- 29 Temmuz 2018
- 334
- 462
- 46
-
- Konu Sahibi akideciknane
- #68.181
Cok tesekkurler insallah sana da en kisa zamanda nasip olsun hayirlisiyla daha yormadan....benim de rahimde sivi vardi benim sivi tuplerdeki tikanikliktan geliyordu bana da o yuzden embriyo zehirleniyor olabilir demislerdi o yuzden ameliyatla her iki tupumu aldirdim. Belki sividan tutunmuyor olabilir, cunku senin yasin genc ben 41 oldum benim galiba pgt yaptirmam daha doğru olacak ben de doktora sorayim bir...Allah hepimize yardimci olsun bu yolda...Senin durumda garipmis anlamıyorum sağlıkla bir bebek neden devam etmez diyerabbim evladini sana bağışlasın maşallah bir evladın varmış Allah en kısa zamanda kardeste nasip etsin.
Salı doktorumla görüşmeye gidicez bakalım ne diyecek,daha önce rahimde sıvı gorulmustu onu sorucam gerekirse histereskopi dusunucem.
Bakalım donmuslarim da var ama belki onları kullanmak yerine tekrar tedavi olup pgt yaptırırız,o donmuslari cozdurup pgt gönderip tekrar dondurmak istemiyorum, 33 yaşına girmeden tekrar tedavi olup biraz daha embriyo biriktireyim diyorum daha sonrası için kafam rahat olmuş olur.
Siz hangi vitaminleri kullanacaksınız .cok düzenli böyle bir vitamin programına kendimi almadımBana da aynisini diyorlar o nedenle simdi esime vitaminlerin de siparişini verdim pazartesi itibariyle takviyelere baslayacagim. Eger daha once gida takviyesi kullanmadiysaniz bir kez de kullanıp deneyin derim ben, doktorum takviyelere cok inanmiyor ama ben bizzat kullandigim ay ki farki gordum. O yüzden yeni tedaviye kadar bu yönde agirlik vereyip duzenli besleneyim diyorum.
Ben pazartesi kismetse başlıyorum takviyelere, burda bir arkadaşın yazdiklarini da okumuştum o da takviyelerle sayiyi bayagi arttırmıştı. Doktor bana sadece dhea onerdi gunde 3 defa. Onu bile etkisine inanmayarak söylüyorum dedi, ama ben son denemede inandim fayda verdigine. Her gun ari sutu, polen tuketecegim, b vitamini folik asit, dhea, omepa seklinde düşündüm, bir de incir cekirdegi yagi varmis bugun onu da aldirdim, hucre genclestirmeye faydasi varmis, yanlis bilgi vermek ya da yanlis yonlendirmek istemem tabi ama arastirdim kullananlari okudum bunlari buldum, her bunyeye de etkisi farkli olabilir, nihayetinde doktora sormakta fayda var tabi....ama kullanmadiysaniz en azindan dogal olan ari sutu polen deneyin derim ilac degil sonucta...Allah yardımcımiz olsun...Siz hangi vitaminleri kullanacaksınız .cok düzenli böyle bir vitamin programına kendimi almadım
Allah'ım aratmasin daha fazla,benim yaşım genç ama rezervim az malesef, yine de şükür en azından embriyolar 5. Güne iyi kalite gidiyor bakalım ben pgt istiycem en mantiklisi o geliyor.Cok tesekkurler insallah sana da en kisa zamanda nasip olsun hayirlisiyla daha yormadan....benim de rahimde sivi vardi benim sivi tuplerdeki tikanikliktan geliyordu bana da o yuzden embriyo zehirleniyor olabilir demislerdi o yuzden ameliyatla her iki tupumu aldirdim. Belki sividan tutunmuyor olabilir, cunku senin yasin genc ben 41 oldum benim galiba pgt yaptirmam daha doğru olacak ben de doktora sorayim bir...Allah hepimize yardimci olsun bu yolda...
Ben de istemeliyim gibi geliyor, bahceci bana pgt sart demisti ama esim istemedi orayi. Bakalim 1 ay dinlenip yeniden baslayacagim bol sanslar sana da umudunu yitirme rezerv az olsa da yas avantaji iyidir Allah yardimcin olsun tez zamanda insallah...Allah'ım aratmasin daha fazla,benim yaşım genç ama rezervim az malesef, yine de şükür en azından embriyolar 5. Güne iyi kalite gidiyor bakalım ben pgt istiycem en mantiklisi o geliyor.
Çok teşekkür ederim inşallah sen de hayırlısıyla bebeğini kucagina alırsın Allah bir daha düşük, kürtaj yasatmasin, bu son olsun tekrardan çok geçmiş olsunBen de istemeliyim gibi geliyor, bahceci bana pgt sart demisti ama esim istemedi orayi. Bakalim 1 ay dinlenip yeniden baslayacagim bol sanslar sana da umudunu yitirme rezerv az olsa da yas avantaji iyidir Allah yardimcin olsun tez zamanda insallah...
