- 22 Ağustos 2019
- 141
- 81
- 44
-
- Konu Sahibi akideciknane
- #68.541
Merhabalar birşey sormak istiyorum salı günü transfer oldum bugün 5. Günüm eğer tuttuysa nasıl bir belirti verir. Yada daha erken mi belirtiler için merak ediyorum
Merhaba hayırlı uğurlu olsun inşallah güzel sonuçlar alırsınız, belirti insan ister istemez arıyor ben de her 2 transferimde deli gibi belirti aradım çok sabır isteyen bir bekleme süreci, ben her iki transferimde de hamile kaldım ama düşük oldu maalesef, benim ayırıcı tek belirtim 3.gün transferinden 4-5 gün sonra başlayan, 5.gün transferinden sonra da ertesi gün başlayan bel ağrısı idi, ama hiçbir belirti net değil kesin değil ilaçların da etkisi çok, inşallah güzel sonuçlarınızı bekliyor olacağız...Merhabalar birşey sormak istiyorum salı günü transfer oldum bugün 5. Günüm eğer tuttuysa nasıl bir belirti verir. Yada daha erken mi belirtiler için merak ediyorum
Senin hesaplamalar superdirEvet genetik teste gidiyor benimkiler.
Bu 2. deneme: 11 yumurta, 4 döllenen,
2 adet 5. gün embriyosunda 0 sağlıklı
İlk denemede: 18 yumurta, 12 döllenen,
5 adet 5. gün embriyosunda 0 sağlıklı
Tek umudum, ilk denemenin moral bozukluğuyla 5’de 0 bulduğumu anlatınca “çok anormal bir durum değil, sizin yaşlarda 8’de 1 gibi düşünebilirsiniz sağlıklı dönüş oranını” demişti Memorial’daki doktorlardan biri..
Şu ana kadar 7’de 0 bulduk, 8’e 1 kaldı
Tabiki bu şekilde matematiksel çözümü olan bir durum değil de işte beyin pozitif birşeyler üretmeye çalışıyor ne yapsın
Teşekkür ederim.
Aynen yola devam
Herkese iyi pazarlar arkadaslarRica ederim, burada paylasildikca bilgiler insanlarin isine yariyor, fayda yaratiyor.
Sizin bahsettiginiz arkadasinizin basina gelen cok guzel tesaduf. Keske bu tesadufler cogalsa...
Benim de burada karsima cikan veya disaridan da tanidigim boyle guzel tesadufleri olan insanlar var. Fakat istisnalar kaideyi bozmaz; diger olasiliga karsi oranlari o kadar az ki...
Madalyonun obur yuzune baktiginizda, arka arkaya transfer yapip tutmayan, tutup kimyasala donen, tutup birkac hafta veya uc dort ay sonra dusen o kadar cok insanla tanistim ki... bunlar kesinlikle o guzel tesadufler yasayan kesimden daha fazla... yasadiklari travmayi tahmin bile edemezsiniz. Tutmayan bir transfer ile karsilastirilamayacak kadar kotu. Bu isin psikolojik kismi, bir de fizyolojik travmalar var. Transfer hazirliginda verilen yuksek miktardaki hormonlarin, hic dogum yapmamis bir kadinda defalarca kullanimi sonucunda artirdigi kanser riskine girmiyorum bile... kendi kendine dusmeyen, dusse bile tamamen temizlenmeyen gebelik materyalleri icin olunan operasyonlar, rahminizin yasadigi travma, sonrasinda yasanabilen adet gorememe, yapisiklik, incelik vs gibi rahimsel sorunlar... tabi ki bunlar olurken kaybedilen aylar....
goruyorum ki 37 yasindasiniz; o yasta bu aylari kaybetme riski alinabilir belki ama inanin 41 yasinda o luks yok. Bu anlattiklarim en az alti ay atiyor.
Bir de tabi yasanabilecek en kotu senaryo var: ya sagliksiz embryo tutar ilerler ve dusmezse? Sonra kendiniz gebeligi sonlandirip sonlandirmama karari vermek durumunda kalirsaniz? Bu riski hangi kadin almak ister bile bile?
