Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

kızceler ben bısey duydum belkı fayda olur dıe burda yazmak ıstedım rahım fılmı dıe bısey varmıs bursada burtomda yapılıyomus ben bursada yasadıgım ıcın burdakını bılıorum cevremdekı bı cok ınsan yaaptırmıs ve cocuk sahıbı olmus 1 ıle 2 dakıka kadar suruyomus ıstersenız bı arastırın derım

Canım 5. Gün emriyosuna gitmekte riskli ben bilmeden 5. Gün istedim 5 embriyomdan 1 tanesi gitmişti, hepsinde gidebilirdi, o yüzden bilemedim gerçi doktorununda bir bildiği vardır mutlaka biraz da risk almak lazım böyle durumlarda , umarım herşey güzel olur senin için

Rahiö filmi çektirmek çocuk sahibi yapmaz , rahimde ki sorunları görmek için çektiriliyor çökme yapışıklık vs var mı diye , sadece verilen ilaç sayesinde tüpleri tıkalı olanın sözde açma gibi bir faydası olduğunu duymuştum ama , film sonucuna göre sorun varsa doktorlar çözmeye çalışıyor bir tür röntgen Emar gibi düşün

evet

yarın nasipse canım olmaz mı ah o heyecan 2 gecedir uyku yok denilecek kadar gece çok kalkıyorum Allah Büyük inşallah yarın güzel haber alırım da huzursuzluğum son bulur sağol canım:)))
İnşallah canım o güzel haberi alacağız senden , sabırsızlıkla bekliyorummm

Senin AMH'ın çok iyi, önceki tedavilerinde de hep 10 yumurta olmuş, 3 ile başlamaması normal. Bir de neden umutlu değilsin anlamadım, bebişlerinden umudunu kesme bence. Umut her zaman vardır..

biraz gece yazabildim ama haklısın canım, umut her zaman var,
umutsuz olsak neden cabalayım böyle:)

aslında 3 yumurta gormeden baslayan doktor 1. tedavimi yapmıstı; yani daha once kaç yumurta olacagını hiç bilmiyorduk tedavi sonrası ve AMH istemedi bile sagolsun:))hatta rahim filmim bile yoktu, istemedi, sormadı, ne oldugunu bile bilmiyordum herseyi kadınlar klubunden ogrendim ve sonra gıdıp çektirdim:))

Çok yumurta sayısına aldanmayın. Ben İng pek çok forum takip ettim. Çok yumurta çoğu zaman kalitesiz yumurta anlamına geliyor. Çok azı döllenme ya da pgt aşamalarını geçiyor. İyi bir doktor bu durumda protokolü değiştirip, sayıdan çok kaliteyi arttırması gerektiğini biliyor. Size böyle bir şey söylemezlerse doktorunuzu değiştirin. Daha az ama daha kaliteli yumurta elde etmeyi hedefleyecek bir tedavi arayışına girin.

zaman ayırıp bunca degerlı bilgiyi paylastıgın ıcın cok çok tesekkur ederim; geç cevap veriyorum ozur de diliyorum , sanırım yazdıgın yasam oykusu bızım yasımızdakıler ıcın de bır protatıp,sayfaya da katkı dolu..

ama gercekten ne kadar da benziyor durumumuz, dusuk dozla olması ne kadar degıstırmıs tedavıyı, cok sevındım senın adına. peki dusuk dozla elde ettiğin embriyoları pgd ye yollamıs mıydın?

ben bugun şişli memorialdeki doktorla konustum telefonla ve dusuk doz ıstedıgımı soyledım (3.) dıger tedavıde, ısrarla halen elde edilen 10 yumurtayı soyluyor dusuk doza cevap vermiyor diyor, ama 2 embriyo gitti sadcee 5. gune ve bir tanesi saglıklı dondu. ustelık onun da gebelik ihtimalı yasım için % 40-50; işte yasamıssın... şişli memorialde semra kahramana danısacagım bu konuyu. mini tedaviyi..

