanlar bu tip sekilsel seyleri olum kalim meselesi gibi savunabiliyor. Bence bir kriter olmamali merkez kalitesinde...
Birine iyi gelen digerine hic gelmeyebiliyor gercekten. Ama genelde benim gordugum duydugum, Bahceci ve Memorial, zor ve ileri yas vakalarda istatistiksel olarak en basarili merkezler.
Bir de su var, transfer basarisizliklarinda hastalarin yanlis ilac kullanimi tedavi protokolune uymamalari gibi durumlar da sozkonusu. Sozum meclisten disari o kadar cahil insan var ki sasarsiniz...
Bahceci'de yasanan skandala girmiyorum zaten hic, bence hala da sistemleri mukemmel degil, hata payi cok fazla. Benim isim proses ve risk yonetimi; hatalari o kadar bariz gorunuyor gozume ki inanilmaz...
Ayrica belki hatirlarsiniz, benim embryolarimi da haberim ve iznim olmadan (cozulmesini istemedigimi defalarca soyledigim halde) cozduler.
Ben surekli bunlari insanlara hatirlatmak istiyorum ozellikle, onlemlerini alsinlar diye. Herkes bilsin nerede neler oldugunu, ona gore en dogru karari kendi versin. Ben soyledigim halde basima gelene bakin iste... Yoksa hicbir klinik mukemmel degil.
Herkes icin dilegim, Tanri dogru secim yapma sansi versin ve ilk seferde tutsun transferleri. Yoksa NGS yapmislar, yapmamislar, Bahceci veya Irenbe, benim cebime giren birsey yok - bugune kadar hep cikti valla :)
Eğer Allah nasip etmişse doğru zamanda bebeğiniz sizinle olacaktır,bi sonraki diye şartlamayın kendinizi bu sefer olacak diye düşünün tabii ki çok kaptırıp hayal kırıklığı da olmasın çok şükür dondurulmuş embriyo varmış ki bence başarı şansı daha yüksek oluyor embriyo iyi kalitede ise ,rahim dinlenmiş oluyor iki ay da biraz alıınan ilaçlardan vücut arınıyor .sperm görünüşte iyi olsada yumurta kalitesi de şart bence.2.denemede tuttu Benim çok şükür ilk taze transferdi ve hiç dondurulmuş embriyo yoktu sil baştan ki iyiki öyle olmuş sayı hareket morfoloji sıkıntısı vardı mikrochiple daha iyi olan spermler seçilip ngs yaptırdık 38 yaşındayım 11 döllenen 6 tane 5.güne gelen oldu 6nın ikisi normal çıktı diğerleri kromozom sıkıntılı yani şöyle düşünün ngs yaptırmasam o embriyolar bana transfer olup tutmayacaktı vs tabiki allah ol der olur hiç şüphesiz ama bizler istiyorsak maddi manevi elimizden geleni yapmalıyızNedense dondurulmuş embriyolarım yine olumsuz olacak gibi hissediyorum ve hep yeni bir tedavi için hazırlık yapmam gerektiğini düşünüyorum galiba tek opudan çıkan embriyolara umudumu kayıp ettim galiba sanki yeni opuda kaliteli yumurta bulmam gerekiyor gibi bir hisBir yandan ya belki bu sefer mucize olur diyorum çok karışık duygu.
Bu arada eşim de ilk evlilik ve çoçuk konusunda benim gibi ısrarlı değil hatta olmasa da olur sırf sen istediği için yanındayım diyor bu bir yandan beni rahatlatıyor ama bir yandan daha istekli olmaması beni üzüyor. Tüm araştırmaları ben yapıyorum ve kararları ben veriyorum. Ailem ve kayınvalidem çoçuksuz olmaz mantıkla bakıyor beni üzmemek için fazla da birşey demiyor da. Sizler de benim gibi umutsuzluk yaşıyor musunuz? Eşleriniz destekliyor mu?