Guzel dediginiz embryolarin da sadece disaridan guzel gorunuyor olabilecegi ihtimalini unutmayin.
Benim ilk iki transferim genetiksiz oldu ayni bu mantikla. Ikincisi sizin o ‘cok guzel embryo’ dediginiz kategoriye giriyordu: 5 AA.
Cok guzel tuttu, testler tavan, ikiser ucer katladi, kalp atislari inanilmaz hizli, sonuclar harika, ultrason kontroleri cok guzel gidiyor, hepimiz ailecek tamtam caliyoruz. Ne oldu biliyor musunuz aylar sonra? Iki tane down sendromu yuzunden kalbi durmus bebek dogurmak, sonrasinda da rahmin tamamen temizlenebilmesi icin tekrar kuretaj olmak zorunda kaldim. Bu arada kan kaybindan nabzim gitmis, olumden dondum dogum sonrasinda. Bir sonraki tedavime transferden tam yedi ay sonra baslayabildim, bir sonraki transferimi de tam bir sene sonra olabildim. Yasadigim travmayi yasamadan tahmin bile edemezsiniz. Allah da kimseye gostermesin!
Ve inanin ki ben istisna degilim bunlari yasayan...
O yuzden bu yasta, rezervimizde kalan son saglikli yumurtalari bulmak en onemli husus ve onceligimiz olmali. Yumurta kalitesi kesinlikle artirilamaz, sadece korunabilir. Aksini iddia eden de tartismasiz dolandiricidir!
O yuzden ileri yastaki bir kadinda yapilmasi gereken en onemli sey, var olan yumurtalarin sagligini mumkun mertebe korumak (takviyeler ve yasam sartlari degisiklikleriyle) ve biran evvel o kalan az sayidaki saglikli yumurtalari disari cikarip dollendirmek.
Yumurtalarin saglikli olup olmadigi da iki sekilde anlasiliyor:
(1) Deneyip gorerek: bu da yukarida anlattigim butun riskleri almak demek oluyor; ama bu yaslarda guzel tesaduflerden ziyade 90% yasanilan sey olumsuz riskler. Sonucu almaniz ve tekrar tedaviye devam etmeniz en az alti ay suruyor
(2) Genetik test: bir ay sonra en gec sonucu gorup ona gore sorunsuz tedaviye devam edebiliyorsunuz. Fakat bu yol icin gercekten duayen bir klinige gitmek gerekiyor; saydiklarim disinda da piyasada duayen sayilacak bir yer ile daha karsilasmadim ben.
Genetik testin riskleri yok mu? Tabi ki var; ancak bu riskler laboratuvar techizati ve ekibi iyi olmayan klinik ve hastanelerde cok yuksek. Zaten o sebeple boyle yerlerde genetik secegine karsi hastalar olumsuz yonlendiriliyor kendi techizatina guvenmedikleri icin. Ikinci seferde de olumsuz sonuc aldiktan sonra bir klinik hala genetige gerek yok diyorsa ileri yastaki bir kadina, o klinikten kosarak uzaklasmak lazim zaten.
Her opudan sonra saglikli embryo bulmak garantisi var mi? Tabi ki yok. Bu tamamen kadinin yasiyla, yasam sartlariyla, ve dolayisiyla kalan yumurtalarinin ne kadar kaliteli/saglikli olduguyla ilgili bir istatistiksel olasilik sadece. (Bu arada tekrar soylemek istiyorum; yumurta kalitesi de artirilamaz hicbir sekilde; sadece var olan korunabilir. Cok uzatmadan bunu da ilave edeyim istedim; cunku maalesef kadinlarimiz boyle birseyin olabilecegine inaniyorlar.)
