• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Tarnfer oldu kizlar.odamda dinleniyorum.. rahat guzel gecti.olacak arkadaslar hiic kafaniza takmayin kolay bir islem... moralli girin oraya... Herseyin sebebi Allah oldugunu dusunerek yatin masaya... ben rahme birakirken besmeale cektim birakma beni yavrum Allahim yardim et bize dedim... olsada olmasada bin sukur sana Allahim dedim.. olmazsa da mucadeleye devam dedim.. Allah hayirlisini versin kizlar..

canım benim hayırlısı ile kavuştunuz rabbim hayırlı sağlıklı salih bir evlad nasip etsin inşallah
güzel haberlerini bekliyoruz

canım benim hayırlısı ile kavuştunuz rabbim hayırlı sağlıklı salih bir evlad nasip etsin inşallah
güzel haberlerini bekliyoruz
Kavustuk valla. Hele o rahme dusne ani var ya izledim. hey kurban oldugum Allah nelere kadirsin sen dedim... insallah Allahin izniyle hayirli haberlerde bulusma dilegiyle

Merhabalar kizlar.. eve geldim dinleniyorum. Dr ve hemsire bana yapmam gerekenleri soylediler ama bu asamada yapmam gereken seyler var mi ? Fikir alisverisi

geçenlerde bi röp okumuştum

Hani tıp ilerlemişti, 45'inde bile doğurabiliyordu kadınlar? Evet ama çok güç. Anne olmayı çok geç yaşlara bırakmamak gerek. İstisnaları gözönünde bulundurmayın. Biz normal bir kadını ele alarak bir kanıya varıyoruz. Bir kere hücre yaşlanması diye bir süreç var. Cildimiz neden kırışıyor? Çünkü yaşlanıyoruz. Kadın her ay yumurta yumurtluyor ama 20 yaşındaki kadar kaliteli değil. Yumurta hücresi yaşlandığı için döllenebilme, kromozomlarını sağlıklı geliştirme yeteneği azalıyor, düşük yapma ihtimali artıyor... 40 yaşındaki bir kadın damar, tansiyon ya da şeker problemleriyle karşınıza çıkabiliyor. Ay başına gebe kalma oranı 25 yaşında bir kadında yüzde 25 civarındaysa, 40 yaşında bir kadında yüzde 1-2'lere düşüyor.

Yaş sınırı nedir? Yani kaç yaşından sonra bir kadına "Denemeye değmez" diyorsunuz? Kadın 45 yaşına gelmişse bu tür denemelerin bir sonuç verme olasılığı hemen hemen yok. Yumurtlama olsa bile kalitesi çok düşüktür. Tabii dünyada 50 yaş ve üzerinde doğum yapan bir iki kadın örneği var ama onlar istisna.

Kavustuk valla. Hele o rahme dusne ani var ya izledim. hey kurban oldugum Allah nelere kadirsin sen dedim... insallah Allahin izniyle hayirli haberlerde bulusma dilegiyle

Merhaba bu rahme düşme anini herkes gördüğünü soyluyor
Ekran nasil karsinizda mi
Benim ameliyathanede ekran arkamda kaliyordu birsey görmedim

Hani tıp ilerlemişti, 45'inde bile doğurabiliyordu kadınlar? Evet ama çok güç. Anne olmayı çok geç yaşlara bırakmamak gerek. İstisnaları gözönünde bulundurmayın. Biz normal bir kadını ele alarak bir kanıya varıyoruz. Bir kere hücre yaşlanması diye bir süreç var. Cildimiz neden kırışıyor? Çünkü yaşlanıyoruz. Kadın her ay yumurta yumurtluyor ama 20 yaşındaki kadar kaliteli değil. Yumurta hücresi yaşlandığı için döllenebilme, kromozomlarını sağlıklı geliştirme yeteneği azalıyor, düşük yapma ihtimali artıyor... 40 yaşındaki bir kadın damar, tansiyon ya da şeker problemleriyle karşınıza çıkabiliyor. Ay başına gebe kalma oranı 25 yaşında bir kadında yüzde 25 civarındaysa, 40 yaşında bir kadında yüzde 1-2'lere düşüyor.

