Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Merhabalar birşey sormak istiyorum salı günü transfer oldum bugün 5. Günüm eğer tuttuysa nasıl bir belirti verir. Yada daha erken mi belirtiler için merak ediyorum

Hayirli olsun transferiniz; insallah saglikla tutunup sonuna erisirsiniz.

Belirti hic aramayin; hele hele bu asamada hicbirsey hissetmemeniz normal. Ayrica hissetseniz bile hissettiklerinizin aldiginiz ilaclardan olma ihtimali de cok yuksek.
Bir tek mide bulantisi bence (o da eger olursa, bazi hamileliklerde o da olmayabiliyor); fakat mide bulantisi icin bile cok erken. Benim son transferimde test gunumden bir iki gun once midem bulanmaya baslamisti; fakat bhcg cok yuksekti bende. Onun etkisi oldugunu dusunuyorum.

Stres yapmayin, ne olumlu ne olumsuz belirti aramayin; gercekten alakasi olmayabiliyor.

Benim ilk ve ikinci transferimde hic belirti yoktu, biri kimyasal digeri tutmustu, ucuncu ve sonuncuda sadece midem bulanmisti.

Bol sans!

Merhabalar birşey sormak istiyorum salı günü transfer oldum bugün 5. Günüm eğer tuttuysa nasıl bir belirti verir. Yada daha erken mi belirtiler için merak ediyorum
Merhaba hayırlı uğurlu olsun inşallah güzel sonuçlar alırsınız, belirti insan ister istemez arıyor ben de her 2 transferimde deli gibi belirti aradım çok sabır isteyen bir bekleme süreci, ben her iki transferimde de hamile kaldım ama düşük oldu maalesef, benim ayırıcı tek belirtim 3.gün transferinden 4-5 gün sonra başlayan, 5.gün transferinden sonra da ertesi gün başlayan bel ağrısı idi, ama hiçbir belirti net değil kesin değil ilaçların da etkisi çok, inşallah güzel sonuçlarınızı bekliyor olacağız...

Senin hesaplamalar superdir
Iki bilinmeyenli denkleme gore bu opuda yakalayacaksin

Herkese iyi pazarlar arkadaslar
Söledıklerınız fikrinizdir saygım var ancak hepsini bir tarafa koyarak ıkı konuya açıklık getirelım.
1.evet 37 yaşındayım size göre genc sayılırım ama kımın ne kaybettıgını kac yıl harcadıgını neler yasadıgı bılemezsınız.kaldi ki 25 yaşında da olsam kımse evlat kaybetmeyı göze almaz bunu sölemelıyım
2.yazdıklarınızdan kendimi suçlu görmem gerektıgı gibi bır durum cıkmıs belirtmelıyım ki sandıgınız gibi körcahil burda birilerıne tavsiye vermıyorum yada söledıgınız gibi arkadasımı örnek vererek sadece ah canım dıyerek teselli de etmıyorum.zaten burda birilerı benım yada senın sölemınle iş yapıcaksa direk bu işten vazgecsın zira yetiştirdıgı cocuktan süphe ederım:))kaldi ki en cok okuyup araştıran bıle hiçbirimizin doktorunun tek parmağı etmez.bizler burda sadece en yakın arkadaslarımıza bıle anlatamadıklarımızı hatta eşimize dahi sölemedıgımız kaygılarımızı paylaşıyoruz.yani hatta bazen pohpohluyoruz bile.ben bu sebeple burdayım,kımseyi de ne tedavı seklınde ne de klınıgınde yön saptırmak amacında değilim.öle olsa heralde bır yılda 70 kusur msjdan fazlası olurdu yazdıgım.arkadasa da yanlış anlaşılmak istemem,yani genetıge gutme fln diyerek sizin sölemınızle yanlış yönlendırmek asla istedıgım bırdurum olamaz.ama aslına bakarsanız şuan bir nacizane tavsiye verebılırım; lütfen arkadaslar buradaki hiçkimse 30-40 yılını harcamış proflardan yada dr dan daha bılgılı değil! Burda sadece bırbırımıze destek olabılırız ki yerı geldıgınde tabıykıde bılgı paylaşıcaz ama teshıs koymak yok tedavı önermek yada ilaç paylaşmak vs bunlar cok agır.sadece deneyımledıklerımızı kendı perspetifimizden aktarmaya calışmalıyız.
Umuyorum ki her kadın bedeninin mucizesi olan bu olayı deneyimlendirir Herkesin yolu açık olsun bu yolculukta