Kimisi uc embryo gonderiyor biri saglikli donuyor, kimisi 10 gonderiyor bir tane saglikli donuyor, kimisi de bir tane gonderiyor o da saglikli geliyor, kimisinin de gonderdiklerinin hepsi sagliksiz geliyor. (Ben ornegin, 60’tan fazla yumurta toplattim bes opu ile, toplamda 20 tane cok kaliteli embryo genetige gonderdim, hepi topu iki tane saglikli geldi...) isin bu kismi gercekten sans!
O ay cikan yumurtalarin ve dollendikleri spermlerin olusturdugu embryolarin ne kadar saglikli oldugu tamamen tesaduf yani. Ama istatistiksel olarak arka arkaya yapilan denemelerde illa ki 10% civarinda saglikliyi bulma sansiniz var; bu da bir gercek.
Iki uc ay genetikle belki cok iyi bir klinikte deniyorsunuz saglikli embryo bulunamiyor; sonra dorduncu ay hadi transfer yapalim direk diyorsunuz tutuyor. Arkasinda yatan sebep buyuk ihtimalle olusan embryonun o ay tesadufen saglikli olmasi. Ama bunu siz ‘aaa bak testsiz de oluyormus iste, keske hic yaptirmasaydim’ diye yorumluyorsunuz ve diger insanlara ornek olarak gosterip testsiz transfer tavsiyesinde bulunuyorsunuz; fakat oncekileri transfer etseydiniz dort sefer yasayacaginiz hayal kirikligini ve yukarida anlattigim tum riskleri o asamada gozardi ediyorsunuz. Halbuki dorduncu sefer de test yapilsaydi, o tutan embryo saglikli gelecekti testten...
Insan dogasi bu iste; iyi olursa Tanri’dan kotu olursa insandan... Maalesef ozumuz bu...
Genetik sonrasi transfer basarisi garanti mi? Tabi ki 100% degil; ama yukarida sayilan butun riskleri ekarte ediyor ve mitoscore sonucuna da bakilarak eger iyi duzeydeyse (0’dan 25’e kadar mitoscore sonucu cok iyi duzey kabul edilir) ve rahimle ilgili de bir sorun yoksa 70-80% oraninda basari ile ilerliyor gebelik. Bu da 40’li yaslardaki bir kadina transfer sonrasi basarisi olarak verilen 5%’ten cok daha yuksek. Cunku direk 20-30’lu yaslardaki bir kadinla ayni gebelik sansina ulasiyorsunuz. Embryo kalitesi sorunu ortadan kalkinca kadin rahmi 50 yasindan sonra dahi hamileligi saglikla ve rahatlikla tasiyabiliyor cunku. Bunun da ornekleri var...
Elexus’un gittigi klinik, bu piyasada ekipman ve eleman bakimindan, bilhassa zor & ileri yas vakalarda duayen sayilabilecek iki merkezden biri; digeri de benim tedavi oldugum yer. Turkiye’ye tup bebekte genetik arastirmayi ilk getiren merkezdir hatta. Bu tip ucuz oyunlara basvuracak olsalardi, illa ki 20 kusur senede ortaya cikardi. O konuda suphe duyulacak bir yer degil yani.
Embryonun biyopsisinde alinan hucreler bazen yeterli bilgi verecek duzeyde olmayabiliyor; bu benim de basima gelmisti. Bu da genetik yolu secildiginde basa gelebilecek seylerden biri tabi ki.
Biliyorum yukarida anlattiklarim, insanlarin bir umut icin gozunuzun icine baktigi bir ortamda, felaket tellalligi gibi geliyor. Ancak benim niyetim kesinlikle oyle degil. Burada bilenler bilir benim ne kadar insanlara destek olmayi istedigimi.
Ancak destek demek sadece insanlara canim cicim uzulme bir sonrakinde olur insallah demek degil. Zaman ayirip kafa yorarak bilgi paylasimi yaparak en buyuk destegin verildigine inaniyorum. Dogurganlik sorunuyla mucadele eden kadinlarin en cok mahrum kaldigi nokta bu bence: kaliteli ve dogru bilgi paylasimi.
