- 26 Aralık 2016
- 4.173
- 7.117
- 158
- 51
- Konu Sahibi akideciknane
- #59.601
AmiiinnİnşallahBebegimhadi arkadaşım Rabbim herkezi benide sevindirsin.nazar değmesin aman sonuna kadar rahat geçsin hamileliğin
peşinden bekliyeni al
inşallah

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
AmiiinnİnşallahBebegimhadi arkadaşım Rabbim herkezi benide sevindirsin.nazar değmesin aman sonuna kadar rahat geçsin hamileliğin
peşinden bekliyeni al
inşallah
Canım 5. Gün emriyosuna gitmekte riskli ben bilmeden 5. Gün istedim 5 embriyomdan 1 tanesi gitmişti, hepsinde gidebilirdi, o yüzden bilemedim gerçi doktorununda bir bildiği vardır mutlaka biraz da risk almak lazım böyle durumlarda , umarım herşey güzel olur senin içinarkadaşım hayırlı olsun tedaviniz bende 40 yaşındayım 12 yumurta toplandı 10nu dolgundu 8i döllendi benimde 3 tane embriyo 3. günde donduruldu diğerleri 5. güne gidemedi
dr şimdide 3. gün embriyolarını transfer öncesi 5. güne gitmesini istiyor bakalım nasıl olacak
bende o kadar yumurta toplandıktan sonra elimde 3 tane embriyo kalması hayal kırıklığı yaptı
sanırım amhde sorunumuz yok ama dr yaşa benim içinde vurgu yaptı kalite açısından
Rahiö filmi çektirmek çocuk sahibi yapmaz , rahimde ki sorunları görmek için çektiriliyor çökme yapışıklık vs var mı diye , sadece verilen ilaç sayesinde tüpleri tıkalı olanın sözde açma gibi bir faydası olduğunu duymuştum ama , film sonucuna göre sorun varsa doktorlar çözmeye çalışıyor bir tür röntgen Emar gibi düşünkızceler ben bısey duydum belkı fayda olur dıe burda yazmak ıstedım rahım fılmı dıe bısey varmıs bursada burtomda yapılıyomus ben bursada yasadıgım ıcın burdakını bılıorum cevremdekı bı cok ınsan yaaptırmıs ve cocuk sahıbı olmus 1 ıle 2 dakıka kadar suruyomus ıstersenız bı arastırın derım
İnşallah canım o güzel haberi alacağız senden , sabırsızlıkla bekliyorummmevet
yarın nasipse canım olmaz mı ah o heyecan 2 gecedir uyku yok denilecek kadar gece çok kalkıyorum Allah Büyük inşallah yarın güzel haber alırım da huzursuzluğum son bulur sağol canım:)))
Senin AMH'ın çok iyi, önceki tedavilerinde de hep 10 yumurta olmuş, 3 ile başlamaması normal. Bir de neden umutlu değilsin anlamadım, bebişlerinden umudunu kesme bence. Umut her zaman vardır..
arkadaslar yaşım 40. 18 yumurta toplandı 15 i olgun . 7 si dollendi. 2 si 2. kaliteydi. diğerleri kötydü. 2. kalitede olanların pgt sı bozuk. 1 yumrtayla basarı yakalıuyor insanlar. doktor sürekli yaş diyor. yav yaş olsa 18 yum olur mu. anlamıyorum.
Transfer olmuş bile, çok sevindim :) bu arada benim de 4.gün embriyosuydu ve şu anda hamileyim. Onu hiç dert etme.
Test günün ne zaman?
Moralinizi hiç bozmayın. Durumumuz çok benziyor. Tedaviye başlamaya karar verdiğimde 39 yaşındaydım ve AMH 1.5tu. Dr tüp bebektense doğal yollarla hamile kalma şansımın daha yüksek olduğunu söyleyip beni tedaviye kabul etmedi. O gidişimde adetin 2.günüydü ve sağda 2 solda 3 toplam 5 yumurta görmüştü. Yumurta rezervinin azaldığını söyledi. 5 ay denedikten sonra yeniden gittik dr a. O arada eşim de sperm sayı ve hareket azlığı olduğu, morfolojinin 0 olduğu ortaya çıkmıştı. Eşimin de sonuçlarını görünce dr evet doğal yollardan olma şansı yokmuş deyip tedaviye başlamayı kabul etti. Aradan geçen sürede AMH 1.20 olmuştu. Bu kez sağda 1 solda 3 yumurta gördü yine adetin 2.günüydü. sizin rezerviniz az, bundan daha fazlası olmaz zaten deyip daha fazla beklemeden tedaviye başladı. Puregon ve merional ile. 300ün üzeriydi bana verilen doz da. Neyse tedavi sonunda 4 yumurta toplandı.2 si 5.güne geldi. Pgt ye gönderdik 1i sağlıklı geldi. Transfer yapıldı. Sonuç kimyasal gebelik. Neyse kendimizi toparladıktan sonra yenide gittik dr a. Yeniden başlamak istediğimizi söyledik. AMH a da baktırmadık artık. hızla düştüğünü