Iyi dilekleriniz icin tesekkur ederim fakat burda en son ihtiyacimiz olan gerginlik sanırım.Aylardır huzur içinde üzüntü, sevinç herseyden önemlisi bilgi paylaşımı yapılan sayfamızda en çok katkısı olan sucklingpigs arkadaşımız yeterince açık ifade etmiş kendini. Uzatmaya gerek yok sanirim.Sevgiler

Gerginlik
Asla gerginliğe dayalı bir yazışma oldugu düşünmüyorum.böyle hissedıldıyse yanlış anlaşılmış.ben kendimi kötü hissettım arkadasınızın cevabıyla,hayatta enson istedıgım sey olur böyle bir konuda birini yanlış yönlendırmek cünkü;ve bende bunun sonucunda kendimi ifade etmek istedım.katkısı ve verdiği bilgiler içinde tesekkür de ettımSize de tesekkürederım duyarlılığınız için,ama gercekten yanlış hissetmişsiniz Sevgiyle

Ne bileyim ünlemli ifadelerden sanırım öyle hissettimkusura bakmayın o halde.Dilerim burdaki her hatun anneliği tadar ve bebislerle o kadar mesgul olur ki buralara bişeyler yazmaya bile vakti olmaz.Bu da hepimize en büyük bedduam olsun

:)) siz söleyınce dönüp okudum nerde kullanmısım ünlem diye.( ki cok kullanırım noktalama işaretlerini)orda aslında dikkat çekmek istedığim için kullandımrica ederim nekusuru.
Aynı şeyi düşündüm biliyormusunuz; dedim pazar pazar uğraştığımız şeye bak coluk yok cocuk yok son tedavım olumlu olsaydı, tam bugunler transferımın sonucunu öğreneceğim günler olucaktı ve ben şuan kutlama yapıyor olabilirdimumarım biran önce tutar bedduanız da buralarda kalmaz kimse

Arkadaslar merhaba,

Gercekten uzuldum yazdiklarimdan istemeyerek de olsa bu kadar kisisel ve olumsuz cikarimlar yapilmasina. Hatta donup donup tekrar okudum acaba kisisel olarak bir suclama yapmis miyim diye; ancak yazdigim her cumlenin kisisel yaftalamalar yapilmadan sadece yasanmis olaylar, referans alinmis bilgiler & profesyonel gorusler ve sahsi tecrubelerimin ozeti olduguna tekrar kanaat getirdim. Bunlari duymak insanlari suclu hissettirdiyse sadece uzgunum diyebilecegim. Genel kanaat de bu ise goruslerinize saygi duyarim; hepinize sevgiler derim ve cekilirim.

Kimseyle gereksiz polemige girmeden sunlari soyleyip kacacagim...

Adinin arkasinda prof yaziyor diye her doktorun her dedigini dogru kabul etmek benim tarzim degil, yapan olabilir ama sonuclarina katlanir; fakat benim bu hususta ne yaptigimi yargilamak ve asagilamak da kimsenin haddi degil.
Kaldi ki piyasada su an birinin ak dedigine digerinin kara dedigi onlarca profesor sayabilirim. (Misal, senelerce yumurta yemeyin kolesterole sebep oluyor dediler, simdi hepsi yanlis yapmisiz pardon diyor. Ayni sekilde insanlara dogal yag yedirmediler senelerce, simdi pardon aslinda sagliksiz olan baska yaglarmis diyorlar.)
Tip dunyasi, buyuk lobilerin gudumunde cok fazla manipulasyona acik bir dunya. Sonucta uzun donem karlilik yaratmak icin zaman zaman insanlarin bilerek yanlis bile yonlendirildigi bir piyasa. Maalesef adinin ardinda prof da olsa, doktorlarin da cogunlukla masa olarak kullanildigi bir piyasa. O yuzden kim neyi ne amacla soyluyor bilebilmek icin cok aci tecrubeler edinebiliyor insanlar.
Bilgi, arastirilip paylasildikca deger kazanan birsey ve profesorlerin tekelinde de degil.
O sebeple, 30-40 yillik bilgileri korun degnegini belledigi gibi savunan kisi isterse ordinaryus profesor olsun benim icin farketmez.