Çok sağol canım senin için çok sevindim 2. deneme hamile çok güzel birşey rabbım tamamını erdirsenEğer Allah nasip etmişse doğru zamanda bebeğiniz sizinle olacaktır,bi sonraki diye şartlamayın kendinizi bu sefer olacak diye düşünün tabii ki çok kaptırıp hayal kırıklığı da olmasın çok şükür dondurulmuş embriyo varmış ki bence başarı şansı daha yüksek oluyor embriyo iyi kalitede ise ,rahim dinlenmiş oluyor iki ay da biraz alıınan ilaçlardan vücut arınıyor .sperm görünüşte iyi olsada yumurta kalitesi de şart bence.2.denemede tuttu Benim çok şükür ilk taze transferdi ve hiç dondurulmuş embriyo yoktu sil baştan ki iyiki öyle olmuş sayı hareket morfoloji sıkıntısı vardı mikrochiple daha iyi olan spermler seçilip ngs yaptırdık 38 yaşındayım 11 döllenen 6 tane 5.güne gelen oldu 6nın ikisi normal çıktı diğerleri kromozom sıkıntılı yani şöyle düşünün ngs yaptırmasam o embriyolar bana transfer olup tutmayacaktı vs tabiki allah ol der olur hiç şüphesiz ama bizler istiyorsak maddi manevi elimizden geleni yapmalıyız
Eşler destek olur tabii ama biz ne yaşadığımızı bilemezler herşeyi ben araştırıp şunu yaplaım bu olsun falan dedim bide daha hassas oluyoruz beklentimiz eşlerden çevreden daha çok oluyor aldığımız o hormonlar bizi mahvediyor gerçekten.
2.için Çok kimseye söylemeden normal bi süreç gibi geçirip olacak umuduyla morali yüksek tutun dua edin allah yardımcınız olsun sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin
Amin çok sağol hayal gibi geliyor insana inşallah sağlıkla kucağıma da alırım sende yakın zamanda güzel haberler verirsin inşallahÇok sağol canım senin için çok sevindim 2. deneme hamile çok güzel birşey rabbım tamamını erdirsen
6 tane 5. gün demek gayet güzel bir rakam hepsini ngs gönderdiğinde ne kadar ödediniz?
İnşallah dondurulmuşlar tutar da NGS gerek kalmaz ama dediğin gibi yine hazırlıklı olmakta fayda var.
2 ay dinlendirmek evet biraz umut oluyor ama dediğin gibi ngs bakmadan sağlıklı olup olmadığı bilmek mümkün değil.
Bu donduranlar ngs yaptırmak zor olur çünkü dondur çözdür pek tavsiye edilmiyor ben aslında ilk 4 tane dediğinde bir düşündüm sonra vaz geçtim direk taze yaptırdım. Allahım bana ne yazdı ise o olacak artık. Tekrar tebrik ederim yavrucuğu kucağa alana kadar hamilelik keyfini yaşa bana da çok güzel umut oldum gerçekten
Amın amın tüm dileklerin için çok sağol. Hale hayal gibi geliyor dimi çok tatlısın :) Evet ilaçla olacak doktor adetin 2.ci gün gel dedi. 25 bin ya gerçekten pahalı ama sonuç güzel gerisi önemli değil. Senin 2 tane ngs temiz peki 2sini mi transfer ettiler? Yanı ikiz olma şansı yüksek olurdu yoksa 1 tanesini kardeş için sakladın?Amin çok sağol hayal gibi geliyor insana inşallah sağlıkla kucağıma da alırım sende yakın zamanda güzel haberler verirsin inşallah
Tanesi 300 $ dı yaklaşık 9 bin ngs verdik ne kadar çok 5.güne embriyo okadar iyi oluyor tabii maddi açıdan zor süreçler toplam 25 bini buldu ,dondur çöz zaten biraz riskli bi durum bide biyopsi yapıp tekrar dondurmayı tercih etmiyorlar .inşallah senin gerek kalmadan buzdan bebeler evlat olurlar bu süreçleri yaşayan bilir anlar umut olduysam ne mutlu bana .ilaçlı mı olacak transfer süreci ?