biliyorduk. Dr bize geçen sefer çok şanslı olduğumuzu bundan sonraki seferlerde o kadar şanslı olamayabileceğimizi söyledi. Kontrolde sağda hiç yumurta görmedi. Solda 1 tane gördü. Sonraki ayları bekleyelim dedi. Ama ben daha da geç kalmadan şansımı denemek istiyordum. Bu kez pgt yapılmadan havuz yapalım istiyorduk. Bizim ısrarımız üzerine tedaviye başlamayı kabul etti ve çok düşük doz yazdı ilaçları. "İlk kontrolde gidişata bakar ona göre devam edip etmemeye karar veririz" dedi. İlk kontrolde çok küçük 2 folikül daha gördü. Onların da gelişemeyebileceğini söyledi "tedaviyi bırakalım gelecek aya yeniden bakarız" dedi. Ben devam etmek istediğimi söyledim. Neyse hızlı geçeyim. O düşük doz ilaçla son kontrollere doğru yumurta sayısında ciddi bir artış oldu. O denememde 15 yumurta toplandı.12si olgundu. 4 tanesi blastokist oldu. 4.gün dondurdular. Dr'um "ben nasılsa tedavi yarım kalacak diye düşük doz ilaç yazmıştım" dedi. Kendisi de şaşkındı. Neyse sonraki iki denememde yine yüksek doz ilaç kullandılar ve o tedavilerden geriye embriyo kalmadı. Bana en düşük doz ilacı kullandıklarında en iyi sonucu aldık. En kaliteli embriyolar en düşük doz ilaçla toplandı. O yüzden bu kez de başarılı olmasaydık, mini tüp bebek denemeye karar vermiştik. Onu da forumdan okudum. İlaçsız ya da çok az ilaçla yapılıyor tedavi. Az sayıda ama daha kaliteli yumurta toplanıyor. Embriyo kalitesini kullanılan ilaçların da etkilediğinden eminim. O yüzden hiç canınızı sıkmayın. Bizim merkez gibi herkese standart aynı tedaviyi uygulayan bir yere değil de hastaya yeterince zaman ayıran, özenli, dikkatli, kişiye özel tedavi belirleyen bir yere gidin. Olmaması için neden yok. Biz yaştakilerin kaliteli yumurta sayısında düşüş olduğu doğru. Ama yumurta olduğu sürece içinde sağlıklı olanı bulma şansımız var. Onu bulana kadar devam...
bildiklerim şunlar benim de pgt ye gitti embriyolar ilki sağlıksız geldi sebebi trizomi 16 sendromu kromozom bozukluğu. .dr.um dedi ki bu embriyoyla hamileydin, kan değerlerin de çok iyi olurdu ama 8. haftada düşük yaşardın,tüm hamileliklerde düşüğe en çok sebep olan kromozom bozukluğu dedi. dr sana nasıl açıkladı bilmiyorum ama 8. 9. hafta düşükleri bu bozukluğa bağlı.
3. günden sonra embriyoların çoğu 5. güne gelemiyor.ben sadece 25 26 yaşındaki kızların 5 veya 6 7 tane 5. güne geldiğini okudum.biraz daha iyisinin 4 embriyo genetiğe gidip sağlıklı geldi o da 2 kızda okudum.yoksa 1 yıldır çoğu forumu okuyorum 30 yaşındaki kızında 1 veya 2 embriyosu 5. güne geliyor.eşinin de morfoloji 4 müş sanırım normal değer.yumurta kalitesi diyen doktorlar doğru söylüyor da o kadar çok o kadar çok kızın 1 veya 2 kalıyor ki gayet normalsin sende.hattaaa yumurta sperm donasyonu sayfasında da okudum 24 yaşındaki donörün 10 11 yumurtası oluyor ve 5. güne 2 tane kaldı diye.makus talih değişmiyor.morallerde bozulmasın ümidinizi hep taşıyın.bu sayfada da yeni yeni baya hamile haberi almaya başladık bir yıldır yazışıyoruz böyle sabah akşam.vakit saat meselesignowee nin dediği gibi.
anladığım kadarıyla yumurta varsa umut var bir de Allah istedikten sonra birşeyi sebep kılıp durumunu düzeltiyor ve bebeğini nasip ediyor.o nedenle moralini yüksek tut stres yumurta sayısını olumsuz etkiliyor.
Bu ilk kısım doğru değil maalesef. 40lı yaşların ortasından menapoza kadar regl devam edecek ama hamilelik ihtimali yok. Önce yumurtaların kalitesi düşüyor, sonra atılacak yumurta bile kalmıyor. İleri yaştaki arkadaşlar yumurta kalitesini arttıracak tedavileri takip etmeli. O zaman olasılık artıyor.Doğru düşünüyorsun regl olduğun sürece yumurtlama devam ediyordur. ama biliyorsun doktorlar hiç de öyle düşünmüyor. Yaş hem kalite hemde rezerv açısından sıkıntı.İnşallah rabbim hebimizi hayırlı sağlıklı bebişlerimize kavuşturur.
