-
- Konu Sahibi akideciknane
- #66.621
Düşmesini istiyor dedim çünkü çok kötü araba sürdü ama zaten kötü sürüyormuş dediler. Seminerde de enjeksiyon makinesi çalıştıracaklarını bilmiyordum. Yani ağızıyla keşke düşse demedi tabide bende biraz kafamdan kuruyorum , ama düşmesi işine gelir o ayrı.Guzelim hayirlisiyla bebegin saglikla annesinin O’nu gormesini bekliyor.
Yalniz ben senin patronu anlayamadim; neden dusmesini istiyor? Ne derdi var ki seninle?
Yapma ne olur, bu kadar ugrasiyorsun, birak ne makinesiyse baskasi tasisin. Ay sinir oldum adama...
ben ölçtürmedim canım,kendi kendime arısütü,bal,polen,propolis takılıyorum öyle,b ve d vitamini kullanıyorum,kilo vermeye çalışıyorum hatta acil vermem lazım,şimdilik doğal deneyeceğiz,zaten yasak yeni kalktı,geçen ay ilk ay dı,bir süre bekleyeceğiz bakalımKullanmıyordum özgürcüm ve 0.56 olunca dr tavsiyesiyle biesteron günde 3, melatonin ve quenzum q10 100 mg icmeye basladım.teee 3 yil ictim.ne paralar döktüm ilacasenin durumlar nasıl sen ne yapmistın amh konusunda
Düşmesini istiyor dedim çünkü çok kötü araba sürdü ama zaten kötü sürüyormuş dediler. Seminerde de enjeksiyon makinesi çalıştıracaklarını bilmiyordum. Yani ağızıyla keşke düşse demedi tabide bende biraz kafamdan kuruyorum , ama düşmesi işine gelir o ayrı.
Arkadaşlar vajinal jel kullananlar özelikle.
Bugün 6ci günüm. Topak topak beyaz geri geldi. Gun icerisinde.
Hemsirem normal diyor. Ama Merak ettim, sizlerin fikri nedir bilen varmi
Merhaba benimde amh 0.51 çıktı benim kürtajdan sonra yapısıklık olmuş ve perde varmış rahim tamamen kapalı ydı 5 ay boyunca adet olamadım. Histerskobi oldum lazerle acıldı çok şükür. İki aydır adet oluyorum. 40 yasındayım. Sizin amh degeri iz bu takviyeleri kullanınca fark ettimi yani yükseldimi.Kullanmıyordum özgürcüm ve 0.56 olunca dr tavsiyesiyle biesteron günde 3, melatonin ve quenzum q10 100 mg icmeye basladım.teee 3 yil ictim.ne paralar döktüm ilacasenin durumlar nasıl sen ne yapmistın amh konusunda
çok teşekkür ederim cevabın için. doktoruma sorduğumda vajinal ultrasonda bebeğe yani keseye bir zarar verilmediğini söyledi. pembe pıhtıların da ultrasonda sürdükleri jel olduğunu söyledi. tabi kahverengi pıhtı ertesi gün de çok az da olsa çıkınca neden bitmedi hala diye korkuyor insan. ama sonra okuyum araştırınca belki de bende miyom var vajinalde o miyom dürtüklenince o da kanama yapmış olabilir filan diye düşünüyorum. neyse bu gün kan verdim bakayım bhcg değerim hala yükseliyorsa bir miktar rahatlarım. zaten kanamam yok şuanda. düşse anlarım sanırım. baya yoğun adet kanaması gibi kanama olurmuş o zaman. çok şükür öyle birşey yok. 5. hafta olduğum için ultrasonda görmek zor olduğundan alttan muayene oldum. bir de kalp daha yok zaten. kalp atışını duysam düşük riski çok azalacağı için daha rahat nefes alırım. çok teşekkür ederim yanıtın için. yine de herkese tavsiyem hele ki zor gebe kalınıyorsa 7. haftadan önce alttan muayene olmasınlar. bir tedbir.
