Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Arkadaslar cok iyi bir konuya degindiniz ben de new life metilkobalamin formunu almistim bugun baslayacaktim firmayi aradim icindeki folik asit metil folat değil dedim dogru dediler, onun icin yine kendi markalarinin folifor urununu onerdiler, ben de peki ayni gunde hem folik asit hem folat alirsam zarari olur mu diye sordum toplam 1000 uniteye kadar alabilirsiniz ikisinin toplami 800 olur ve hicbir zarari olmaz dediler, eger bastan metilkobalamin ve metil folat birlikte olan bir urun secseydim daha iyi olacakti, olsun iyi ki bilgilendirdiniz nerden donsem kardir, insallah belki de bu sefer bu vesile ile olur, bu arada bugun kurtaj olmak zorunda kaldim kese o kadar siki tutunmuş ki doktor kendisi dusmezdi kurtajla bile zor aldim dedi, cok uzgunum bazen artık denemeyeyim diyorum ama sonra hadi bir gayret daha diye başlıyorum nolur bu son dusugum olsun....

Benim soylemek istedigim; eger MTHFR mutasyonu varsa B12 istedigi kadar yuksek ciksin, aktive olmus formunu (metilkobalamin) almiyorsaniz, B12'den vucudunuz yararlanamiyor. Ayni sekilde folik asit (folatin sentetik ve aktive olmamis formu) kullandiginizda da oyle.
Ayrica B vitaminleri suda cozunen vitaminler oldugu icin vucut fazlasini idrar yoluyla atiyor. (Folat da bir B vitaminidir). Sadece yagda cozunen vitaminleri (D vitamini gibi) fazla depolamak uzun vadede baska zarar verebiliyor; onlara dikkat etmek lazim.
Saglikli bir vucut icin ideal kan serum degerleri B12 icin 800-1000 arasi, D vitamini 80-100 arasidir. Bu dengeyi de hangi dozda gunluk takviyelerle yakalayacaginizi bulmak size kalmis. Her bunye farkli, gunluk yediginizin ictiginizin icerigi dogalligi bile farkediyor.
Çok güzel aciklamissiniz çok teşekkür ederim.Bu bilgiler benim için de burayı okuyan ve bu konuda hiç bir bilgisi olmayan herkes icjn çok kıymetli.

Ben folik asit olarak folbiol ve imom kullanıyordum şimdi imom a devam ama bahsettiğiniz türden bir folik asit alicam ve tabiki B12 vitamini.
Ben bir de
-omepa Q10
-L arjinin
- çinko,selenyum,demir hapı
-imom
- C vitamini
Kullanıyorum bunlar yeterli mi acaba ?

Merhaba arkadaşlar.. bu metilkobalamin ve folat konularnda kafam karıştı, yani herhwangi bir test yaptırmadım, 35 yaşımdaym, 4 yılda 3olumsuZ tüp bebek deneyimim var. En son doktorum yumurtaların kalitesiz demişti, (asıl sorunum endımetriozis buarada) son 1 yıldır prowoman kullanıyorum ama 6.ayımdaki tüp bebek denemem yine olumsuz olmuştu.. şimdi tekrar tedaviye başlayacağız 2-3ay içerisinde, açıkçası öncesinde ne yapabilirim diye araştırırken bu konuya denk geldim.. bahsettiğiniz tüm vitaminleri içeren ürün hangisi acaba, bir de herhangi bir test yaptırmadm bu konuyla alakalı ama kullanmamın da bir zararı olmaz diye düşünüyorım, doğru mudur?

Arkadaslar cok iyi bir konuya degindiniz ben de new life metilkobalamin formunu almistim bugun baslayacaktim firmayi aradim icindeki folik asit metil folat değil dedim dogru dediler, onun icin yine kendi markalarinin folifor urununu onerdiler, ben de peki ayni gunde hem folik asit hem folat alirsam zarari olur mu diye sordum toplam 1000 uniteye kadar alabilirsiniz ikisinin toplami 800 olur ve hicbir zarari olmaz dediler, eger bastan metilkobalamin ve metil folat birlikte olan bir urun secseydim daha iyi olacakti, olsun iyi ki bilgilendirdiniz nerden donsem kardir, insallah belki de bu sefer bu vesile ile olur, bu arada bugun kurtaj olmak zorunda kaldim kese o kadar siki tutunmuş ki doktor kendisi dusmezdi kurtajla bile zor aldim dedi, cok uzgunum bazen artık denemeyeyim diyorum ama sonra hadi bir gayret daha diye başlıyorum nolur bu son dusugum olsun....