Benim bu anlattiklarimin hepsi bilimsel arastirmalara dayanan gercekler (yani kisisel yorumlarim ve mantiksal cikarimlarim degil sadece) ve insanlara doktorlar bu bilgileri ne yazik ki her zaman (aslinda cogunlukla) vermiyorlar. Senelerdir okudugum yurt ici ve yurtdisi kaynaklar sonucunda (ki inanin cok okuyorum!) ben bu gorusleri paylasiyorum. Keske bu anlattiklarimi isin en basinda bana boyle detaylica, bilimsel gerceklere dayandirarak anlatacak biri olsaydi; abuk sabuk riskler alip uc sene kaybetmezdim bosu bosuna...
O yuzden insanlarin tum olasiliklari bilip, yine de bildiklerine ragmen istedikleri karari vermeleri taraftariyim. Yoksa bana ve bazi tanidiklarima yapildigi gibi, klinigin olanaksizliklari sebebiyle manipule edilerek verdirilen kararlari engellemek mumkun olmuyor.
Son olarak dilegim; kim hangi yolu secerse secsin, dilerim herkes ilk seferinde mutlu sona ulasir.
Iyi dilekleriniz icin tesekkur ederim fakat burda en son ihtiyacimiz olan gerginlik sanırım.Aylardır huzur içinde üzüntü, sevinç herseyden önemlisi bilgi paylaşımı yapılan sayfamızda en çok katkısı olan sucklingpigs arkadaşımız yeterince açık ifade etmiş kendini. Uzatmaya gerek yok sanirim.SevgilerHerkese iyi pazarlar arkadaslar
Söledıklerınız fikrinizdir saygım var ancak hepsini bir tarafa koyarak ıkı konuya açıklık getirelım.
1.evet 37 yaşındayım size göre genc sayılırım ama kımın ne kaybettıgını kac yıl harcadıgını neler yasadıgı bılemezsınız.kaldi ki 25 yaşında da olsam kımse evlat kaybetmeyı göze almaz bunu sölemelıyım
2.yazdıklarınızdan kendimi suçlu görmem gerektıgı gibi bır durum cıkmıs belirtmelıyım ki sandıgınız gibi körcahil burda birilerıne tavsiye vermıyorum yada söledıgınız gibi arkadasımı örnek vererek sadece ah canım dıyerek teselli de etmıyorum.zaten burda birilerı benım yada senın sölemınle iş yapıcaksa direk bu işten vazgecsın zira yetiştirdıgı cocuktan süphe ederım:))kaldi ki en cok okuyup araştıran bıle hiçbirimizin doktorunun tek parmağı etmez.bizler burda sadece en yakın arkadaslarımıza bıle anlatamadıklarımızı hatta eşimize dahi sölemedıgımız kaygılarımızı paylaşıyoruz.yani hatta bazen pohpohluyoruz bile.ben bu sebeple burdayım,kımseyi de ne tedavı seklınde ne de klınıgınde yön saptırmak amacında değilim.öle olsa heralde bır yılda 70 kusur msjdan fazlası olurdu yazdıgım.arkadasa da yanlış anlaşılmak istemem,yani genetıge gutme fln diyerek sizin sölemınızle yanlış yönlendırmek asla istedıgım bırdurum olamaz.ama aslına bakarsanız şuan bir nacizane tavsiye verebılırım; lütfen arkadaslar buradaki hiçkimse 30-40 yılını harcamış proflardan yada dr dan daha bılgılı değil! Burda sadece bırbırımıze destek olabılırız ki yerı geldıgınde tabıykıde bılgı paylaşıcaz ama teshıs koymak yok tedavı önermek yada ilaç paylaşmak vs bunlar cok agır.sadece deneyımledıklerımızı kendı perspetifimizden aktarmaya calışmalıyız.