Bu ilk kısım doğru değil maalesef. 40lı yaşların ortasından menapoza kadar regl devam edecek ama hamilelik ihtimali yok. Önce yumurtaların kalitesi düşüyor, sonra atılacak yumurta bile kalmıyor. İleri yaştaki arkadaşlar yumurta kalitesini arttıracak tedavileri takip etmeli. O zaman olasılık artıyor.Doğru düşünüyorsun regl olduğun sürece yumurtlama devam ediyordur. ama biliyorsun doktorlar hiç de öyle düşünmüyor. Yaş hem kalite hemde rezerv açısından sıkıntı.İnşallah rabbim hebimizi hayırlı sağlıklı bebişlerimize kavuşturur.
canım bizim yas grubu için bursa geri tedaviler uyguluyor bence.Bir kac yer var burada evet ve arkadasim bir tanesinde cok kotu bir tecrube yasadi. Tarihi gecmis ilaclar kullanmislar biliyormusun... yazik kiz cok uzuldu ugrasti saglik bakanligini aradi durdu ama bir sonuc ta alamadi. O yuzden bende istanbul olsun dedim... gelip giderim artik olsun.
@matterhow @anneveoglusu arkadaşlar çok teşekkür ederim, normal gebeliğimde böyle sıkıntı yaşamamıştım tüp bebekte sıkıntılar peşimi bırakmadı bu 2. Denemem dondurulmuş 5. Embriyo kaliteli , dr umda çok şaşırdı regl olmama , anladım ki çok da çok iyi kalite birden fazla transfer edilmesinin çok da faktörü yok bşraz bünye biraz zaman ve nasip işi, şimdi yayıldım mecbur dinleniyorum kitap okumaya çalışıyorum ama kafa almıyor , benim şansım azaldı ama sabırla yinede bekleyeceğim sizlerdende güzel haberler bekliyorum kendim kadar Mutlu olacağım sizler adına
@matterhow @anneveoglusu arkadaşlar çok teşekkür ederim, normal gebeliğimde böyle sıkıntı yaşamamıştım tüp bebekte sıkıntılar peşimi bırakmadı bu 2. Denemem dondurulmuş 5. Embriyo kaliteli , dr umda çok şaşırdı regl olmama , anladım ki çok da çok iyi kalite birden fazla transfer edilmesinin çok da faktörü yok bşraz bünye biraz zaman ve nasip işi, şimdi yayıldım mecbur dinleniyorum kitap okumaya çalışıyorum ama kafa almıyor , benim şansım azaldı ama sabırla yinede bekleyeceğim sizlerdende güzel haberler bekliyorum kendim kadar Mutlu olacağım sizler adına
Geçmiş olsun canım .Oldum canım dün çok teşekkür ederim canım
Seni neden menepoza sokuyorlar
Teşekkür ederim. Benim de tek temennim bu :)zaman ayırıp bunca degerlı bilgiyi paylastıgın ıcın cok çok tesekkur ederim; geç cevap veriyorum ozur de diliyorum , sanırım yazdıgın yasam oykusu bızım yasımızdakıler ıcın de bır protatıp,sayfaya da katkı dolu..
ama gercekten ne kadar da benziyor durumumuz, dusuk dozla olması ne kadar degıstırmıs tedavıyı, cok sevındım senın adına. peki dusuk dozla elde ettiğin embriyoları pgd ye yollamıs mıydın?
ben bugun şişli memorialdeki doktorla konustum telefonla ve dusuk doz ıstedıgımı soyledım (3.) dıger tedavıde, ısrarla halen elde edilen 10 yumurtayı soyluyor dusuk doza cevap vermiyor diyor, ama 2 embriyo gitti sadcee 5. gune ve bir tanesi saglıklı dondu. ustelık onun da gebelik ihtimalı yasım için % 40-50; işte yasamıssın... şişli memorialde semra kahramana danısacagım bu konuyu. mini tedaviyi..
ınsallah guzel bebısını saglıkla guzellıkle alırsın kucagına canım.
canım kendini ferah tut oncelıkle,Teşekkür ederim. Benim de tek temennim bu :)
Düşük dozla elde edilen 4 embriyoyu pgt 'ye göndermedik. Onun yerine bir deneme daha yaparız demiştik. Ki yaptık da. Ama elimizde o denemeden embriyo kalmadı. :) keşke pgt yaptırsaydık da içimiz şimdi rahat olsaydı...
allah bağışlasın canım evladlarını ne güzel mutlu sona erişmişsin darısı bana ve diğer arkadaşlara olsun hayırlısı ile
Rabbim o altın yumurtayı nasip etsin inş. Önce sizlere sonra bekleyem herkese cnmDoğru düşünüyorsun regl olduğun sürece yumurtlama devam ediyordur. ama biliyorsun doktorlar hiç de öyle düşünmüyor. Yaş hem kalite hemde rezerv açısından sıkıntı.İnşallah rabbim hebimizi hayırlı sağlıklı bebişlerimize kavuşturur.