Ben de sizinle su anda ayni durumdayim. Doktorum hamilelik icin bir multivitamini kullanmam konusunda cok zorladi beni (ben sevmem multivitamin kullanmayi, o yuzden butun vitaminlerimi ayri ve ihtiyacima gore alirim). Hamilelik olunca mecburen dinliyorum doktorumu; fakat diger taraftan da kendi dozajlarimda ihtiyacim olan vitaminleri de kullaniyorum.
Bu multivitaminin icinde 400 mg folik asit var. Ben kendim ayrica gunluk 800 mg folat da aliyorum. Daha onceki yazimda da belirttim; folat/folik asit bir B vitamini cesididir ve butun B vitaminlerinin fazlasi idrar yoluyla gunluk olarak atilir vucuttan. O yuzden rahat rahat 1000 uniteden fazla da kullanabilirsiniz eger mecbursaniz benim gibi; yani 1000 unite bir kistas degil.

Çok güzel aciklamissiniz çok teşekkür ederim.Bu bilgiler benim için de burayı okuyan ve bu konuda hiç bir bilgisi olmayan herkes icjn çok kıymetli.

Ben folik asit olarak folbiol ve imom kullanıyordum şimdi imom a devam ama bahsettiğiniz türden bir folik asit alicam ve tabiki B12 vitamini.
Ben bir de
-omepa Q10
-L arjinin
-imom
- C vitamini
sonucun için üzüldüm çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda bebeğine kavuşacaksın

Ben bir de
-omepa Q10
-L arjinin
-imom
- C vitamini

Rica ederim, her kime bir faydam olursa mutlu olurum ben.
Kullandigim vitaminlerde genelde ben dozaja onem veriyorum. Sizin bu urunlerden ne kadar kullandiginizi ve en onemlisi ne kadar ihtiyaciniz oldugunu bilmedigim icin acikcasi birsey soylemek zor. Ama genelde Turkiye'de hanimlara verilen multivitamin tarzindaki takviyelerin icerigi cok yetersiz benim kanimca. Mesela bu omepa Q10 iceriginin ben gunde 3-4 katini aliyorum. Imom icindeki omega ve D zaten hicbirsey gibi.
Benim daha once kendi hazirligimda ve akabinde kullanidigim urunlerle ilgili yazilarim vardir. Kisaca omega3, ubiquinol, B12, D3, C, K2, folat kullaniyorum (transfere kadar arisutu de kullaniyordum). Bunlari detayli anlattigim mesajlarimda dozaj da belirtmistim her vitamin icin. Bir bakinin, bulamazsaniz musait bir animda tekrar yardimci olmaya calisirim; su anda calistigim icin cok uzun yazamiyorum.

Ben de sizinle su anda ayni durumdayim. Doktorum hamilelik icin bir multivitamini kullanmam konusunda cok zorladi beni (ben sevmem multivitamin kullanmayi, o yuzden butun vitaminlerimi ayri ve ihtiyacima gore alirim). Hamilelik olunca mecburen dinliyorum doktorumu; fakat diger taraftan da kendi dozajlarimda ihtiyacim olan vitaminleri de kullaniyorum.
Bu multivitaminin icinde 400 mg folik asit var. Ben kendim ayrica gunluk 800 mg folat da aliyorum. Daha onceki yazimda da belirttim; folat/folik asit bir B vitamini cesididir ve butun B vitaminlerinin fazlasi idrar yoluyla gunluk olarak atilir vucuttan. O yuzden rahat rahat 1000 uniteden fazla da kullanabilirsiniz eger mecbursaniz benim gibi; yani 1000 unite bir kistas degil.
Cok sagolun paylasiminiz icin aynen dediginiz gibi fazlanin zarari yoksa zaten onemli olan kullanmak bunları, ben bugun başladım hepsine bir tek dhea nin gelmesini bekliyorum sipariş verdim o da gelince onu da ilave edecegim, hepimize sagliklar olsun insallah cok sagolun tekrardan