Bu forumda ne yapilip yapilmayacagi da kimsenin tekelinde olan bir husus degil. Kaldi ki sirf bir onceki paragrafta acikladigim sebep yuzunden, insanlar doktorlar tarafindan yanlis yonlendirilmesin diye oturup ogrendiklerimi ve tecrubelerimi paylasmayi gorev edindim.
Ben oturmus pazar gunu sadece bildigimi paylasayim diye zaman harciyorsam, bu sadece iyi niyetimdendir. Kusura bakmayin; ancak sirf verdigim zamanin hatrina da emegime saygiyla yaklasilmasini beklerim.
Bunun altinda kotu niyet araniyorsa ve genel kanaat bu yonde ise gayet tabi ki saygi duyar ve cenemi kaparim...

Herkese sevgiler...

Kendinizi lütfen kötü hissetmeyin, hepimiz iyi niyetle bildiklerimizi tecrübelerimizi paylaşmaya çalışıyoruz, sizin de öyle olduğunuza eminim! Sadece kendi adıma şunu söyleyebilirim; doktor veya merkezin tedavi şekliyle ilgili nokta atışı kötü tecrübelerimi ve duyduklarımı orada tedavi gören kişilerin modunu düşürmemek adına bazen kendime saklıyorum Ha kurumla işleyişle ilgili atış serbest bende çok bekledim çok kalabalık çok ticari ilgisizler vs... Bunu paylaşmakta bir sakınca görmüyorum çünkü zaten bilerek ve göze alarak gitmeli gidecek olan.. Ancak bundan fazlası beni aşar.. çünkü en iyi merkezde defalarca deneyip mahallesindeki köşe başındaki merkezde bebek sahibi olan tanıdığım da var.. Biraz da kısmet bu işler.

S sucklingpigs ‘e gelince Bilmiyorum bilgi tecrübe ve iyi niyetini biliyor musunuz, ama bilseniz inanın kendinizi kötü hissetmezdiniz, kendimce yorumlayacağım (ne düşünür bilmiyorum ama) kendisi biraz doğrucu davuttur kıvırmadan çevirmeden inandığı sistemi anlatır ama her zaman farklı yöntemlerle de başarıya ulaşılabileceğini olasılıklarıyla yazıp çizer, ki başkaları onun yaşadığı kötü tecrübeleri yaşamasın, inanın çok çaba sarfederek inşallah bebeğini sağlıkla kucağına alacak biri olarak buraları bırakmayıp hala birilerine nasıl yol gösterip moral veririm diye çabaladığına bizzat ben şahidim

Bu yüzden gerginlik falan lafı olmaz yani rahat olun

S sucklingpigs i bende çok severim ve doğrucu davuttur gerçekten :) bütün forumu karşısına alsa uyarısını yapmaktan çekinmez :) iyi ki de öyle çünkü yazdığı bilgiler bu foruma çok katkı sağladı.
negatifi mi aldığımda tedavi yöntemlerini kk ya girdiğimde öğrendim ve buralarda herkesin bildiği bilgileri dr.umun bana açıklamaması bir tanesini bile açıklamamıştı beni çok üzdü 7.000 tl. mi alıp beni göndermişti. tabi ki kaliteli 1 embriyomu transfer etmişti ama devamı ona göre aynen devamdı. yani kk olmasaydı dr.un tavsiye ettiği sürekli tekrarla 3. deneme demi en iyi ihtimalle o da ancak bebek sahibi olurdum.
ben eski yazanlardan biri olarak tek icadım arı sütü oldu.onu da arayış içindeyken bu kk da okudum ve sonuç benim için beklediğim mucizeydi.tabi dr.um da ilk kez D vitamini omega 3 vs yüksek dozda vitamin başlatmıştı.ben vitamin etkisinden çok arı sütüne inandım.çünkü 3 yıl içtiğim biesteron melatonin ve quenzum q10, 1 ay içtiğim arı sütü gibi yumurta sayı ve kalitesini arttırmadı.
S sucklingpigs in vitaminler konusundaki bilgileri ve başkaca değerli katkıları forumumuzun bilgi düzeyini baya bir aştı bilgiler açısından çok yenilik getirdi.ayrıca tedavisinde down sendromlu bebeklere hamile kalması kendimi düşünüyorum da transferimden bebeğim doğana kadar hiç kötü bir cümle doktorlardan duymadım.çok şükür ama aslında o kadar bu konuya duyarlı oluyorsun ki hamilelik döneminde hamileliğin sonlandırılması doğum yapılması çok zor.7 ay sonra yine iyi tedaviye başlamış erken bile sayılır.
bebek konusunda hepimizin bir hikayesi var.herkes kendince çok büyük çabalar harcadı ve sonuç kimimize olumlu oldu kimimize olumsuz.7 ay sonra tedaviye başlamak ve pozitif sonuç alabilmek büyük başarı ve S sucklingpigs savaşçı olup bebeği için savaştığını bilip tebrik ediyorum.