Umuyorum ki her kadın bedeninin mucizesi olan bu olayı deneyimlendirirHerkesin yolu açık olsun bu yolculukta
GerginlikIyi dilekleriniz icin tesekkur ederim fakat burda en son ihtiyacimiz olan gerginlik sanırım.Aylardır huzur içinde üzüntü, sevinç herseyden önemlisi bilgi paylaşımı yapılan sayfamızda en çok katkısı olan sucklingpigs arkadaşımız yeterince açık ifade etmiş kendini. Uzatmaya gerek yok sanirim.Sevgiler
Asla gerginliğe dayalı bir yazışma oldugu düşünmüyorum.böyle hissedıldıyse yanlış anlaşılmış.ben kendimi kötü hissettım arkadasınızın cevabıyla,hayatta enson istedıgım sey olur böyle bir konuda birini yanlış yönlendırmek cünkü;ve bende bunun sonucunda kendimi ifade etmek istedım.katkısı ve verdiği bilgiler içinde tesekkür de ettımIyi dilekleriniz icin tesekkur ederim fakat burda en son ihtiyacimiz olan gerginlik sanırım.Aylardır huzur içinde üzüntü, sevinç herseyden önemlisi bilgi paylaşımı yapılan sayfamızda en çok katkısı olan sucklingpigs arkadaşımız yeterince açık ifade etmiş kendini. Uzatmaya gerek yok sanirim.Sevgiler
Ne bileyim ünlemli ifadelerden sanırım öyle hissettimGerginlik
Asla gerginliğe dayalı bir yazışma oldugu düşünmüyorum.böyle hissedıldıyse yanlış anlaşılmış.ben kendimi kötü hissettım arkadasınızın cevabıyla,hayatta enson istedıgım sey olur böyle bir konuda birini yanlış yönlendırmek cünkü;ve bende bunun sonucunda kendimi ifade etmek istedım.katkısı ve verdiği bilgiler içinde tesekkür de ettımSize de tesekkürederım duyarlılığınız için,ama gercekten yanlış hissetmişsiniz Sevgiyle
:)) siz söleyınce dönüp okudum nerde kullanmısım ünlem diye.( ki cok kullanırım noktalama işaretlerini)orda aslında dikkat çekmek istedığim için kullandımNe bileyim ünlemli ifadelerden sanırım öyle hissettimkusura bakmayın o halde.Dilerim burdaki her hatun anneliği tadar ve bebislerle o kadar mesgul olur ki buralara bişeyler yazmaya bile vakti olmaz.Bu da hepimize en büyük bedduam olsun
Senin hesaplamalar superdir
Iki bilinmeyenli denkleme gore bu opuda yakalayacaksin
Gerginlik
Asla gerginliğe dayalı bir yazışma oldugu düşünmüyorum.böyle hissedıldıyse yanlış anlaşılmış.ben kendimi kötü hissettım arkadasınızın cevabıyla,hayatta enson istedıgım sey olur böyle bir konuda birini yanlış yönlendırmek cünkü;ve bende bunun sonucunda kendimi ifade etmek istedım.katkısı ve verdiği bilgiler içinde tesekkür de ettımSize de tesekkürederım duyarlılığınız için,ama gercekten yanlış hissetmişsiniz Sevgiyle
Ben bir çok prof'tan alamadığım bilgiyi burdaki kızlardan aldım ve evet her prof işini hakkıyla yapmıyor bunu iki kere tecrübe ettim bir tanesini anlatayım size,Bursa'da çok ünlü bir profa gittim iki denememiz oldu ikisinde de 5 er yumurta toplandi ilkinde 1,ikincisinde 2 yumurta dollendi o kadar yüksek doza rağmen,sonraki denemede "hocam düşük doz mu kullanılsa ,çünkü bir çok rezervi az kadın düşük dozla daha iyi sonuç almışlardı,doktorumun bana dediği "yumurtaların buyumez tedavin iptal olur bunu goze aliyorsan düşük doz vereyim " tabiki göze alamadım ve merkez değiştirip İstanbul'a geldim, semra hoca bana düşük doz uyguladı ve yine 5 yumurta toplandi ama 5 i de olgun ve 4 u beşinci güne çok iyi kalite gitti, hesaplıyorum daha önce 3750 doz almışım tedavi boyunca bu defa sadece 2300 doz almışım yani doz düştükçe yumurta kalitem artmis.Herkese iyi pazarlar arkadaslar
Söledıklerınız fikrinizdir saygım var ancak hepsini bir tarafa koyarak ıkı konuya açıklık getirelım.