ben ölçtürmedim canım,kendi kendime arısütü,bal,polen,propolis takılıyorum öyle,b ve d vitamini kullanıyorum,kilo vermeye çalışıyorum hatta acil vermem lazım,şimdilik doğal deneyeceğiz,zaten yasak yeni kalktı,geçen ay ilk ay dı,bir süre bekleyeceğiz bakalım
Canim cok tesekkur ederim yanitin icin. Icim rahat etmrdi kan tahlili yaptirdim. 690 olan degerim 430a inmis. Doktor dusuk dedi. Kanamam yok. Biraz krize girdim hastanede. Muayene olmak da istemedim zaten. Dusen degerin tekrar yukselmesi kotuye isaret dedi. Dis gebelik vs olabilir. Yani ne beklemeliyim dedim. 2 hafta icinde 430 olan deger 0 olur dedi. Takip edin. Bir miktar kanamayla da atilir. Bu kadar yani. Kismet degilmis. Cok uzgunum...Arkadasim gonlunrahat olsun, alttan muayenenin hicbir sakincasi yok. Sadece kalp atisini ilk 8-10 haftaya kadar bir iki saniyeden fazla dinlemeyin ya da dayanabiliyorsaniz hic dinlemeyin. Kalp atisi dinlerken bir isi yayimi oluyor, bunun da hala embryo durumunda olan bebege zarari varmis.
Bak benim de adet kanamasindan daha yogun olmustu kanamam, ben de dusuruyorum sanmistim yuregim agzima geldi. Fakat beni de cok rahatlatti burada arkadaslar ve doktorum da anlatmisti, duserken dayanilmayacak kadar agri da olurmus. Oyle adet sancisiyla mukayese bile edilmezmis.
Benim kanamam proluton igne olunca kesilmisti, fakat o zamandan beri hala hergun kahverengi olarak geliyor. Yaklasik 4-5 hafta olmustur, dusun artik. Arada bir adet sancisi gibi acayip belim agriyor, sonra bayagi bir kahverengi kan geliyor. Cok sukur artik alistim, korkmuyorum. Kahverengi kan zaten eski kan demekmis. Vucut o icerideki biriken kani ya disari atarak ya da bir sekilde absorbe ederek bitirmeye calisirmis. Ki butun hamileligi boyunca kirmizi olarak kanamayla geciren bile varmis.
Sen gonlunu ferah tut, kanamanin vajinal ultrasonla ilgisi yoktur. Olsa olsa iceride toplanmis ve zaten varolan kani disari atmaya sebep olmustur ama o alet zaten bebegin oldugu yere ulasmiyor. Vajina ile rahim iki ayri organ ve arada koruyucu bir alan var.
Insallah da bir daha olmaz, olursa da artik tecrubelendik bu kadar korkmayiz insallah.
Canim cok tesekkur ederim yanitin icin. Icim rahat etmrdi kan tahlili yaptirdim. 690 olan degerim 430a inmis. Doktor dusuk dedi. Kanamam yok. Biraz krize girdim hastanede. Muayene olmak da istemedim zaten. Dusen degerin tekrar yukselmesi kotuye isaret dedi. Dis gebelik vs olabilir. Yani ne beklemeliyim dedim. 2 hafta icinde 430 olan deger 0 olur dedi. Takip edin. Bir miktar kanamayla da atilir. Bu kadar yani. Kismet degilmis. Cok uzgunum...
Evet yuruyorum bide igne de oluyorum. Progesteron ignesi15-20 dakika yuruyor musun jeli koyduktan sonra?
Eger sorunun yoksa gobekten igne olani var, ben bu transferimde onu istedim, cok da rahat ettim. Tutunma kanamasi falan daha kolay anladim ustelik.
Evet yuruyorum bide igne de oluyorum. Progesteron ignesi
Evet gobekten kan sulandirici igneHem jel hem igne mi hergun?
hemen yazdımGuzelim saglikli kilo vermek istiyorsan, buradaki arkadaslari baymamak icin ayrica ozelden konusalim istersen. Ben 5 sene once yaklasik 16 kilo verdim, hem de diyet yapmadan.
Hayir dogal gebelikti... tup denemelerim hic tutmadi.Cok uzgunum canim ya. Tup bebek mi yaptirmistin dogal yolla miydi senin? Bunu soruyorum ki tupse, bazen iki konulanin ikisi de tutuyor biri sonra dusuyor, bir umut acaba oyle birsey olabilir mi dedim. O zaman bhcg de birden boyle dusuyor. Benim cok yakin arkadasim boyle olmustu cunku.
