- 4 Şubat 2019
- 811
- 1.941
- 46
-
- Konu Sahibi akideciknane
- #67.481
Ben Bahçecide tedaviye başladığımda 43 yaşımda 0,17 AMH değerim, düşük FSH'ım ve 27 günde bir düzenli regl olan bir kadındım. 4 aylık tedavi ve her kontrolde dumunuz çok zor denilip moral bozan konuşmalarla eve ağlayarak dönüyordum. Durumumu elbette biliyordum ama takviye vitamin vs. vermek yerine sürekli hormon ilaçları verip beni hem fiziksel olarak hem de ruhsal olarak çöküntüye uğrattılar. Yani zor bir vakaydım ve doktor benimle uğraşmamak için elinden geleni yaptı. Muayene sonrası ben giyinirken bırakıp gidiyor hiç bir açıklama yapmıyordu. Hemşiresi bile bir sonraki randevuda görüşürüz diyip gidiyordu. Hani sanki lütfedip bakmış gibi davranıyordu. Sürekli bana senin durumun çok zor, tüp bebek yapamazsın sen diyip durdu. Zaten sonunda da senin için en iyisi donasyon yaptırmak dedi. Senin tek sorunun yumurtan, diğer yönlerden hiçbir sorunun yok, eğer bir yumurta bulursan 25 yaşında gibi doğum yaparsın dedi. Ama doktoruna göre de iş değişir elbet, o da bana denk gelmedi sanırım :) olan kayıp olan 2 yılıma oldu ne yazık ki
Canım ilaçlar ödem yapıyor ama bol su tüketir ve yürüyüş yaparsan şişkinlik olmuyor yazın daha iyi yada kışın daha iyi diye bir bilgim yok amaArkadaşlar bir şey sormak istiyorum. Yaz aylarında yapılan tüp bebek tedavisinde çoğunlukla olumsuz sonuç alınıyor diye duydum. Doğru mu bilginiz var mı?
Sana yaştan değil denemelerden dolayı o zaman önerdiler ngs deni canımCanım yaşım 38 daha önce olumsuz denemelerimde olunca doktor genetiğine bakalım dedi embriyoların
Çıkan sorunlar mevsimle ilgili olacagını sanmıyorum canım bence amh falanda düşükse geciktirme daha fazla tedaviniYanıt verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Antalya'da yaşıyorum ve bu tedavi sürecinde ilaçların çok şişirdiğini, transfer sırasında da sorun olabileceğini duymuştum. Daha fazla gecikmek de istemiyorum açıkçası.
Aynen canım yaştan dolayı olumsuz denemelerde olunca öncesinde doktorum yapalım dedi iyikide yapmısız çok şükürSana yaştan değil denemelerden dolayı o zaman önerdiler ngs deni canım
Yaşın kaç canım kaç denemen oldu senincanım bende yaptırsam mı ngs bana doktorum yapalım demedi gerçi ama
Yaz döneminde başarı daha düşük değildir ama araştırmalara göre bahar döneminde diğer dönemlere göre 1.5 kat daha fazla pozitif sonuç alınıyormuşArkadaşlar bir şey sormak istiyorum. Yaz aylarında yapılan tüp bebek tedavisinde çoğunlukla olumsuz sonuç alınıyor diye duydum. Doğru mu bilginiz var mı?
Cok uzgunum bu yasadiklariniz icin. Bunlar Fulya’da mi oldu? Hangi doktor bu? Inanamiyorum boyle vicdansizlik olamaz...
Tamam, gercekci olmali bosuna umut vermemeli ama bu cok acimasiz.
Eger Fulya ise gercekten doktordan doktora degisiyor; ben asla boyle bir tavirla karsilasmadim. Bence sikayet etmek gerekli, insanlara boyle davranmamalari gerektigini baska turlu ogrenmezler...
[/QUOTE]Durumumuz benzer. Amh iki yıl önce 0.4 idi, muhtemelen şu an sizinkine yakındır. Fsh yüksek bende ama düzenli adet oluyorum. Sizde ultrasonda folikül görünüyor muydu? Bende hep 5 folikül oluyor ama ilacı kullandıkça bazı foliküller kayboluyor. Genelde 3 yumurta toplanıyor. Bir kez 3 ay düzenli hayıt kullanımından sonra 7 yumurta çıktı ama sonraki aylar sayı yine düştü.