Amin hepimize insallah....Çok teşekkür ederim inşallah sen de hayırlısıyla bebeğini kucagina alırsın Allah bir daha düşük, kürtaj yasatmasin, bu son olsun tekrardan çok geçmiş olsun
Bildiğim ve anladığım kadarıyla çözdürüp tekrar dondurmak olmuyor. Çözülen embriyo hemen transfer ediliyor. Bence mantıklı olan tedaviye yeniden başlamak Pgt yapılacaksa. Ama su da var bir dünya masraf olacak tekrar size. Bence pgt yaptırmadan kalan embriyoları transfer ettirin. Hem boşa gitmemiş olur hem de onlarla son bir kez şansınızı denemiş olursunuzKızlar bir konuda fikirleirnizi almak istiyorum şimdi yeni negatifimi aldım donmus üç tane beşinci gün embriyom var ama pgt yaptirmadik yaşım 32 olduğu için ama en iyi kalite embriyoda tutmayinca donmuslari cozdurup genetiğe göndermek tense tekrar deneyip pgt yaptirsak daha mantıklı olmaz mı?hem rezervim az olduğu için en azından elimde daha fazla embryom olmuş olur ilerisi için sizce mantıklı mı bu kararim?
Kızlar bir konuda fikirleirnizi almak istiyorum şimdi yeni negatifimi aldım donmus üç tane beşinci gün embriyom var ama pgt yaptirmadik yaşım 32 olduğu için ama en iyi kalite embriyoda tutmayinca donmuslari cozdurup genetiğe göndermek tense tekrar deneyip pgt yaptirsak daha mantıklı olmaz mı?hem rezervim az olduğu için en azından elimde daha fazla embryom olmuş olur ilerisi için sizce mantıklı mı bu kararim?
Haklısınız doğrudur. Ben de zaten bildiğim kadarıyla demiştim.Cozulup dondurma olmuyor bilgisi dogru degil. Ben yaptirdim. Yalnizca cok iyi bir laboratuvarda olmasi lazim.
Yasiniz gencse, paraniz da varsa yeni bastan opu en mantiklisi; cunku en iyi laboratuvarda bile cozulurken embryolarin bozulma riski var; sonucta insan elinin maharetine bagli bu islemler.
Bu yasta neden pgt yaptirmak istiyorsunuz?
Yok canım pek onerilmesede oluyormus,diyorum ki en azından 33 yaşına girmeden biraz daha emriyo biriktirsem kafam daha çok rahat eder yaşıma göre rezervim az her geçen yılda azalıyorBildiğim ve anladığım kadarıyla çözdürüp tekrar dondurmak olmuyor. Çözülen embriyo hemen transfer ediliyor. Bence mantıklı olan tedaviye yeniden başlamak Pgt yapılacaksa. Ama su da var bir dünya masraf olacak tekrar size. Bence pgt yaptırmadan kalan embriyoları transfer ettirin. Hem boşa gitmemiş olur hem de onlarla son bir kez şansınızı denemiş olursunuz
Memorialde tedavi görüyorum labaratuvari iyi ama yine de büyük bir risk tabi.Cozulup dondurma olmuyor bilgisi dogru degil. Ben yaptirdim. Yalnizca cok iyi bir laboratuvarda olmasi lazim.
Yasiniz gencse, paraniz da varsa yeni bastan opu en mantiklisi; cunku en iyi laboratuvarda bile cozulurken embryolarin bozulma riski var; sonucta insan elinin maharetine bagli bu islemler.
Bu yasta neden pgt yaptirmak istiyorsunuz?
Rahminizle ilgili durum nedir? Bagisiklik testleri falan? Bu yasta kromozomal sorun riski bizim yasimizdaki kadar yuksek degil. Netekim de sorun cikmamis.Yok canım pek onerilmesede oluyormus,diyorum ki en azından 33 yaşına girmeden biraz daha emriyo biriktirsem kafam daha çok rahat eder yaşıma göre rezervim az her geçen yılda azalıyor
Memorialde tedavi görüyorum labaratuvari iyi ama yine de büyük bir risk tabi.
Daha önce bir kimyasal ve bir kurtajim var,kimyasal doğal kürtaj tüp bebekle ama genetiğe yolladik 46 XY geldi kromozomal bir şey yok denildi ama bilemiyorum tabiki demekki sağlıklı değildi.
5. Gün 6 AA embriyom tutmadı demekki genetiği düzgün değilmiş diye düşünüyorum en azından pgt yaotirsaydik sağlıksız gelse hiç transfer bekleme stresi olmazdı.
