Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Çift mi konmuştu? Bazen ikisi tutup daha sonra biri kimyasal olmuş olabiliyor, diğeri devam edebiliyor inşallah öyle bir şey olmuştur

Sahsi fikrim once elinizdekileri değerlendirmeniz.neden bosa vucudunuza hormon yüklüyorsunuz.olmasa tekrar yaparsınız yasınız genc bizlere göre.donmus embryo çözülüp pgt yapılıp dondurulabiliyor bana bu sekilde yapıldı.tabi yine karar szin.Allah gönlünüze göre verir insallah

Çok teşekkür ederim bakalım cozdurup pgt yapmakta bir secenek,yaşım genç ama yumurtalıklar yaşlı,en azindan 33 olmadan bir kaç tane daha biriktirsem sanki ilerisi icin kafam daha çok rahat olacakmış gibi ama tabi işin hormon almak yanı da var maddi manevi yorulmakta var.

Sizde bebeğinizi sağlıcakla kucağınıza alın inşallah,hayırlı bir evlat olsun size

İnanın iğneler ilaçlar kullandıgım hersey bana +20 kilo olarak döndü.maddi tarafını hesaplamama bile gerek yok artık artı hormonları tabi.Belki bebişiniz suanki donmuslar arasındadır annesi:)iyi dilekleriniz için cok tesekkur ederim hergün herkese dua ediyorum tanımasam bile.Kararınız her ne olursa hayırlısı olur insallah

Hamilelerin duası kabul olurmuş çok teşekkür ederim,hamile kalıp buraları unutmadiginiz icin

aranizda eger baktirmayan varsa mthfr genetik mutasyonuna baktirabilir, bu cok sikintili bir konu, folik asit yerine folat, normal b12 olan siyanokobalamin yerine aktif formu olan metilkobalamin kullanmak gerekiyor bu genetik mutasyonda. surekli dusuk yapilmasinin sebeplerinden biri de bu oluyor.
bitkisel karisim onerilerini bu hassas surecte tsvip etmiyorum, cunku onlar saglik bakanliginin kontrolunden bile gecmiyor, tarim bakabnligi soyle bir bakiyor. guvenilir markalarin bu urunlerinin ise hicbir tehlikesi yok, zaten vucudun kendi kullandigi formunu almis oluyorsunuz, hem dogal hem de icinde abuk subuk birsey var mi korkmuyorsunuz.

Ben de tasiyiciyim ama doktorlar hiç onemsemediler bu konuyu çünkü taşıyıcı olmak çok sıkıntılı değilmiş, benimde genetikten sağlıklı gelen kurtajim var acaba ilgisi olabilir mi

Ben de tasiyiciyim ama doktorlar hiç onemsemediler bu konuyu çünkü taşıyıcı olmak çok sıkıntılı değilmiş, benimde genetikten sağlıklı gelen kurtajim var acaba ilgisi olabilir mi

Doktorlar cok bilgili degil acikcasi bu konuda. Ozellikle bu konuya yonelip arastirma yapan doktorlar da var. Bende de MTHFR compound heterozigot cikmisti; hem genetik profesoru hem de tup bebek doktorum hamile kalmaya engel degil demislerdi. Ben sonra kendim cok arastirdim; bu mutasyon oldugunda sadece folik asit ve B12'de degil, butun B vitaminlerinde emilim sorunu yasiyor vucut. Hicbir sekilde de testlerde cikmiyor. Yani seviyeler testlerde cok yuksek ciksa dahi, vucut aslinda yararlanamiyor aldiginiz vitaminden ve hicbir sekilde anlasilamiyor (bunyenizin durumundan kendiniz anliyorsunuz aslinda).
Bunlar cok ekstrem arastirmalar ve butun doktorlar takip etmiyor. Ben bu durumu kendi arastirmalarim sonucunda ogrendikten sonra sadece folat ve metilkobalamin kullanmaya basladim, genetikciler ve doktorum onemsiz dedigi halde. Perinatologumla gorustugumde cok sasirmisti boyle bir bilgiye nereden ulastigima; cunku doktorlarin dahi cogu bilmez ozellikle arastirmadiklari takdirde demisti. Genelde bu tip bilgiler halk diliyle sadece yabanci sitelerde mevcut maalesef; cogunlukla da akademik literaturde. Ingilizcesi olmayan da bilgiye ulasamiyor eger bu konuda donanimli bir doktora sahip degilse.
Yani kisacasi, tum vitaminlerin aktive olmus formlarini kullanmak daha mantikli. Mutasyon olsun olmasin...