Jeli koyup 10 dakika yatıp 20 dakika yürümen gerekiyo yoksa içerde birikiyor o da dışarı çıkıyor bana da çok olmuştu. İyi haberlerini bekliyorum yerleşme kanaman oldu mu?15-20 dakika yuruyor musun jeli koyduktan sonra?
Eger sorunun yoksa gobekten igne olani var, ben bu transferimde onu istedim, cok da rahat ettim. Tutunma kanamasi falan daha kolay anladim ustelik.
Benimde ilk toplamada transfer ücretini aldılar ikincide sadece toplama ücreti ödedik transfer yapılacağı zaman ücret odemeyeceksiniz dedilerHerkese merhaba
Benim yumurtam halen pek büyümemiş tedaviye devam yarın gideceğim inşallah. Hastanede de birçok arkadaş ile sohbet etme imkanı oluyor. Allah korusun en büyük korkum sanırım sizlerin de korkusu umut taciri kişilerle karşılaşıp umutsuzca boşa kürek çekmek. Orada tanıştığım Adana dan gelen bir arkadaşın başına gelenleri anlatıp fikir almak istiyorum. O da çok üzgün yıllardır tedavi görüyormuş hatta bir dönem ara vermiş yumurtası olmuyormuş yaşı bize göre genç 36 yaşında Kendisinden dediğine göre 1 yumurta toplanmış hatta önce yok imiş büyümemiş sonra br anda büyümüş cuma toplamışlar sonra embiriyo 4 den 8 e çıkmadı diye haber vermişler bugün netleşecek kendisinden de 8500 para alınmış ilaç hariç. Ben transfer olmadığı zaman tekrar yumurta toplanması denenir senden alınan para bu uygulama için fazla bence dedim. Bende yumurta ttoplama parası alındı bir keresinde oda boş çıktı dediler gitti o para. Bu arkadaşta da transfer olmadığı için hakkı varmıdır. Böyle bir durum yaşayan var mı diye sorsam???
Transfer iptal olursa paket ücretinin % 20 si iade ediliyor genelde. Ya da yeni tedavide paket ücretinden düşülüyor.Herkese merhaba
Benim yumurtam halen pek büyümemiş tedaviye devam yarın gideceğim inşallah. Hastanede de birçok arkadaş ile sohbet etme imkanı oluyor. Allah korusun en büyük korkum sanırım sizlerin de korkusu umut taciri kişilerle karşılaşıp umutsuzca boşa kürek çekmek. Orada tanıştığım Adana dan gelen bir arkadaşın başına gelenleri anlatıp fikir almak istiyorum. O da çok üzgün yıllardır tedavi görüyormuş hatta bir dönem ara vermiş yumurtası olmuyormuş yaşı bize göre genç 36 yaşında Kendisinden dediğine göre 1 yumurta toplanmış hatta önce yok imiş büyümemiş sonra br anda büyümüş cuma toplamışlar sonra embiriyo 4 den 8 e çıkmadı diye haber vermişler bugün netleşecek kendisinden de 8500 para alınmış ilaç hariç. Ben transfer olmadığı zaman tekrar yumurta toplanması denenir senden alınan para bu uygulama için fazla bence dedim. Bende yumurta ttoplama parası alındı bir keresinde oda boş çıktı dediler gitti o para. Bu arkadaşta da transfer olmadığı için hakkı varmıdır. Böyle bir durum yaşayan var mı diye sorsam???
Ben cok kendi adima verilen ilaclar disinda bir sey yapmadim ama o kadar ilaca ragmen cok direnc gosterdi ve kalan parcalar gitmedi. Yapisiklik kesin herkeste olacak bir durum degil.siz de yasanmayabilir.yapisiklik icin evet histereskopi olacagim ama once yumurta bulmaliyiz.rahim en son yapilacak.yumurta rezervi az oldugu icin once saglikli embriyo bulmak amacindayim.
Kanama oldugu icin demir deponuz bosaliyor ve bu surec bittikten sonra mutlaka degerlerinize baktirin.halsizlik olmustu bende de ama vitamin filan verildigini hatirlamiyorum.beni en cok rahatsiz eden surekli devam eden kanama ve gunun bir vaktinde gelen parcalardi.tam parcalar bitmistir heralde dedigim zaman tatile gitmistim ve bezimi takmamistim..iste o gun yanilmisim:))
Yapisiklik icin endise etmeyin...hem cagirmamak lazim:) benim doktor surekli yapisiklik yapisiklik dedi,en son basima geldi