Merhaba arkadaşlar.. bu metilkobalamin ve folat konularnda kafam karıştı, yani herhwangi bir test yaptırmadım, 35 yaşımdaym, 4 yılda 3olumsuZ tüp bebek deneyimim var. En son doktorum yumurtaların kalitesiz demişti, (asıl sorunum endımetriozis buarada) son 1 yıldır prowoman kullanıyorum ama 6.ayımdaki tüp bebek denemem yine olumsuz olmuştu.. şimdi tekrar tedaviye başlayacağız 2-3ay içerisinde, açıkçası öncesinde ne yapabilirim diye araştırırken bu konuya denk geldim.. bahsettiğiniz tüm vitaminleri içeren ürün hangisi acaba, bir de herhangi bir test yaptırmadm bu konuyla alakalı ama kullanmamın da bir zararı olmaz diye düşünüyorım, doğru mudur?
Ben de bu konuda yeni basladim arastirmaya burdan arkadaslarin tavsiyesi ve doktora da danışarak bugun başladım vitaminlere, gecen ay ilk kez ari sutu polen ve b vitamini kullanarak 5.gune gidebildik ama yine dusuk oldu, bu sefer ilave daha farkli urunler de deneyecegim iste mesela metilkobalamin metil folat dhea gibi, tabi her bunyede farkli olabilir ben cok tecrubeli degilim bu konuda insallah sizin de gonlunuze gore olsun bende de yasa bagli kalite sikintisi var, 4.denemeye baslayacagim hangi hastane daha ona bile karar veremedim, sizin de bu sefer olsun insallah bu deneme son olsun saglicakla...

Eklentiler

• IMG-20190806-WA0008.jpg
    IMG-20190806-WA0008.jpg
    80,1 KB · Görüntüleme: 100
  • IMG-20190806-WA0007.jpg
    IMG-20190806-WA0007.jpg
    59,9 KB · Görüntüleme: 101
Kullandigim vitaminlerde genelde ben dozaja onem veriyorum. Sizin bu urunlerden ne kadar kullandiginizi ve en onemlisi ne kadar ihtiyaciniz oldugunu bilmedigim icin acikcasi birsey soylemek zor. Ama genelde Turkiye'de hanimlara verilen multivitamin tarzindaki takviyelerin icerigi cok yetersiz benim kanimca. Mesela bu omepa Q10 iceriginin ben gunde 3-4 katini aliyorum. Imom icindeki omega ve D zaten hicbirsey gibi.
Benim daha once kendi hazirligimda ve akabinde kullanidigim urunlerle ilgili yazilarim vardir. Kisaca omega3, ubiquinol, B12, D3, C, K2, folat kullaniyorum (transfere kadar arisutu de kullaniyordum). Bunlari detayli anlattigim mesajlarimda dozaj da belirtmistim her vitamin icin. Bir bakinin, bulamazsaniz musait bir animda tekrar yardimci olmaya calisirim; su anda calistigim icin cok uzun yazamiyorum.
Ben transferden sonra deli gibi ton balıklı pizza yedım hergun belkıde.
Annanasda yemedim ekstra hiçbirşey yapmadım.hatta fayanslarin patladı.birsürü iş bile yaptım.bence yediğimi içtiğimizle hiçbir alakası yok doktorumda vöyle demişti