Fulya için konuşamam, hiç gitmedim ama Bahçeci Umut'ta yaşadıklarımı yazdım. Hiç olgun yumurta çıkaramamalarına rağmen aynı protokolde ısrarcı olmalarını anlamadım o dönem. Yumurtalarda sorun var dediler. Halbuki başka klinikte 3 yumurtanın 2'si olgun çıkıyordu.
Bu arada 0.9 çok düşük bir amh değil. Bazen bakıyorum, bir forumda biri amh çok düşük diye şikayet ediyor, sonra 10 yumurta toplandı diyor. Cidden kendimi kötü hissediyorum.
935581"]
Ben Bahçecide tedaviye başladığımda 43 yaşımda 0,17 AMH değerim, düşük FSH'ım ve 27 günde bir düzenli regl olan bir kadındım. 4 aylık tedavi ve her kontrolde dumunuz çok zor denilip moral bozan konuşmalarla eve ağlayarak dönüyordum. Durumumu elbette biliyordum ama takviye vitamin vs. vermek yerine sürekli hormon ilaçları verip beni hem fiziksel olarak hem de ruhsal olarak çöküntüye uğrattılar. Yani zor bir vakaydım ve doktor benimle uğraşmamak için elinden geleni yaptı. Muayene sonrası ben giyinirken bırakıp gidiyor hiç bir açıklama yapmıyordu. Hemşiresi bile bir sonraki randevuda görüşürüz diyip gidiyordu. Hani sanki lütfedip bakmış gibi davranıyordu. Sürekli bana senin durumun çok zor, tüp bebek yapamazsın sen diyip durdu. Zaten sonunda da senin için en iyisi donasyon yaptırmak dedi. Senin tek sorunun yumurtan, diğer yönlerden hiçbir sorunun yok, eğer bir yumurta bulursan 25 yaşında gibi doğum yaparsın dedi. Ama doktoruna göre de iş değişir elbet, o da bana denk gelmedi sanırım :) olan kayıp olan 2 yılıma oldu ne yazık ki
[/QUOTE]Bende folikül görülüyordu 4-5 tane ama hormon ilaçlarını kullandığımda büyümüyorlardı. Hiç yumurtam toplanamadı ne yazık ki.
Kensinlikle katılıyorum 0,9 amh çok düşük değil.
Evet Fulya'da oldu. Ama doktorun adını vermeyeyim çünkü burada hastaları var içlerine kurt düşmesin. Moral ve güven önemli sonuçta. Sanırım benimle uğraşmak istemedi. Bu olaylardan sonra kendimi haftalarca toparlayamadım... Şikayet etmeyi düşündüm ama sonra yapamadım. Geçti gitti ama baya yıkıcı oldu benim için o tecrübe.
Tedavi sırasında kaç yaşındaydınız? Allah bağışlasın bebişiniziEvet canım yapıldı 2 tane gönderdik birtanesi sağlam geldi onuda transfer etti doktorum
Burda doktor isminden ve klinikten olumsuz bahsedince profiliniz incelemeye aliniyor 2 yil once uyarilip bir sure giremedim.Merak edenlere özelden soranlara yaziyorum.Su ana kadar sorun olmadibence de konusmak lazim kolay degil maddi manevi hirpalaniyoruz.
[/QUOTE]Hiç ilaçsız denendi mi? Adetler düzenli olduğuna göre mutlaka yumurtlama oluyordur bir şekilde. Hiç destek kullandınız mı?
Destek konusunda, ben hayıt çayı ile geçici bir başarı yakalamıştım. Düşünceme göre 3 ay boyunca FSH'yi yapay da olsa düşürünce ilaçlar vücuda daha iyi etki etmişti ama devamlı kullanılınca etkisi azalıyor. Bu denemede aynı etkiyi sağlamadı. Şimdi doktorum DHEA önerdi günde 75mg. Onu kullanmaya başladım.
Ayni mantikla klinik ismi vermek de hastalarin icine kurt dusurebilir, sonucta o klinigin de burada hastalari var; moral ve guven klinik icin de gecerli.
Klinik ismi vermekten kacinmazken neden sadece doktor ismini sakindiginizi anlayamadim. Bence bu platformun amaci bu tip seylerin paylasilmasi ki herkes kimden ne bekleyebilecegini bilsin.
Yasamis oldugunuz sey gercekten cok agir; bence ozellikle ilk defa gitmeyi dusunen diger insanlarin temkinli olmasini saglamak gerek ki kimseye boyle davranamasin bir daha...
Canım ben incir kuru yapmıştım bol bol avakado yedim sabah kahvaltıdahanımla opu öncesi özel bir beslenme programı falan uyguladınız mı?