-
- Konu Sahibi akideciknane
- #67.281
Çok teşekkürler. Doktorumuz genetik test taraftarı değildi. Yumurta azlığından dolayı zaten her seferinde toplamda sadece 1-2 embriyo çıkardığımız için ne çıkarsa transfer edip duruma bakma taraftarı oldu. Genetik testi geçen embriyolar bile tutunamayabiliyor, boşuna masraf etmeyin, onun da garantisi yok dedi.
Eşime maalesef sigarayı bile bıraktıramadım. Sorunla ilgili doktora da gitmedi. Haliyle destek kullanmadı. Sadece spor yaptığından kas oluşsun diye proviron diye bir testosteron desteği alıyor, normalde bu ilaç kısırlık için de kullanılıyormuş ama değerlerinde değişiklik olmadı, hatta daha da kötüye gitti.
Çok fazla spor, özellikle ağırlık çalışması yapılan sporlar erkekler için önerilmiyor. Sizde 1 2 embriyo çıkıyorsa havuz yöntemi denemesi daha mantıklı doktorunuzun.Çok teşekkürler. Doktorumuz genetik test taraftarı değildi. Yumurta azlığından dolayı zaten her seferinde toplamda sadece 1-2 embriyo çıkardığımız için ne çıkarsa transfer edip duruma bakma taraftarı oldu. Genetik testi geçen embriyolar bile tutunamayabiliyor, boşuna masraf etmeyin, onun da garantisi yok dedi.
Eşime maalesef sigarayı bile bıraktıramadım. Sorunla ilgili doktora da gitmedi. Haliyle destek kullanmadı. Sadece spor yaptığından kas oluşsun diye proviron diye bir testosteron desteği alıyor, normalde bu ilaç kısırlık için de kullanılıyormuş ama değerlerinde değişiklik olmadı, hatta daha da kötüye gitti.
Gec yazdim kusura bakma egricayir ari sutu ampulb1500 mg.Hangi marka canim
Hemen karar verdin mi? Bi bekle belki de oluşur kese. Ya da göremedi.Merhaba arkadaşlar perşembe günü doktora gittik .Doktor 6 haftalık kese gördüğünü haftaya kalp atışı için gelin dedi fakat hem hareketlerinden suphelendim hem de 6.haftada embriyonun görünmemesi garip geldi bugün başka bir doktordan randevu alıp gittin ve boş gebelik olduğunu söyledi cuma kürtaj yapılacak. Yaşadığım olayami üzüleyim doktorun birşey yok gibi davranıp ilaçlara devam diyerek beni daha masrafa sokup güvenimi ve sinirlerimi bozmasına mı bilemedim
Cok net belli güzelim ayrıca için rahat etsin diye geldiğinde tekrar bakarız dediHemen karar verdin mi? Bi bekle belki de oluşur kese. Ya da göremedi.
Anladım. Doktor seçiminiz ile alakalı birşey söylemek bana düşmez bu konuda birşey demeyeceğim.
Ama eşinizin sigaraya devam ediyor olması ve sperm ile alakalı sorunun devam etmesine sebep oluyor. Eşinize impryl ve multivitamin kullanmasını şahsen tavsiye ederim. Tabi sadece 1 ay değil, 3 ay kullanıp tekrar tedaviye başlayın derim. Eğer maddi durumunuz elverir ise arısütü de kullandırın. Tabi kendinizi de ihmal etmeyin. Sanırım eşiniz bunları içmeye itiraz etmez!
Cok net belli güzelim ayrıca için rahat etsin diye geldiğinde tekrar bakarız dedi
Eşim bu konudan bunalmış durumda. O yüzden bir şey söyleyemiyorum. Sigarayı bırakmayacağı kesin çünkü en azından tedaviye kadar 2-3 ay bırak dediğimde hayatımı kontrol edemezsin moduna girdi. Ona göre sorunun sigarayla ilgisi yok. Benim zorumla omega 3 alıyor sadece, o da sporda faydalı oluyor diye. Multivitamin de alıyor ayrıca, yine sporda güç veriyor diye. Impryl ben 6 ay kullandım ama faydasını görmedim açıkçası. Hatta bu tedavim eskilerinden çok daha kötü gitti. Yumurtalar az ve kalitesiz çıktı. O yüzden kullanmaya devam edip etmeme konusunda kararsızım. Oldukça pahalı bir destek.
Çok fazla spor, özellikle ağırlık çalışması yapılan sporlar erkekler için önerilmiyor. Sizde 1 2 embriyo çıkıyorsa havuz yöntemi denemesi daha mantıklı doktorunuzun.
Yumurtalarınızın KALİTESİZ olduğunu size doktor mu embriyolog mu söyledi?
Merhaba arkadaşlar perşembe günü doktora gittik .Doktor 6 haftalık kese gördüğünü haftaya kalp atışı için gelin dedi fakat hem hareketlerinden suphelendim hem de 6.haftada embriyonun görünmemesi garip geldi bugün başka bir doktordan randevu alıp gittin ve boş gebelik olduğunu söyledi cuma kürtaj yapılacak. Yaşadığım olayami üzüleyim doktorun birşey yok gibi davranıp ilaçlara devam diyerek beni daha masrafa sokup güvenimi ve sinirlerimi bozmasına mı bilemedim
Merhaba kızlar uzun zamandır yazmıyordum. Her şeyim iyi gidiyor. Testlerim vs de temiz çıktı. Ama bu gün fabrikada yangın tatbikatı yapıldı ve çok yoğun kulakları sağır edebilecek bir siren sesine 1dk boyunca maruz kaldım , internet sitelerini inceliyorum da zararlıymış diyorlar 16. haftadan sonra gürültülü ortamlardan uzak durun diyorlar. Bir zararı olmuş mudur acaba.