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Kesinlikle katılıyorum maddiyat önemli birikim şart dediğin gibi bı yerden başlamak lazım böyle çaresiz çaresiz beklemektense uğraşıyorum araştırıyorum ama bir türlü sonuca varamıyorum biraz da eşim uğraşsa keşke çalışmama da gönlü razı gelmiyo üzülüyor
Merhaba kızlar bende her topiğe yazıp sizler için yardımcı olmaya çalışıyorum öncelikle bu sitenin dışardan araştırma yapanlara çok faydası olduğunu bilmenizi isterim eğer birgün hamile kalırsam burada insanlara bende umut olucam demiştim. 1,5 yıllık evliyim 8 ay korunduktan sonra Allah içime bir anda anne olma duygusunu verdi ve çocuk için çalışmaya başladık biraz araştırınca olmama sebeplerine takıldım 3 ay denedik sonra doktora gittik benim sonuçlarım iyiydi o arada Ramazan ayında umreye gittik dönünce eşiminkilere bakacaktık tabi geçiştirdik ve döndükten sonra ilaç kullandığım için çok geç adet oldum bunun üzerine eşim doktora gitti sonuçlar herkesi yıktığı gibi beni de yıktı 5 milyon sperm 0 morfoloji, ve ileri hareket %30 Hemen araştırdık keçiboynuzu, neofortil, evicap 200 ml,keçiboynuzu soğuk pres pekmez, derken en çok duaya sarıldık ve doktorların ağzına değil bu işin Mevlanın demesine kalacağını aramızda konuştuk ve bu mesele hakkında çok konusmayacağımıza dair söz verdik. Ertesi ay doktora gittik renkli doopler çekildi ve eşimde tümör olabileceği söylendi beynimden vuruldum çocuk vs attım bi kenara Allahım onu bana bağışla diye gece gündüz dua ettim. Medinenin toprağının olduğu ve seyyid birinin okuduğu su geçti elimize kesinlikle onun faydalı olduğunu düşünüyoruz bir dahaki gidişimizde tömör olmadığını söylediler. Bu meseleyi atlatınca hatice misge var bilmiyorum duydunuz mu aidin salihin talebesi kanser, çocuk gibi birçok konuda sadece sağlıklı beslenme programı yaparak ve verdiği reçetelerle birçok kimsenin iyi olmasına vesile oluyor ben biraz takıntılı biriyim zaten deterjan, doğal organik beslenme hepsini en doğal olanından alırım kendisini de tanıdığım için ona gidelim ben ilaçlarla hormonlarla vücudumu mahvetmek istemiyorum dedim randevu aldık tabi bu arada sağlıklı yaşamı 2ye katladım titizlik noktasında her sabah soğanlı (iyi geldiğini söylediler sperm sayısına) yumurta, doğal halk ekmeği, sebze ağırlıklı beslenme tavuk gibi etleri tüketmeme ve zaten dışardan hiç yemiyoruz ama tamamen ne olursa olsun yememeye söz verdik. Akşam 7den sonra atıştırmalık yaptık ceviz, fındık, incir, üzüm hafta 2 kere balık, brokoli ve eşimin düzenli spor yapmasıyla gayretli bir şekilde 2 ayı geride bıraktık.

O ara doktora gittik kadın Doğuma bana sizin asla normal yoldan olmaz bence hemen tüpe başlayın dedi çok sinirlendi eşim bende içten içe üzüldüm o hafta gelinimiz hamile kaldı ama dedim herşey rabbimden
doktorların söylediklerinden çok cenabı hakkın takdirine bıraktık işi F. Razi’nin buyurduğu gibi;

“Hayâtım boyunca tecrübe etmişim. Ne zaman bir işte, bir kimse, Allahü teâlâdan başkasına îtimâd eylese, bu îtimâdı onun, belâ, mihnet, sıkıntı ve zorluk çekmesine sebeb olur. Ama Allahü teâlâya güvenip, yalnız O'na dayansa, istediği şey en güzel şekilde hâsıl olur....”

*İlk olarak sadece Muharrem ayında çekilebilen bir tesbihat vardı onu çektim

4774 tane

« رَبِّ لَا تَذَرْنِي فَرْدًا وَأَنتَ خَيْرُ الْوَارِثِينَ »

Okunuşu: "Rabbi lâ tezarnî ferden ve ente hayrul-vârisîn." Başında ve sonunda sadaka verdik eğer bu duanın bir usulü var tabi dediğim gibi sadece Muharrem ayında çekiliyor farklı ağızlardan çekilmesi lazım ama çekenler namaz kılan Salih kimseler olmalı eğer hamile kalınırsa bir süre söylenmemeli gibi

*1000 tane ya evvelü ya Allah 4 Cuma üst üste

*4444 tane salavatı tefriciye

*41 Fetih süresi

cumartesi günü başlanır. Abdest alıp 2 rekat namaz kılınır. 7 defa Estağfurullah çekin arkasından salavat çekip niyet edin.cumartesi 1

pazar 3

pazartesi 5

salı 7

çarşamba 7

perşembe 7

cuma Sela okumadan 11 defa okuyun. Ardından dilediğini isteyin. inşallah dileklerimizle gerceklesir