Çok şükür karı koca memuruz gelirimiz fena değil en azından ilerisi için biraz embriyo biriktirsem diye düşünüyorum
Bağışıklık testi hiç yaptirmadim, karında sıvı gormustu doktorum hatta yapışıklık var demişti ama tam anlamadım karında nasıl oluyor sıvı salı randevum var doktoruma detaylı sorayım,rahim de de sıvı gorulmustu rahim filmi çektirdim bir şey çıkmadı bu defa daha detaylı histereskopi yaptirabilirim.Rahminizle ilgili durum nedir? Bagisiklik testleri falan? Bu yasta kromozomal sorun riski bizim yasimizdaki kadar yuksek degil. Netekim de sorun cikmamis.
Bu arada AA embryo olmasi kromozomal olarak saglikli oldugu anlamina gelmez. Benim 5AA embryom tek yumurta ikizi olmustu ve down sendromundan 12. haftada kalpleri durdu. Yani morfoloji kromozomal duzgunluk garantisi degil.
Bağışıklık testi hiç yaptirmadim, karında sıvı gormustu doktorum hatta yapışıklık var demişti ama tam anlamadım karında nasıl oluyor sıvı salı randevum var doktoruma detaylı sorayım,rahim de de sıvı gorulmustu rahim filmi çektirdim bir şey çıkmadı bu defa daha detaylı histereskopi yaptirabilirim.
.Günlerdir hatta aylardır araştırıyorum, bu konuya o kadar taktım ki, ilk denemede zar zor 4 yumurta oldu, 2 si transfer edildi ama 8 haftalık kaybettim, 2.deneme berbattı foliküllerim boş çıktı tabi bunda bir önceki ay kist var diye verilen hormon ilacının baskılayıcı etkisi olmuş ama ben foliküllerim boş çıktı diye o kadar kendimi kötü hissettim ki arı sütü polen bal ve b komplex vitaminleri kullandım, benim doktor her yeni uygulama arasına 1 ay süre veriyor. 3.uygulamada 7 folikul 7 yumurta hepsi döllendi. 7 yumurta hiç görmemiştim ben daha önce. Tabi bende 7 yum olunca 5.gune gidelim dedi hastane ne kadar yok dediysem de olmadı, 3 tanesi 5 e gitti, 2 tane transfer edildi hamile kaldım ama yine sağlıksız oldu, bu seferki amacım sağlıklı olanı bulmak inşallah. Şimdi 1 ay ara verip o arada omepaq10(omega3 ve uniquinol), biosteron dhea, b komplex, arı sütü bal polen, kullanayim diyorum, yarın tabi sorucam doktora, ben 3 denememi Amerikan hastanesinde yaptım, doktor iyi ama hastane beni tatmin etmiyor, ama eşim ilginç şekilde orayı seviyor başka yere gidip geçmişimizi tekrar anlatmayalım yoruldum diyince birşey diyemiyorum. Benim çocuğum var ama 5 yıl önce geçirdiğim dış gebelik nedeniyle her iki tüpüm tıkanıp şişmiş bunu anlamak için 3 yıl vakit kaybettim sonunda bu sene başında her iki tüpümü de aldırmak zorunda kaldım, doğal yolla çocuk imkanım sıfır...Günlerce ağladım 5 bebek kaybettim ben nasıl anneyim diye kendimi öyle suçladım ki, ama bu yaranın tedavisi belli inşallah sen de hayırlısıyla kavuşacaksın bebeğine...ben araştırmaya sormaya devam edeceğim doktora eğer yeni bilgi alırsam burda paylaşırım....
Güzel dilekleriniz icjn çok teşekkür ederim,siz de bebeğinizi sağlıkla,mutlulukla kucaginiza alın inşallah,hayırlı bir bebis olsun.Anladim, insallah bulurlar en dogru yolu. Bu yasta direk embryolarda aramamak da lazim sorunu. Ozellikle genetige gidip sorunsuz geldiyse; belki de rahimde veya baska yerlerde sorun olup olmadigina da bakmak lazim.
Bence hemen pgt dusunmeyin bu yasta. Tabi doktorunuz en iyisini bilir.
Bol sans.
Merhaba benim doktorum Ramazan bey iyi doktor ne sorsam üşenmeden mutlaka cevap veriyor ve birgün dahi bana yaşımı bahane etmedi üstelik herkes yaşından dolayı derken o hiç yaş demedi bana ama sanki nasıl söylim hani bu kadar deneme yapmışım biraz daha şöyle yapalım böyle yapalım diye yol gösterebilirdi bunu yapmadı, geliyor bakıyor gidiyor mekanik gibi yani, ben bahçeci istedim ama eşim orayı kesin istemiyor ikna edemiyorum, şimdi aklımda florance bülent baysal var eşimi ikna edebilirsem oraya görüşmeye gideceğim, siz nerelerde tedavi oldunuz?.
Gecmis Olsun,American hastanesinde hangi Doktorla calistiniz, Benim esimde takintili, Ben istemiyorum hastaneyi, baska yerde deneyin sansinizi derim,