Yaş sınırı nedir? Yani kaç yaşından sonra bir kadına "Denemeye değmez" diyorsunuz? Kadın 45 yaşına gelmişse bu tür denemelerin bir sonuç verme olasılığı hemen hemen yok. Yumurtlama olsa bile kalitesi çok düşüktür. Tabii dünyada 50 yaş ve üzerinde doğum yapan bir iki kadın örneği var ama onlar istisna.

Merhaba genelde herkes etrafta bu modda
Bu yazilardan ışık hiziyla kacmak lazim
40 indan sonra doğum yapanların ömrü 2 kat uzuyormuş
Ne kadar saglikli oldugu yaziyordu
Bir de artik ileri yaş gebelik diye bir sey yok
Bu forumda bile bakin ne kadar cok kisiyiz
Evet belki 25-30 yasindaki biri gibi hemen hamile kalamiyoruz ama deniyoruz ve bu iste en önemli sey

“ MORAL “
Ne hissedersek vücudumuz bize onu verir
İlk doktora gittim 10 yumurtam vardi
X tup bebek merkezi gec kalmissin hemen hemen acil tüp yapman lazim dedi
Kendimi o kadar kasmisimki 2 ay sonra doktora gittim ve 2 yumurtam vardi.
Ve yine baska x doktorlar yumurtamin kalitesiz olduguna beni o kadar inandirdilarki..
Kafamdan hic atamadim
Transfer iyi gecmesine ragmen son doktorum herseyin iyi gittigini soylemesine ragmen oncekilerin dedikleri kafamdan cikmiyordu.. hep bir olumsuzluk bekledim
Cunku yaşlıydım ve tutmayacakti
Bu düşünceyle baslanan transfer olumlu sonuclanir mi hic?
Tutacagi varsa da tutmadi cunku kafamda hep gec kaldim yumurtam bitmek uzere ve kalitesiz dusuncesiydi
Bu negatif yazilardan mümkün oldugunca kaçın derim
Faydasi yok zarari var
Sevgiler

Son düzenleme:
Merhabalar kizlar.. eve geldim dinleniyorum. Dr ve hemsire bana yapmam gerekenleri soylediler ama bu asamada yapmam gereken seyler var mi ? Fikir alisverisi

D _Depply_ Evet canim ilk 48 saat tembellik yapabilirisn sonra normal hayatina donebilirisn
Cok yatma rahme kan gitmesi gerekiyor.. zaten yatmanin olumlu degil aksine zarari var
İyi beslen seker un ve paketli ürünlerden uzak dur
Bol su ic
Stres yapmayacak sekilde vakit gecir .. sevdiklerinle ol..
Cay kahve kola icmessen iyi olur
Vücudunu dinleme belirtiler ilaçlardan
Acaba oldumu olmadimi düşüncesini kafandan at :)

Sana neler soyledi hemşire

D _Depply_ Evet canim ilk 48 saat tembellik yapabilirisn sonra normal hayatina donebilirisn
Cok yatma rahme kan gitmesi gerekiyor.. zaten yatmanin olumlu degil aksine zarari var
İyi beslen seker un ve paketli ürünlerden uzak dur
Bol su ic
Stres yapmayacak sekilde vakit gecir .. sevdiklerinle ol..
Cay kahve kola icmessen iyi olur
Vücudunu dinleme belirtiler ilaçlardan
Acaba oldumu olmadimi düşüncesini kafandan at :)

Sana neler soyledi hemşire
Dinlenme agir isten kacinmami, protein agirlikli beslenmemi ozelikle haslanmis yunurta yesillik.. asitli yiyecejler yok.. kabiz olma dedi olursan bize gek ilac verecem dedi. Stres yaoma surekli hamilelik dusunme dedi.aksam sinemaya gideyim mi dedim tabi dedi.efor harcama sadece dedi.. bizde komedi filmi var ona geldik gulmekten izleyemiyorum.. zarari olmaz heralde :)

Ben cok cokta katilmiyorum bu fikre..her vucut farklidir ve dinyada cok ornekleri var bunlarin.mesela Didem Uzel var bilirmisin? Kendisi 45 yasinda hamile kaldi ve bebek dogurdu.. kendisi amlatti asla vazgecmeyin diye...

Ben cok cokta katilmiyorum bu fikre..her vucut farklidir ve dinyada cok ornekleri var bunlarin.mesela Didem Uzel var bilirmisin? Kendisi 45 yasinda hamile kaldi ve bebek dogurdu.. kendisi amlatti asla vazgecmeyin diye...