ınsallah guzel bebısını saglıkla guzellıkle alırsın kucagına canım.

merhabalar
canım dedigin dogru, biz ilk dusugu de sitogenetik inceleme için gondermiştik ama saglıklı gelmişti,
ama şişli memorial abartus parçasını-dokusunu yanlıslıkla anneden alabiliyorlar dedi. sonuc 46xx di cunku. eger 46xy olsaydı emin olurduk cenin olduguna dedi. yani teste ragmen ondan emin degiliz

ama bugun giden 2 embriyondan biri dedigin gibi trizomi 16 gelmiş. digeri saglıklı sukur, ınsallah tutunur,
yıne de yurtdısında oldugum ıcın su an transer dusunmuyoruz, aralıkta bir tedavi daha istiyoruz donunceye kadar degerlendirelim diye

bu arada en yaygın modelmiş dusuklerde(ilk 3 ay)

Bu ilk kısım doğru değil maalesef. 40lı yaşların ortasından menapoza kadar regl devam edecek ama hamilelik ihtimali yok. Önce yumurtaların kalitesi düşüyor, sonra atılacak yumurta bile kalmıyor. İleri yaştaki arkadaşlar yumurta kalitesini arttıracak tedavileri takip etmeli. O zaman olasılık artıyor.

Bu ilk kısım doğru değil maalesef. 40lı yaşların ortasından menapoza kadar regl devam edecek ama hamilelik ihtimali yok. Önce yumurtaların kalitesi düşüyor, sonra atılacak yumurta bile kalmıyor. İleri yaştaki arkadaşlar yumurta kalitesini arttıracak tedavileri takip etmeli. O zaman olasılık artıyor.

canım bizim yas grubu için bursa geri tedaviler uyguluyor bence.
30 yaslar ve mesela tup kapalı olanlarda felan basarı saglıyorlar
bizim iyi bir labaratuvara da ihtiyacımız var herseyden once
ben bursa acıbadem de denedim,41 yasındayım, pgd istedim gerek yok dediler
arada başka doktorlara da gittim, en son muayane ıcın jimer ozer kutlu mudur nedir iyi diye gittim, korkunctu, deli paralar ustelık

bursa acıbademin her tur tedavısı (tüp bebek histereskopi amh testi vs ) şişli memorialden pahalıydı

istanbulu dene canım, iyi karar vermişssin

canım bizim yasımızdakıler ıcın genetık sorunlar yumurta kalıtesınden anlaşılmıyor.uzme kendini, hazırlıklı ol herseye
benim 2 embriyo gitti PGD ye blast iyi kalite her ikisi de, biri saglıklı sukur ama diğeri trizomi 16 (kromozom bozuklugu cıktı)

asagıdakı istatıstıge bir bak istersen bilgilendirici

http://www.tupbebek-genetik.com/ayi...e-preimplantasyon-genetik-tani-pgt-sonuclari/

asagıda sızınle paylaşmak istedıgım bır ıstatıstık genel olarak yas, yumurta kalıtesi, yumurta genetıgı hakkında basarılı bılgı sunuyor , ben tedavımı sisli memeorialde yaptırdım, 3. cuye de oraya gıdeceğim (dusuk doz uygularlarsa) . bu sonuzçlar şişli hastalarının sonucları.

yani yaş gercekten yumurta genetıgı(asıl kalıte unsuru) ıcın cok onemlı

http://www.tupbebek-genetik.com/ayi...e-preimplantasyon-genetik-tani-pgt-sonuclari/

Teşekkür ederim. Benim de tek temennim bu :)
Düşük dozla elde edilen 4 embriyoyu pgt 'ye göndermedik. Onun yerine bir deneme daha yaparız demiştik. Ki yaptık da. Ama elimizde o denemeden embriyo kalmadı. :) keşke pgt yaptırsaydık da içimiz şimdi rahat olsaydı...

canım kendini ferah tut oncelıkle,
pgdye gidip saglıklı gelse de bebek dusebiliyor , sen de soyledin
bu işlerin hiç bir garantisi yok,
seni anlıyorum muhtemel olcumlere kadar kendini yiyeceksin, ama bu asamaya geldim ne guzel de kendi kendine, hep ferahlat, yoksa bu sınav bitmeyecek daha , bunun dogumu var buyutmesi var degil mi:)
ınsallah saglıkla kucagına al, iyimserliğini hiçç yitirme

Rabbim o altın yumurtayı nasip etsin inş. Önce sizlere sonra bekleyem herkese cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…