*Okunmuş su (Meryem süresi)

*EuzubillahimineşşeytanirracimBismillahirrahmanirrahimKul hüvallâhü ehad. Allâhüssamed. Lem yelid velem yûled. Ve lem yekün lehû küfüven ehad” (7 kez okunur)

2)”Lailahe illallahü vahdehû la şerike lehû ehaden sa-medel lem yelid velem yûledvelem yekül lehû küfü-ven ehad” (7 kez okunur)

3)”LEM YELİD” (Manası: Doğurmamış) okunur. Toplam 70000 adet okunacak.

*Her gün 707 tane ya varis ya Allah

Namazlardan sonra elimi karnıma koyup; ya varis, ya halık, ya müheymin, ya mübdi isimleriyle dua ettim

Seyidet nefise hazretlerine durumumu arz ettim Abdülkadir geylani, şahı nakşibendi, Meryem annemiz, hasya annemizden istimdat diledim her girdiğim kalabalık ortamda burada bulunan Salih bir kulunun yüzü suyu hürmetine nasip olsun dedim

Seherlerde Hacet namazı kılıyordum ve uzun uzun dua...

———-

Hacamat sülük yaptırdık

Ve yumurtlama günlerime göre 1 gün ara verip birgün denedik ay sonuna doğru sürekli uyku hali hissetmeye başladım ve bi gece sıtmaya tutunmuş gibi uyandım titriyorum ama geçmiyor adetime yakın yoğun beyaz leke geliyordu sürekli adet olucam gibi bir sancı 2 gün kala test yaptım ve çift çizgi net görünüyordu hemen kan verdik ve hamile olduğumu öğrendim bol bol şükür secdesi yaptım sadaka verdik şimdi her gün

Fe hebli min ledünke veliyya’

Yerisüni ve yerisü min âli Yâkûb.” “Yühricüküm tıflen sümme li tebluğû eşüddeküm her gün 10 defa namazdan sonra

Merhaba yazılarınızı okudum biraz kafam karıştı benim yapılan testlerimin resmini Ozgur06 arkadasım beni etiketleyerek attı. O testler benim. Ben beceremiyorum bu alıntı ve resim işlerini. Benim folat tahlilim 22.60 cıktı üst referans 24 tü. B12 tahlilimse 514 enson yapılan. Ben folbiol ve ECOPIRIN 100 MG kullanıyorum folbiol u 3 günde bir yutmaya basladım değerim iyi diye. Testlerime Bi bakıp ne kullanmalıyım yada kullanmamalıyım yardımcı olursanız sevinirim. Baska herhangi bir ilaç kullanmıyorum yada takviye. Şimdiden çok teşekkür ederim

Merhaba yazılarınızı okudum biraz kafam karıştı benim yapılan testlerimin resmini Ozgur06 arkadasım beni etiketleyerek attı. O testler benim. Ben beceremiyorum bu alıntı ve resim işlerini. Benim folat tahlilim 22.60 cıktı üst referans 24 tü. B12 tahlilimse 514 enson yapılan. Ben folbiol ve ECOPIRIN 100 MG kullanıyorum folbiol u 3 günde bir yutmaya basladım değerim iyi diye. Testlerime Bi bakıp ne kullanmalıyım yada kullanmamalıyım yardımcı olursanız sevinirim. Baska herhangi bir ilaç kullanmıyorum yada takviye. Şimdiden çok teşekkür ederim
S sucklingpigs

Tamam hemen bakıyorum geçmiş mesajlariniza,hem daha ne olsun gayette uzun uzun yazmissiniz Allah razı olsun,dünya paralar gidiyor bu vitaminlere en azından doğru olan dozlara ve doğru vitaminlere para vermek çok daha mantikli hamile halinizle bizimle de ilgilenip uzun uzun yazdığınız içinde ayrıca teşekkür ederiz

