merhabalar bende yaşıma size yakın hissettiğim için yazıyorum 37 yaşındayım ve 5,5 aylık bebeğimi mayıs ayında kaybettim sanırım sebebi yaşımdan dolayı çıkan down sendroumu riski yüzünden karnımdan su aldırmamdan kaynaklanıyor. Bu ay 4 . Ayıma girdim evet çok acı çekiyorum ama tekrar hamile kalırsam acım hafifler diye düşünüyorum gecen ay korunmadık ama hamile kalamadım acaba sizler gidi direk tüp bebekmi denesem diyorum . Yoksa 1,2 ay daha denesemmi . Sizlere şunu söylemek isterim 2'li tarama testi sonuçu risklide gelse lütfen amiyosentes yaptırmayın . Ben yaptırırken sonuçu almak için aradaığımda laboratuar müdürü demiştiki ben 20 / 1 risklerde bile sonuçlar temiz çıkıyor demişti. Ben hata yaptım siz aldırmayın . Ve benim içinde dua edin lütfen en kısa zamanda hamile kalayım ve sorunsuz bir şekilde bende kucağıma bebeğimi alayım.
hoşgeldin sevgili arkadaşım ,
öncelikle henüz yaşadığın kaybın için Rabbimden sabırlar ve şifalar diliyorum sana.
benden yaklaşık 5 yaş küçüksün ve eminim ki normal yollardan hamile kalabildiğine göre , değerlerinde benden iyidir. eğer rezerv değerlerin ve eşinde herhangi bir sorun yoksa , biraz daha dene derim ben. çünkü tüp bebekte bize verilen şans % 5 ile 10 arası oysaki düzenli ilişki ile bizim yaşlarımızda hamilelik şansı - doktorlar dillendirmese de - % 40. ama dediğim gibi , bir sebep yoksa...
amniyonsentez Rabbim nasip ederse benim de karşıma çıkacak bir kaç ay sonra. doğrusu , geçtiğimiz aylarda 39 yaşında ilk bebeğini doğurmuş bir tanıdığın yaşadıklarını görünce ben de yapmaktan çekinir hale geldim ama hala kararsızım.
ona da 2 li test sonucunda , down sendromlu dediler , eşinden sakladı ve amniyosentez de yaptırmadı ve çok şükür şu an sağlıklı bir kızı var.
ben yaşımdan dolayı , riskli gebelik uzmanına gidiyorum, şimdiden başladım daha doğrusu. normalde hamileliğin 4. ayında yönlendirme yapılırmış ama ben o zamana kadar beklemektense baştan itibaren o uzmanda olmayı tercih ettim.
ve çok şükür , 10. haftamıza yaklaştığımız bugünlerde her şey yolunda.
dilerim sen de bu güzellikleri tekrar sağlıkla ve huzurla yaşarsın arkadaşım.
selamlar, hos geldin topige yasadiklarini anlayabiliyorum canim, subat ayinda 10 haftalik düsük yaptigimda, ayni aciyi bende hissettim.Burada o testi yaptiran arkadas oldu sorun olmadi. o konuda detayli bilgim yok acikcasi, biraz toparla kendini dogal yoldan hamile kalabiliyorsun. yumurtlama sorunun yoksa, hemen tüpe gitme kendiliginden olacaktir. bizim topikte herkes tüp tedavisi olmuyor. dogal yoldan hamile olanlarda var bende 41 yasindayim dogaldi benim gebeligimde diliyorumki bu acin yeni bir güzel haberle hamilelikle dinsin. topikte bitkisel kürlerden kullanan arkadaslar var, onlarida takip etmeni öneririm.
canım duovam , kalbinle ilgili sorunu atlattıktan sonra , en kısa zamanda tekrar hamile kalacaksın , buna kalpten inanıyorum ve dua ediyorum. hiç endişe etme , operasyon sonrası bir an önce sağlığına kavuş kuzum. kimbilri sen de benim gibi 42 yaşında hamile kalırsın. :))))
42 yaşındayım..bir myom ameliyatı ve yapışıklık için 4 ay önce ameliyat geçirdim..AMH 0.22 çıktı..Yumurta rezervin çok az tüp bebekte yarıda kalabilirsin dediler..bU ay doğal yoldan hamileyim..Bir önceki adetim erken geldi öncesinde lekelenme oldu.Doktor menepoza girmek üzere olduğum için düzensizliklerin başladığını söyledi..Günlerce deli gibi ağladım ama şmdi hamnileym...AMH sonuçlarına ve diğerlerine takılmayın..SEVGİLER
sevgili arkadaşım hoşgeldin ,
öncelikle hamileliğini tebrik ediyorum , dilerim sonuna kadar sağlıkla ve huzurla gidersin.
