- Konu Sahibi akideciknane
- #67.821
Hımmmm bende haşimato troidi var ilaç kullanıyorum tsh T3 T4 normal seviye de her ay tahlilleri yaptırıyorum. Tavsiye ettiğin başka bir şey var mı acaba çünkü doktor biliyor durumumu normal yolla hamile de kalamıyorum ama değerlerin normal diyor ben de başka birşeye ihtiyaç duymuyorum ama biryandan da acaba sorun troid mi diyprum. Çıkamadım işin içinden şuan.Ben 15 senelik Basedow Graves ve takibinde hipotiroidi hastasiyim.
Daha onceki yazismalarda detayli olarak anlatmistim tiroidin diger hormonlarla etkilesimini. Biraz karistirirsaniz bulursunuz.
Kisaca infertilitede kullanilan hormonlar tiroid hormonu biyoyararlanimini etkiler. Pratikte de TSH’niz en az uc dort katina firlar. Doktorlar cok onemsemiyor; o yuzden bilinclenip 15-20 gun araliklarla iyi bir endokrinolog takibinde olmalisiniz.
Kadin bunyesi hamile kalirken kisaca butun vucudu tariyor. Eger acsan, obezsen, hormon dengesizligin varsa, vucuduna cok toksik madde gidiyorsa (sigara, alkol, deodorant, GDO, transyaglar vs vs), vitaminler mineraller yetersizse, hareketsizsen ve dolayisiyla kan dolasimin iyi degilse vs vs bunun gibi herseyi tariyor; eger optimal durumda degilsen yani sagliksizsan hamile kalmaman icin herseyi yapiyor kisacasi. Bu doganin bir dogal seleksiyon mekanizmasi. Ayni sekilde embryo sagliksiz ise onu da yasatmiyor ve atiyor.
O sebeple tedaviye baslamadan ve tedavi suresince belli basli metabolik faaliyetlerinizi, serum degerlerinizi, vitamin ve mineral seviyelerinizi bilmeniz cok dogru olur.