Çok üzüldüm. Bir doktorla karar vermeyin derim. Kendi doktorunuz haftaya çağırmış isterseniz bir de kendisi ile tekrar konuşun.Merhaba arkadaşlar perşembe günü doktora gittik .Doktor 6 haftalık kese gördüğünü haftaya kalp atışı için gelin dedi fakat hem hareketlerinden suphelendim hem de 6.haftada embriyonun görünmemesi garip geldi bugün başka bir doktordan randevu alıp gittin ve boş gebelik olduğunu söyledi cuma kürtaj yapılacak. Yaşadığım olayami üzüleyim doktorun birşey yok gibi davranıp ilaçlara devam diyerek beni daha masrafa sokup güvenimi ve sinirlerimi bozmasına mı bilemedim
Evet herkesin gebeliği aynı ilerlemiyor önden veya ileri olabiliyor bu öyle birşey değil kese hatasıyla uyumlu ama bomboş ve şekli bozukHerkesin gebeliği aynı ilerlemiyor. Bence bekleyin derim. Kesenin içinde Yolk kesesi var mı?
Konuşacağım tabi ki ama kendisine oldukça kızgınım beni kandırdığı içinÇok üzüldüm. Bir doktorla karar vermeyin derim. Kendi doktorunuz haftaya çağırmış isterseniz bir de kendisi ile tekrar konuşun.
Cok üzüldüm cnm. Kaan bey mi normal dedi?Konuşacağım tabi ki ama kendisine oldukça kızgınım beni kandırdığı için
Evet güzelim gördü bir sorun olduğunu yüzünden çok net anladım hemsireden de belliydi ama bana haftaya kalp atisini dinleriz , ilaçlarını aynen devam et serumu taktirmayi unutma gebelikte bazı değerlerine tekrar bakalım tekrar tahlil yap haftaya kadar getir dedi ama sorun olduğunu çok net anladım bugün başka bir doktora gittim uzun uzun baktı anlattı doktor pazartesi başka doktora da gideceğim bildiğim kadarıyla düşük olsa bile sonra yine kürtaj yapılıyormuş parça temizlemek için sorarım gittiğim doktora güzelim çok sağol uyarın içinCok üzüldüm cnm. Kaan bey mi normal dedi?
Kürtaj olmasan ilaçla yada kendiliğinden düşmesi beklense olmaz mı acaba? Kürtaj da zarar verir rahme oyüzden soruyorum
Evet herkesin gebeliği aynı ilerlemiyor önden veya ileri olabiliyor bu öyle birşey değil kese hatasıyla uyumlu ama bomboş ve şekli bozuk
Çok teşekkür ederim yazdıklarınız benin için altın değerinde söylediğiniz herşeye dikkat edeceğim 41 yaşındaki bir kadına ngs yapılmadan transfer yapılırsa olacağı bu .Sonuç ne olacak bende bilmiyorumSizi anlıyorum. Karar sizin tabiki. Saygı duyuyorum. Bir konuda sizi özellikle ikaz etmek istiyorum.
Kürtajınızı yapacak olan doktorunuza özellikle söyleyin. Endometrium inceliği sorunu yaşanabiliyor kürtajdan dolayı. Derin kazıma işlemi yapmasın. Bir de endometrium inceliği ile uğraşmayın benim gibi!!!
Bende kürtaj olmuştum 4 yıl evvel. Hem de Konya'daki Tüp bebek merkezi doktoruna gittim kürtajımı yapsın sonrasında Tüp bebek tedavisine başlayalım diye. Gel gelelim doktor nasıl bir kürtaj ile rahmimi kazımışsa ben regl olamadım. 2 ay sonra kontrole gittim. Rahminiz ince o sebeple regl olamıyorsunuz dedi. Her ay başka başka ilaçlar verdi ama nafile. Tüp Bebek merkezi doktoru daha sorunumu bile bilemedi. 7 ay git-gel ile geldi geçti. Hergün ağladım ben niye regl olamıyorum, menapoza mı girdim diye. Hatta o doktora da sordum, inşallah menapoza girmemişsinizdir dedi. Düşünün nasıl kötü bir psikoloji de olduğumu.
Neyse 7 ay geldi geçti. Biz eşimle birlikte İstanbul'daki doktoruma gittik. Her yıl kendisine muayene olurdum. Acıbadem Kadıköy Kadın Doğum doktoru Prof. Dr. Serkan Erkanlı. Daha muayene etmeden bana sordu: Kürtajdan 2 ay sonra hiç regl olmadınız mı dedi. Hayır olmadım doktor bey dedim. O zaman sizde Asherman Sendromu vardır, yani yapışıklık olmuştur dedi. Nihayet sorunumu çözdü asıl doktorum. Histeroskopi ameliyatı oldum. Ama yaşadığım kürtajdan dolayı hala endometrium inceliğim devam ediyor.
Bu kürtaj işi çok ciddi. Tekrar hamile kalıp sizinki gibi boş gebelik olunca kürtaj olmam gerekti. İstanbul'daki tüp bebek merkezi doktorum bu konuda beni uyardı. Vakum Yöntemi ile bebeği aldır. Endometriumu kazıma işlemi yapmasınlar dedi. Lütfen buna özellikle dikkat edin. Kimsenin benim yaşadığım bu sorunu yaşamasını istemem. Tedavi ile bile 5.5 mm'de kalıyor endometrium düşünün.