42 yaş menapoz içinb oldukça erken bir yaş eğer ailende erken menapoza girmiş kimse yoksa... ki bu bile kriter değil.
çünkü benim annem 38 yaşında menapoza girdi , ben ise çok şükür 42 yaşına son derece düzenli regl döngüsüne sahibim.
son 2 aydır regl olmuyorum ama olsun , sebebim var ... hamileyim çünkü... doğal yoldan :)))
dediklerin o kadar doğru ki...
her şey bizim kafamızda bitiyor aslında...
ben bu süreçte bunu gördüm. yaz başında bebek denemelerini , yaz sonuna ertelemeye karar vermiştim.
ama bızdğım , hoooppp dedi nereye erteliyorsun , ben burdayım.
Rabbime şükürler olsun.
Darısı tüm isteyen dileyen bekleyenlere olsun. :)))
Derin, tebrik ederim. Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin. Ben de 43 yasindayim, kendiliginden ve tedavi ile yillar once gebeliklerim dusukle sonuclandi ama sebebi bulunamayinca troid sorunum one suruldu. 3 ay once bende miyom ameliyati oldum simdi gecmisin tum kabahatlisi miyom oldugu soyleniyor. AMH sonucum 0,02, dr cok umutsuz, rezerv can cekisiyor. Ben ise gelgitler yasiyorum. Yazini okuyunca cok heyecanlandim. Belki miyomum gitti benim de kendiliginden oluverir. 14 yilim bu ugrasla gecti, umarim mutlu sona yaklasmisimdir. Saglikli ve mutlu bir hamilelik dilerim.
Alarahan canım , biliyorsun neler yaşıyoruz , görüyoruz ve öğreniyoruz. sakın umudunu yitirme.
ben eminim ki sen de müjdeli haberini vereceksin bize.sadece kafamızı biraz rahatlatabilsek , kendimize ne büyük iyilikler edeceğiz.
ahh bu hormonlarımız... tamamen onların esiriyiz yahuu...
o bebek sana da gelecek kuzum. az daha sabır :))
Kadınlar beyni ile yumurtluyormuş.Bunu tv de Prof.Dr. Sezai Şahmay söyledi.Çocuk yapma stresi beyindeki bazı hormonları tetikleyerek
yumurtlamayı engelliyor..
Adetime 6 gün kala kendimde bir uyuşukluk hissettim..sonra tek başımayken internette bulduğum kenzül arş duasını ağlaya ağlaya okudum..Gittim bir test aldım ama inan öylesine zaten 8 aydır aldığım testlerin haddi hesabı yok..Neyse testi yaptım elimi yıkarken ümitsizce kafamı çevirdim..Silik bir çizgi gördüm..Defalarca görmeye uğraştığım güneşe lambaya tutup bir türlü göremediğim çizgi...Sonra 3-4 tane test..arkasından kan testi derken şimdilik iyi bakalım sorun görünmüyor..Hala inanamıyorum..Buradaki yazıları okuyordum hep..Kendime söz vermiştim eğer bir gelişme olursa buraya yazacağım diye..Umarım sen de en kısa zamanda yavruna kavuşursun...
yaşadığın hamilelik öncesi şeyleri neredeyse aynıyla ben de yaşadım. aylardır yapıp da bir türlü 2. çizgiyi göremediğim testi , bu sefer atmak yerine dolaba kaldırdım.sonra gittim bir daha baktım ... ve olamazz.. 2. çizgi orada duruyordu , hem de benim testim de :)))
şükürler olsun , bugün artık , bedenim bir bızdığa can veriyor... hatta gebelik haftası hesaplamasına göre 10 haftadır bunu yapıyor.
benim de ilk hissettiğim gariplik , gün ortasında uyumalarım oldu,akşamları erkenden uyumalarım,midem çok yandı...
sonrası bugünler :)))
darısı herkeslere olsun, daha güzel mutluluklar olsun , sağlıkla ve huzurla :)))