Folbiol'de sentetik formu var (folik asit) anladigim kadariyla; o yuzden aktive olmus halini kullanmak en mantiklisi. Ben sizin yerinizde olsam Folbiol kullanmam bu durumda.
MTFHR genle ilgili sorunlar oldugunda, folat emilim bozuklugu ayrica B12 yetersizigini de gizleyebiliyor. O yuzden bu gende sorun olsun olmasin bence herkesin aktif formlari kullanmasi en mantikli. Sonucta aktive olmus formu, yesil yaprakli sebze yediginizde aldiginiz folat ile aynidir, yani sentetik degil. Size de tavsiyem bu olur.
Ben sizin yerinizde olsam gunde bir adet su urunden:
ve ayrica bir adet de su urunden:
kullanirim.
Ideal B12 seviyesi 800-1000 arasi olmali. Ben gunde 1000 mcg metilkobalamin (aktive olmus B12) kullaniyorum ve bu aralikta tutabiliyorum.

Tamam hemen bakıyorum geçmiş mesajlariniza,hem daha ne olsun gayette uzun uzun yazmissiniz Allah razı olsun,dünya paralar gidiyor bu vitaminlere en azından doğru olan dozlara ve doğru vitaminlere para vermek çok daha mantikli hamile halinizle bizimle de ilgilenip uzun uzun yazdığınız içinde ayrıca teşekkür ederiz

Yasadiklarinizi yasamayan anlayamaz; o yuzden ben elimden geldigince bilgimi paylasmaya calisiyorum.
Benim dualarim da hep sizinle arkadaslar; tanidigim ve tanimadigim, bu yolda yuruyen, kalbi guzel herkesle.
Tanri hepinize hakettiginiz guzel gunleri bebeklerinizle yasamayi nasip etsin insallah.

Yasadiklarinizi yasamayan anlayamaz; o yuzden ben elimden geldigince bilgimi paylasmaya calisiyorum.
Benim dualarim da hep sizinle arkadaslar; tanidigim ve tanimadigim, bu yolda yuruyen, kalbi guzel herkesle.
Tanri hepinize hakettiginiz guzel gunleri bebeklerinizle yasamayi nasip etsin insallah.
Amin inşallah doktorlar her konuda detaylı bilgilendirme yapmiyorlar özellikle takviye konusunda burdaki bayanlarin tecrübeleri çok daha faydalı bizler için mesela Bebegimhadi Bebegimhadi mesajlarında görmüştüm saf arı sutunu kullandım ve çok kaliteli embriyolarım oldu(tutmadı ama donmuslar var şükür ) yani o nedenle sizin burda yazdıklarıniz çok ama çok kıymetli sağlıcakla kalin.

Kızlar bir şey sorucam size diğer adetle tekrar transfer hazırlığı olacak öncesinde bir hafta tatil planı var,denize girmem de bir sakınca olabilir mi sizce? Ayy çok saçma bir soru belki ama eskiler hep derler corapsiz bile gezmeyin diye annem de diyorki suya girme sakın usutursun yok iltihap kaparsin benim de aklıma takıldı doktoruma sormayı da unuttum

Folbiol'de sentetik formu var (folik asit) anladigim kadariyla; o yuzden aktive olmus halini kullanmak en mantiklisi. Ben sizin yerinizde olsam Folbiol kullanmam bu durumda.
MTFHR genle ilgili sorunlar oldugunda, folat emilim bozuklugu ayrica B12 yetersizigini de gizleyebiliyor. O yuzden bu gende sorun olsun olmasin bence herkesin aktif formlari kullanmasi en mantikli. Sonucta aktive olmus formu, yesil yaprakli sebze yediginizde aldiginiz folat ile aynidir, yani sentetik degil. Size de tavsiyem bu olur.
Ben sizin yerinizde olsam gunde bir adet su urunden:
ve ayrica bir adet de su urunden:
kullanirim.
Ideal B12 seviyesi 800-1000 arasi olmali. Ben gunde 1000 mcg metilkobalamin (aktive olmus B12) kullaniyorum ve bu aralikta tutabiliyorum.
Cok teskkur ederim Allah razı olsun eczaneden yarın alıp basarım hemen. Yordum seni hakını helal et. Rabbim saglık sıhatle tamamına erdirip kavustursun insallah evladına 🤲

X