1.evet 37 yaşındayım size göre genc sayılırım ama kımın ne kaybettıgını kac yıl harcadıgını neler yasadıgı bılemezsınız.kaldi ki 25 yaşında da olsam kımse evlat kaybetmeyı göze almaz bunu sölemelıyım
2.yazdıklarınızdan kendimi suçlu görmem gerektıgı gibi bır durum cıkmıs belirtmelıyım ki sandıgınız gibi körcahil burda birilerıne tavsiye vermıyorum yada söledıgınız gibi arkadasımı örnek vererek sadece ah canım dıyerek teselli de etmıyorum.zaten burda birilerı benım yada senın sölemınle iş yapıcaksa direk bu işten vazgecsın zira yetiştirdıgı cocuktan süphe ederım:))kaldi ki en cok okuyup araştıran bıle hiçbirimizin doktorunun tek parmağı etmez.bizler burda sadece en yakın arkadaslarımıza bıle anlatamadıklarımızı hatta eşimize dahi sölemedıgımız kaygılarımızı paylaşıyoruz.yani hatta bazen pohpohluyoruz bile.ben bu sebeple burdayım,kımseyi de ne tedavı seklınde ne de klınıgınde yön saptırmak amacında değilim.öle olsa heralde bır yılda 70 kusur msjdan fazlası olurdu yazdıgım.arkadasa da yanlış anlaşılmak istemem,yani genetıge gutme fln diyerek sizin sölemınızle yanlış yönlendırmek asla istedıgım bırdurum olamaz.ama aslına bakarsanız şuan bir nacizane tavsiye verebılırım; lütfen arkadaslar buradaki hiçkimse 30-40 yılını harcamış proflardan yada dr dan daha bılgılı değil! Burda sadece bırbırımıze destek olabılırız ki yerı geldıgınde tabıykıde bılgı paylaşıcaz ama teshıs koymak yok tedavı önermek yada ilaç paylaşmak vs bunlar cok agır.sadece deneyımledıklerımızı kendı perspetifimizden aktarmaya calışmalıyız.
Umuyorum ki her kadın bedeninin mucizesi olan bu olayı deneyimlendirirHerkesin yolu açık olsun bu yolculukta
Ben de arı sütunu burda özellikle sizin mesajlarinizda okuyup son tedavi de uygulamıştım ve faydalı olduğuna kesinlikle çok inaniyorumS sucklingpigs i bende çok severim ve doğrucu davuttur gerçekten :) bütün forumu karşısına alsa uyarısını yapmaktan çekinmez :) iyi ki de öyle çünkü yazdığı bilgiler bu foruma çok katkı sağladı.
negatifi mi aldığımda tedavi yöntemlerini kk ya girdiğimde öğrendim ve buralarda herkesin bildiği bilgileri dr.umun bana açıklamaması bir tanesini bile açıklamamıştı beni çok üzdü 7.000 tl. mi alıp beni göndermişti. tabi ki kaliteli 1 embriyomu transfer etmişti ama devamı ona göre aynen devamdı. yani kk olmasaydı dr.un tavsiye ettiği sürekli tekrarla 3. deneme demi en iyi ihtimalle o da ancak bebek sahibi olurdum.
ben eski yazanlardan biri olarak tek icadım arı sütü oldu.onu da arayış içindeyken bu kk da okudum ve sonuç benim için beklediğim mucizeydi.tabi dr.um da ilk kez D vitamini omega 3 vs yüksek dozda vitamin başlatmıştı.ben vitamin etkisinden çok arı sütüne inandım.çünkü 3 yıl içtiğim biesteron melatonin ve quenzum q10, 1 ay içtiğim arı sütü gibi yumurta sayı ve kalitesini arttırmadı.