Son düzenleme:
Ben bir çok prof'tan alamadığım bilgiyi burdaki kızlardan aldım ve evet her prof işini hakkıyla yapmıyor bunu iki kere tecrübe ettim bir tanesini anlatayım size,Bursa'da çok ünlü bir profa gittim iki denememiz oldu ikisinde de 5 er yumurta toplandi ilkinde 1,ikincisinde 2 yumurta dollendi o kadar yüksek doza rağmen,sonraki denemede "hocam düşük doz mu kullanılsa ,çünkü bir çok rezervi az kadın düşük dozla daha iyi sonuç almışlardı,doktorumun bana dediği "yumurtaların buyumez tedavin iptal olur bunu goze aliyorsan düşük doz vereyim " tabiki göze alamadım ve merkez değiştirip İstanbul'a geldim, semra hoca bana düşük doz uyguladı ve yine 5 yumurta toplandi ama 5 i de olgun ve 4 u beşinci güne çok iyi kalite gitti, hesaplıyorum daha önce 3750 doz almışım tedavi boyunca bu defa sadece 2300 doz almışım yani doz düştükçe yumurta kalitem artmis.

Bir diğer tecrubem de her zaman yaziyorum yine yazayım yine çok ünlü bir prof "senin yumurtalar tükenmiş bitirip bize öyle gelmişsin,bir yumurtan var bu diğer ay 4-5 olmaz,ertesi günü yapilan muayene de 3-4 yumurtam vardi.Herkes kendi doktorunu över belki ama ben semra hocaya güveniyorum vicdanlı ve işini iyi yapan birisi ama asla yüzde yüz güvenmem yasadigim tecrübelerden kaynaklı hep bir şüpheyle yaklaşıyorum.

Ben de arı sütunu burda özellikle sizin mesajlarinizda okuyup son tedavi de uygulamıştım ve faydalı olduğuna kesinlikle çok inaniyorum

allah razı olsun canım, allah tum dıleyenlerın kucagını dıledıgı zamanda hayırlı evlatlarla doldursun ınsallah

Tesekkürederim,aslında gayet basit ve birazda espiriyle karısık sordugum soru nerelere geldi Samimiyetımi ve nıyetımı bılmenız benım için kafi.umuyorumki daha da iyi tanışıp daha da iyi anlarız bırbırımizi.kaldıki ben sızın merkezlere bir yorum da yapmadım,yapmam da.he soran olur kendı memnunıyetımı yada sikayetımı de anlatırım,o da ayrı mesele

Arkadasınız içinde zaten niyetıyle ilgili zerre süphem yok.sadece yazdıklarına karsı fikrimi söledım.benım tarafımdan da bundan daha doğal bır tepkime olamazdı.Ve hala iddam aynı asla gerginlik yoktu hislerimde:) ama göruyorum ki onun için öyle değil durum,son mesajında da uslubundan anladık! Yani bende stabil durum,umuyorum ki sağlıkla da alır bebeğini kucağına

Emin olun bende profun duyarsızlıgından dolayı iki kere ameliyat oldum.bahsettıgım kapısında prof yazan herkes ıcın değildi.hatta sadece proflar da demedım.önceki mesajlarda merkezlerıne ve dr larına cok guvendıgınk ve sadece ıkı ıyı merkez oldugunu yazdıgı için
Kesınlıkle katılıyorum hatta ben profun umursamazlıgı yüzünden ıkı kez amelıyat oldum .ama benım bahsettıgım ; (öncekı mesajlarda da gördumki herkes suanki merkezıne ve druna güveniyor) şuan devam ettıgımız hocalardı.aksi halde (özellikle burdaki) hiçkimse sorgusuz sualsız birinin eline kendını bırakıcak değil bu saatten sonra.umuyorum gönlunuze göre olur tedavınız,şüpheler desenız o zaman zaman herkese oluyordur ama guvenmek lazım bu süreclerde.sevgıler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…