Son düzenleme:
Arkadaslar merhaba okuduğum kadarıyla akapunktur yaptırmanın tup bebek süreci ne olumlu etkisi varmış.Aranizda akapunktur giden fayda gören var mi.Istanbul da onerebileceginiz yer varmı.

Kızlar bu konuda size katılıyorum. Benim de mthfr genlerinin her ikisi de heterozigot. Genetik raporunda Homosistein değerinin bu durumda önemli olduğunu yazıyordu. Yüksek olduğu durumda folik asit ve b12 kullanmak gerekir diyordu. Benim Homosistein değerim referans aralığında çıktığı için önemsememiştim. Sonra araştırdıkça referans aralığında da görünse yüksek olduğunu farkettim. B12 değerim de referans aralığında göründüğü için doktorlar önemsemiyordu. Metil folat ve metilkobalamin kullandım ben de son tedaviye başlamadan 4-5ay öncesinden. Hâlâ da devam ediyorum. Bizim tedaviyi etkileyen başka faktörler de var eşimin hem ameliyatı hem takviye kullanmış olması gibi ama bunun da bir etken olduğunu düşünüyorum. Toplanan 9 yumurtamın 6sı blast oldu. Genetiğe giden 4ün 2si sağlıklı geldi 39 yaşımda. Mthfr genlerinin pıhtılaşma ile düşüğe neden olmaktan ziyade yumurtanın genetiğini etkilediğini düşünüyorum ben de. Ayrıca önceki tedavilerimde kan alınırken damar bulma sorunu yaşıyordum son tedavide daha rahat oldu.

B12 değerim çok yüksek çıkmıştı bin ikiyuzlerdeydi ve bıraktım bir kaç aydır kullanmiyordum ama folat düzeyim hep alt sınırlarda dediğim gibi doktorlar önemsiz demişlerdi.Bu kullandiklarinizdan ben de arastirayim çok teşekkür ederim

Mthfr1298 homozigot.folat 13.5.b12 757 .homosistein 6.8.sizce metil folat kullanmaya devam etkimelimiyim sizce.doktorlara gore hersey normal ven istemesem bunlara bakmıcaklar bilr

Merhaba Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin insallah, benim bir sorum olacakti ben new life in bir urununu aldim metilkobalamin ve folik asit diyor, folik asit icin folat yazmiyor siz nasil bir urun kullanmistiniz? Ikisini ayri ayri mi kullandiniz yani hem metilkobalamin ve hem metil folat yoksa ikisi birlikte bir urun var mi?

Evet New life in b12 metilkobalamin ama folik asit metilfolat değil. Farklı seçenekler çok sayısı da her geçen gün artıyor. İkisi bi arada veya ayrı ayrı olan sekillerdekileri inceleyip size mantıklı gelen birine karar verebilirsiniz. Ben önce osende 2m kullandım sonra içinde tatlandırıcı olması beni biraz rahatsız etti. Sonra omepaVM i buldum ona devam ediyorum.

Cok tesekkur ederim cok sagolun osendeyi gormustum de tatlandirici oldugunu bilmiyordum, omepavm yi de isim olarak bilmiyordum ona bakarim o zaman, tekrar sagolun...

Benim soylemek istedigim; eger MTHFR mutasyonu varsa B12 istedigi kadar yuksek ciksin, aktive olmus formunu (metilkobalamin) almiyorsaniz, B12'den vucudunuz yararlanamiyor. Ayni sekilde folik asit (folatin sentetik ve aktive olmamis formu) kullandiginizda da oyle.
Ayrica B vitaminleri suda cozunen vitaminler oldugu icin vucut fazlasini idrar yoluyla atiyor. (Folat da bir B vitaminidir). Sadece yagda cozunen vitaminleri (D vitamini gibi) fazla depolamak uzun vadede baska zarar verebiliyor; onlara dikkat etmek lazim.
Saglikli bir vucut icin ideal kan serum degerleri B12 icin 800-1000 arasi, D vitamini 80-100 arasidir. Bu dengeyi de hangi dozda gunluk takviyelerle yakalayacaginizi bulmak size kalmis. Her bunye farkli, gunluk yediginizin ictiginizin icerigi dogalligi bile farkediyor.

Bu cok dogru bir nokta olabilir gercekten. Benim de 39 yasinda toplattigim yumurtalardan olusan embryolarimin tumu sagliksiz gelmisti. O zaman folat kullanmiyordum bu detayin farkinda olmadigim icin. Sonra 41 yasimda 2 tane saglikli embryo bulduk, bunlar icin hazirlanirken hep aktive olmus formunu kullandim.
En nihayetinde aktive olmus formunu kullanmakta bir zarar yok, mutasyon olsun olmasin bence en mantiklisi dogal olan formunu kullanmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…