S sucklingpigs in vitaminler konusundaki bilgileri ve başkaca değerli katkıları forumumuzun bilgi düzeyini baya bir aştı bilgiler açısından çok yenilik getirdi.ayrıca tedavisinde down sendromlu bebeklere hamile kalması kendimi düşünüyorum da transferimden bebeğim doğana kadar hiç kötü bir cümle doktorlardan duymadım.çok şükür ama aslında o kadar bu konuya duyarlı oluyorsun ki hamilelik döneminde hamileliğin sonlandırılması doğum yapılması çok zor.7 ay sonra yine iyi tedaviye başlamış erken bile sayılır.
bebek konusunda hepimizin bir hikayesi var.herkes kendince çok büyük çabalar harcadı ve sonuç kimimize olumlu oldu kimimize olumsuz.7 ay sonra tedaviye başlamak ve pozitif sonuç alabilmek büyük başarı ve S sucklingpigs savaşçı olup bebeği için savaştığını bilip tebrik ediyorum.
Teşekkür ederim,senin yazıları umutsuz görünce belki bir faydam olur dedim,ben sendende umutsuzdum,umut Allah tan ümidini kaybetme,aslanpençesini özellikle kullan,inşallah ve inşallah,yürekten diliyorum canım Allahım en kısa zamanda sevindirsin seni ...
Umudunu yitirmiş ,vazgeçmiş,40 yaş üstü tüm hanımlara
Bir ışık olsun diye yazdım,dilerim Allahtan en kısa zamanda sağlıklı hamilelikleriniz olsun,dualarımız kabul olsun..
Tesekkürederim,aslında gayet basit ve birazda espiriyle karısık sordugum soru nerelere geldiKendinizi lütfen kötü hissetmeyin, hepimiz iyi niyetle bildiklerimizi tecrübelerimizi paylaşmaya çalışıyoruz, sizin de öyle olduğunuza eminim! Sadece kendi adıma şunu söyleyebilirim; doktor veya merkezin tedavi şekliyle ilgili nokta atışı kötü tecrübelerimi ve duyduklarımı orada tedavi gören kişilerin modunu düşürmemek adına bazen kendime saklıyorum ☺ Ha kurumla işleyişle ilgili atış serbest bendeçok bekledim çok kalabalık çok ticari ilgisizler vs... Bunu paylaşmakta bir sakınca görmüyorum çünkü zaten bilerek ve göze alarak gitmeli gidecek olan.. Ancak bundan fazlası beni aşar.. çünkü en iyi merkezde defalarca deneyip mahallesindeki köşe başındaki merkezde bebek sahibi olan tanıdığım da var.. Biraz da kısmet bu işler.
S sucklingpigs ‘e gelince ☺ Bilmiyorum bilgi tecrübe ve iyi niyetini biliyor musunuz, ama bilseniz inanın kendinizi kötü hissetmezdiniz, kendimce yorumlayacağım (ne düşünür bilmiyorum ama) kendisi biraz doğrucu davutturkıvırmadan çevirmeden inandığı sistemi anlatır ama her zaman farklı yöntemlerle de başarıya ulaşılabileceğini olasılıklarıyla yazıp çizer, ki başkaları onun yaşadığı kötü tecrübeleri yaşamasın, inanın çok çaba sarfederek inşallah bebeğini sağlıkla kucağına alacak biri olarak buraları bırakmayıp hala birilerine nasıl yol gösterip moral veririm diye çabaladığına bizzat ben şahidim ❤
Bu yüzden gerginlik falan lafı olmaz yani rahat olun ☺
faydalı bulmana çok sevindim.inş güzel sonuçların olsun.Ben de arı sütunu burda özellikle sizin mesajlarinizda okuyup son tedavi de uygulamıştım ve faydalı olduğuna kesinlikle çok inaniyorum
Emin olun bende profun duyarsızlıgından dolayı iki kere ameliyat oldum.bahsettıgım kapısında prof yazan herkes ıcın değildi.hatta sadece proflar da demedım.önceki mesajlarda merkezlerıne ve dr larına cok guvendıgınk ve sadece ıkı ıyı merkez oldugunu yazdıgı içinBen bir çok prof'tan alamadığım bilgiyi burdaki kızlardan aldım ve evet her prof işini hakkıyla yapmıyor bunu iki kere tecrübe ettim bir tanesini anlatayım size,Bursa'da çok ünlü bir profa gittim iki denememiz oldu ikisinde de 5 er yumurta toplandi ilkinde 1,ikincisinde 2 yumurta dollendi o kadar yüksek doza rağmen,sonraki denemede "hocam düşük doz mu kullanılsa ,çünkü bir çok rezervi az kadın düşük dozla daha iyi sonuç almışlardı,doktorumun bana dediği "yumurtaların buyumez tedavin iptal olur bunu goze aliyorsan düşük doz vereyim " tabiki göze alamadım ve merkez değiştirip İstanbul'a geldim, semra hoca bana düşük doz uyguladı ve yine 5 yumurta toplandi ama 5 i de olgun ve 4 u beşinci güne çok iyi kalite gitti, hesaplıyorum daha önce 3750 doz almışım tedavi boyunca bu defa sadece 2300 doz almışım yani doz düştükçe yumurta kalitem artmis.