Simdi sen yazinca araştırıp röportajini okudum
İcime bi ferahlik geldi
Böyle ornekler lazim bize
Tesekkurler D _Depply_

Güzel birsey söylemiş:
sen ne kadar plan yaparsan yap, hayat senin cizgini çiziyor biz de o yoldan gidiyoruz ..

Simdi sen yazinca araştırıp röportajini okudum
İcime bi ferahlik geldi
Böyle ornekler lazim bize
Tesekkurler D _Depply_

Güzel birsey söylemiş:
sen ne kadar plan yaparsan yap, hayat senin cizgini çiziyor biz de o yoldan gidiyoruz ..
O cunleyi o mu soylemisti? Animsayamadim canim ama ne kadar dogru bir soz degil mi? Birde nefes terapilerinden bahsetmisti.. ben bir ara dusunmustum vucuda cok faydaliymis biliyormusun.. ama kendiside cok ugrasmis hemde yillarca :)

Bizde her gün buna benzer yazılar okuyoruz dinliyoruz ama tedbir kuldan takdir Allahtan sonuçta yüzde 1'lik kısma birileri giriyor belki de bizim kaderimizde bu şekilde çocuk sahibi olmak varmış deyip bu yolda emek veriyoruz

Emeklerimizin karşılığı sapasağlam hayırlı evlat olsun inşallah Âmin

Arkadaşım hayırlı olsun . Bebeğin sana sıkı sıkı tutunsuın hayırlı sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın inşallah. Darısı bekleyenlerin başına .

Herkese günaydın arkadaşlar. Kaç gündür yoğunluktan forma bakamadım şimdi oturup hepsini okudu. Bizim yaş itibari ile her konuda 25 yaşındakiler gibi tabiki şansımız yok. Rabbim inşallah bu yolda bizlere yardımcı olacaktır. Bizler bize yazılan kaderi yaşayacağız. Bu yaştan sonra çocuk için çabalamamızda Allahın takdiri. İnşallah hep düşünülen o olumsuzluklarla karşılaşmadan hayırlı ve şağlıklı bir şekilde evlatlarımızı kucağımıza alırız. Bende geçen hafta estrofen ve caraspine başladım ayın 22 de kontrolum var kısmet olur bir aksilik olmazsa ayın sonuna doğru transferim olacak. Hepinizden dua bekliyorum son denemem çooook stresliyim açıkçası iyi olur inşallah.:KK17::KK12:

Herkese günaydın arkadaşlar. Kaç gündür yoğunluktan forma bakamadım şimdi oturup hepsini okudu. Bizim yaş itibari ile her konuda 25 yaşındakiler gibi tabiki şansımız yok. Rabbim inşallah bu yolda bizlere yardımcı olacaktır. Bizler bize yazılan kaderi yaşayacağız. Bu yaştan sonra çocuk için çabalamamızda Allahın takdiri. İnşallah hep düşünülen o olumsuzluklarla karşılaşmadan hayırlı ve şağlıklı bir şekilde evlatlarımızı kucağımıza alırız. Bende geçen hafta estrofen ve caraspine başladım ayın 22 de kontrolum var kısmet olur bir aksilik olmazsa ayın sonuna doğru transferim olacak. Hepinizden dua bekliyorum son denemem çooook stresliyim açıkçası iyi olur inşallah.:KK17::KK12:
E ebra34 inşallah transferin hayırlı olsun ve pozitif sonuçlanıp bebeğini kucağına aldığını görürsün dileklerimle :nazar::nazar: benim bu transferimde opularımı sayınca 3. deneme oluyor seninde 4. tedavinmiş.inşallah olacak çünkü sağlıklı embriyo artık gelmiştir resmi olmayan tahmini pgt sonuçlarıma göre :) eskiler sağlıksızsa bu da demek sağlıklı gelmiştir. kendini Allaha emanet edip sakinlikle transferini bekle moralini yüksek tut ki olacak olan olsun :nazar::nazar: gönlümden olmasını çok istiyorum aynı yaştayız da moralini yüksek tut canım :KK200::anneadayı: kafanı hamileyim diye hazırla imkansız diye birşey yok Allah nasip ettiyse sende göreceksin.kendimi ayırmıyorum böyle dediğime bakma bizlerde inş. sağlıkla kucağımıza alırız.

Son düzenleme:
Back