Bir diğer tecrubem de her zaman yaziyorum yine yazayım yine çok ünlü bir prof "senin yumurtalar tükenmiş bitirip bize öyle gelmişsin,bir yumurtan var bu diğer ay 4-5 olmaz,ertesi günü yapilan muayene de 3-4 yumurtam vardi.Herkes kendi doktorunu över belki ama ben semra hocaya güveniyorum vicdanlı ve işini iyi yapan birisi ama asla yüzde yüz güvenmem yasadigim tecrübelerden kaynaklı hep bir şüpheyle yaklaşıyorum.
Kesınlıkle katılıyorum hatta ben profun umursamazlıgı yüzünden ıkı kez amelıyat oldum .ama benım bahsettıgım ; (öncekı mesajlarda da gördumki herkes suanki merkezıne ve druna güveniyor) şuan devam ettıgımız hocalardı.aksi halde (özellikle burdaki) hiçkimse sorgusuz sualsız birinin eline kendını bırakıcak değil bu saatten sonra.umuyorum gönlunuze göre olur tedavınız,şüpheler desenız o zaman zaman herkese oluyordur ama guvenmek lazım bu süreclerde.sevgılerBen bir çok prof'tan alamadığım bilgiyi burdaki kızlardan aldım ve evet her prof işini hakkıyla yapmıyor bunu iki kere tecrübe ettim bir tanesini anlatayım size,Bursa'da çok ünlü bir profa gittim iki denememiz oldu ikisinde de 5 er yumurta toplandi ilkinde 1,ikincisinde 2 yumurta dollendi o kadar yüksek doza rağmen,sonraki denemede "hocam düşük doz mu kullanılsa ,çünkü bir çok rezervi az kadın düşük dozla daha iyi sonuç almışlardı,doktorumun bana dediği "yumurtaların buyumez tedavin iptal olur bunu goze aliyorsan düşük doz vereyim " tabiki göze alamadım ve merkez değiştirip İstanbul'a geldim, semra hoca bana düşük doz uyguladı ve yine 5 yumurta toplandi ama 5 i de olgun ve 4 u beşinci güne çok iyi kalite gitti, hesaplıyorum daha önce 3750 doz almışım tedavi boyunca bu defa sadece 2300 doz almışım yani doz düştükçe yumurta kalitem artmis.
Bir diğer tecrubem de her zaman yaziyorum yine yazayım yine çok ünlü bir prof "senin yumurtalar tükenmiş bitirip bize öyle gelmişsin,bir yumurtan var bu diğer ay 4-5 olmaz,ertesi günü yapilan muayene de 3-4 yumurtam vardi.Herkes kendi doktorunu över belki ama ben semra hocaya güveniyorum vicdanlı ve işini iyi yapan birisi ama asla yüzde yüz güvenmem yasadigim tecrübelerden kaynaklı hep bir şüpheyle yaklaşıyorum.